taris Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, mclein² είπε αυτα δεν ειναι ρολλα....ας εβαζε καλυτερα ρολλο κουζινας... και τα τζαμια δεν ειναι καν τριπλεξ...δεν μιλαμε για καλυτερα.... και θορυβο εκαναν και κανεις δε μιλησε...γιατι οταν δε χαιρετας τους γειτονες, δεν εχεις γειτονες. Απορία, μεταξύ ενός τέτοιου setup -κακά ρολά, διπλά τζάμια (αν είναι διπλά κιόλας κι όχι μονά)- αλλά μαζί με πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, και νέων κουφωμάτων μέσης κατηγορίας (ανοιγοκλεινόμενων) με τρίπλεξ τζάμια αλλά χωρίς κάγκελα ασφαλείας, ποιό θα θεωρούσες συγκριτικά πιο ασφαλές? Καθαρά από οπτική ασφαλείας, δεν μιλώ για τα άλλα άπειρα πλεονεκτήματα νέων κουφωμάτων (θερμοηχομόνωση κλπ) Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από taris
Junior22 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδια καλημερα. Προχθες εγινε παραβιαση του σπιτιου μου και μετα απο συζητησεις που γινανε προφανως ο μυλος της πορτας ειναι πιο ευκολο να ανοιχτει και απο ενα μπουκαλι νερο. Η πορτα ειναι θεωρητικα ασφαλειας, αλλα η κλειδαρια ειναι η κλασικη με το πλακε κλειδι (της securemme). Βρισκομαι ανατολικη Θεσσαλονικη και θα ηθελα να μου προτεινετε καποια λυση σε νορμαλ τιμη (φανταζομαι 120-150 ευρω) ωστε να προφυλαξω το σπιτι απο μελλοντικες διαρρηξεις. Δεν εχει τυχει να ασχοληθω ξανα με πορτες κλπ, οποτε αν χρειαζεται και κατι αλλο αλλαγη (πχ διαβαζω για το defender που μολις τωρα ειδα τι ειναι) εννοειται πως θα ηθελα να γινει. Θα βαλω και εξωτερικα συναγερμο σε δευτερη φαση, απλως προς το παρον επειγει το θεμα της πορτας. Τι μπορειτε να προτεινετε και επισης θα ηθελα και ατομο/εταιρεια που να κανει τετοιες δουλειες καθως δεν ξερω να αλλαζω μυλους σε πορτες. Ευχαριστω Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από Junior22
mclein² Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, taris είπε Απορία, μεταξύ ενός τέτοιου setup -κακά ρολά, διπλά τζάμια (αν είναι διπλά κιόλας κι όχι μονά)- αλλά μαζί με πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, και νέων κουφωμάτων μέσης κατηγορίας (ανοιγοκλεινόμενων) με τρίπλεξ τζάμια αλλά χωρίς κάγκελα ασφαλείας, ποιό θα θεωρούσες συγκριτικά πιο ασφαλές? Καθαρά από οπτική ασφαλείας, δεν μιλώ για τα άλλα άπειρα πλεονεκτήματα νέων κουφωμάτων (θερμοηχομόνωση κλπ) γενικα ειμαι υπερ των ρολλων ασφαλειας, των τουλαχιστον τριπλεξ τζαμιων με συγκεκριμενα κενα και ακολουθως τα καγκελα με κρυφες/αναποδες κλειδαριες. γενικα πραγματα που θα απαιτουν χρονο για να ξηλωθουν / καταστραφουν. ο ειδικος για τα αλουμινια ειναι ο @Silent_Society. πιο ψαγμενο στο θεμα δε νομιζω να βρεις. 1 1
Maurikycli Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Τεχνίτης είναι ο σάιλεντ ή έμπειρος ιδιοκτήτης;
ObeyWario! Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Junior22 είπε Βρισκομαι ανατολικη Θεσσαλονικη και θα ηθελα να μου προτεινετε καποια λυση σε νορμαλ τιμη (φανταζομαι 120-150 ευρω) Πρόσφατα άλλαξα και αφού ρώτησα 3-4 κατέληξα σε αυτόν. Defender και αρκετά καλή κλειδαριά είσαι κάπου στα 160-180Ε Αυτοκόλλητο συναγερμού θα βάζατε στην εξώπορτα; Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από billdanos
Silent_Society Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mclein² είπε γενικα ειμαι υπερ των ρολλων ασφαλειας, των τουλαχιστον τριπλεξ τζαμιων με συγκεκριμενα κενα και ακολουθως τα καγκελα με κρυφες/αναποδες κλειδαριες. γενικα πραγματα που θα απαιτουν χρονο για να ξηλωθουν / καταστραφουν. ο ειδικος για τα αλουμινια ειναι ο @Silent_Society. πιο ψαγμενο στο θεμα δε νομιζω να βρεις. Με τιμά ο professor mclein² , αλλά αυτό που λέω πάντα είναι οτι δεν τα ξέρω όλα. Στο διά ταύτα : Ένα σφάλμα που συμβαίνει συχνά, είναι τα ρολά διέλασης ή "βαρέως τύπου" να ονοματίζονται και "ασφαλείας". Αυτό είναι λάθος, καθώς για να αναβαθμίσω την ασφάλεια και να μην το παραβιάσω όπως και ένα αλουμινίου-πολυουραιθάνης, πρέπει να εφαρμόσω κάποια προαιρετικά πρόσθετα (μοτέρ με τεχνολογία αντίληψης εμποδίου και ενισχυμένους οδηγούς κατά προτίμηση με φτερό - εάν αυτό είναι εφικτό). Τα triplex τζάμια επιβάλονται και βάση της ΤΟΤΕΕ Υαλοπινάκων, δυστυχώς κανείς σχεδόν δεν τα βάζει, κυρίως γιατί ο περισσότερος κόσμος αποφασίζει με μοναδικό γνώμονα τη τιμή. Υπάρχουν και σπανιολέτες κυλίνδρου, αλλά το να τις βάλεις μαζί με έναν Scudo 9000 και ο υαλοπίνακας να αποτελείται απο 2 μονές υαλώσεις, δώρο - άδωρο. 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Τεχνίτης είναι ο σάιλεντ ή έμπειρος ιδιοκτήτης; Επαγγελματίας - και τα φόρουμ τα παρακολουθώ χρόνια, δυστυχώς όμως λόγω φόρτου δεν μπορώ να είμαι όσο ενεργός θα ήθελα. Πολλές φορές (τώρα τελευταία που ξεκίνησα να γράφω κατόπιν επιρροής του mclein²- ναί εσύ φταίς) αρχίζω μια απάντηση και επειδή δεν είμαι ικανοποιημένος με το γεγονός οτι μπορεί να μην έχω καλύψει όλες τις παραμέτρους, edit στο edit έχει περάσει και μια ώρα και γι'αύτο με βλέπεις να γράφω τόσο αραιά. Οπότε και προκαταβολικά, μη παρεξηγηθεί κανείς αν κάνω μέρες να απαντήσω είτε εδώ, είτε σε π.μ. (ανάλογα τη περίοδο). Στις 23/10/2022 στις 11:35 ΠΜ, great είπε το εχω ξαναρωτησει αλλα πραγματικα δεν μπορω να το πιασω, πως γινονται αυτες οι ζημιες και τα ανοιγματα ΧΩΡΙΣ να ακουσει καποιος το παραμικρο., Εμας στα ρολα που μαζευουν οποιος ερχετε για να κανει καποια συσκευη στον μηχανισμο λεει οτι για να τα ανοιξουν θα ακουστει σε ολοι την γειτονια και βλεπουμ εδω σε φωτο καινουρια ρολα και καινουρια αλλουμινια και ειναι φυλλο και φτερό. Τι να τις κανεις τις πορτες οταν το μπαλκονι ειναι τελικα πιο ευκολο ? οπου ειναι ? πραγματικα ανοιγουν με θορυβο πατηματος γατας ή κατι δεν παει καλα σε ολο αυτο το πραγμα ? Όπως είπε και ο είς το τετράγωνο, ο κακός χαμός έγινε, απλά εδώ έχουμε άλλο επίπεδο αναισθησίας. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από Silent_Society 8
great Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, mclein² είπε και θορυβο εκαναν και κανεις δε μιλησε...γιατι οταν δε χαιρετας τους γειτονες, δεν εχεις γειτονες. 14 λεπτά πριν, Silent_Society είπε Όπως είπε και ο είς το τετράγωνο, ο κακός χαμός έγινε, απλά εδώ έχουμε άλλο επίπεδο αναισθησίας. μεγαλη κουβεντα αυτη με τους γειτονες. Σε αυτο ειμαι τυχερος (ειναι και η περιοχη τετοια). Αλλα ναι δεν διανονουμε δηλαδη οτι δεν εγινε τις κακομοιρας απο φασαρια και ολοι αναισθητοι ειναι τραγικο Τους επιπλεον σειρτες που βαζουβν απο μεσα και τοποθετουντε απο αλουμινα ειναι ενα + στην ασφαλεια ή τσαμπα. Εχω βαλει δυο σε καθε αλλουμινιο. 