Silent_Society Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Doubt είπε Εγώ τα έχω βάλει ήδη και μάλλον θα τα κρατήσω, αλλά δεκτή η διαφωνία. Προτείνεις κάτι διαφορετικό; Για aftermarket μιλάμε πάντα. Εάν έχεις πόμολα μπορείς να τα αντικαταστήσεις με πόμολο το οποίο έχει κλειδί επάνω. Εάν έχεις χούφτες, δεν έχω να σου προτείνω κάτι σε aftermarket που να έχει πέσει στην αντίληψή μου και να θεωρώ σωστό. Edit : Συναγερμό ίσως (επαφές, δέσμες, κλπ); Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2022 από Silent_Society
Doubt Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Silent_Society είπε Εάν έχεις πόμολα μπορείς να τα αντικαταστήσεις με πόμολο το οποίο έχει κλειδί επάνω. Ναι, νομίζω σπανιολέτες λέγονται. Κάτι τέτοιο πρέπει να λες.
katkat37 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 6/9/2022 στις 9:53 ΠΜ, swayback είπε Μια παρένθεση, μιας και έχω την Group S5 (τοποθέτηση 2/2020): Στην κλειδαριά αυτόματου κλειδώματος της Abloy, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις (όπως στην δική μου) να θες κύλινδρο διάστασης 35/50 και όχι 30/50. Για να μην σε μπερδέψω πολύ με λεπτομέρειες, αν ισχύει ό,τι ισχύει και στην δική μου Group S5 όσον αφορά την αυτόματη κλειδαριά της Abloy και το defender, ο EVVA MCS ΔΕΝ μπαίνει. Μπαίνει κανονικά όμως στην πάνω/πρόσθετη κλειδαριά της Mottura. Δοκιμασμένο. Οι Abloy Protec2 και EVVA 4KS όμως (όπως και οι περισσότεροι κύλινδροι με αρκετά μακρύλαιμα κλειδιά), μπαίνουν κανονικά στην αυτόματη κλειδαριά της Abloy. Δοκιμασμένοι και οι δύο. Στις τοπ/ιδιαίτερες επιλογές(κατηγορίας EVVA MCS) θα έβαζα και τον κύλινδρο KABA Penta Cross που ήρθε πρόσφατα και Ελλάδα. Θέλει λίγο ψάξιμο να τον βρεις, αλλά συνεργάζεται άψογα με τις πόρτες του Σιάμου. Ευχαριστώ για τις προτάσεις! Κάτι τέτοιο σκέφτομαι. Θα εξετάσω και τον Kaba.
Nolxd Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, εχουμε πόρτα ασφαλείας η οποία πάνω έχει την εργοστασιακή κλειδαριά η οποία από όσο μου είπαν είναι για τα μπάζα. χθες μας διέρρηξαν το σπίτι από την πόρτα της κουζίνας, σπάζοντας το αλουμίνιο. Όποτε είμαστε σε αναζητηση συναγερμού αλλά και κλειδαριων. είμαστε πρώτο όροφο, και χθες κάποιος παραβίασε την είσοδο της πολυκατοικίας πριν μπουν στο σπίτι μας από το μπαλκόνι. τι προτείνετε; Σε τι κόστος βγαίνουν; ευχαριστω εκ των προτέρων
Silent_Society Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, Doubt είπε Ναι, νομίζω σπανιολέτες λέγονται. Κάτι τέτοιο πρέπει να λες. Σπανιολέτες λέγονται, απλά επειδή πολύς κόσμος δεν το ξέρει και με τον μπερδεύει η ορολογία το αποφεύγω. Και πόμολο να το πεις και χερούλι να το πεις κατανοητό θα γίνει. Προσοχή γιατί υπάρχουν δύο τύποι στον τρόπο που κουμπώνει το πόμολο πάνω στο μηχανισμό. Αυτό που μου δείχνεις είναι ένας τύπος και υπάρχει και ο τύπος με καρέ στη φωτογραφία που έβαλα. Πρέπει να ξέρεις ποιον τύπο παίρνει το κούφωμα σου. 1
mclein² Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, Nolxd είπε Καλησπέρα, εχουμε πόρτα ασφαλείας η οποία πάνω έχει την εργοστασιακή κλειδαριά η οποία από όσο μου είπαν είναι για τα μπάζα. χθες μας διέρρηξαν το σπίτι από την πόρτα της κουζίνας, σπάζοντας το αλουμίνιο. Όποτε είμαστε σε αναζητηση συναγερμού αλλά και κλειδαριων. είμαστε πρώτο όροφο, και χθες κάποιος παραβίασε την είσοδο της πολυκατοικίας πριν μπουν στο σπίτι μας από το μπαλκόνι. τι προτείνετε; Σε τι κόστος βγαίνουν; ευχαριστω εκ των προτέρων η αλουμινοπορτα ειχε 3 σημειων ή 1 σημειου κλειδαρια ; και οταν λες την εσπασαν, εννοεις οτι την τσαλακωσαν στο σημειο της κλειδαριας ή την κατεδαφισαν ; 1
Nolxd Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επισυναπτω φωτογραφία. Άνοιξαν αυτό το μέρος και δημιούργησαν ένα πορτακι από όπου μπήκαν. Είναι 3ων σημείων κλειδαριά αλλά στην προκειμένη περίπτωση καμίας σημασίας δυστυχώς.. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από Nolxd 1 3
paylidis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δυστυχως αυτο το φυλλο σαντουιτς φευγει για πλακα... Οταν ημασταν φοιτητες φιλος ειχε χασει τα κλειδια του, ειχε ιδια πορτα, δεν ηθελε να πληρωσει κλειδαρα, βγαλαμε τα εξω λαστιχα και ανοιξαμε με μερικες κλωτσιές το ιδιο πραγμα οπότε και μπηκε σπιτι (ισογειο ηταν με ιδια πορτα). Περιττό να πω οτι ξαναμπηκε στη θεση του το ιδιο απλα με σημαδια 🤫
Doubt Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, paylidis είπε Οταν ημασταν φοιτητες φιλος ειχε χασει τα κλειδια του, ειχε ιδια πορτα, δεν ηθελε να πληρωσει κλειδαρα, βγαλαμε τα εξω λαστιχα και ανοιξαμε με μερικες κλωτσιές το ιδιο πραγμα οπότε και μπηκε σπιτι (ισογειο ηταν με ιδια πορτα). Περιττό να πω οτι ξαναμπηκε στη θεση του το ιδιο απλα με σημαδια 🤫 Αν ήταν δικό του το σπίτι όμως..
paylidis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Doubt είπε Αν ήταν δικό του το σπίτι όμως.. Aν ηταν δικο του σπιτι την επομενη ημερα θα ειχε αλλαξει πορτα... αυτο λεγαμε...
Nolxd Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δυστυχώς η πιθανότητα αλλαγής της πόρτας δεν υπάρχει, αλλά μάλλον θα μπει συναγερμός. εχουμε απελπιστεί, ήταν το μοναδικό πραγμα που δεν είχαμε σκεφτεί ότι μπορεί να συμβεί.
HERTHAN Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Eπειδη τυχαινει να εχω φωτογραφια απο την αλουμινοπορτα που ειχα κανει εγω σ'εκεινο το σημειο ειχα βαλει μεσα κι εξω panel με φετες αλουμινιου το οποιο πιανει και εσωτερικα στα αλουμινια και οχι μονο περιμετρικα. Εννοειται οτι αν καποιος θελει να μπει θα μπει οτι κι αν βαλεις απλα το αναφερω. 1
paylidis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Nolxd είπε Δυστυχώς η πιθανότητα αλλαγής της πόρτας δεν υπάρχει, αλλά μάλλον θα μπει συναγερμός. εχουμε απελπιστεί, ήταν το μοναδικό πραγμα που δεν είχαμε σκεφτεί ότι μπορεί να συμβεί. και τι θα κερδισεις με το συναγερμο...; απλα θα τους τρομαξεις/αποτρέψεις... το θεμα ειναι να γινει και με την πορτα κατι κατα τη γνωμη μου... 1
Nolxd Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, paylidis είπε και τι θα κερδισεις με το συναγερμο...; απλα θα τους τρομαξεις/αποτρέψεις... το θεμα ειναι να γινει και με την πορτα κατι κατα τη γνωμη μου... Ο σκοπός είναι και να τους αποτρέψω/τρομάξω, καθώς το σπίτι δεν είναι δικό μου και η ιδιοκτήτρια δεν διατίθεται να κάνει απολύτως τίποτα. Θα έρθει λέει ο αλουμινας να ενισχύσει το κάτω κομμάτι. και ως εκεί.. ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να μπορέσουμε να νιώσουμε ασφάλεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα