johni41 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα θέλω να αλλάξω αφαλό σε σπίτι που θα μπω άμεσα. Τι μάρκα ή μοντέλο προτείνετε. 150-200€ παίρνεις κάτι αξιόλογο; Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από johni41
kostakiss Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) τι προτάσεις υπάρχουν(και είναι νόμιμες) για να τις θέσω ώς επιλογές στην αλλαγή της κεντρικής εισόδου πολυκατοικίας ? Μπορεί να αντικατασταθεί μόνο ο υπάρχον μηχανισμός και να αναβαθμιστεί ? είναι μια απλή πόρτα εξωτερικού τύπου. θα έχει νόημα η εξ ολοκλήρου αντικατάσταση της πόρτας? Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2022 από kostakiss
thodoris1985 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 1 hour ago, johni41 said: Καλησπέρα θέλω να αλλάξω αφαλό σε σπίτι που θα μπω άμεσα. Τι μάρκα ή μοντέλο προτείνετε. 150-200€ παίρνεις κάτι αξιόλογο; Αυτό το κλειδί έχει τώρα , αν σας λέει κάτι Καλό θα ήταν να σβήσεις τη φώτο που περιλαμβάνει τον κωδικό στο κλειδί, ίσως και το μεταλικό του μέρος 1
mclein² Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, johni41 είπε Καλησπέρα θέλω να αλλάξω αφαλό σε σπίτι που θα μπω άμεσα. Τι μάρκα ή μοντέλο προτείνετε. 150-200€ παίρνεις κάτι αξιόλογο; με τα χρηματα που διαθετεις παιρνεις TOP επιλογες...εκτος αν καλεσεις το συναδελφο που εβαλε glock στο συμφορουμιτη με 150€... 2
pintourikio Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 γνώμη για evva akurra 44? Ποιους κυλίνδρους ανταγωνίζεται?
jmallen3 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα, θα προχωρήσω σε ανακαίνιση ισόγειου διαμερίσματος και θα ήθελα γνώμες για πόρτα ασφαλείας και κλειδαριά, κατά προτίμηση με wifi για απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα.
mclein² Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 14 ώρες πριν, pintourikio είπε γνώμη για evva akurra 44? Ποιους κυλίνδρους ανταγωνίζεται? σε ποια τιμη κ σε ποια χωρα μιλαμε για τον ανταγωνισμο ; 😁
tierney Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα! Πόρτα ασφαλείας σε διαμέρισμα με έξυπνη κλειδαριά (εκτος nuki) τι προτείνετε; Υπάρχει εταιρία που διαθετει πορτες με ενσωματωμενη την κλειδαριά απο την αρχη; Ευχαριστω
Vasilica89 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Στις 3/10/2022 στις 9:05 ΠΜ, mclein² είπε δεν εχει τοποθετηθει σωστα ο κυλινδρος. Παρατήρησα και κάτι άλλο,πρώτη στροφή κλειδιού,πυροι πόρτας από κάτω βγαίνουν κανονικό,ενώ το πάνω μέρος δεν βγαίνει,μόνο στη δεύτερη στροφή κλειδιού τα πάνω βγαίνουν,μπορεί όλο αυτό να είναι από λάθος τοποθέτηση κύλινδρο? Όταν έγινε αλλαγή δεν ήμουν παρόν
kostakiss Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2022 On 04/10/2022 at 14:01, kostakiss said: τι προτάσεις υπάρχουν(και είναι νόμιμες) για να τις θέσω ώς επιλογές στην αλλαγή της κεντρικής εισόδου πολυκατοικίας ? Μπορεί να αντικατασταθεί μόνο ο υπάρχον μηχανισμός και να αναβαθμιστεί ? είναι μια απλή πόρτα εξωτερικού τύπου. θα έχει νόημα η εξ ολοκλήρου αντικατάσταση της πόρτας? καποια προταση?
mclein² Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 13 ώρες πριν, Vasilica89 είπε Παρατήρησα και κάτι άλλο,πρώτη στροφή κλειδιού,πυροι πόρτας από κάτω βγαίνουν κανονικό,ενώ το πάνω μέρος δεν βγαίνει,μόνο στη δεύτερη στροφή κλειδιού τα πάνω βγαίνουν,μπορεί όλο αυτό να είναι από λάθος τοποθέτηση κύλινδρο? Όταν έγινε αλλαγή δεν ήμουν παρόν φθηνη πορτα...τιποτα περιεργο ή παραξενο. φυσιολογικο ολο αυτο...
kaktos77 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Προχθές καθώς πήγα να κλειδώσω απ' έξω την πόρτα ασφαλείας με αφαλό dierre 8ετίας, κατάλαβα ότι κλείδωνε χαλαρά. Δεν έδωσα σημασία, και μόλις έχω κλειδώσει 4 φορές, όπως κάνω πάντα, τραβάω το κλειδί και δεν βγαίνει με τίποτα. Για να μην πολυλογώ, πλέον το κλειδί βγαίνει στη 1 και 3 φορές κλειδωμένη και δεν βγαίνει όταν είναι ξεκλείδωτη, στα 2 και 4 κλειδώματα. Νόμιζα αρχικά ότι ευθύνεται το κλειδί μου που είναι πολλών ετών, έβαλα καινούργιο και έκανε το ίδιο. Δοκίμασα να ρίξω wd40 τίποτα. Ρώτησα στο κατάστημα που έχει βάλει την πόρτα, αφαλό κλπ και μου είπε ότι είναι λόγω φθοράς και πρέπει να αλλαχθεί ο αφαλός. Μου πρότεινε το scudo 9000, για μια ενδιάμεση λύση με 70 ευρώ (δεν με ενδιέφερε το μη αντιγραφόμενο, καθώς δεν δανείζω κλειδιά κλπ, αλλά με ενδιαφέρει η ασφάλεια). Υπάρχει περίπτωση να γίνεται κάτι ή όντως πάω για αλλαγή; Επίσης, ο scudo 9000 που προτάθηκε είναι καλή επιλογή από θέμα ασφάλειας, αν δεν με ενδιαφέρει η αντιγραφή;
mclein² Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, kaktos77 είπε Καλησπέρα παιδιά, Προχθές καθώς πήγα να κλειδώσω απ' έξω την πόρτα ασφαλείας με αφαλό dierre 8ετίας, κατάλαβα ότι κλείδωνε χαλαρά. Δεν έδωσα σημασία, και μόλις έχω κλειδώσει 4 φορές, όπως κάνω πάντα, τραβάω το κλειδί και δεν βγαίνει με τίποτα. Για να μην πολυλογώ, πλέον το κλειδί βγαίνει στη 1 και 3 φορές κλειδωμένη και δεν βγαίνει όταν είναι ξεκλείδωτη, στα 2 και 4 κλειδώματα. Νόμιζα αρχικά ότι ευθύνεται το κλειδί μου που είναι πολλών ετών, έβαλα καινούργιο και έκανε το ίδιο. Δοκίμασα να ρίξω wd40 τίποτα. Ρώτησα στο κατάστημα που έχει βάλει την πόρτα, αφαλό κλπ και μου είπε ότι είναι λόγω φθοράς και πρέπει να αλλαχθεί ο αφαλός. Μου πρότεινε το scudo 9000, για μια ενδιάμεση λύση με 70 ευρώ (δεν με ενδιέφερε το μη αντιγραφόμενο, καθώς δεν δανείζω κλειδιά κλπ, αλλά με ενδιαφέρει η ασφάλεια). Υπάρχει περίπτωση να γίνεται κάτι ή όντως πάω για αλλαγή; Επίσης, ο scudo 9000 που προτάθηκε είναι καλή επιλογή από θέμα ασφάλειας, αν δεν με ενδιαφέρει η αντιγραφή; θελεις αλλαγη αφαλου γιατι ο παλιος γυρισε αναποδα για να το πω απλα. η τιμη που ελαβες ειναι τιμιοτατη (οικονομικα) & απο θεμα ασφαλειας απο τις καλυτερες λυσεις μεχρι τα 80 ~ 100 ευρω. 1
Chris0821 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Στις 9/9/2022 στις 11:26 ΜΜ, Silent_Society είπε "Αντιδιαρρηκτικά Πηχάκια" τα οποία κακώς τα λέμε έτσι (κανονικά λέγονται ενισχυμένα), αλλά το προφίλ τους είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αφαιρούνται πολύ δύσκολα. Αυτά που σου πετάξανε/στραβώσανε εσένα δεν είναι. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι παράμετροι και δεν τοποθετούνται όπου θέλουμε (έχει να κάνει με τη σειρά και το πάχος του γεμίσματος που πρέπει να μπεί, είτε αυτό είναι υαλοπίνακας, είτε ταμπλαδάκι), οπότε δεν μπορώ να σου πώ αν σε εσένα υπήρχε η δυνατότητα να τοποθετηθεί και δεν μπήκε. Αυτό ήταν το αδύνατο σημείο σου και όχι το ταμπλαδάκι (πάνελ). Μπορεί να φταίει ακόμη και μια λάθος επιλογή ελαστικού για το πόσο εύκολα μπορεί να αφαιρεθεί ένα πηχάκι (ενισχυμένο ή μή). Άλλη λύση θα ήταν αν τα κάθετα χωρίσματα της πόρτας σου τα τραβούσες μέχρι κάτω, χωρίς το οριζόντιο χώρισμα και το ταμπλαδάκι. Θα άλλαζε βέβαια το σχέδιο της πόρτας και μπορεί να μη σου άρεσε. Σχεδόν τα πάντα έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το ραμποτέ που αναφέρθηκε λίγο παρακάτω δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά ενεργειακά και ακουστικά είναι τρύπιο σε σχέση με το πάνελ σου, το οποίο έχει πολύ καλή απόδοση σε αυτούς τους τομείς (Είπαμε, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα). Μπορείς επίσης να βάλεις ρολό εξωτερικό (φύλλο διέλασης) το οποίο θα σου δώσει σκίαση, ιδιωτικότητα και ένα πρόσθετο εμπόδιο για να παραβιάσει κάποιος, ώς εξωτερικό όμως έχει και τις αδυναμίες του. Δεν παύει όμως να είναι κάτι έξτρα. Το ιδανικό θα ήταν να είχες βάλει ρολό επικαθήμενο όταν έβαζες τη πόρτα, με μοτέρ με τεχνολογία αντίληψης εμποδίου και ενισχυμένους οδηγούς. Το πτυσσόμενο κάγκελο ασφαλείας είναι μια καλή λύση για κουζινόπορτες, το κόστος όμως δεν είναι αμελητέο. Θεωρώ πως είναι το ιδανικό για σένα μιας και είναι η λιγότερο επεμβατική παρέμβαση, αρκεί να έχεις λαμπά (πάτημα τοίχου) τουλάχιστον 4,5εκ. για να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο σωστά. Το ξέρω οτι μέσα σε όλα έγραψα και πράγματα που έχεις απορρίψει ήδη (αλλαγή πόρτας), αλλά επειδή ξέρω πως δεν έχω τη δυνατότητα/χρόνο/όρεξη να γράφω συχνά (παρακολουθώ το θέμα 2-3 χρόνια και προχθές ήταν η πρώτη φορά που έγραψα), ας γράψω και για τον επόμενο ενδιαφερόμενο Καλημέρα. Πρώτα θα ήθελα να πω πως συμμερίζομαι τον πόνο όλων όσων έχουν πέσει θύματα διάρρηξης, πραγματικά είναι κάτι που σε σημαδεύει για μια ζωή! Για να αντιμετωπίσω παρόμοια περίπτωση - ξήλωμα κουζινόπορτας με λοστό - σκέφτομαι αντί για πτυσσόμενο κάγκελο να τοποθετήσω μια πόρτα ασφαλείας με μεταλλικά φύλλα, με δικό της μεταλλικό κάσωμα, να ανοίγει προς τα μέσα και από έξω να είναι χωρίς χερούλι και χωρίς πρόσβαση στην κλειδαριά. Κάποια πρόταση; Γνώμες; Ευχαριστώ.
Maurikycli Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Θα σκοτεινιάσει ο χώρος. Υπάρχουν μπαλκονόπρτες θωρακισμένες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα