Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Aenor είπε

Καλησπέρα,

έχω πόρτα θωρακισμένη με παλιά κλειδαριά (μεγάλο κλειδί).

Θέλω να αλλάξω κλειδαριά και μίλησα με 1-2 καταστήματα, μου προτείνανε securemme/ multlock/kaba κλειδαριές.

Παλιότερα είχα αλλάξει σε διαμέρισμα συγγενή μου και τότε είχα καταλήξει σε mauer nw4. Βλέπω πλέον έχει βγει και nw5.

Ποιά θεωρείτε καλύτερη? Υπάρχει κάποια καλύτερη σε αντίστοιχες τιμές? Defender και καταπέλτης θεωρούνται δεδομένα?

Επίσης οι τιμές που πήραν ήταν 250-350€, είναι καλές τιμές? Εαν κάποιος έχει να προτείνει καλό κατάστημα ας το κάνει!

Ευχαριστώ!

καλημερα,

στειλε πμ με φωτο απο την πορτα αν δε θες να βαλεις εδω

καπως μπλεγμενα ειναι ολα μαζι (securemme, multiblock, kaba, nw4, nw5)

16 ώρες πριν, purif είπε

Έδωσαν σε φίλο μου προσφορά για Cisa Revo Pro (ηλεκτρική, 15515-48) στα 200 ευρώ και για την απλή Cisa Revo Pro στα 250 ευρώ. Είναι δυνατόν η ηλεκτρική να είναι φθηνότερη από την απλή;;;

Επίσης του είπαν για MCS στα 450 ευρώ με 5 κλειδιά.

στην 1η προταση μιλαμε για κλειδαριες κ τιμες αδυνατες.

στη 2η προταση μας λες για καποιον κυλινδρο...

αν δε θελεις κι εσυ εδω, στειλε πμ κ εξηγησε τι θελει να κανει ο φιλος σου

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον mclein²  που με τις γνώσεις του μου προσέφερε  πολύτιμη βοήθεια   για την  αναβάθμιση της πόρτας μου.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, teot είπε

Θέλω να ευχαριστήσω τον mclein²  που με τις γνώσεις του μου προσέφερε  πολύτιμη βοήθεια   για την  αναβάθμιση της πόρτας μου.

επειδη ξερω οτι μας διαβαζουν συναδελφοι απο επαρχια αλλα και αττικη, ο ανθρωπος να ξερετε στην επαρχια βρηκε & πηρε καλυτερη τιμη απο το 70% των κλειδαραδων στην αττικη & 90% της θεσσαλινικης & πατρας...

• Like 7
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Δεν έχω καμία γνώση πάνω στο θέμα για αυτό και γράφω....

Έλαβα μια πρόταση για πόρτα στα 600€ η οποία έχει τα εξής στοιχεία:

- Πόρτα ασφαλείας Start με 16 σημεία κλειδώματος

- Defender disec

-Κυλινδρος ασφαλείας Telanco B3

Πώς σας φαίνεται; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mpekatsias είπε

- Defender disec

Πώς σας φαίνεται; 

Απο οτι βρήκα σε μια αναζήτηση:

Αναφορά σε κείμενο

Η πόρτα φέρει κλειδαριά ιταλική Securemme νέας γενιάς με κύλινδρο Telanco Diamond
Η τοποθέτηση των πορτών μας γίνεται ηλεκτροσυγκόλληση και θερμοδιογκούμενο αφρό.

1) Προσωπικά δεν θα έβαζα πόρτα με γέμισμα με αφρό αλλά μόνο με τσιμέντο.
2) Ο κύλινδρος ειναι αδιάφορος B3 ή K3?.. Τον αλλάζεις απο την 1η μερα με κάποιον καλύτερο.
3) Κλειδαριά Securemme αν ειναι η νεα βερσιόν όπως εχει γραφτεί εδω περα ειναι μια στάνταρ επιλογή αλλά δεν φτάνει τις άλλες επώνυμες οπως πχ την Cisa Rev pro.
4) Disec Defender.. Λογικά βαζει το φθηνό το οποίο εχει ενα 20αρικο. 
Βεβαία σε αυτά τα λεφτά μην περιμένεις κάτι κάλο όταν ενα κάλο σετ κλειδαριάς,κυλίνδρου και defender εχει κοντά στα 250-300e.
Απο εκει και περα δεν εχω αποψη για την πορτα και την ποιοτητα τους, αλλα να ξερεις τουλαχιστον ο κύλινδρος θα πρεπει να αλλαχθει σε καποιον καλυτερο για να μην εχεις εκπληξεις..
Στα μείον ο αφρός..

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Επειδή μπαίνω στη διαδικασία να αλλάξω την πόρτα πλήρως στο σπίτι, θα ήθελα να μου προτείνεται την καλύτερη δυνατή επιλογή σε 1000-1300 ευρώ. Επίσης οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, η οποία θα μπορούσε να αποβεί ωφέλιμη, όταν ξεκινήσω να λαμβάνω προσφορές είναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, pintourikio είπε

Iseo r500 spi?

Ο iseo r50 με ανανεωμένη πατέντα?

ναι + οτι ειναι συναρμολογουμενος κ βγαζεις οτι διασταση χρειαζεσαι.

Στις 4/3/2023 στις 4:56 ΜΜ, mpekatsias είπε

- Defender disec

Πώς σας φαίνεται; 

για τα μπαζα...

καλυτερα να κρατησεις την ξυλινη γιατι θα ερθεις μετα απο 2 χρονια κ θα λες γερνει, δεν κλειδωνει σωστα κλπ κλπ

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 28/2/2023 στις 7:49 ΠΜ, mclein² είπε

εαν μπορεις να "ανεχθεις" τη χρηση του abloy protec² δυσκολα θα βρεις κατι καλυτερο.

Έβαλά πριν από κάποιους μήνες protec² στο γραφείο που νοικιάζω στο κέντρο, έπειτα από όσα καλά διάβασα εδω. Έκανα την αλλαγή του κυλίνδρου ο ίδιος. Δυστυχώς η πόρτα και το defender είναι μάλλον basic και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον ιδιοκτήτη να τα αλλάξει. Από ότι έχω καταλάβει το defender δεν αλλάζει εύκολα. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορω να κάνω; Αντέχει ο protec² χωρίς καλό defender;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, MrArkadin είπε

Έβαλά πριν από κάποιους μήνες protec² στο γραφείο που νοικιάζω στο κέντρο, έπειτα από όσα καλά διάβασα εδω. Έκανα την αλλαγή του κυλίνδρου ο ίδιος. Δυστυχώς η πόρτα και το defender είναι μάλλον basic και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον ιδιοκτήτη να τα αλλάξει. Από ότι έχω καταλάβει το defender δεν αλλάζει εύκολα. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορω να κάνω; Αντέχει ο protec² χωρίς καλό defender;

δε νομιζω οτι εχεις προβλημα...

εννοειται πως παντα οτι καλυτερο διαθετεις, τοσο καλυτερα ειναι...

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, MrArkadin είπε

Απλα πιστευω το defender θα βοηθησει αν καποιος αποφασισει να κανει αποπειρα να μπει τρυπωντας τον κυλινδρο απο πισω στην οποια περιπτωση λογικα θα μπλοκαρει κλειδωμενος αρα παλι δεν θα ανοιξει. Κερδος χρονου δλδ και καθυστερηση περισσοτερο προς επιδοξους εισβολεις.

Δεν ξερω αν θα μπορουσε καποιος να τον παραβιασει τον abloy ευκολα ακομα και χωρις defender χωρις να κανει ζημια/καταστρεψει τον κυλινδρο και να ειναι τυχερος να ανοιξει η πορτα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή ασφαλούς κλειδαριάς για μια καινούργια πόρτα ασφαλείας στο σπίτι μας.

Η πόρτα που θα μπει είναι αυτή. Δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή. Είμαστε σε νοίκι, είχαμε μια απόπειρα διάρρηξης πριν 2 μέρες (σε ξύλινη, η οποία και είναι μισοσπασμένη αυτή τη στιγμή) και ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να βάλει αυτή.

https://beikosdoors.gr/prosfora-portes-asfaleias-laminate-karydia/

Η κλειδαριά που θα της βάλουν είναι η Securemme K22 που απ' ότι έχουμε καταλάβει, δεν κάνει για τίποτα, δηλ. δεν είναι καθόλου ασφαλής. Οπότε μπήκαμε στην αναζήτηση για όσο το δυνατόν ασφαλέστερο αφαλό και εδώ είναι που θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Οι συμβουλές που μας έχουν δοθεί μέχρι τώρα είναι οι εξής: 

1. Το κλειδί να είναι "μη αντιγράψιμο".

2. Να έχει κάρτα. (Υποθέτω κάρτα με κάποιο κωδικό για την αντιγραφή των κλειδιών μόνο από εμάς;)

3. (Για το οποίο δεν είμαι σίγουρη ότι το μεταφέρω σωστά...) Να μην έχει μπίλιες. Αλλά... ο αφαλός; Ή να μην έχει μπίλιες το κλειδί;  Ή ο μηχανισμός σε κάποιο σημείο; Πάντως κάτι σε σχέση με το "δεν πρέπει να έχει μπίλιες". (Δεν κατάλαβα που...) Γιατί αυτές οι κλειδαριές παραβιάζονται πολύ εύκολα πια.

Κάποια κοντινά μας μαγαζιά που εμπιστευόμαστε, μας πρότειναν τα παρακάτω 3 κλειδιά. Αλλά δε μπορούμε να ξέρουμε πιο είναι ασφαλέστερο και γιατί. Γενικά, είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε όσο χρειαστεί (μέσα σε λογικά πλαίσια), εφόσον η κλειδαριά θα προσφέρει όντως περισσότερη ασφάλεια από κάποια άλλη. 

https://key-safe.gr/kulindroi/kulindroi-asfaleias/kulindros-mottura-uperasfaleias-c39-cp9-2096

https://gaveraslocks.gr/κύλινδροι-αφαλοί/2787-κυλινδροσ-ασφαλειασ-m-c-condor-32-52-21292812612467.html

https://gaveraslocks.gr/κύλινδροι-αφαλοί/551-κυλινδροσ-ασφαλειασ-4ks-30-50-21292812610279.html

Ποιες οι διαφορές των 3 παραπάνω κλειδαριών; 

Ποια θεωρείτε πιο ασφαλή (ποια θα δυσκολέψει περισσότερο τους κλέφτες) και γιατί;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από kkspy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2023 στις 6:50 ΜΜ, kkspy είπε

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή ασφαλούς κλειδαριάς για μια καινούργια πόρτα ασφαλείας στο σπίτι μας.

Η πόρτα που θα μπει είναι αυτή. Δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή. Είμαστε σε νοίκι, είχαμε μια απόπειρα διάρρηξης πριν 2 μέρες (σε ξύλινη, η οποία και είναι μισοσπασμένη αυτή τη στιγμή) και ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να βάλει αυτή.

https://beikosdoors.gr/prosfora-portes-asfaleias-laminate-karydia/

Η κλειδαριά που θα της βάλουν είναι η Securemme K22 που απ' ότι έχουμε καταλάβει, δεν κάνει για τίποτα, δηλ. δεν είναι καθόλου ασφαλής. Οπότε μπήκαμε στην αναζήτηση για όσο το δυνατόν ασφαλέστερο αφαλό και εδώ είναι που θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Οι συμβουλές που μας έχουν δοθεί μέχρι τώρα είναι οι εξής: 

1. Το κλειδί να είναι "μη αντιγράψιμο".

2. Να έχει κάρτα. (Υποθέτω κάρτα με κάποιο κωδικό για την αντιγραφή των κλειδιών μόνο από εμάς;)

3. (Για το οποίο δεν είμαι σίγουρη ότι το μεταφέρω σωστά...) Να μην έχει μπίλιες. Αλλά... ο αφαλός; Ή να μην έχει μπίλιες το κλειδί;  Ή ο μηχανισμός σε κάποιο σημείο; Πάντως κάτι σε σχέση με το "δεν πρέπει να έχει μπίλιες". (Δεν κατάλαβα που...) Γιατί αυτές οι κλειδαριές παραβιάζονται πολύ εύκολα πια.

Κάποια κοντινά μας μαγαζιά που εμπιστευόμαστε, μας πρότειναν τα παρακάτω 3 κλειδιά. Αλλά δε μπορούμε να ξέρουμε πιο είναι ασφαλέστερο και γιατί. Γενικά, είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε όσο χρειαστεί (μέσα σε λογικά πλαίσια), εφόσον η κλειδαριά θα προσφέρει όντως περισσότερη ασφάλεια από κάποια άλλη. 

https://key-safe.gr/kulindroi/kulindroi-asfaleias/kulindros-mottura-uperasfaleias-c39-cp9-2096

https://gaveraslocks.gr/κύλινδροι-αφαλοί/2787-κυλινδροσ-ασφαλειασ-m-c-condor-32-52-21292812612467.html

https://gaveraslocks.gr/κύλινδροι-αφαλοί/551-κυλινδροσ-ασφαλειασ-4ks-30-50-21292812610279.html

Ποιες οι διαφορές των 3 παραπάνω κλειδαριών; 

Ποια θεωρείτε πιο ασφαλή (ποια θα δυσκολέψει περισσότερο τους κλέφτες) και γιατί;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Θα ελεγα EVVA 4KS χωρις πολυ σκεψη εναντι των αλλων 2 που παραθετεις.

Υποψην αυτα τα 3 ειναι κυλινδροι αρα θα χρειαστεις και την καταλληλη κλειδαρια και το καταλληλο defender.

Εν ολιγοις η κλειδαρια ειναι ο κορμος, επι του οποιο θα κατσει ο κυλινδρος και ο κυλινδρος ειναι εναλλαξιμος δλδ στο μελλον βαζεις καποιον αλλον αν εχει αλλαξει η τεχνολογια ή αυτος εχει πολλα κρουσματα παραβιασεων. Το defender μπαίνει εξωτερικα ωστε να προστατευσει το κυλινδρο απο τρυπημα, βανδαλισμο κτλ και να επιβραδυνει/καθυστερησει την οποια επιθεση.

Οσο καλυτερο (και ακριβοτερο κατα κανονα) ενα defender τοσο πιο δυσκολο ειναι να τρυπηθει/κοπει και αντιστοιχα καθυστερει τον επιτειθεμενο αρα προστατευει τον κυλινδρο, εσενα και την περιουσια σου.

Θεωρω οτι για κλειδαρια και defender θα μιλησουν οι πιο ειδικοι αν και γενικα πιστευω οτι μια CISA Revo Pro (κλειδαρια) θα κανει καλα αυτη τη δουλεια. Για defender ισως ενα BKS200 αν κουμπωνει με αυτη την κλειδαρια/κυλινδρο αν και θα τοποθετηθουν οπως ειπα οι πιο ειδικοι.

Αν με ρωταγες με ποια σειρα και αν υπαρχει θεμα μπατζετ και επειδη καταλαβαινω οτι εισαστε σε ενοικιο ειναι προτιμοτερο να ειναι καλη η κλειδαρια και ο κυλινδρος και ας ειναι λιγοτερο καλο το defender απο το να εχεις ενα κορυφαιο defender να προστατευει μια βασικη κλειδαρια/κυλινδρο.

Για κυλινδρος παντως καλη επιλογη ακομα ειναι και ο

https://key-safe.gr/kulindroi/kulindroi-asfaleias/kulindros-asfaleias-agb-scudo-dck-mi-antigrapsimos-1438

Το αναφερω γιατι ειναι φθηνοτερος απο τον 4ΚS σε περιπτωση που αναλαβετε εσεις μερος του κοστους και δεν θελετε να δωσετε πολλα χρηματα εφοσον εισαστε σε ενοικιο.

Λογικα οι πιο εμπειροι (λχ Mclein) θα ρωτησουν και περιοχη που μενετε ωστε να τοποθετηθουν αν υπαρχουν κρουσματα ή εξακολουθει να καλυπτει ανετα και ο Scudo dck.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Sebu είπε

Θα ελεγα EVVA 4KS χωρις πολυ σκεψη εναντι των αλλων 2 που παραθετεις.

Υποψην αυτα τα 3 ειναι κυλινδροι αρα θα χρειαστεις και την καταλληλη κλειδαρια και το καταλληλο defender.

Εν ολιγοις η κλειδαρια ειναι ο κορμος, επι του οποιο θα κατσει ο κυλινδρος και ο κυλινδρος ειναι εναλλαξιμος δλδ στο μελλον βαζεις καποιον αλλον αν εχει αλλαξει η τεχνολογια ή αυτος εχει πολλα κρουσματα παραβιασεων. Το defender μπαίνει εξωτερικα ωστε να προστατευσει το κυλινδρο απο τρυπημα, βανδαλισμο κτλ και να επιβραδυνει/καθυστερησει την οποια επιθεση.

Οσο καλυτερο (και ακριβοτερο κατα κανονα) ενα defender τοσο πιο δυσκολο ειναι να τρυπηθει/κοπει και αντιστοιχα καθυστερει τον επιτειθεμενο αρα προστατευει τον κυλινδρο, εσενα και την περιουσια σου.

Θεωρω οτι για κλειδαρια και defender θα μιλησουν οι πιο ειδικοι αν και γενικα πιστευω οτι μια CISA Revo Pro (κλειδαρια) θα κανει καλα αυτη τη δουλεια. Για defender ισως ενα BKS200 αν κουμπωνει με αυτη την κλειδαρια/κυλινδρο αν και θα τοποθετηθουν οπως ειπα οι πιο ειδικοι.

Αν με ρωταγες με ποια σειρα και αν υπαρχει θεμα μπατζετ και επειδη καταλαβαινω οτι εισαστε σε ενοικιο ειναι προτιμοτερο να ειναι καλη η κλειδαρια και ο κυλινδρος και ας ειναι λιγοτερο καλο το defender απο το να εχεις ενα κορυφαιο defender να προστατευει μια βασικη κλειδαρια/κυλινδρο.

Για κυλινδρος παντως καλη επιλογη ακομα ειναι και ο

https://key-safe.gr/kulindroi/kulindroi-asfaleias/kulindros-asfaleias-agb-scudo-dck-mi-antigrapsimos-1438

Το αναφερω γιατι ειναι φθηνοτερος απο τον 4ΚS σε περιπτωση που αναλαβετε εσεις μερος του κοστους και δεν θελετε να δωσετε πολλα χρηματα εφοσον εισαστε σε ενοικιο.

Λογικα οι πιο εμπειροι (λχ Mclein) θα ρωτησουν και περιοχη που μενετε ωστε να τοποθετηθουν αν υπαρχουν κρουσματα ή εξακολουθει να καλυπτει ανετα και ο Scudo dck.

Ευχαριστώ πολύ!

Ναι, είμαστε σε ενοίκιο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας πειράζει να δώσουμε όσα χρειαστεί. Και οι 3 κύλινδροι που ανέφερα, κουμπώνουν στη κλειδαριά που θα μπει στη πόρτα.

Οπότε θα πάμε για τον ακριβότερο κύλινδρο μια και θα τον πάρουμε μαζί μας φεύγοντας, και θα επανατοποθετήσουμε τον φτηνό κύλινδρο που αγόρασε ο ιδιοκτήτης. 

Και θα ψάξουμε για ένα καλό defender επίσης.

Χίλια ευχαριστώ!!! :)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkspy είπε

Ευχαριστώ πολύ!

Ναι, είμαστε σε ενοίκιο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας πειράζει να δώσουμε όσα χρειαστεί. Και οι 3 κύλινδροι που ανέφερα, κουμπώνουν στη κλειδαριά που θα μπει στη πόρτα.

Οπότε θα πάμε για τον ακριβότερο κύλινδρο μια και θα τον πάρουμε μαζί μας φεύγοντας, και θα επανατοποθετήσουμε τον φτηνό κύλινδρο που αγόρασε ο ιδιοκτήτης. 

Και θα ψάξουμε για ένα καλό defender επίσης.

Χίλια ευχαριστώ!!! :)

Να εισαι καλα, καλες αγορες.

Για defender το BKS200 ειναι πολυ καλο αν μπαινει στην κλειδαρια που θα βαλετε. Απο την αλλη ισως να ειναι και overkill δεδομενου και του κοστους του και του οτι θα βαλετε ενα παρα πολυ καλο κυλινδρο απο πισω (4KS).

https://www.lockitnow.gr/disec-defender-monolito-kripton-bks200.html

Ειδικοτερος να τοποθετηθει ειναι ο Mclein. Ισως στα χρηματα του 4KS να μπορει να σας προτεινει και καποιον καλυτερο/ισοδυναμο/νεοτερο αν και πιστευω οτι παραμενει στο επανω ραφι ακομα ως κυλινδρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...