Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Αυτό δεν είναι ραντάρ αλλά αισθητήρας κίνησης 

οπότε; η ερωτηση παραμενει

εχω παει διαφορετικες απαντησεις και απο εγκαταστατες συναγερμου.

Ο ενας λεει αμα εχεις κηπο και σκυλο ξεχνα το 

ο αλλος λεει θα το βαλουμε ψηλα, αλλα οκ αν ερθει ο αλλος μπουσουλοντας;

ειναι καλο σαν ιδεα η κουρτινα αλλα αυτα ειναι βασικα θεματα για εξοχη.

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εννοούσα ότι αυτά που αντιλαμβάνονται τη θερμοκρασία είναι αισθητήρες κίνησης και είναι σχετικά φτηνά. Όντως, δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις. Π.χ. σε εμένα χτύπησε γιατί είχα προγραμματίσει να ανάψει το αιρκοντίσιον.

Το ραντάρ κουρτίνας όπως λένε δεν ξέρω πως το εννοούν .

Π.χ. έχω ακούσει να λένε τον αισθητήρα κίνησης από ραντάρ έως φωτοκύτταρο 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, great είπε

εχω αποριες για αυτα, εχω δει σε πολλα σπιτια που εχουν κηπο και βζουν απο την μια ακρη εωσ την αλλη και καλυπτουν ολο το μπαλκονι.

Τι γινεται με γατες, εχω σκυλο κτλ ?

Αυτα ειναι δεσμες. Τα εξ.ρανταρ ειναι αλλο πράγμα. Υπάρχουν και τα PET που δεν "πιανουν" ζωα.Δες εδω. To καλο ρανταρ θα το πληρωσεις. φθηνο και καλο δεν γινεται. Αλλα δεν θα εχεις ποτε ψευδη συναγερμους.  

• Like 2
Δημοσ.

Οποιος θα δει τα παραβιασμενα ρολλα της φωτογραφιας δεν "σηκωθηκαν" αλλα φαινονται να εχουν ξηλωθει με τραβηγμα απο τη θεση τους προς τα εξω και το παχος/ποιοτητα τους μοιαζει φτερο/φυλλο τετραδιου. Αρα αν καποιος μπορει απλα με ενα λοστο να σηκωσει λιγο τη μια πλευρα να το βγαλει απο τον οδηγο και να το τραβηξει προς τα εξω δεν χρειαζεται να το σηκωσει, εχει βγει απο τη θεση του σαν κουρτινα.

Αρα αντιλαμβανομαι οτι απαιτειται και ραγα βαρεως τυπου και ρολο βαρεως τυπου να μην μπορει να βγει απο τον οδηγο προς τα εξω.

Οπως επισης αντιλαμβανομαι οτι σε επιπεδο αμεσης προστασιας το ρολο παρεχει τη μικροτερη, μετα ειναι τα εξωτερικα ανοιγωμενα/συρωμενα (γιατι μπορει πιο ευκολα να τα βγαλει απο τους πυρους ή να τα σηκωσει απο τις ραγες καθως ειναι ορατες εξωτερικα) και τελευταια και καλυτερα για εμενα τα χωνευτα μεσα σε τοιχο.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Sebu είπε

Οποιος θα δει τα παραβιασμενα ρολλα της φωτογραφιας δεν "σηκωθηκαν" αλλα φαινονται να εχουν ξηλωθει με τραβηγμα απο τη θεση τους προς τα εξω και το παχος/ποιοτητα τους μοιαζει φτερο/φυλλο τετραδιου. Αρα αν καποιος μπορει απλα με ενα λοστο να σηκωσει λιγο τη μια πλευρα να το βγαλει απο τον οδηγο και να το τραβηξει προς τα εξω δεν χρειαζεται να το σηκωσει, εχει βγει απο τη θεση του σαν κουρτινα.

Αρα αντιλαμβανομαι οτι απαιτειται και ραγα βαρεως τυπου και ρολο βαρεως τυπου να μην μπορει να βγει απο τον οδηγο προς τα εξω.

Οπως επισης αντιλαμβανομαι οτι σε επιπεδο αμεσης προστασιας το ρολο παρεχει τη μικροτερη, μετα ειναι τα εξωτερικα ανοιγωμενα/συρωμενα (γιατι μπορει πιο ευκολα να τα βγαλει απο τους πυρους ή να τα σηκωσει απο τις ραγες καθως ειναι ορατες εξωτερικα) και τελευταια και καλυτερα για εμενα τα χωνευτα μεσα σε τοιχο.

Αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό από τον περισσότερο κόσμο και σε ένα βαθμό φταίνε και οι κουφωματάδες, είναι ότι τα ρολά είναι για σκίαση και όχι για ασφάλεια.

Σίγουρα η λύση που αναφέρθηκε με ηλεκτρικά ρολά και φυλλαράκια διέλασης είναι πολύ καλύτερη αλλά πάντα οι οδηγοί θα είναι το αδύναμο σημείο.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, great είπε

εχω αποριες για αυτα, εχω δει σε πολλα σπιτια που εχουν κηπο και βζουν απο την μια ακρη εωσ την αλλη και καλυπτουν ολο το μπαλκονι.

Τι γινεται με γατες, εχω σκυλο κτλ ?

Υπαρχουν αισθητήρες που δεν κανουν Triger απο ζώα. 
Το πρώτο μοιάζει με αισθητήρα που μπαίνει εσωτερικά στο σπίτι  το δεύτερο βγάζει 2 "ακτίνες προς κάθε μεριά και για να ενεργοποιηθεί πρέπει να παραβιαστούν και οι 2 δέσμες της μιας μεριάς.. πχ πέφτει ένα φύλλο κόβει την μια δεσμη περάνει το κενο και μετά κοβει την άλλη άρα δεν ενεργοποιείται ο συναγερμός

• Like 3
Δημοσ.

Επειδη το κοιταγα κ εγω, ολα αυτα λειτουργουν για μικροσωμα ζωα μιας κ το θερμικο τους στιγμα ειναι πολυ μικροτερο απο το ανθρωπινο. Αν εχεις μεγαλοσωμα σκυλια, ρισκαρεις να χτυπαει χωρις λογο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μια βοήθεια (όποιος μπορεί) για επιλογή αφαλού σε πόρτα ασφαλείας.

Είναι για πόρτα πολυκατοικίας οπότε θέλουμε κάτι που να μπορεί ο καθένας να βγάλει εύκολα (και φθηνά) αντικλείδια. Εξ αρχής, μαζί με τον αφαλό, θα πάρουμε και 30 αντικλείδια. Διαστάσεις 30-50. Αν υπάρχει και καμιά πρόταση για μαγαζί, καλοδεχούμενη. Κέντρο (Αθήνα), Νότια ή και e-shop αν υπάρχει σημαντική διαφορά στη τιμή.

Θα περάσω και από ένα μαγαζί που είναι σχετικά κοντά αλλά θα προτιμούσα να έχω 2-3 προτάσεις πριν πάω. Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vasilk είπε

Καλησπέρα.

Είναι για πόρτα πολυκατοικίας οπότε θέλουμε κάτι που να μπορεί ο καθένας να βγάλει εύκολα (και φθηνά) αντικλείδια. Εξ αρχής, μαζί με τον αφαλό, θα πάρουμε και 30 αντικλείδια. Διαστάσεις 30-50. Αν υπάρχει και καμιά πρόταση για μαγαζί, καλοδεχούμενη. Κέντρο (Αθήνα), Νότια ή και e-shop αν υπάρχει σημαντική διαφορά στη τιμή.

Θα περάσω και από ένα μαγαζί που είναι σχετικά κοντά αλλά θα προτιμούσα να έχω 2-3 προτάσεις πριν πάω. Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί.

Αν μπορει βεβαια ο καθενας ευκολα και φθηνα να βγαζει αντικλειδια τοτε αυξανονται οι πιθανοτητες να καταληξει κλειδι/κλειδια εκει που δεν πρεπει αρα η πορτα να ανοιξει ευκολα απο μη ενοικο. Αρα μειωνεις την "ασφαλεια" που σου παρεχει η εξωπορτα. Εννοειται φυσικα υπο την αιρεση οτι την κλειδωνεται λχ νυχτερινες ωρες και δεν ειναι ολα φορα παρτιδα ανοιχτα.

Ενα σεναριο που αυξανει τις δυνατοτητες ασφαλειας ειναι να παραχθουν οσα κλειδια απαιτουνται εξαρχης απο το διαχειριστη που θα παραγγειλει την κλειδαρια και τα κλειδια και θα ειναι παρον στην εγκατασταση (φυσικα το κοστος θα αναλαβουν οι ενοικοι για τα κλειδια που θα παραγγειλουν) και μετα οποιος θελει στο μελλον αντικλειδι θα πρεπει να το δηλωνει στον διαχειριστη ο οποιος θα ειναι ο μονος που θα μπορει να βγαλει εχοντας την αντιστοιχη καρτα γνησιοτητας/ιδιοκτησιας. Ετσι θα υπαρχει μια πιο ελεγχομενη ροη και παραγωγη κλειδιων και αν λχ καποιος χασει το κλειδι και αναγκαστει να το πει γιατι θα ζητησει αντικλειδι, τοτε θα ενημερωθει ο διαχειριστης και θα πρεπει να αξιολογηθει αν πρεπει να αλλαξει ο κυλινδρος γιατι λχ το κλειδι μπορει να εχει πεσει σε κακοβουλα χερια.

Ακουγεται μπελαλιδικο αλλα παρεχει καλυτερο ελεγχο, πιο περιορισμενη παραγωγη αντικλειδιων και ισως εγκαιρη ενημερωση για απωλειες κλειδιων που μπορει να δημιουργησουν προβληματα σε ολους ή πολλους.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, vasilk είπε

Καλησπέρα.

30/50 να φανταστω οτι χρειαζομαστε για θωρακισμενη πορτα ; 

εαν ναι :

cisa asix & iseo r6 στα 25€

cisa astral στα 35€

και οι τρεις αντιγραφουν ευκολα κλειδια και για την ποσοτητα που θελεις (25 αντιγραφα + 5 αυθεντικα) πιστευω μπορει να γινει και με 3€ / κλειδι

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Sebu είπε

Αν μπορει βεβαια ο καθενας ευκολα και φθηνα να βγαζει αντικλειδια τοτε αυξανονται οι πιθανοτητες να καταληξει κλειδι/κλειδια εκει που δεν πρεπει αρα η πορτα να ανοιξει ευκολα απο μη ενοικο. Αρα μειωνεις την "ασφαλεια" που σου παρεχει η εξωπορτα. Εννοειται φυσικα υπο την αιρεση οτι την κλειδωνεται λχ νυχτερινες ωρες και δεν ειναι ολα φορα παρτιδα ανοιχτα.

Ενα σεναριο που αυξανει τις δυνατοτητες ασφαλειας ειναι να παραχθουν οσα κλειδια απαιτουνται εξαρχης απο το διαχειριστη που θα παραγγειλει την κλειδαρια και τα κλειδια και θα ειναι παρον στην εγκατασταση (φυσικα το κοστος θα αναλαβουν οι ενοικοι για τα κλειδια που θα παραγγειλουν) και μετα οποιος θελει στο μελλον αντικλειδι θα πρεπει να το δηλωνει στον διαχειριστη ο οποιος θα ειναι ο μονος που θα μπορει να βγαλει εχοντας την αντιστοιχη καρτα γνησιοτητας/ιδιοκτησιας. Ετσι θα υπαρχει μια πιο ελεγχομενη ροη και παραγωγη κλειδιων και αν λχ καποιος χασει το κλειδι και αναγκαστει να το πει γιατι θα ζητησει αντικλειδι, τοτε θα ενημερωθει ο διαχειριστης και θα πρεπει να αξιολογηθει αν πρεπει να αλλαξει ο κυλινδρος γιατι λχ το κλειδι μπορει να εχει πεσει σε κακοβουλα χερια.

Ακουγεται μπελαλιδικο αλλα παρεχει καλυτερο ελεγχο, πιο περιορισμενη παραγωγη αντικλειδιων και ισως εγκαιρη ενημερωση για απωλειες κλειδιων που μπορει να δημιουργησουν προβληματα σε ολους ή πολλους.

Είναι όντως μπελαλίδικο και πολύ αμφιβάλω ότι θα το δεχτούν όλοι. Δεν έχουμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο και πρέπει να γίνει ξανά συνέλευση κτλ. Δεν είναι κακή λύση και εγώ προσωπικά θα συμφωνούσα αλλά όπου έχουν πολλοί λόγο όσο πιο περίπλοκο είναι κάτι τόσο μικρότερες πιθανότητες έχει να περάσει. Συνήθως γίνεται το πιο εύκολο και ας μην είναι πάντα το καλύτερο. Σε ευχαριστώ πάντως. Καμιά πρόταση (χωρίς κάρτα ιδιοκτήτη);

1 ώρα πριν, mclein² είπε

30/50 να φανταστω οτι χρειαζομαστε για θωρακισμενη πορτα ; 

εαν ναι :

cisa asix & iseo r6 στα 25€

cisa astral στα 35€

και οι τρεις αντιγραφουν ευκολα κλειδια και για την ποσοτητα που θελεις (25 αντιγραφα + 5 αυθεντικα) πιστευω μπορει να γινει και με 3€ / κλειδι

Σε ευχαριστώ. Επειδή μπορούμε να διαθέσουμε και παραπάνω λεφτά (έχουμε πει max 80€ + 4€-5€ για κάθε κλειδί) μπορούμε να πάμε σε κάτι άλλο αρκετά καλύτερο αν δώσουμε παραπάνω λεφτά ή δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά και δεν θα αξίζει τα παραπάνω λεφτά που θα δώσουμε και να πάμε σε αυτά που γράφεις;

Καμιά πρόταση από που να τα πάρουμε; Φυσικό (κατά προτίμηση)  ή και ηλεκτρονικό μαγαζί (αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη τιμή).

Ναι, είναι θωρακισμένη πόρτα και την αλλαγή θα την κάνουμε μόνοι μας, δεν θα χρειαστεί επίσκεψη επαγγελματία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, vasilk είπε

Είναι όντως μπελαλίδικο και πολύ αμφιβάλω ότι θα το δεχτούν όλοι. Δεν έχουμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο και πρέπει να γίνει ξανά συνέλευση κτλ. Δεν είναι κακή λύση και εγώ προσωπικά θα συμφωνούσα αλλά όπου έχουν πολλοί λόγο όσο πιο περίπλοκο είναι κάτι τόσο μικρότερες πιθανότητες έχει να περάσει. Συνήθως γίνεται το πιο εύκολο και ας μην είναι πάντα το καλύτερο. Σε ευχαριστώ πάντως. Καμιά πρόταση (χωρίς κάρτα ιδιοκτήτη);

Σε ευχαριστώ. Επειδή μπορούμε να διαθέσουμε και παραπάνω λεφτά (έχουμε πει max 80€ + 4€-5€ για κάθε κλειδί) μπορούμε να πάμε σε κάτι άλλο αρκετά καλύτερο αν δώσουμε παραπάνω λεφτά ή δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά και δεν θα αξίζει τα παραπάνω λεφτά που θα δώσουμε και να πάμε σε αυτά που γράφεις;

Καμιά πρόταση από που να τα πάρουμε; Φυσικό (κατά προτίμηση)  ή και ηλεκτρονικό μαγαζί (αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη τιμή).

Ναι, είναι θωρακισμένη πόρτα και την αλλαγή θα την κάνουμε μόνοι μας, δεν θα χρειαστεί επίσκεψη επαγγελματία.

Αν δεν έχετε σκοπό να κλειδώνετε, μικρη σημασία έχει τι κύλινδρο θα επιλέξετε

Επεξ/σία από pintourikio
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pintourikio είπε

Αν η πόρτα δεν είναι κλειδωμένη, μικρη σημασία έχει τι κύλινδρο θα επιλέξετε

Τα βράδια κλειδώνει οπότε έχει κάποια σημασία. Την ημέρα όχι, δεν κλειδώνει.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vasilk είπε

δε θα αλλαξει κατι για να πατε σε κυλινδρο με 80€ εφοσον δεν ειναι πατενταρισμενος.

για να μιλαμε με 4-5 ευρω ανα κλειδι = τοτε σιγουρα δεν υπαρχει πατενταρισμενος που γνωριζω.

εαν θελεις να το ρισκαρεις, μπορεις να βαλεις agb 9000 αλλα θεωρω σε εισοδο πολυκατοικιας θα ειναι επιφοβο να χαλασει σε 2 χρονια.

για τα υπολοιπα, στειλε πμ :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, vasilk said:

Τείνει να βγει εκτός θέματος αλλά δεν επιτρέπεται να κλειδώνει η κεντρική είσοδος/έξοδος.

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...