Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Στη Βουλγαρία είχα δει κατι τέτοιες (κινεζικές μου είχαν πει) πόρτες. Έχω την αίσθηση ότι δεν επιδέχονται πολλών παρεμβάσεων 

Ο mclein ίσως τις έχει μαρκαλεψει όποτε κάτι παραπάνω θα έχει να προσθέσει τεχνικά 

Ακριβώς κι εμένα κινεζική την έχουν βαφτίσει ας όψεται ο πατέρας που ανακαίνισε κάποτε και δεν έχει ιδέα...

Για κλειδωνια κοιτάω άμεσα γιατί το κλειδί μαγκώνει όταν γυρίζει όλο και συχνότερα όσο κι αν έχω ψεκάσει με WD!

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, geodimis είπε

Ακριβώς κι εμένα κινεζική την έχουν βαφτίσει ας όψεται ο πατέρας που ανακαίνισε κάποτε και δεν έχει ιδέα...

Για κλειδωνια κοιτάω άμεσα γιατί το κλειδί μαγκώνει όταν γυρίζει όλο και συχνότερα όσο κι αν έχω ψεκάσει με WD!

Το wd στις κλειδαριές μόνο κακό κάνει. Σπρέι γραφίτη θέλει. Εάν αλλάζει κύλινδρος Λογικά θες κύλινδρο. Εάν θέλει κλειδαριά πρέπει να τη δει τεχνίτης. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα,

Θα ήθελα την γνώμη σας (ασφάλεια + αξιοπιστία) για την ηλεκτρομηχανική κλειδαριά ISEO X1R Smart σε συνδυασμό με ένα πληκτρολόγιο ή το multi-reader που δίνουν. Θα βάλω μια καινούρια πόρτα στην είσοδο του διαμερίσματος μου και σκέφτομαι αυτήν την κλειδαριά.

Εναλλακτικά σκέφτομαι και την λύση του Nuki μαζι με κανονική κλειδαριά μιας κι εχει WiFi (η Χ1R εχει bluetooth στο περιφερειακο reader). Οσοι έχουν εμπειρία θα χαρώ να την ακούσω.

Τέλος μια πρόταση για πολύ καλό κύλινδρο + defender. 👍

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, macrun είπε

Χαιρετώ την παρέα,

Θα ήθελα την γνώμη σας (ασφάλεια + αξιοπιστία) για την ηλεκτρομηχανική κλειδαριά ISEO X1R Smart σε συνδυασμό με ένα πληκτρολόγιο ή το multi-reader που δίνουν. Θα βάλω μια καινούρια πόρτα στην είσοδο του διαμερίσματος μου και σκέφτομαι αυτήν την κλειδαριά.

Εναλλακτικά σκέφτομαι και την λύση του Nuki μαζι με κανονική κλειδαριά μιας κι εχει WiFi (η Χ1R εχει bluetooth στο περιφερειακο reader). Οσοι έχουν εμπειρία θα χαρώ να την ακούσω.

Θα σου απαντήσουν οι γνώστες, απλά μια υπενθύμιση πως είναι πιθανό να πάμε σε κυλιόμενες διακοπές ρεύματος το χειμώνα. Ηλεκτρο - wifi κλπ.. δεν ξέρω.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Doubt είπε

Θα σου απαντήσουν οι γνώστες, απλά μια υπενθύμιση πως είναι πιθανό να πάμε σε κυλιόμενες διακοπές ρεύματος το χειμώνα. Ηλεκτρο - wifi κλπ.. δεν ξέρω.

Σε αυτό το θέμα και με τις δύο λύσεις που αναφέρω είμαι εντάξει μιας και ανοίγουν κανονικά και με κλειδί. Επίσης και οι δύο λύσεις έχουν μπαταρίες ενώ το router θα είναι σε rack με UPS. 👍

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Μια και θελω να ασφαλίσω καλύτερα συρώμενα αλουμίνια παλαιού τύπου  υπάρχει κάποια λύση που να προσαρμόζεται σε τέτοια;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, geodimis είπε

αν φταιει ο κυλινδρος εισαι τυχερος, αν φταιει η κλειδαρια ή θα βρεις τον εγκαταστατη ή θα αλλαξεις πορτα !

