chocorello Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, mclein² είπε η ασφαλεια μπορει να μην πεσει κ καθολου γιατι ολα εξαρτωνται απο τη μεθοδο της διαρρηξης (ή την προσπαθεια αυτης) το θεμα ηταν - ειναι & θα ειναι για παντα η ποιοτητα. πχ αν σε ακουνε δυο οροφους πανω οτι κλειδωνεις + ξεκλειδωνεις, μετραει πολυ για μενα γιατι οι διαρρηξεις γινονται με παρακολουθηση. πχ οταν θα βιαζεσαι κ θα κολλησει, θα με θυμηθεις. πχ οταν σκασει με δυναμη η πορτα απο ρευμα αερα, παλι θα με θυμηθεις. γενικα ειναι θεμα ποιοτικο κ οχι τοσο ασφαλειας. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση, πολύ κατανοητά αυτά που λες. Αναγνωρίζω ότι μια καλύτερη κλειδαριά θα είναι απροβλημάτιστη και πιο εύκολα λειτουργική (και λογικά και σε διάρκεια) από μια πιο απλή, απλά σε αυτή τη φάση προσπαθώ να δω πως γίνεται να βελτιωθεί η ασφάλεια με components που αλλάζουν σχετικά εύκολα (πχ. αφαλός) και σε 2η φάση οτιδήποτε άλλο. Στη προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια πόρτα με άγνωστα specs (με μια πιθανότητα για απλή securemme κλειδαριά και cisa tekno αφαλό, άγνωστο defender ας το θεωρήσουμε ότι χειρότερο) και για την οποία δυστυχώς δεν έχω εικόνα. Αναρωτιέμαι ωστόσο. αν αλλαχθεί ο αφαλός σε κάτι τοπ τύπου protec2, πιστεύεις από θέμα καθαρά ασφάλειας θα είναι οκ; Ή μήπως υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο σε αφαλό; Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες, όχι μόνο για τις απαντήσεις σου σε μένα αλλά και γενικότερα για τις συμβουλές σου σε αυτό το θέμα πχ. και τη protec2 την αναφέρω επειδή την είδα σε κάποιο δικό σου post λογικά Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από chocorello
mclein² Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, chocorello είπε Σ'ευχαριστώ για την απάντηση, πολύ κατανοητά αυτά που λες. Αναγνωρίζω ότι μια καλύτερη κλειδαριά θα είναι απροβλημάτιστη και πιο εύκολα λειτουργική (και λογικά και σε διάρκεια) από μια πιο απλή, απλά σε αυτή τη φάση προσπαθώ να δω πως γίνεται να βελτιωθεί η ασφάλεια με components που αλλάζουν σχετικά εύκολα (πχ. αφαλός) και σε 2η φάση οτιδήποτε άλλο. γιατι ; 18 ώρες πριν, chocorello είπε Στη προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια πόρτα με άγνωστα specs (με μια πιθανότητα για απλή securemme κλειδαριά και cisa tekno αφαλό, άγνωστο defender ας το θεωρήσουμε ότι χειρότερο) και για την οποία δυστυχώς δεν έχω εικόνα. Αναρωτιέμαι ωστόσο. αν αλλαχθεί ο αφαλός σε κάτι τοπ τύπου protec2, πιστεύεις από θέμα καθαρά ασφάλειας θα είναι οκ; Ή μήπως υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο σε αφαλό; Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες, όχι μόνο για τις απαντήσεις σου σε μένα αλλά και γενικότερα για τις συμβουλές σου σε αυτό το θέμα πχ. και τη protec2 την αναφέρω επειδή την είδα σε κάποιο δικό σου post λογικά ναι, θα εισαι σουπερ με τον protec². (καθαρα θεμα ασφαλειας) υπαρχουν καλυτεροι κυλινδροι αλλα ανεβαινεις σε κοστος. εαν ομως εισαι διατεθειμενος να πληρωσεις 200€ θεωρητικα αλλαζεις κλειδαρια σε γραναζωτη + protec²... 1
mclein² Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 οταν αγοραζετε πορτες που φορανε κλειδαριες απο το παζαρι, τουλαχιστον να ζητατε εγγυηση καλης λειτουργιας. αναγκαια λοιπον, τρυπημα κυλινδρου + τρυπημα defender και αλλαγη κλειδαριας με τα χιλια ζορια να μην τραυματιστει ολοκαινουρια πορτα 1 ετους... κριμα να πληρωνετε 450 ~ 550 ευρω για μια θωρακισμενη πορτα, τελικα να σας κοστιζει 1000 και να μην εχετε καν την ασφαλεια που θα ειχατε αν δινατε 800 ~ 1000 εξ'αρχης... ΨΑΧΤΕΙΤΕ - ΨΑΧΤΕΙΤΕ - ΨΑΧΤΕΙΤΕ ! 6
Keyser_Söze Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, mclein² είπε οταν αγοραζετε πορτες που φορανε κλειδαριες απο το παζαρι, τουλαχιστον να ζητατε εγγυηση καλης λειτουργιας. αναγκαια λοιπον, τρυπημα κυλινδρου + τρυπημα defender και αλλαγη κλειδαριας με τα χιλια ζορια να μην τραυματιστει ολοκαινουρια πορτα 1 ετους... κριμα να πληρωνετε 450 ~ 550 ευρω για μια θωρακισμενη πορτα, τελικα να σας κοστιζει 1000 και να μην εχετε καν την ασφαλεια που θα ειχατε αν δινατε 800 ~ 1000 εξ'αρχης... ΨΑΧΤΕΙΤΕ - ΨΑΧΤΕΙΤΕ - ΨΑΧΤΕΙΤΕ ! Η "μάρκα" που μου είχες πει, προ εξαμήνου, να αποφύγω στην προσφορά που μου είχαν δώσει για θωρακισμένη πόρτα. Με ελάχιστα χρήματα παραπάνω έβαλα επώνυμη και πιστεύω πως θα είμαι ήσυχος για κάποια χρόνια. 2
mclein² Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, ghostrider είπε κλειδαρια multiblock? κλειδαρια μουλτιμπλοκ + κυλινδρος ντάιαμοντ = υπερ-ασφαλεια ❤️ 1
paylidis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, mclein² είπε κλειδαρια μουλτιμπλοκ + κυλινδρος ντάιαμοντ = υπερ-ασφαλεια ❤️ A να λεω κ ευχαριστω δλδ με το συνδυασμο secureme+κινεζικος κυλινδρος υπερασφαλειας 8€ χονδρικη 😂 που μας πλασαραν για εξαιρετικό (αλλον -cisa astral- ειχαμε συμφωνήσει, άλλο εβαλαν αλλα εχε χαρη...). Στο ειχα στειλει γιατι θα με τρελαιναν μου ελεγαν 200€ κανει οι αλλοδαποι εγκαταστατες, για κλαμματα...
