Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, funbreaker είπε

Νέα προσφορά:

- Laminate

- 2πλης θωράκισης

- 16 σημείων

- Cisa Revolution Pro

- Μύλος: Modura vider (δεν ξέρω πως γράφεται το άκουσα προφοριά). Μου είπε ότι είναι διπλής πρόσβασης.

- Εγκατάσταση με βίδες (είπε μεγάλες)

- Defender Disec

- Διπλός καταπέλτης

- Κόστος: 800€ + ΦΠΑ

Προβληματισμοί:

- Σχόλιο για την τιμή;

- Είναι σημαντική η εγκατάσταση με μπετον σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και γιατί;

- Ποιος είναι καλύτερος μύλος, ο Astra tekno ή ο Modura vider και γιατί;

- Ο αριθμός σημείων είναι σημαντικός; Ο πρώτος επαγγελματίας μου πρόσφερε 18 και 20 σημεία και ο 2ος 16.

Τί λέτε;

Οι βίδες αν είναι μεγάλες ας πάρει μια και την βάλει εκεί που ξέρει αν όχι σπίτι του. Μόνο βεργες και μπετόν κανονικά είπαμε να κα ουμε σκόντο στον αφρό αλλά όχι και στις βεργες. Τα σημεία λίγο ρόλο παίζουν όταν ανοίξουν πόρτα ανοίγει μια και καλή. 

• Like 2
  • Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, jimis_vts said:

Οι βίδες αν είναι μεγάλες ας πάρει μια και την βάλει εκεί που ξέρει αν όχι σπίτι του. Μόνο βεργες και μπετόν κανονικά είπαμε να κα ουμε σκόντο στον αφρό αλλά όχι και στις βεργες. Τα σημεία λίγο ρόλο παίζουν όταν ανοίξουν πόρτα ανοίγει μια και καλή. 

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Αυτό μου είπε πως οι βίδες είναι οκ γιατί δεν πρόκειται να έρθει κανείς με καταπέλτη. Για να καταλάβω κι εγώ, για λόγους ασφαλείας θέλουμε μπετόν ή για λόγους μακροχρόνιας ευστάθειας; Υπενθυμίζω πως μιλάμε για διαμέρισμα σε πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά.

1 hour ago, paylidis said:

Μπα... προχωρα παρακατω...

Να δω που θα βρω άλλον. Αυτοί υποτίθεται πως ήταν συστημενοι από άτομα εδώ μέσα. Όλοι οι άλλοι θα είναι χειρότεροι. Με βλέπω να καταλήγω στον 1ο και να τα σκάω...

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Να δω που θα βρω άλλον. Αυτοί υποτίθεται πως ήταν συστημενοι από άτομα εδώ μέσα. Όλοι οι άλλοι θα είναι χειρότεροι. Με βλέπω να καταλήγω στον 1ο και να τα σκάω...

αν θες τη γνωμη μου παρε οτι φθηνότερο βρεις και αναβαθμισε το με κλειδαρά... οι πορταδες ειναι απο τις χειροτερες ρατσες στο να σε φανε...

Απλα φροντισε να κανουν εγκατασταση με βεργες κ τσιμεντο, στην αναγκη πληρωσε κατι παραπανω το συνεργειο για αυτο...

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
Just now, paylidis said:

αν θες τη γνωμη μου παρε οτι φθηνότερο βρεις και αναβαθμισε το με κλειδαρά... οι πορταδες ειναι απο τις χειροτερες ρατσες στο να σε φανε...

Απλα φροντισε να κανουν εγκατασταση με βεργες κ τσιμεντο, στην αναγκη πληρωσε κατι παραπανω το συνεργειο για αυτο...

Το πρόβλημά μου είναι ότι ζω στο εξωτερικό και είμαι λίγες μέρες εδώ και είπα να φτιάξω την πόρτα στο σπίτι των γονιών. Δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να ασχοληθώ τόσο.

Το άλλο που θα με προβληματιζε στην λύση αυτή είναι η έλλειψη after sales service αν κάτι χαλάσει. Άλλο να έχεις φτιάξει όλη την πόρτα από ένα μαγαζί και να μπορείς να πας να ζητήσεις εξυπηρέτηση κι άλλο να έχουν βάλει χέρι δύο άτομα και κάνεις να μην έχει ευθύνη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Το πρόβλημά μου είναι ότι ζω στο εξωτερικό και είμαι λίγες μέρες εδώ και είπα να φτιάξω την πόρτα στο σπίτι των γονιών. Δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να ασχοληθώ τόσο.

Το άλλο που θα με προβληματιζε στην λύση αυτή είναι η έλλειψη after sales service αν κάτι χαλάσει. Άλλο να έχεις φτιάξει όλη την πόρτα από ένα μαγαζί και να μπορείς να πας να ζητήσεις εξυπηρέτηση κι άλλο να έχουν βάλει χέρι δύο άτομα και κάνεις να μην έχει ευθύνη...

ειλικρινα πιστευεις οτι θα εχεις after sales απο τον πορτα? πιο πιθανό ειναι να εχεις απο τον κλειδαρα...

βρες τη πιο φθηνη πορτα με τη συντομότερη παράδοση και βαλτην, φερε κ κλειδαρα να σου βαλει σωστα υλικά και τελειωσε, μη σκας... εαν τωρα ειναι με διπλη θωρακιση και 18/20 κλειδωματα ακομα καλυτερα αλλα μη σε προβληματιζει αυτό, εαν ειναι να μπουν και 40 κλειδωματα να εχεις θα μπουν θες δε θες...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.