43 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε Αυτοκόλλητο συναγερμού θα βάζατε στην εξώπορτα; Επισης καποιος ρωτησε τωρα για αν θα εβαζες αυτοκολλητο συναγερμου. Νομιζω οτι αυτα ειναι λιγο δεκαετιας 80 οι αποψεις. Δηλαδη μην βαζεις τετοια, μην εχεις καλο κηπο, μην δειχνεις οτι εχεις λεφτα, εαν δουν καμερες θα ειναι σιγουρο οτι θα πιστευουν οτι κατι εχεις μεσα αξιας κτλ. Δεν το πιστευω πια. Υπαρχει η κλασικη ταμπελα απο το security και για τις καμερες και τιποτα αλλο. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από great
Silent_Society Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, taris είπε Απορία, μεταξύ ενός τέτοιου setup -κακά ρολά, διπλά τζάμια (αν είναι διπλά κιόλας κι όχι μονά)- αλλά μαζί με πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, και νέων κουφωμάτων μέσης κατηγορίας (ανοιγοκλεινόμενων) με τρίπλεξ τζάμια αλλά χωρίς κάγκελα ασφαλείας, ποιό θα θεωρούσες συγκριτικά πιο ασφαλές? Καθαρά από οπτική ασφαλείας, δεν μιλώ για τα άλλα άπειρα πλεονεκτήματα νέων κουφωμάτων (θερμοηχομόνωση κλπ) Φτιάξε τα κουφώματα καλά απο την αρχή, γιατί μετά οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις σε αυτά, πέρα απο το ότι μπορεί να είναι και αδύνατες, οι ουσιαστικές σίγουρα θα είναι ασύμφορες και πάντα με προϋπόθεση να βρείς κάποιον πρόθυμο να τις κάνει. Ενώ το κάγκελο το βάζεις και μετά απο όσο καιρό θές, χωρίς (99% των περιπτώσεων) κάποια πρόσθετη ειδική υποδομή. 3 λεπτά πριν, great είπε Τους επιπλεον σειρτες που βαζουβν απο μεσα και τοποθετουντε απο αλουμινα ειναι ενα + στην ασφαλεια ή τσαμπα. Εχω βαλει δυο σε καθε αλλουμινιο. Αν είναι παλιά τα αλουμίνια, οκ, θα σε προστατεύσει αν προσπαθήσει κάποιος να ανασηκώσει. Σου σπάει το τζάμι και μπαίνει βέβαια. Αν είναι θερμοδιακοπτόμενα, είναι έγκλημα να τρυπήσεις για σύρτη, σύν οτι θα χάσεις την εγγύηση. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από Silent_Society 4
great Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Silent_Society είπε Φτιάξε τα κουφώματα καλά απο την αρχή, γιατί μετά οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις σε αυτά, πέρα απο το ότι μπορεί να είναι και αδύνατες, οι ουσιαστικές σίγουρα θα είναι ασύμφορες και πάντα με προϋπόθεση να βρείς κάποιον πρόθυμο να τις κάνει. Ενώ το κάγκελο το βάζεις και μετά απο όσο καιρό θές, χωρίς (99% των περιπτώσεων) κάποια πρόσθετη ειδική υποδομή. Αν είναι παλιά τα αλουμίνια, οκ, θα σε προστατεύσει αν προσπαθήσει κάποιος να ανασηκώσει. Σου σπάει το τζάμι και μπαίνει βέβαια. Αν είναι θερμοδιακοπτόμενα, είναι έγκλημα να τρυπήσεις για σύρτη, σύν οτι θα χάσεις την εγγύηση. οταν τα βαλαμε 2008 ηταν κορυφη μας ειχαν πει (Europa)και οπως εχω γραψει για να τα συκωσεις θα ακουστει και λεμε γεια με τους γειτονες εμεις 😁Tζαμια θεωρω εινια διπλα οχι τριπλα αν και η ηχομονοση και μονωση των χειμωνα ειναι φοβερη, δεν υπαρχει διαρροη αερα πουθενα, για αυτο και εχω θεμα με το τζακι, θελει λιγο σπαστη πορτα. Mε σιγουρια παντως λεω οτι εχουν αντεξει θερμικο φορτίο ασύληπτο Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από great
Junior22 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, Junior22 είπε Παιδια καλημερα. Προχθες εγινε παραβιαση του σπιτιου μου και μετα απο συζητησεις που γινανε προφανως ο μυλος της πορτας ειναι πιο ευκολο να ανοιχτει και απο ενα μπουκαλι νερο. Η πορτα ειναι θεωρητικα ασφαλειας, αλλα η κλειδαρια ειναι η κλασικη με το πλακε κλειδι (της securemme). Βρισκομαι ανατολικη Θεσσαλονικη και θα ηθελα να μου προτεινετε καποια λυση σε νορμαλ τιμη (φανταζομαι 120-150 ευρω) ωστε να προφυλαξω το σπιτι απο μελλοντικες διαρρηξεις. Δεν εχει τυχει να ασχοληθω ξανα με πορτες κλπ, οποτε αν χρειαζεται και κατι αλλο αλλαγη (πχ διαβαζω για το defender που μολις τωρα ειδα τι ειναι) εννοειται πως θα ηθελα να γινει. Θα βαλω και εξωτερικα συναγερμο σε δευτερη φαση, απλως προς το παρον επειγει το θεμα της πορτας. Τι μπορειτε να προτεινετε και επισης θα ηθελα και ατομο/εταιρεια που να κανει τετοιες δουλειες καθως δεν ξερω να αλλαζω μυλους σε πορτες. Ευχαριστω Μήπως κάποιος θα μπορούσε να προτείνει κάποια καλή λύση? Ευχαριστώ και πάλι
Petros Electron Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω οταν άλλαξα εξ/κο ρόλο, το παλαιό ηταν το πλαστικό το οποίο ειχε "καεί" απο τον ηλιο και ειχε αρχίσει να τρυπάει, έβαλα πάλι πλαστικό με την διάφορα οτι το καινούριο ειναι ενισχυμένο. Εχει σε καθε κομμάτι του (εσωτερικά) βέργα μεταλλική οριζόντια. Πραγματικά πολύ "βαρυ" ρολο, χρειάστηκε δυο άτομα για να το κρεμάσουμε στον μηχανισμό. Δεν έμεινα όμως εκεί. Μετα έβαλα στο κατω μερος του 2 συρτές της cal xyfias τους οποίους ενίσχυσα εξ/κα με προφίλ αλουμινίου 30x15 στο οποίο απο μεσα προσθεσα μια ακομα βέργα πλακε αλουμινίου, κάνοντας ενα σάντουιτς στο ρολο. Στην μπαλ/ρτα προσθεσα επίσης τους συρτές της cal doublex-XL κάνοντας ακόμα ποιο δύσκολη την διάρρηξη γιατι δεν φαίνονται απο την εξω πλευρά που ειναι. Κοιταγα και για μεταλλική σήτα ασφάλειας, αλλα οι τιμη ηταν πολυ ακριβη, εβγαινε ποιο πολλα πχ απο την πορτα ασφαλειας. Κοντα στα 800-900 ευρω μου ειχαν πει. Φυσικά υπάρχει και συναγερμός με εξ/κο ραντάρ κουρτίνας που ενεργοποιείται πλησιάζοντας και μονο την μπαλκονόπορτα. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από Petros Electron 2
great Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, Petros Electron είπε Φυσικά υπάρχει και συναγερμός με εξ/κο ραντάρ κουρτίνας εχω αποριες για αυτα, εχω δει σε πολλα σπιτια που εχουν κηπο και βζουν απο την μια ακρη εωσ την αλλη και καλυπτουν ολο το μπαλκονι. Τι γινεται με γατες, εχω σκυλο κτλ ?
thodoris1985 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 25 minutes ago, great said: εχω αποριες για αυτα, εχω δει σε πολλα σπιτια που εχουν κηπο και βζουν απο την μια ακρη εωσ την αλλη και καλυπτουν ολο το μπαλκονι. Τι γινεται με γατες, εχω σκυλο κτλ ? Σε κουβέντα με κάποιον μου είπε ότι αντιλαμβάνονται τη θερμοκρασία, αλλά δεν το έχω ψάξει για να επιβεβαιώσω
Maurikycli Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Αυτό δεν είναι ραντάρ αλλά αισθητήρας κίνησης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα