Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Nolxd είπε

Ο σκοπός είναι και να τους αποτρέψω/τρομάξω, καθώς το σπίτι δεν είναι δικό μου και η ιδιοκτήτρια δεν διατίθεται να κάνει απολύτως τίποτα. Θα έρθει λέει ο αλουμινας να ενισχύσει το κάτω κομμάτι. 
και ως εκεί.. ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να μπορέσουμε να νιώσουμε ασφάλεια.

ισως θα ειχε νοημα ενα πτυσσόμενο καγκελο σε αυτη την πορτα - ισως σε βοηθησει να νιωθεις ασφαλεια (γιατι αυτο ειναι το σημαντικότερο για εμενα στην οικογενειακη εστια)

https://www.portomania.gr/πτυσσόμενα-κάγκελα

χονδρικα καπου στο διακοσαρι ειναι για πορτα κουζινας... τυχαιο παραδειγμα το λινκ λεει 155 ανα τμ

• Απαντ. 10,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nolxd είπε

Δυστυχώς η πιθανότητα αλλαγής της πόρτας δεν υπάρχει, αλλά μάλλον θα μπει συναγερμός.

εχουμε απελπιστεί, ήταν το μοναδικό πραγμα που δεν είχαμε σκεφτεί ότι μπορεί να συμβεί.

Γενικά οι πόρτες της κουζίνας είναι συχνά "έυκολο" σημείο εισόδου γιατί οι πειρσσότεροι από εμάς αφήνουμε το κλεδί τους επάνω στην κλειδωνιά. Εφόσον υπάρχει τζάμι από πάνω σπάει εύκολα ή δύσκολα, γυρίζει το κλειδάκι ο εισβολέας και να σου κύριος εντός του σπιτιού..

ακόμα και συναγερμός να υπάρχει όταν του εξασφαλίζεις τόσο εύκολο σημείο εισοδού-εξόδου μέχρι, να πάρει το κέντρο τηλέφωνα το 1ο/2ο/3ο νούμερο στις επαφές (εφόσον δεν απαντάει ο 1ος/2ος) και ο 3ος να δώσει το οκ να πάει αστυνομία τους έχεις δώσει ένα άνετο 10' να κάνουν την ψακτική τους και να φύγουν κύριοι όπως ήρθανε!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nolxd είπε

Ο σκοπός είναι και να τους αποτρέψω/τρομάξω, καθώς το σπίτι δεν είναι δικό μου και η ιδιοκτήτρια δεν διατίθεται να κάνει απολύτως τίποτα. Θα έρθει λέει ο αλουμινας να ενισχύσει το κάτω κομμάτι. 
και ως εκεί.. ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να μπορέσουμε να νιώσουμε ασφάλεια.

Εμένα που τους τρόμαξα με τον παραπάνω τρόμο τι έγινε!? Αφού δοκίμασαν, χτύπησε ο συναγερμός, περίμεναν 12 λεπτά και μετά μπήκαν κύριοι σαν να είχαν κλειδί από πόρτα του σπιτιού,σε 6 λεπτά εξαφανίστηκαν... παρέα με κάμερα ασφαλείας 

Δημοσ.

Καταλαβαίνω όσα γράφετε, δεν διαφωνώ καθόλου. Κάποιος που θέλει να μπει θα μπει. Τουλάχιστον δεν θα του το κάνω εύκολο, και θα αποτρέψω την πρόσβαση σε μικροκλεφτρακους που θα αποφύγουν ολόκληρη ιστορία και απλά θα πάνε σε πιο «εύκολη» λεία. 
Επιπλεον το σοκ που περνάμε σαν οικογένεια εδώ και κάτι μέρες προσπαθώντας να συνέλθουμε από την διάρρηξη είναι αφάνταστο, και δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι, αλλά ξεκουραζόμαστε με βάρδιες γιατί μόνο έτσι νιώθουμε ασφαλείς. 
τουλαχιστον εάν κάποιος προσπαθήσει να εισβάλλει στο σπίτι ενώ είμαστε μέσα θα ξυπνήσουμε και θα ξεφορτωθούμε έστω αυτό το βάρος. 
Ωστοσο αν έχετε κάποια επιπλέον πρόταση θα χαρώ πολύ να την διαβάσω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nolxd είπε

Καταλαβαίνω όσα γράφετε, δεν διαφωνώ καθόλου. Κάποιος που θέλει να μπει θα μπει. Τουλάχιστον δεν θα του το κάνω εύκολο, και θα αποτρέψω την πρόσβαση σε μικροκλεφτρακους που θα αποφύγουν ολόκληρη ιστορία και απλά θα πάνε σε πιο «εύκολη» λεία. 
Επιπλεον το σοκ που περνάμε σαν οικογένεια εδώ και κάτι μέρες προσπαθώντας να συνέλθουμε από την διάρρηξη είναι αφάνταστο, και δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι, αλλά ξεκουραζόμαστε με βάρδιες γιατί μόνο έτσι νιώθουμε ασφαλείς. 
τουλαχιστον εάν κάποιος προσπαθήσει να εισβάλλει στο σπίτι ενώ είμαστε μέσα θα ξυπνήσουμε και θα ξεφορτωθούμε έστω αυτό το βάρος. 

Τα ίδια περνάμε κ εμείς μετά από διάρρηξη, εμάς ήταν μάλλον κάτι παραπάνω από ερασιτέχνες καθώς ήταν 3 άτομα στο σύνολο εντός... Χωρίς κανέναν φόβο πραγματοποίησαν αυτά που ήρθαν να κάνουν και έγιναν καπνός χωρίς να του έχει αντιληφθεί κανένας,και κλείδωσαν πόρτα μετά αφού πήραν κ αλλά 3 κλειδιά που ήταν εντός για μελλοντική χρήση 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vasilica89 είπε

Τα ίδια περνάμε κ εμείς μετά από διάρρηξη, εμάς ήταν μάλλον κάτι παραπάνω από ερασιτέχνες καθώς ήταν 3 άτομα στο σύνολο εντός... Χωρίς κανέναν φόβο πραγματοποίησαν αυτά που ήρθαν να κάνουν και έγιναν καπνός χωρίς να του έχει αντιληφθεί κανένας,και κλείδωσαν πόρτα μετά αφού πήραν κ αλλά 3 κλειδιά που ήταν εντός για μελλοντική χρήση 

Πραγματικά λυπάμαι παρά πολύ για την εμπειρία αυτή, σας καταλαβαίνω απόλυτα..

τι προφυλάξεις πήρατε μετά από αυτό το συμβάν;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nolxd είπε

Πραγματικά λυπάμαι παρά πολύ για την εμπειρία αυτή, σας καταλαβαίνω απόλυτα..

τι προφυλάξεις πήρατε μετά από αυτό το συμβάν;

Ξεκινάμε από το βασικό κομμάτι που δεν τους εμπόδισε να μπουν και μετά διάβασμα σε διάφορα φόρουμ για προτάσεις 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Nolxd είπε

"Αντιδιαρρηκτικά Πηχάκια" τα οποία κακώς τα λέμε έτσι (κανονικά λέγονται ενισχυμένα), αλλά το προφίλ τους είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αφαιρούνται πολύ δύσκολα. Αυτά που σου πετάξανε/στραβώσανε εσένα δεν είναι. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι παράμετροι και δεν τοποθετούνται όπου θέλουμε (έχει να κάνει με τη σειρά και το πάχος του γεμίσματος που πρέπει να μπεί, είτε αυτό είναι υαλοπίνακας, είτε ταμπλαδάκι), οπότε δεν μπορώ να σου πώ αν σε εσένα υπήρχε η δυνατότητα να τοποθετηθεί και δεν μπήκε. Αυτό ήταν το αδύνατο σημείο σου και όχι το ταμπλαδάκι (πάνελ). Μπορεί να φταίει ακόμη και μια λάθος επιλογή ελαστικού για το πόσο εύκολα μπορεί να αφαιρεθεί ένα πηχάκι (ενισχυμένο ή μή).

Άλλη λύση θα ήταν αν τα κάθετα χωρίσματα της πόρτας σου τα τραβούσες μέχρι κάτω, χωρίς το οριζόντιο χώρισμα και το ταμπλαδάκι. Θα άλλαζε βέβαια το σχέδιο της πόρτας και μπορεί να μη σου άρεσε. Σχεδόν τα πάντα έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Το ραμποτέ που αναφέρθηκε λίγο παρακάτω δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά ενεργειακά και ακουστικά είναι τρύπιο σε σχέση με το πάνελ σου, το οποίο έχει πολύ καλή απόδοση σε αυτούς τους τομείς (Είπαμε, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα).

Μπορείς επίσης να βάλεις ρολό εξωτερικό (φύλλο διέλασης) το οποίο θα σου δώσει σκίαση, ιδιωτικότητα και ένα πρόσθετο εμπόδιο για να παραβιάσει κάποιος, ώς εξωτερικό όμως έχει και τις αδυναμίες του. Δεν παύει όμως να είναι κάτι έξτρα. Το ιδανικό θα ήταν να είχες βάλει ρολό επικαθήμενο όταν έβαζες τη πόρτα, με μοτέρ με τεχνολογία αντίληψης εμποδίου και ενισχυμένους οδηγούς.

Το πτυσσόμενο κάγκελο ασφαλείας είναι μια καλή λύση για κουζινόπορτες, το κόστος όμως δεν είναι αμελητέο. Θεωρώ πως είναι το ιδανικό για σένα μιας και είναι η λιγότερο επεμβατική παρέμβαση, αρκεί να έχεις λαμπά (πάτημα τοίχου) τουλάχιστον 4,5εκ. για να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο σωστά.

Το ξέρω οτι μέσα σε όλα έγραψα και πράγματα που έχεις απορρίψει ήδη (αλλαγή πόρτας), αλλά επειδή ξέρω πως δεν έχω τη δυνατότητα/χρόνο/όρεξη να γράφω συχνά (παρακολουθώ το θέμα 2-3 χρόνια και προχθές ήταν η πρώτη φορά που έγραψα), ας γράψω και για τον επόμενο ενδιαφερόμενο :P

Επεξ/σία από Silent_Society
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Silent_Society είπε

"Αντιδιαρρηκτικά Πηχάκια" τα οποία κακώς τα λέμε έτσι (κανονικά λέγονται ενισχυμένα), αλλά το προφίλ τους είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αφαιρούνται πολύ δύσκολα. Αυτά που σου πετάξανε/στραβώσανε εσένα δεν είναι. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι παράμετροι και δεν τοποθετούνται όπου θέλουμε (έχει να κάνει με τη σειρά και το πάχος του γεμίσματος που πρέπει να μπεί, είτε αυτό είναι υαλοπίνακας, είτε ταμπλαδάκι), οπότε δεν μπορώ να σου πώ αν σε εσένα υπήρχε η δυνατότητα να τοποθετηθεί και δεν μπήκε. Αυτό ήταν το αδύνατο σημείο σου και όχι το ταμπλαδάκι (πάνελ). Μπορεί να φταίει ακόμη και μια λάθος επιλογή ελαστικού για το πόσο εύκολα μπορεί να αφαιρεθεί ένα πηχάκι (ενισχυμένο ή μή).

Άλλη λύση θα ήταν αν τα κάθετα χωρίσματα της πόρτας σου τα τραβούσες μέχρι κάτω, χωρίς το οριζόντιο χώρισμα και το ταμπλαδάκι. Θα άλλαζε βέβαια το σχέδιο της πόρτας και μπορεί να μη σου άρεσε (είπαμε, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα).

Το ραμποτέ που αναφέρθηκε λίγο παρακάτω δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά ενεργειακά και ακουστικά είναι τρύπιο σε σχέση με το πάνελ σου, το οποίο έχει πολύ καλή απόδοση σε αυτούς τους τομείς. Σχεδόν τα πάντα έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Μπορείς επίσης να βάλεις ρολό εξωτερικό (φύλλο διέλασης) το οποίο θα σου δώσει σκίαση, ιδιωτικότητα και ένα πρόσθετο εμπόδιο για να παραβιάσει κάποιος, ώς εξωτερικό όμως έχει και τις αδυναμίες του. Δεν παύει όμως να είναι κάτι έξτρα. Το ιδανικό θα ήταν να είχες βάλει ρολό επικαθήμενο όταν έβαζες τη πόρτα, με μοτέρ με τεχνολογία αντίληψης εμποδίου και ενισχυμένους οδηγούς.

Το πτυσσόμενο κάγκελο ασφαλείας είναι μια καλή λύση για κουζινόπορτες, το κόστος όμως δεν είναι αμελητέο. Θεωρώ πως είναι το ιδανικό για σένα μιας και είναι η λιγότερο επεμβατική παρέμβαση, αρκεί να έχεις λαμπά (πάτημα τοίχου) τουλάχιστον 4,5εκ. για να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο σωστά.

Το ξέρω οτι μέσα σε όλα έγραψα και πράγματα που έχεις απορρίψει ήδη (αλλαγή πόρτας), αλλά επειδή ξέρω πως δεν έχω τη δυνατότητα/χρόνο/όρεξη να γράφω συχνά (παρακολουθώ το θέμα 2-3 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που γράφω), ας γράψω και για τον επόμενο ενδιαφερόμενο :P

Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την λεπτομερή απάντηση σου, όλα είναι επιλογές που σκέφτηκα και ψιλοεψαξα. Το πρόβλημα είναι ότι το σπίτι είναι νοικιασμένο, δεν μου ανήκει και η σπιτονοικοκυρά δεν είναι πρόθυμη να κάνουμε κάτι για αυτό το αίσχος. Όποτε προσπαθώ να βρω μια λύση η οποία να μην είναι απίστευτα ακριβή, η να είναι κάτι που θα το πάρω μαζί φεύγοντας. 
την Δευτέρα θα γίνει εγκατάσταση συναγερμού Ajax με εξωτερικούς ανιχνευτες και εσωτερικό που κοιτάζει την πόρτα αυτή και θέλω και κάτι επιπλέον. Δυστυχώς είναι στο πλάι της πολυκατοικίας, πρώτος όροφος. 
Ανάθεμα τα βόρεια προάστια.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nolxd είπε

Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την λεπτομερή απάντηση σου, όλα είναι επιλογές που σκέφτηκα και ψιλοεψαξα. Το πρόβλημα είναι ότι το σπίτι είναι νοικιασμένο, δεν μου ανήκει και η σπιτονοικοκυρά δεν είναι πρόθυμη να κάνουμε κάτι για αυτό το αίσχος. Όποτε προσπαθώ να βρω μια λύση η οποία να μην είναι απίστευτα ακριβή, η να είναι κάτι που θα το πάρω μαζί φεύγοντας. 
την Δευτέρα θα γίνει εγκατάσταση συναγερμού Ajax με εξωτερικούς ανιχνευτες και εσωτερικό που κοιτάζει την πόρτα αυτή και θέλω και κάτι επιπλέον. Δυστυχώς είναι στο πλάι της πολυκατοικίας, πρώτος όροφος. 
Ανάθεμα τα βόρεια προάστια.

Εάν κατά πρώτο λόγο δεν το απορρίπτεις εσύ, μήπως να της πρότεινες να μοιραστείτε το κόστος για το πτυσσόμενο; Πιστεύω οτι έτσι και για σένα θα είναι πιο βατό και ίσως να συμφωνήσει να συνεισφέρει και η ίδια.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!! Έχω καιρό να γράψω, αλλά παρακολουθώ συστηματικά.

Σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι Αλ..., την οποία παρουσιάζει συνονόματός μου (ελπίζω να καταλάβατε)), έδειξε ένα ρεπορτάζ με μία κυρία που την κλέψανε, χρησιμοποιώντας κάποιο υγρό, το οποίο, από ότι είπε η ιδιοκτήτρια, όσο και να καθάριζε δεν έφευγε. Επίσης, είπε ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στον κύλινδρο. 

Η αστυνομία είπε ότι είχαν να δουν τον συγκεκριμένο τρόπο διάρρηξης περίπου 5 με 6 χρόνια. 

Γνωρίζουν οι ειδικοί σε τι αναφέρονταν; 

Υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας; 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Nikos-81 είπε

9 ώρες πριν, turbat0s είπε

Στο 46' αυτού του βίντεο συγκεκριμένα

αλλοι χρησιμοποιουν λακ μαλλιων, αλλοι χρησιμοποιουν γρασο μηχανων κ διαφορα αλλα υλικα που χρησιμοποιωντας τα οι κινησεις των συνδιασμων των κυλινδρων μικραινουν (και αρα μεγαλωνει ο χρονος αντιδρασης)...οποτε με τα παραχαραγμενα κλειδια που ειναι κοντα στον κανονικο συνδιασμο καταφερνουν και ανοιγουν σα να ειχαν κλειδια.

γι αυτο γραφουμε οτι αφαλοι χωρις πραγματικη προστασια εναντια στην παραχαραξη δεν εχουν αξια...ουτε τα προσωπικα προφιλ ειναι 100% σιγουρα...προσωπικη αποψη μονο προφιλ αντιπροσωπων κι ας ειναι περιπλοκο να βγουν αντιγραφα ή ακομη καλυτερα, προφιλ ευρωπαϊκα & μονο εξωτερικου. καλυτερα να περιμενεις 1 μηνα για αντιγραφο παρα να εχει ολη η γειτονια κλειδια 

• Like 8
Δημοσ.

Αν μια πόρτα έχει κακή-μέτρια κλειδαριά αλλά πολύ καλό αφαλό, πόσο πολύ πέφτει η ασφάλεια της;
Πόσο σημαντική είναι η κλειδαριά και τι την κάνει καλή η λιγότερο καλή; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chocorello είπε

Αν μια πόρτα έχει κακή-μέτρια κλειδαριά αλλά πολύ καλό αφαλό, πόσο πολύ πέφτει η ασφάλεια της;
Πόσο σημαντική είναι η κλειδαριά και τι την κάνει καλή η λιγότερο καλή; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

η ασφαλεια μπορει να μην πεσει κ καθολου γιατι ολα εξαρτωνται απο τη μεθοδο της διαρρηξης (ή την προσπαθεια αυτης)

το θεμα ηταν - ειναι & θα ειναι για παντα η ποιοτητα. πχ αν σε ακουνε δυο οροφους πανω οτι κλειδωνεις + ξεκλειδωνεις, μετραει πολυ για μενα γιατι οι διαρρηξεις γινονται με παρακολουθηση. πχ οταν θα βιαζεσαι κ θα κολλησει, θα με θυμηθεις. πχ οταν σκασει με δυναμη η πορτα απο ρευμα αερα, παλι θα με θυμηθεις.

γενικα ειναι θεμα ποιοτικο κ οχι τοσο ασφαλειας.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...