Το after sales που μπορεί να σου προσφέρει ο πορτάς είναι ρεγουλάρισμα του ανεμοφράκτη και των μεντεσέδων (αν χρειάζεται ανέβασμα/κατέβασμα η πόρτα). Φυσικά αυτά μπορεί να τα κάνει και κλειδαράς. Οπότε αν γίνει σωστή τοποθέτηση, δεν θα χρειαστείς ξανά τον πορτά αφού για όλα τα υπόλοιπα μπορεί να σε καλύψει ο κλειδαράς.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, funbreaker είπε

Αυτό μου είπε πως οι βίδες είναι οκ γιατί δεν πρόκειται να έρθει κανείς με καταπέλτη. Για να καταλάβω κι εγώ, για λόγους ασφαλείας θέλουμε μπετόν ή για λόγους μακροχρόνιας ευστάθειας; Υπενθυμίζω πως μιλάμε για διαμέρισμα σε πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά.

Οι βίδες που λέει είναι για τοποθέτηση κουφωμάτων γενικώς, θα τις δεις ως μπετόβιδες/τσιμεντόβιδες. Ο αφρός πολυουρεθάνης επίσης.

Ε.. να με συμπαθάνε οι μάστορες, αλλά δεν είναι το ίδιο.

Επεξ/σία από Doubt
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, C13 είπε

Ε δεν έχουν αφήσει ταυτοτητα...Αλλα προφανως διαρρήκτες...

δεν το εχουν κανει διαρρηκτες αυτο.

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Κομβική ερώτηση: Γιατί είναι τόσο σημαντική η τοποθέτηση με μπετον; Για λόγους ασφαλείας ή μακροχρόνιας ευστάθειας;

Γιατί πήρα κι άλλον επαγγελματία και του ζήτησα τοποθέτηση με μπετον και μου είπε ότι τοποθετεί "τζινέτια" με ηλεκτροκόλληση και είναι υπέρ αρκετό για ασφάλεια σε διαμέρισμα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Οκ ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Κομβική ερώτηση: Γιατί είναι τόσο σημαντική η τοποθέτηση με μπετον; Για λόγους ασφαλείας ή μακροχρόνιας ευστάθειας;

Γιατί πήρα κι άλλον επαγγελματία και του ζήτησα τοποθέτηση με μπετον και μου είπε ότι τοποθετεί "τζινέτια" με ηλεκτροκόλληση και είναι υπέρ αρκετό για ασφάλεια σε διαμέρισμα.

Για ασφάλεια. Καλά είπε ότι τοποθετεί τζινέτια με ηλεκτροκόλληση. Μετά γεμίζει τα κενά ανάμεσα στην κάσα και τον τοίχο είτε με αφρό, είτε με τσιμέντο. Προσωπικά θεωρώ ότι και με τον αφρό είναι κομπλέ γιατί είναι πολύ σπάνιο το να κόψει ο επίδοξος διαρρήκτης τον αφρό για να βρει και να κόψει και τα τζινέτια ώστε να μπει. Σίγουρα με το τσιμέντο είναι ακόμη καλύτερα αλλά τα περισσότερα συνεργεία, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, δεν το κάνουν.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ασφάλεια;; Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά είναι δυνατόν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας με 20 διαμερίσματα και σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά να προσπαθήσει να ξηλώσει ο διαρρηκτης ολόκληρη την πόρτα; Εγώ υπέθετα πως το ζητάμε για άλλο λόγο. Αν είναι σε μονοκατοικία ή κάπου έξω απ' την πόλη οκ συμφωνώ, αλλά σε πολυκατοικία ο διαρρηκτης θα ασχοληθεί με παραβίαση της κλειδαριάς, όχι με γκρέμισμα της πόρτας.

Επεξ/σία από funbreaker
  • Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Για ασφάλεια;; Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά είναι δυνατόν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας με 20 διαμερίσματα και σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά να προσπαθήσει να ξηλώσει ο διαρρηκτης ολόκληρη την πόρτα; Εγώ υπέθετα πως το ζητάμε για άλλο λόγο. Αν είναι σε μονοκατοικία ή κάπου έξω απ' την πόλη οκ συμφωνώ, αλλά σε πολυκατοικία ο διαρρηκτης θα ασχοληθεί με παραβίαση της κλειδαριάς, όχι με γκρέμισμα της πόρτας.

οτι του ειναι πιο ευκολο... σαφως κ εχουν υπαρξει περιστατικα ολικου ξηλωματος της πορτας και σε πολυκατοικίες, πχ:

https://www.eleftheria.gr/λάρισα/item/202628.html

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/thessaloniki-ksilosan-thorakismeni-porta-kai-voutiksan-xrimatokivotio-apo-spiti-epixeirimatia-sto-trilofo/3566046/

• Like 2
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να έχουν πολύ ισχυρό κίνητρο για να μπουν στη διαδικασία. Και μιλάμε για κάτι που κάνει θόρυβο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είμαι κλειδαράς αλλά, ναι, φυσικά και γίνεται!

Αυτό έγινε στο διαμέρισμά μου μία ώρα μετά που είχα φύγει για δουλειά.

Η πόρτα "κράτησε" επειδή κατά τους αστυνομικούς και τον κλειδαρά που έφεραν, είχε άριστη τοποθέτηση (πριν 14 χρόνια) με τσιμέντο και σιδηρόβεργες. Την κλειδαριά δεν την καταφέρανε ούτε αυτή. Οι συγκάτοικοι ακούγανε για πάνω από μισή ώρα τα χτυπήματα και δεν έκαναν τίποτα..

Ο τοίχος από μέσα στο διαμέρισμα έχει "κουνηθεί" καλά.  

(κάποιος Mod να την στρίψει παρακαλώ)

porta.jpg

Επεξ/σία από Lousy Offcomer
  • Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...