setas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Στις 28/3/2023 στις 10:02 ΠΜ, mclein² είπε ποια απ'ολες τις περιπτωσεις ; αφου αυτος που σου εδωσε τις προσφορες δεν ξερει τι εχει γραψει... Έχεις δίκιο έχει 3 επιλογές για το κύλινδρο σκέφτομαι για το keso 8000Ω κλειδαριά cisa και defender diseq magnetic πως σας φαίνεται σαν επιλογή στα 360 € ;
mclein² Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 12 λεπτά πριν, setas είπε Έχεις δίκιο έχει 3 επιλογές για το κύλινδρο σκέφτομαι για το keso 8000Ω κλειδαριά cisa και defender diseq magnetic πως σας φαίνεται σαν επιλογή στα 360 € ; ο κεσο ειναι σιγουρα μια κακη επιλογη. μαγνητικο ντιφεντερ πες μου ποιο μοντελο.
mclein² Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 15 λεπτά πριν, setas είπε Αν έβαζα το mauer nw5 ή winkhaus n-tra ? nw5 = winkhaus x-tra ==> αυτα τα 2 ειναι ισαξια. ο Ontra καλος αλλα πιο κατω επιπεδο.
setas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ζήτησα να βάλω τον nw5 παρολο που μου ανέφερε ότι ο keso είναι καλύτερος. Για το μαγνητικό defender disec δεν βάζω το ποιο ακριβό που έχει μια επιβάρυνση 80€ αλλα το αμέσως προηγούμενο, δεν ξέρω αν βοηθάει .
setas Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, setas είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ζήτησα να βάλω τον nw5 παρολο που μου ανέφερε ότι ο keso είναι καλύτερος. Για το μαγνητικό defender disec δεν βάζω το ποιο ακριβό που έχει μια επιβάρυνση 80€ αλλα το αμέσως προηγούμενο, δεν ξέρω αν βοηθάει . Αλλαγή σχεδίων δεν υπάρχει ο nw5 και σκέφτομαι για τον Κύλινδρο Evva 4ks βέβαια +60€ ανεβήκαμε πολυ.. είναι καλός; υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος εκεί κοντά; Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από setas
Sebu Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, setas είπε Αλλαγή σχεδίων δεν υπάρχει ο nw5 και σκέφτομαι για τον Κύλινδρο Evva 4ks βέβαια +60€ ανεβήκαμε πολυ.. είναι καλός; υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος εκεί κοντά; evva4ks είναι απο το πανω πανω ραφι μην εχεις αγχος απο τις καλυτερες επιλογες που μπορεις να κανεις αν δεν θες να πας στα εξωφρενικα χρηματα που εχει ενας stealth ή ενα μαγνητικος. Μαζι με abloy protec2 ο evva4ks παραμενουν κορυφαιες επιλογες. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2023 από Sebu 1
mclein² Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, setas είπε Αλλαγή σχεδίων δεν υπάρχει ο nw5 και σκέφτομαι για τον Κύλινδρο Evva 4ks βέβαια +60€ ανεβήκαμε πολυ.. είναι καλός; υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος εκεί κοντά; μαθε ποιο μαγνητικο σου τοποθετουν εναλλακτικα κατεβα οικονομικο επιπεδο βαζοντας bd200 ή bks200. **το bks200 ερχεται στο προσκηνιο με δεδομενο οτι εχει ξεμεινει σε συναδελφους στην παλια τιμη κ με δεδομενο οτι το bkd250 αρχιζει κ γινεται δυσπροσιτο**
thomason993 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Καλησπέρα. Πρόσφατα έπεσα θύμα διάρρηξης. Γυρνώντας σπίτι μετά από απουσία μερικών ημερών, βρήκα τη πόρτα κλειστή, αλλά οχι κλειδωμένη (την είχα κλειδώσει σίγουρα πριν φύγω). Η πόρτα, η κλειδαριά αλλά και το σημείο που μπαίνει το κλειδί δεν έχουν κανένα σημάδι διάρρηξης. Είναι κυριολεκτικά λες και ο διαρρήκτης είχε αντικλείδι από το διαμέρισμα, ενώ τα μόνα κλειδιά του διαμερίσματος τα είχα εγώ (1 είχα μαζί μου κι 1 είχα αφήσει μέσα στο διαμέρισμα, το οποίο εντόπισαν και πήραν μαζί τους οι διαρρήκτες). Ο σπιτονοικοκύρης με ενημέρωσε οτι δεν είχε άλλο κλειδί και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω. Σημειώνω οτι η πόρτα είναι τύπου ασφαλείας, αλλά το κλειδί είναι το κλασικό κλειδί ορθογώνιου σχήματος με κάποιες εγκοπές-γραμμές και όχι κλειδί που έχει μακρύ λεπτό κυλινδρικό σώμα και είναι πιο φαρδύ και ορθογώνιο στο άκρο του (αν καταλαβαίνετε τι εννοώ). Οι απορίες που έχω είναι οι εξής: - Είναι πραγματικά τόσο εύκολο για ένα διαρρήκτη να ξεκλειδώσει μία κλειδωμένη πόρτα, χωρίς να κάνει θόρυβο για να το ακούσουν οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας και χωρίς να ασκήσει καμία πίεση στη πόρτα που να της αφήσει σημάδι? Στο κλειδί μου αλλά και στη κλειδαριά μου πάντως όσο έψαξα δεν μπόρεσα να βρω κάποια μάρκα από αυτές που θεωρούνται μη ασφαλείς (π.χ. Atra, Secureme, κτλ). Στη πραγματικότητα δεν γράφουν τίποτα. - Είναι πιθανό να με παρακολουθούσαν και να επέλεξαν να μπουν στο δικό μου διαμέρισμα? Ή να τους έδωσε πληροφορία κάποιος τρίτος? Είμαι στο διαμέρισμα μερικούς μήνες και δεν έχω γνωρίσει ακόμα πάνω από 2-3 ενοίκους της πολυκατοικίας, αλλά με αυτούς που γνωρίστηκα έδωσα έμμεσα πληροφορίες για το ποιες ώρες μπορεί να λέιπω από το σπίτι (λάθος μου). Επίσης, τους τελευταίους 2 μήνες έγινε στο διαμέρισμα 4 ή 5 φορές επίσκεψη από τεχνικό παρόχου τηλεφωνίας/ίντερνετ για αποκατάσταση βλάβης - ήμουν παρών κι εγώ φυσικά. Δεν ξέρω αν όλα αυτά έχουν σχέση με το συμβάν, αλλά πλέον είμαι πολύ καχύποπτος. - Αν και ο σπιτονοικοκύρης έχει αναλάβει να αντικαταστήσει τη κλειδαριά (δεν ξέρω βέβαια αν αυτή που θα βάλει θα είναι επίσης "αδύναμη"), το γεγονός οτι οι διαρρήκτες πήραν το 2ο κλειδί που είχα για το διαμέρισμα είναι σημάδι οτι θέλουν να επιστρέψουν σε άλλη χρονική στιγμή? Ή ήταν τυχαίο γεγονός? - Επειδή πλέον δεν εμπιστεύομαι καμία κλειδαριά (και βέβαια δεν έχω σκοπό να αφήσω τίποτα που να έχει μεγάλη αξία στο σπίτι) θα λάβω κάποια μέτρα για επιπλέον ασφάλεια, κι έτσι εχω παργγείλει εσωτερική IP camera που θα με ειδοποιεί στο κινητό αν δει κάποια κίνηση στο διαμέρισμα όταν λείπω. Σε περίπτωση που με κάποιο μέσο παρακολούθησης (π.χ. κάμερα) δω οτι έχει γίνει ξανά διάρρηξη στο σπίτι μου ενώ εγώ λείπω, ποιά είναι η καλύτερη αντίδραση που μπορώ να έχω για να ελαχιστοποιήσω τη ζημιά από εκεί και πέρα? Ειδοποιώ άμεσα την αστυνομία? Ενεργοποιώ κάποιον "συναγερμό" που έχει πάνω της η κάμερα για να τρομάξω τους διαρρήκτες? Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε? - Η πόρτα του διαμερίσματος από τη μέσα πλευρά, έχει ένα σύρτη που όταν τον "κλέινεις" πιάνει σε μία μεταλλική "θηλιά" η οποία είναι βιδωμένη πανω στη κάρσα και αφηνει τη πόρτα να ανοίξει αλλά μέχρι ένα σημέιο, π,χ 5 εκατοστά άνοιγμα. Είναι αυτό το έιδος "σύρτη" αρκετό για προστασία, όταν είμαι εγώ μέσα στο διαμέρισμα? Ή είναι καλύτερο να βάλω μόνος μου κάποιο 2ο σύρτη που λειτουργεί με το κλασσικό τρόπο (κάποιο πύρο που ασφαλίζει σε κάποιο κρίκο πάνω στη κάρσα)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Doubt Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 21 λεπτά πριν, thomason993 είπε Αν και ο σπιτονοικοκύρης έχει αναλάβει να αντικαταστήσει τη κλειδαριά (δεν ξέρω βέβαια αν αυτή που θα βάλει θα είναι επίσης "αδύναμη") Αν εννοείς τον κύλινδρο (αφαλό) βάλε εσύ έναν καλό της επιλογής σου και πάρτον μαζί σου όταν φύγεις. Ας βάλει τότε ο σπιτονοικοκύρης ότι νομίζει.
turbat0s Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 34 λεπτά πριν, thomason993 είπε - Είναι πραγματικά τόσο εύκολο για ένα διαρρήκτη να ξεκλειδώσει μία κλειδωμένη πόρτα Για θωρακισμένη πόρτα μιλάς ή απλή ξύλινη? 34 λεπτά πριν, thomason993 είπε χωρίς να κάνει θόρυβο για να το ακούσουν οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας και χωρίς να ασκήσει καμία πίεση στη πόρτα Ναι, αν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν κύλινδρο της πλάκας... 34 λεπτά πριν, thomason993 είπε Στη πραγματικότητα δεν γράφουν τίποτα. ...όπως μάλλον ο δικός σου 34 λεπτά πριν, thomason993 είπε Είναι πιθανό να με παρακολουθούσαν και να επέλεξαν να μπουν στο δικό μου διαμέρισμα? ναι είναι πιθανόν 34 λεπτά πριν, thomason993 είπε το γεγονός οτι οι διαρρήκτες πήραν το 2ο κλειδί που είχα για το διαμέρισμα είναι σημάδι οτι θέλουν να επιστρέψουν σε άλλη χρονική στιγμή? δεν νομίζω, άλλωστε δεν το χρειάστηκαν ούτε αυτή τη φορά. 34 λεπτά πριν, thomason993 είπε Επειδή πλέον δεν εμπιστεύομαι καμία κλειδαριά Υπάρχουν και καλές κλειδαριές που είναι δύσκολο να παραβιαστούν 34 λεπτά πριν, thomason993 είπε κι έτσι εχω παργγείλει εσωτερική IP camera Ποια πήρες? Αυτές των 30€ θεωρώ ότι δεν βοηθούν ιδιαίτερα, τις παίρνουν μαζί τους φεύγοντας + την κάρτα μνήμης.
thomason993 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Doubt είπε Αν εννοείς τον κύλινδρο (αφαλό) βάλε εσύ έναν καλό της επιλογής σου και πάρτον μαζί σου όταν φύγεις. Ας βάλει τότε ο σπιτονοικοκύρης ότι νομίζει. Έχεις να προτείνεις κάποιο κύλινδρο που να είναι πραγματικά δύσκολος στο να παραβιαστεί? Επίσης, χρειάζεται να αλλάξω και το μηχανισμό της κλειδαριάς ή κάποιο άλλο εξάρτημα (π.χ. έχω ακούσει για κάτι που λέγεται defender) ή μόνο ο κύλινδρος είναι αρκετός? Τέλος, το κόστος αγοράς του κυλίνδρου μαζί με την εγκατάσταση, πόσο περίπου θα κοστίσει? 52 λεπτά πριν, turbat0s είπε Για θωρακισμένη πόρτα μιλάς ή απλή ξύλινη? Ναι, αν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν κύλινδρο της πλάκας... ...όπως μάλλον ο δικός σου ναι είναι πιθανόν δεν νομίζω, άλλωστε δεν το χρειάστηκαν ούτε αυτή τη φορά. Υπάρχουν και καλές κλειδαριές που είναι δύσκολο να παραβιαστούν Ποια πήρες? Αυτές των 30€ θεωρώ ότι δεν βοηθούν ιδιαίτερα, τις παίρνουν μαζί τους φεύγοντας + την κάρτα μνήμης. Η πόρτα μου λογικά είναι θωρακισμένη. Απλή ξύλινη δε τη λες σίγουρα, είναι αρκετά στιβαρή σε εμφάνιση και έχει χοντρούς ατσάλινους πύρους που κλειδώνουν πάνω στη κάρσα τόσο στο ύψος της κλειδαριάς αλλά και σε άλλα δύο σημεία, ψηλότερα και χαμηλώτερα από τη κλειδαριά. Επίσης έχει και στατικούς ατσάλινους πύρους από τη πλευρά των μεντεσέδων που μπαίνουν σε τρύπες στη κάρσα όταν κλείνει η πόρτα, δεν μετακινούνται όμως με το κλείδωμα. Όσον αφορά την αλλαγή της κλειδαριάς μου.. ΓΙα να καταλάβω, γίνεται να αντικαταστήσω μόνο τον κύλινδρο, δηλ το σημείο που βάζεις το κλειδί, ή πρέπει να αντικαταστήσω όλο το μηχανισμό της κλειδαριάς? Έχεις να προτείνεις κάποιο καλό κύλινδρο (αν αλλάζει μεμονωμένα) ή και πακέτο κύλινδρο και μηχανισμό, που να είναι αρκετά δυσκολοι για να μην αξίζει ο κόπος για ένα διαρρήκτη να ασχοληθεί μαζί του? Επίσης, το κόστος αγοράς συν την εγκατάσταση σε τι επίπεδο κυμένεται? Αγόρασα αυτή την κάμερα, κόστος γύρω στα 50€. Θα τη τοποθετήσω ψηλά, σε σημείο που δεν φαίνεται άμεσα. Αρχικός στόχος είναι με την αλλαγή της κλειδαριάς να μην καταφέρουν καν να μπουν ξανά στο διαμέρισμα. Η κάμερα θα είναι απλά ενα 2ο μέσο ασφάλειας, έτσι ώστε να μπορώ να δράσω πιο γρήγορα σε περίπτωση που γίνει παραβίαση.
john_shadow Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, thomason993 είπε Έχεις να προτείνεις κάποιο κύλινδρο που να είναι πραγματικά δύσκολος στο να παραβιαστεί? Επίσης, χρειάζεται να αλλάξω και το μηχανισμό της κλειδαριάς ή κάποιο άλλο εξάρτημα (π.χ. έχω ακούσει για κάτι που λέγεται defender) ή μόνο ο κύλινδρος είναι αρκετός? Τέλος, το κόστος αγοράς του κυλίνδρου μαζί με την εγκατάσταση, πόσο περίπου θα κοστίσει? Η πόρτα μου λογικά είναι θωρακισμένη. Απλή ξύλινη δε τη λες σίγουρα, είναι αρκετά στιβαρή σε εμφάνιση και έχει χοντρούς ατσάλινους πύρους που κλειδώνουν πάνω στη κάρσα τόσο στο ύψος της κλειδαριάς αλλά και σε άλλα δύο σημεία, ψηλότερα και χαμηλώτερα από τη κλειδαριά. Επίσης έχει και στατικούς ατσάλινους πύρους από τη πλευρά των μεντεσέδων που μπαίνουν σε τρύπες στη κάρσα όταν κλείνει η πόρτα, δεν μετακινούνται όμως με το κλείδωμα. Όσον αφορά την αλλαγή της κλειδαριάς μου.. ΓΙα να καταλάβω, γίνεται να αντικαταστήσω μόνο τον κύλινδρο, δηλ το σημείο που βάζεις το κλειδί, ή πρέπει να αντικαταστήσω όλο το μηχανισμό της κλειδαριάς? Έχεις να προτείνεις κάποιο καλό κύλινδρο (αν αλλάζει μεμονωμένα) ή και πακέτο κύλινδρο και μηχανισμό, που να είναι αρκετά δυσκολοι για να μην αξίζει ο κόπος για ένα διαρρήκτη να ασχοληθεί μαζί του? Επίσης, το κόστος αγοράς συν την εγκατάσταση σε τι επίπεδο κυμένεται? Αγόρασα αυτή την κάμερα, κόστος γύρω στα 50€. Θα τη τοποθετήσω ψηλά, σε σημείο που δεν φαίνεται άμεσα. Αρχικός στόχος είναι με την αλλαγή της κλειδαριάς να μην καταφέρουν καν να μπουν ξανά στο διαμέρισμα. Η κάμερα θα είναι απλά ενα 2ο μέσο ασφάλειας, έτσι ώστε να μπορώ να δράσω πιο γρήγορα σε περίπτωση που γίνει παραβίαση. Η κλειδαριά που έχεις είναι η τύπου χρηματοκιβωτίου, όπως έχει γραφτεί όταν βγήκαν ήταν σχεδόν απαραβίαστες αλλά εδώ και κάποια χρόνια έχουν αρχίσει και προμηθεύονται(παράνομα προφανώς) το εργαλείο που τις ανοίγει(αυτό που μπορούσαν να έχουν μόνο οι κλειδαράδες). Θα αλλάξεις όλο το μηχανισμό και τον αφαλό, κόστος θα σου απαντήσουν τα παιδιά που ξέρουν, εγώ ας πούμε πριν 2 χρόνια έβαλα μια σχετικά καλή με κόστος στα 130€. Για κάμερα αν μπορείς βάλε μια έξω και σε ψηλό σημείο να μην την φτάνουν εύκολα μήπως τους αποτρέψει λίγο.
thomason993 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 8 λεπτά πριν, john_shadow είπε Η κλειδαριά που έχεις είναι η τύπου χρηματοκιβωτίου, όπως έχει γραφτεί όταν βγήκαν ήταν σχεδόν απαραβίαστες αλλά εδώ και κάποια χρόνια έχουν αρχίσει και προμηθεύονται(παράνομα προφανώς) το εργαλείο που τις ανοίγει(αυτό που μπορούσαν να έχουν μόνο οι κλειδαράδες). Θα αλλάξεις όλο το μηχανισμό και τον αφαλό, κόστος θα σου απαντήσουν τα παιδιά που ξέρουν, εγώ ας πούμε πριν 2 χρόνια έβαλα μια σχετικά καλή με κόστος στα 130€. Για κάμερα αν μπορείς βάλε μια έξω και σε ψηλό σημείο να μην την φτάνουν εύκολα μήπως τους αποτρέψει λίγο. Είναι σίγουρα απαραίτητη και η αλλαγή όλου του μηχανισμού? Το λέω επειδή εξωτερικά η πόρτα δεν φαίνεται να έχει κάποιο άλλο σημείο πρόσβασης στο μηχανισμό, παρα μόνο μέσω του κλειδιού που εισάγεις στον κύλινδρο. Επίσης, κάνοντας μια αναζήτηση στο Google, η πόρτα μάλλον από την έξω μεριά έχει και defender (δεν ξέρω τι αποτρέπει αυτό πάντως). Η σκέψη μου μέχρι τώρα ήταν να αλλάξω μόνο τον κύλινδρο, μιας και μόνο εκεί φαίνεται να υπάρχει πρόσβαση από την έξω μεριά της πόρτας.. δεν υπάρχει δηλαδή κάποια βίδα να ξεβιδώσεις και να αποκαλυφθεί και κάτι άλλο. Από τα τελευταία μηνύματα του θέματος, διάβασα οτι καλός κύλινδρος κλειδαριάς θεωρείται ο EVVA 4KS, με κόστος γύρω στα 160€. Και όταν ξενοικιάσω και φύγω κάποια στιγμή, θα πάρω τον κύλινδρο μαζί μου και θα αφήσω αυτόν που θα βάλει τώρα ο σπιτονοικοκύρης. Εκτός βέβαια αν, όταν ο διαρρήκτης έχει τον εξοπλισμό που ανέφερες, τότε ότι κύλινδρο και να εχεις.. αν δεν αλλάξεις σε κάποιο καινούργιο μηχανισμό είσαι απροστάτευτος. Τότε φαντάζομαι οτι είναι αναπόφευκτη και η αλλαγή του όλου του μηχανισμού...
ObeyWario! Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Δημοσ. 2 Απριλίου 2023 Η κάμερα είναι το τελευταίο που χρειάζεσαι μετά απο μια καλή πόρτα/κύλινδρο/κλειδαριά και συναγερμό Βγάλε μια φώτο τη πόρτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα