Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαπιστώνω ότι περισσότερο σας απασχολεί η κλειδαριά και ο αφαλός παρά η πόρτα. Θα πρέπει σαν σύνολο να είναι ποιοτική, ασφαλής και αξιόπιστη. Επειδή και εγω πρόσφατα άλλαξα την πόρτα ασφαλείας, θα σας πρότεινα να μην αγοράζετε πόρτα με €500 και αφαλο/κλειδαριά με €300, είναι μάταιο. 

Η πόρτα θα πρέπει να έχει πιστοποιητικά για την αντοχή, την φωτιά, τον αέρα, τον θόρυβο και την συμπεριφορά στον σεισμό. Επίσης θα πρέπει να έχει οδηγίες συντήρισης, εγγύηση και βεβαίωση καλής τοποθέτισης. Έστω και οικονομική να είναι η πόρτα, μην ντραπείτε να ζητήσετε πληροφορίες και έγγραφες πιστοποιήσεις. 

Να έχετε κατα νου ότι εαν προχωρήσετε σε ένα σοβαρό ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ακινήτου, όλα αυτά θα πρέπει τα περιγράψετε αναλυτικά και είναι μόνο για την δική σας κάλυψη. Επίσης, θα πρέπει η πόρτα να έχει πρόβλεψη για τοποθέτιση αισθητήρα συναγερμού, αναμονή ρεύματος για ηλεκτρική κλειδαριά, ακόμα και πρόβλεψη για ψηφιακό μάτι και διάφορα τέτοια αξεσουάρ.  

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, costas_ είπε

Διαπιστώνω ότι περισσότερο σας απασχολεί η κλειδαριά και ο αφαλός παρά η πόρτα. Θα πρέπει σαν σύνολο να είναι ποιοτική, ασφαλής και αξιόπιστη. Επειδή και εγω πρόσφατα άλλαξα την πόρτα ασφαλείας, θα σας πρότεινα να μην αγοράζετε πόρτα με €500 και αφαλο/κλειδαριά με €300, είναι μάταιο. 

Η πόρτα θα πρέπει να έχει πιστοποιητικά για την αντοχή, την φωτιά, τον αέρα, τον θόρυβο και την συμπεριφορά στον σεισμό. Επίσης θα πρέπει να έχει οδηγίες συντήρισης, εγγύηση και βεβαίωση καλής τοποθέτισης. Έστω και οικονομική να είναι η πόρτα, μην ντραπείτε να ζητήσετε πληροφορίες και έγγραφες πιστοποιήσεις. 

Να έχετε κατα νου ότι εαν προχωρήσετε σε ένα σοβαρό ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ακινήτου, όλα αυτά θα πρέπει τα περιγράψετε αναλυτικά και είναι μόνο για την δική σας κάλυψη. Επίσης, θα πρέπει η πόρτα να έχει πρόβλεψη για τοποθέτιση αισθητήρα συναγερμού, αναμονή ρεύματος για ηλεκτρική κλειδαριά, ακόμα και πρόβλεψη για ψηφιακό μάτι και διάφορα τέτοια αξεσουάρ.  

Καλησπέρα, ποια εταιρείας πόρτα επέλεξες εσύ αν επιτρέπεται?

Φαίνεται να το έψαξες αρκετά και θα ήταν χρήσιμο να μαθαίνουμε ποιες ποιοτικές επιλογές υπάρχουν.

Δημοσ.

Ναι, το έψαξα αρκετά και επέλεξα να αγοράσω πόρτα από την Golden Door. 

Για να μην ακουστεί ότι μεροληπτώ, η εταιρεία που επέλεξα έχει και αυτή τις αδυναμίες της και έχει αυτηρές κριτικές από πελάτες της. Όμως από την δική μου την πλευρά ως πελάτης ήξερα τι ήθελα και αυτοί με κάλυψαν στο μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Να διευκρινήσω ότι ήταν ακριβότεροι μεν αλλά σε πολλά σημεία ήταν καλύτεροι. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, costas_ είπε

σορρυ αλλα το ιδιο ματαιο ειναι κ για την πορτα σου που πληρωσες ενα σκασμο λεφτα κ το defender το κοβουμε σε 2'-3' μαξ...

αν θυμαμαι καλα την πορτα σου εχει τα κλασικα πραγματα που τοποθετουν στη G.D που κανουν πραγματικα παρα πολυ καλη εγκατασταση αλλα δεν προσφερουν τιποτα διαφορετικο απο τους υπολοιπους που δινουν πορτες με 700 - 800 - 1000 ευρω.

οι πορτες των 500 εχουν συγκεκριμενο κοινο & αυτο το κοινο εχει συγκεκριμενο σκεπτικο (ολα ανοιγουν κλπ)...

τωρα οσοι ανθρωποι δεν μπορουν οικονομικα να καλυψουν το 800 ~ 1500, προφανως και θα παρουν των 450 ~ 550 κ θα το φτιαξουν μελλοντικα οσο μπορουν & οσο μαθουν οτι χρειαζεται..

για να μη φανω οτι ειμαι υπερμαχος της μιας ή της αλλης περιπτωσης, το σιγουρο ειναι οτι οι φθηνες πορτες δεν ειναι για πολλα πολλα...το δεδομενο με τις ακριβες ειναι οτι και μελλοντικα θα βρισκονται στη θεση τους κ η αναβαθμιση τους σε καθε τομεα θα ειναι πιο απλη ως διαδικασια οποτε ο καθενας αγοραζει οτι μπορει αλλα το θεμα της κλειδαριας ειναι το βασικο συστατικο της ασφαλειας για το 90%. το υπολοιπο 10% πρεπει να καλυψει κ τα γυρω γυρω.

αυτο ειναι ασχετο με την κλειδαρια των 300€ που θεωρεις ματαιο..

ειναι υποχρεωτικο να υφιστανται οσα λες αλλα ειναι διαφορετικο σκελος.

αυτα δεν μπορει να τα παρει καποιος με επενδυση μαξ των 700€...

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα και thanks σε όλους τους θαμώνες του thread για την άπειρη πληροφορία που παρέχουν!

Εχει κανείς γνώμη για τον παρακάτω κύλινδρο;

https://shop.nuki.io/en/accessories/nuki-universal-cylinder/

https://nuki.io/wp-content/uploads/2021/11/Datenblatt-Universal-Cylinder-2021-11_EN.pdf

Θέλω έναν διπλής ενέργειας για το nuki και τον συγκεκριμένο μπορώ να τον πάρω από γνωστό δωρεάν. Αλλά αναρωτιέμαι αν αξίζει ή είναι καλύτερα να πάω σε πιο κλασσικές επιλογές. Τον φτιάχνει η M&C και γράφουν κάποιες λίγες πληροφορίες (SKG***, PUMA (Hard) Steel U-clip) αλλά γνωρίζω ελάχιστα πράγματα από κυλίνδρους για να μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.

Thanks εκ των προτέρων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagabond_gr2 είπε

Καλησπέρα και thanks σε όλους τους θαμώνες του thread για την άπειρη πληροφορία που παρέχουν!

Εχει κανείς γνώμη για τον παρακάτω κύλινδρο;

https://shop.nuki.io/en/accessories/nuki-universal-cylinder/

https://nuki.io/wp-content/uploads/2021/11/Datenblatt-Universal-Cylinder-2021-11_EN.pdf

Θέλω έναν διπλής ενέργειας για το nuki και τον συγκεκριμένο μπορώ να τον πάρω από γνωστό δωρεάν. Αλλά αναρωτιέμαι αν αξίζει ή είναι καλύτερα να πάω σε πιο κλασσικές επιλογές. Τον φτιάχνει η M&C και γράφουν κάποιες λίγες πληροφορίες (SKG***, PUMA (Hard) Steel U-clip) αλλά γνωρίζω ελάχιστα πράγματα από κυλίνδρους για να μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.

Thanks εκ των προτέρων.

μια χαρα ειναι...καλυτερος απο tekno pro κλπ που παιζουν αντιστοιχη τιμη..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mclein² είπε

μια χαρα ειναι...καλυτερος απο tekno pro κλπ που παιζουν αντιστοιχη τιμη..

Thanks! Νομίζω θα πάω σε αυτή τη λύση τότε.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Να τονίσω ότι όταν αγόρασα την πόρτα ασφαλείας επέλεξα κατά κύριο λόγο την εταιρία και μετά το προϊόν της. Από την G.D. λοιπόν πήρα:

- γραπτές τις εγγυήσεις και τις πιστοποιήσεις (αντί για προφορικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις),

- αναλυτική γραπτή προσφορά όπου σε μια πόρτα των €1000 πρόσθεσα εγώ τα δικά μου extra και έφτασε στην τιμή που έφτασε (αντί για χειρόγραφες τιμές στο προσπεκτους που μου έδωσε ο ανταγωνισμός),

- είχα συγκεκριμένη ημερομηνία εγκατάστασης που τηρήθηκε (αντί για τις επιφυλάξεις του ανταγωνισμού)

- ειχα επαγγελματική αντιμετώπιση (αντί του ανταγωνιστή που η έκθεση βρωμούσε τσίπουρα και οι πωλητές ήταν κοιμισμένοι)

- ο άνθρωπος που ήλθε να μετρήσει ήλθε καλοντυμένος και ευγενικός (αντί του ανταγωνιστή που είλθε με ρούχα μέσα στην βρωμιά και με νεύρα)

- όταν πήρα τηλέφωνο στο εργοστάσιο για μια λεπτομέρεια της παραγγελίας, διαπίστωσα ότι είχαν ανοίξει καρτέλα πελάτη και ήξερε η τηλεφωνήτρια τα πάντα 

Ως προς την επιλογή του προϊόντος κλπ, αφού επέλεξα Defender-αφαλό-κλειδαριά-πόρτα, αναβάθμισα μαζί και τον συναγερμό καθώς και το ασφαλιστήριο του σπιτιού (για να μην πω και για τον σκύλο που τον έχω φύλακα). Με άλλα λόγια αναβάθμισα σαν σύνολο την πόρτα και την ασφάλεια του σπιτιού και δεν στάθηκα στο ότι το Defender θα ανοίξει σε 2'-3' όπως λες.

Προτρέπω λοιπόν κάθε φίλο που διαβάζει, να κάνει ουσιαστική αναβάθμιση της αφάλειας του σπιτιού και όχι μόνο να κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο από την πιθανή παραβίασή του.   

• Like 2
Δημοσ.

Προτρέπω λοιπόν κάθε φίλο που διαβάζει, να κάνει ουσιαστική αναβάθμιση της αφάλειας του σπιτιού και όχι μόνο να κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο από την πιθανή παραβίασή του.   

Καλησπέρα σε ολους καλή χρονιά με υγεία, αν εισαι στόχος θα μπούνε και 10 λυκόσκυλα και νάρκες να έχεις,θα μπούνε απο το πιό αδύνατο σημείο του σπιτιού, σκοπός ειναι να δούνε οτι εχεις καλό συνδυασμό κλειδαριά,(ακόμα καλύτερα δύο)αφαλό,ντιφέντερ, ώστε να πάνε στον επόμενο.

Δημοσ.

Νομίζω ότι όλα παίζουν το ρόλο τους. Ο καλός φωτισμός γύρω από το σπίτι, οι ανιχνευτές καθώς και το σκυλί νομίζω ότι είναι η πρώτη άμυνα. Εαν φτάσουν στην πόρτα μια δεύτερη άμυνα είναι η ποιότητα της πόρτας, αλλά μέχρι εκεί ήδη θα έχει κάνει την δουλειά του ο συναγερμός και θα έχω ειδοποιηθεί για την απόπειρα. Βέβαια εαν φτάσουν στην πόρτα θα έχει ειδοποιηθεί και η αστυνομία, οπότε νομίζω ότι δεν έχουν μεγάλα χρονικά περιθώρια για να συνεχίσουν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλοριζικη η πορτα καταρχας και ευχομαι να μην φτασουν ποτε ως εκει εφοσον  σκυλος και συναγερμος θα εχουν κανει την δουλεια τους.

Το θεμα ειναι καθαρα τι μπατζετ διαθετει ο καθενας και με αυτο να παρει το μαξιμουμ που μπορει σαν ασφαλεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ ευχαριστώ. Ακριβώς έτσι είναι. Το θέμα της ασφάλειας μπορεί να πάει αρκετά ψηλά ως προς το κόστος αλλά ας κάνουμε ότι μπορούμε στο μέτρο του δυνατού. Βέβαια και οι πληροφορίες παίζουν τον ρόλο τους, οπότε έχω πει στον γείτονα και στον φούρναρη ότι μέχρι και 'καταπακτή με κορκόδειλους' έχω βάλει

Επεξ/σία από costas_
  • Like 2
Δημοσ.

σαν διαφημιση μου φαινονται οι απαντησεις σου..τι μας νοιαζει αν σου ανοιξαν καρτελα πελατη?τι μας νοιαζει αν καποιος αλλος επινε τσιπουρα?ειδικα αν ο μαστορας ηρθε με παπιγιον σιγουρα θα εινια και καλυτερος

να σοβαρευτουμε λιγο λεω εγω.

απο οσο ξερω οι διαφημισεις απαγορευονται ή εχω χασει κατι?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, costas_ είπε

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Να τονίσω ότι όταν αγόρασα την πόρτα ασφαλείας επέλεξα κατά κύριο λόγο την εταιρία και μετά το προϊόν της. Από την G.D. λοιπόν πήρα:

- γραπτές τις εγγυήσεις και τις πιστοποιήσεις (αντί για προφορικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις),

- αναλυτική γραπτή προσφορά όπου σε μια πόρτα των €1000 πρόσθεσα εγώ τα δικά μου extra και έφτασε στην τιμή που έφτασε (αντί για χειρόγραφες τιμές στο προσπεκτους που μου έδωσε ο ανταγωνισμός),

- είχα συγκεκριμένη ημερομηνία εγκατάστασης που τηρήθηκε (αντί για τις επιφυλάξεις του ανταγωνισμού)

- ειχα επαγγελματική αντιμετώπιση (αντί του ανταγωνιστή που η έκθεση βρωμούσε τσίπουρα και οι πωλητές ήταν κοιμισμένοι)

- ο άνθρωπος που ήλθε να μετρήσει ήλθε καλοντυμένος και ευγενικός (αντί του ανταγωνιστή που είλθε με ρούχα μέσα στην βρωμιά και με νεύρα)

- όταν πήρα τηλέφωνο στο εργοστάσιο για μια λεπτομέρεια της παραγγελίας, διαπίστωσα ότι είχαν ανοίξει καρτέλα πελάτη και ήξερε η τηλεφωνήτρια τα πάντα 

Ως προς την επιλογή του προϊόντος κλπ, αφού επέλεξα Defender-αφαλό-κλειδαριά-πόρτα, αναβάθμισα μαζί και τον συναγερμό καθώς και το ασφαλιστήριο του σπιτιού (για να μην πω και για τον σκύλο που τον έχω φύλακα). Με άλλα λόγια αναβάθμισα σαν σύνολο την πόρτα και την ασφάλεια του σπιτιού και δεν στάθηκα στο ότι το Defender θα ανοίξει σε 2'-3' όπως λες.

Προτρέπω λοιπόν κάθε φίλο που διαβάζει, να κάνει ουσιαστική αναβάθμιση της αφάλειας του σπιτιού και όχι μόνο να κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο από την πιθανή παραβίασή του.   

επελεξες εταιρεια & οχι το προιον....

1. εγγυηση & πιστοποιηση μπορουσες να παρεις κ για μια κλειδαρια multiblock που ακομη και το ονομα παραχαραξη κ εξαπατηση μυριζει γιατι παραπεμπει στο mul-t-lock. ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ.

2. στο γραπτο - επαγγελματικο δεν εχω να πω κατι...δυστυχως κι εγω ντρεπομαι οταν βλεπω τετοιες προσφορες για πορτες κ οχι μονο...

3. η επαγγελματικη αντιμετωπιση πολλες φορες ειναι υποκειμενικη γιατι δυστυχως πολλες φορες εμεις ως πελατες δεν εχουμε τη σωστη προσεγγιση στο σωστο χωρο. η γκολντεν που ειναι απροσωπη κ μαστιγωνει φυσικο κ επομενο ειναι να ηταν σουπερ επαγγελματικη στα ματια σου...εδω στο πλαισιο πας για Α4 και μονο αμαξι δε σου δινουν δωρο στην πορτα. αυτο δε σημαινει οτι πουλανε το καλυτερο Α4 ή οτι κανουν καλα τη δουλεια τους...στα δικα μου ματια (μικρου γνωστη του αντικειμενου) προσπαθουν να θολωσουν τα νερα κ να βγαλουν απο το καδρο την ασχετοσυνη τους μεσω του καθωσπρεπισμου.

4. ο μαστορας ειναι μαστορας και μπορει να ερθει με οτι ρουχα επιβαλει η εργασια του. ΠΟΤΕ δεν πρεπει να μεταφερει τα νευρα του στον πελατη και ποσο μαλλον σ'εναν αγνωστο γι'αυτον ανθρωπο.

5. δεν εχω να σχολιασω κατι για την καρτελα. καθε μεγαλη πολυεθνικη που σεβεται τον εαυτο της θα ειχε....

6. φυσικα και δε σταθηκες στο ντιφεντερ που ειναι της πλακας γιατι ως ασχετος (δεν ειναι βρισιμο ή υποβαθμιση του ατομου σου) δεν μπορουσες να σταθεις σε κατι που αγνοεις. απλα πηρες αυτο που σου σερβιραν ομορφα κι ωραια κ εισαι χαρουμενος. φυσικα εισαι εξυπνος & προνοητικος και πιθανοτατα δε θα εχεις προβλημα γιατι εχεις κανει αυτο που πρεπει να κανει ενας νορμαλ σκεπτομενος ανθρωπος : να αναβαθμισει ή / και περιφρουρησει και τα υπολοιπα κομματια που υστερουν στο θεμα της ασφαλειας.

3 ώρες πριν, costas_ είπε

αυτο ειναι κατι το οποιο πρεπει να γινει καδρο & απαραβατος κανονας για να εκκινει μια συζητηση.

3 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Το θεμα ειναι καθαρα τι μπατζετ διαθετει ο καθενας και με αυτο να παρει το μαξιμουμ που μπορει σαν ασφαλεια.

αυτο ειναι επισης κατι παρα πολυ σημαντικο !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...