14 ώρες πριν, macrun είπε

Χαιρετώ την παρέα,

η ασφαλεια κ η αξιοπιστια της κλειδαριας εξαρτωνται απο τα συνοδευτικά (κυλινδρος & ντιφεντερ) και απο τη χρηση.

επισης, τι σχεση εχει το νουκι στα 250 ~ 300 και η x1r με τα 700 ~ 1000 ;;;

η προταση σε ποια λεφτα θελεις να ειναι ; 

12 ώρες πριν, tdm900 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Μια και θελω να ασφαλίσω καλύτερα συρώμενα αλουμίνια παλαιού τύπου  υπάρχει κάποια λύση που να προσαρμόζεται σε τέτοια;

Ευχαριστώ.

ή cal ή domus προσθετες ασφαλειες αναλογα τον τυπο του αλουμινιου :)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mclein² είπε

η ασφαλεια κ η αξιοπιστια της κλειδαριας εξαρτωνται απο τα συνοδευτικά (κυλινδρος & ντιφεντερ) και απο τη χρηση.

Καλημέρα!

Να το ρωτήσω διαφορετικά τότε. Είναι η ποιότητα κατασκευής της κλειδαριάς (μηχανικό και ηλεκτρικό κομμάτι) τέτοια που να παρέχει ασφάλεια και αξιοπιστία δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθούν αξιόπιστα συνοδευτικά; Η χρήση θα είναι μικρή, 5-6 φορές την ημέρα θα ανοιγοκλείνει.

Αναφορά σε κείμενο

επισης, τι σχεση εχει το νουκι στα 250 ~ 300 και η x1r με τα 700 ~ 1000 ;;;

Απο την μεριά του χρήστη άμεση, το Nuki είναι ξεκάθαρα καλύτερο λόγω WiFi, λειτουργιών και καλύτερης ασφάλειας από το τηλέφωνο μέχρι και το περιφερειακό. Η X1R χρησιμοποιεί  bluetooth με τους γνωστούς περιορισμούς σε ό,τι αφορα την εφαρμογή και πώς θα στέλνει καποιος εντολή απομακρυσμένα. Και με αμφίβολη ασφάλεια απ'το τηλέφωνο μέχρι το περιφερειακό γιατι εχουν το δικό τους πρωτόκολλο επικοινωνίας.

Απ' την μεριά του υλικού ξεκάθαρα η X1R Smart θα πρέπει (δεν το γνωρίζω) να είναι καλύτερη επιλογή. Το Nuki τοποθετείται εξωτερικά, δεν ξέρω αν έχει τα ρεύματα να λειτουργεί ομαλά και δεν έχει κανενα ιδιαίτερα ποιοτικό περιφερειακό, έχει μόνο ένα keyboard της πλάκας. Βεβαια εξελίσσεται και θα λεγε κανεις ότι μπορεις να  το αλλαζεις καθε 2-3 χρόνια.

Αναφορά σε κείμενο

η προταση σε ποια λεφτα θελεις να ειναι ;

Για κύλινδρο και defender δεν έχω ούτε εικόνα ούτε γνώση της αγοράς. Θα έλεγα λοιπον αυθαίρετα μέχρι 300-400 Ευρώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, macrun είπε

Καλημέρα!

Να το ρωτήσω διαφορετικά τότε. Είναι η ποιότητα κατασκευής της κλειδαριάς (μηχανικό και ηλεκτρικό κομμάτι) τέτοια που να παρέχει ασφάλεια και αξιοπιστία δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθούν αξιόπιστα συνοδευτικά; Η χρήση θα είναι μικρή, 5-6 φορές την ημέρα θα ανοιγοκλείνει.

Απο την μεριά του χρήστη άμεση, το Nuki είναι ξεκάθαρα καλύτερο λόγω WiFi, λειτουργιών και καλύτερης ασφάλειας από το τηλέφωνο μέχρι και το περιφερειακό. Η X1R χρησιμοποιεί  bluetooth με τους γνωστούς περιορισμούς σε ό,τι αφορα την εφαρμογή και πώς θα στέλνει καποιος εντολή απομακρυσμένα. Και με αμφίβολη ασφάλεια απ'το τηλέφωνο μέχρι το περιφερειακό γιατι εχουν το δικό τους πρωτόκολλο επικοινωνίας.

Απ' την μεριά του υλικού ξεκάθαρα η X1R Smart θα πρέπει (δεν το γνωρίζω) να είναι καλύτερη επιλογή. Το Nuki τοποθετείται εξωτερικά, δεν ξέρω αν έχει τα ρεύματα να λειτουργεί ομαλά και δεν έχει κανενα ιδιαίτερα ποιοτικό περιφερειακό, έχει μόνο ένα keyboard της πλάκας. Βεβαια εξελίσσεται και θα λεγε κανεις ότι μπορεις να  το αλλαζεις καθε 2-3 χρόνια.

Για κύλινδρο και defender δεν έχω ούτε εικόνα ούτε γνώση της αγοράς. Θα έλεγα λοιπον αυθαίρετα μέχρι 300-400 Ευρώ. 

το μηχανικο κομματι ειναι αψογο πλεον, ελαχιστα ως μηδενικα προβληματα.

το ηλεκτρικο κομματι ειναι επισης σε πολυ καλο επιπεδο αλλα σε προσωπικο χωρο θα πηγαινα στη λυση με τις μπαταριες μιας κ ειναι αφενως πολυ απλη η αλλαγη & αφετερου θα γινεται μια φορα το χρονο κι αυτο με αμφιβολια (με βαση τη χρηση που αναφερεις). κατ'αυτο τον τροπο μηδενιζεις σχεδον την πιθανοτητα να καει η πλακετα της κλειδαριας !

η x1r αλλα και το nuki αν η πορτα ειναι σωστα τοποθετημενη και ρυθμισμενη λειτουργουν αψογα. εαν δεν ισχυουν αυτα, τοτε δε θα παιζει τιποτα σωστα.

με δεδομενο οτι βρισκεις kaba penta cross ή evva mcs στα 200€ ~ 250€ ή stealth στα 300€ ~ 350€ και το defender που σου χρειαζεται για τετοιους κυλινδρους ειναι ενα monolito bd200 στα 40€ ~ 50€ νομιζω οτι δε χρειαζεται να γραψω πολλα γιατι εισαι ο ιδανικος πελατης που ξερει τι θελει & πληρωνει να το παρει !!!

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mclein² είπε

το μηχανικο κομματι ειναι αψογο πλεον, ελαχιστα ως μηδενικα προβληματα.

το ηλεκτρικο κομματι ειναι επισης σε πολυ καλο επιπεδο αλλα σε προσωπικο χωρο θα πηγαινα στη λυση με τις μπαταριες μιας κ ειναι αφενως πολυ απλη η αλλαγη & αφετερου θα γινεται μια φορα το χρονο κι αυτο με αμφιβολια (με βαση τη χρηση που αναφερεις). κατ'αυτο τον τροπο μηδενιζεις σχεδον την πιθανοτητα να καει η πλακετα της κλειδαριας !

η x1r αλλα και το nuki αν η πορτα ειναι σωστα τοποθετημενη και ρυθμισμενη λειτουργουν αψογα. εαν δεν ισχυουν αυτα, τοτε δε θα παιζει τιποτα σωστα.

με δεδομενο οτι βρισκεις kaba penta cross ή evva mcs στα 200€ ~ 250€ ή stealth στα 300€ ~ 350€ και το defender που σου χρειαζεται για τετοιους κυλινδρους ειναι ενα monolito bd200 στα 40€ ~ 50€ νομιζω οτι δε χρειαζεται να γραψω πολλα γιατι εισαι ο ιδανικος πελατης που ξερει τι θελει & πληρωνει να το παρει !!!

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστώ! 👍

Evva MCS και Stealth Key εχουν ωραίες υλοποιήσεις!

Το μεγάλο μου άγχος που δεν μπορώ να ελέγξω πλήρως είναι αυτό που είπες: "αν η πορτα ειναι σωστα τοποθετημενη και ρυθμισμενη".  Στην Πάτρα που μένω βρήκα Siamo και Artist μέχρι στιγμής. Που και καλές πόρτες να κάνουν και οι δύο κατασκευαστές, δεν ξέρω τα συνεργεια που θα ρθουν τι αποτέλεσμα θα βγάλουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσχετο αλλά δε θα ήταν μια καλή ιδέα να δημιουργηθεί από τους γνώστες ένα tier list με κυλίνδρους defender κλειδαριές κλπ;

Επεξ/σία από chocorello
  • Like 4
Δημοσ.
Στις 17/9/2022 στις 6:01 ΜΜ, geodimis είπε

Σε πόρτα άγνωστης κατασκευής και κλειδαριάς επίσης άρχισε να κολλάει το κλειδί. 
επειδή το σπίτι είναι έξω από την Αθήνα -εξοχικό διαμέρισμα σε συγκρότημα- και πριν φωνάξω κλειδαρά να δει και μετά να ξανάρθει για κλειδωνιά, μήπως μπορεί κάποιος να καταλάβει από την εμπειρία του τι παίζει και τι επιλογές έχω για κλειδωνιά;

το πάχος της τρύπα κλειδιού μέσα με τρύπα κλειδιού είναι περίπου 12 πόντους.

Σε οποία κλειδαρά κι αν έδειξα το κλειδί παλιότερα που ήθελα αντίγραφο μου είπαν να το ξεχάσω γιατί είναι άγνωστης μάρκας και κλειδωνια...

https://ibb.co/KF43FTk
https://ibb.co/W2p04dC
https://ibb.co/gDVScVF
https://ibb.co/44gfwYG
https://ibb.co/S5Jmbqg
https://ibb.co/cFgPGs1

Μέτρησα και το μήκος του κυλίνδρου -αν το λέω σωστά, την απόσταση μεταξύ εισόδου κλειδιού από μέσα και απέξω- και είναι 12 εκάτοστα. Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μακρύς κύλινδρος;

Δημοσ.
15 ώρες πριν, geodimis είπε

Μέτρησα και το μήκος του κυλίνδρου -αν το λέω σωστά, την απόσταση μεταξύ εισόδου κλειδιού από μέσα και απέξω- και είναι 12 εκάτοστα. Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μακρύς κύλινδρος;

λογικα ειναι 90mm ο κυλινδρος 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mclein² είπε

λογικα ειναι 90mm ο κυλινδρος 

Ο κλειδαράς μου προτείνει να κατέβει με 2-3 κυλίνδρους στο σπίτι και να δοκιμάσει να δει ποιος θα ταιριάξει. 
τον ρώτησα τι κύλινδρο βάζει και μου είπε cisa με κλειδί που δεν αντιγράφεται χωρίς κάρτα/ταυτότητα και το  κόστος του είναι 150€.

Τποθετω ότι υπάρχουν cisa και cisa όποτε λέτε να ρωτήσω το συγκεκριμένο μοντέλο; 
ρωτησα και για defender και μου είπε έχει τον δικό της η cisa.

οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη. 
εξοχικη είναι η κατοικία -διαμέρισμα σε πολύ παλιό συγκρότημα που δεν αδειάζει 100% το χειμώνα ούτε έχει δώσει δείγματα κρουσμάτων- αλλά θέλω να έχω σχετικά ήσυχο το κεφάλι μου. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, geodimis είπε

αλλά θέλω να έχω σχετικά ήσυχο το κεφάλι μου. 

αλλαξε πορτα

Τποθετω ότι υπάρχουν cisa και cisa όποτε λέτε να ρωτήσω το συγκεκριμένο μοντέλο; 

ναι

ρωτησα και για defender και μου είπε έχει τον δικό της η cisa.

γιατι, θα αλλαξει ντιφεντερ σε αυτη την πορτα ; οεο (θελω φωτο μετα)

Ο κλειδαράς μου προτείνει να κατέβει με 2-3 κυλίνδρους στο σπίτι και να δοκιμάσει να δει ποιος θα ταιριάξει. 
τον ρώτησα τι κύλινδρο βάζει και μου είπε cisa με κλειδί που δεν αντιγράφεται χωρίς κάρτα/ταυτότητα και το  κόστος του είναι 150€.

ας παρει και 15 αφαλους...δυσκολο το βλεπω να το πετυχαινει :D

πες του να παρει 30/60 και 35/55 μαζι του 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...