mclein² Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, paylidis είπε A να λεω κ ευχαριστω δλδ με το συνδυασμο secureme+κινεζικος κυλινδρος υπερασφαλειας 8€ χονδρικη 😂 που μας πλασαραν για εξαιρετικό (αλλον -cisa astral- ειχαμε συμφωνήσει, άλλο εβαλαν αλλα εχε χαρη...). Στο ειχα στειλει γιατι θα με τρελαιναν μου ελεγαν 200€ κανει οι αλλοδαποι εγκαταστατες, για κλαμματα... ξεκαθαρα τυχερος που πηρες επωνυμη κλειδαρια !!! η κατασταση εχει γινει γραφικη πλεον... και εννοειται οτι εγω ως επαγγελματιας ειμαι τυχερος γιατι θα εχω δουλεια αλλα ειναι λαθος νοοτροπια... 5
Doubt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Επειδή εμείς οι αδαείς δεν πολυπιάνουμε τον (τυχόντα) σαρκασμό.. η κλειδαριά από το παζάρι που αντικαταστάθηκε είναι αυτή στη φωτό; (multi block?) Και τι έπαθε όντας σχεδόν καινούρια;
ghostrider Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 45 λεπτά πριν, mclein² είπε κλειδαρια μουλτιμπλοκ + κυλινδρος ντάιαμοντ = υπερ-ασφαλεια ❤️ ζαλιστηκα. ελπιζω ο συμφορουμιτης να μην πληρωσε σαν κανονικο κατεργασμενο διαμαντι αλλα σαν βιομηχανικο (που και παλι ακριβο ειναι)
mclein² Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, Doubt είπε Και τι έπαθε όντας σχεδόν καινούρια; κολλησε, δε γυρναγαν τα γραναζια σωστα.... Μόλις τώρα, ghostrider είπε ζαλιστηκα. ελπιζω ο συμφορουμιτης να μην πληρωσε σαν κανονικο κατεργασμενο διαμαντι αλλα σαν βιομηχανικο (που και παλι ακριβο ειναι) εργολαβος ηταν και πληρωσε οπως επρεπε μια πορτα εργολαβικη (συν τα δικα μου) 1
ghostrider Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 ισως ακουστει κακία αλλα εργολαβος και πηρε εργολαβική πορτα? Το λες και τρελλή εμπιστοσύνη. Αξιος 1
paylidis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, mclein² είπε κολλησε, δε γυρναγαν τα γραναζια σωστα.... εργολαβος ηταν και πληρωσε οπως επρεπε μια πορτα εργολαβικη (συν τα δικα μου) καλα μη παμε μακρυα, 2 πορτες πηρα μετα απο εκεινη και με χειροτερη κλειδαρια ηρθαν (δε ξερω μαρκα δεν ειναι καν γραναζωτη) κ χειροτερο κυλινδρο (εναν τραγικο κλωνο του Κ2 μαλλον μιας κ το κλειδι μοιαζει*), οτι πληρωνεις παιρνεις κ στη δεδομενη στιγμή εργολαβικη εβγαινε (ηταν +200-250 η επενδυση αλουμινιου και στις 2 οποτε ξεφευγε)... καποια στιγμή θα ανοιχτουν κ θα αλλαχτουν... *ευτυχως δε μενω εγω εκει αλλα νοικαρης Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από paylidis 1
mclein² Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 51 λεπτά πριν, ghostrider είπε ισως ακουστει κακία αλλα εργολαβος και πηρε εργολαβική πορτα? Το λες και τρελλή εμπιστοσύνη. Αξιος εαν μου βρεις εναν εργολαβο που δεν κοβει απο παντου (απο τα πλακακια του μπανιου μεχρι την πορτα)...θα σου κανω δωρο ενα σετ θωρακισμενης αξιοπρεπες καλα, οταν μιλαμε για ολοκληρες πολυκατοικιες αγορασμενες απο κινεζους, λιβανεζους κλπ που προοριζονται για airbnb...τι να ελπιζουμε ;;; τιποταααααααααα 1
Haldol Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Παιδιά, πέρσι εγκατέστηκα στις (ξύλινες) πόρτες μου νέες κλειδαριές. Να'ναι καλά ο γνωστός συνforumίτης, χαχα! Έχουμε βάλει αξιοπρεπές σύστημα (+ defender) όχι όμως υπερβολή για την κατηγορία των... πορτών. Σκεφτόμουν να προσθέσω ένα μάνταλο σε κάθε πόρτα, ώστε ν' ασφαλίζω από ένα επιπλέον σημείο όσο είμαι μέσα (το τονίζω). Όσο λείπω, πιο πολύ φοβάμαι μην ανοίξει η πόρτα και μου φύγουν τα γατιά, παρά να... κλέψουν (πάρτε τα όλα, να πάρω καινούρια, χαχα!). Αλλά φοβάμαι πιο πολύ μην ανοίξουν ενώ είμαι μέσα και με... "καθαρίσουν". Θα προσφέρει κάτι έξτρα το μάνταλο, ή αν ανοίξουν οι κλειδαριές game over; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα