Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξαρταται τι εννοεις ως προστασια.

Αν εννοεις του 3-4 πυρους/γλωσσες της κλειδαριας που κλεινουν στο ιδιο υψος τοτε ναι η πορτα θα ειναι μεν κλειδωμενη αλλα επικεντρωμενα σε ενα σημειο μειωνοντας την περιμετρικη ασφαλεια.

Οταν κλεινουν και οι υπολοιποι πυροι λχ 1 στην οροφη της πορτας, και απο 2-4 στο πλαι σε διαφορετικο υψος απο την κλειδαρια προφανως προσφερεις μεγαλυτερο επιπεδο περιμετρικης ασφαλειας.

Υποτιθεται οτι για να εχεις 2 διακριτες κλειδαριες ειναι για δυσκολεψεις τον επιδοξο μπουκαδορο που θα πρεπει να παραβιασει 2 αντι 1 για να μπει αρα δεν θα το κανει θα παει σε κατι απειρως πιο ευκολο εκτος και αν σε εχει βαλει στο ματι.

Αν ειναι να εχεις 2 κλειδαριες αλλα να μην τις κλειδωνεις και τις 2 συνεχεια ή να βαριεσαι ή να το ξεχνας, ακυρωνεις απο μονος σου ως χρηστης το νοημα της διπλης "ασφαλειας" που εχτισες.

Ειναι σαν να εχεις συναγερμο και να λες επειδη θα πεταχτω μεχρι το μαναβη στη γωνια ή το περιπτερο 5 λεπτα απο δω δεν θα βαλω συναγερμο ελα μωρε τι θα γινει σε 5-10 λεπτα. Εχουν γινει πολλα σε 5-10 λεπτα....

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sebu είπε

Εξαρταται τι εννοεις ως προστασια.

Αν εννοεις του 3-4 πυρους/γλωσσες της κλειδαριας που κλεινουν στο ιδιο υψος τοτε ναι η πορτα θα ειναι μεν κλειδωμενη αλλα επικεντρωμενα σε ενα σημειο μειωνοντας την περιμετρικη ασφαλεια.

Οταν κλεινουν και οι υπολοιποι πυροι λχ 1 στην οροφη της πορτας, και απο 2-4 στο πλαι σε διαφορετικο υψος απο την κλειδαρια προφανως προσφερεις μεγαλυτερο επιπεδο περιμετρικης ασφαλειας.

Υποτιθεται οτι για να εχεις 2 διακριτες κλειδαριες ειναι για δυσκολεψεις τον επιδοξο μπουκαδορο που θα πρεπει να παραβιασει 2 αντι 1 για να μπει αρα δεν θα το κανει θα παει σε κατι απειρως πιο ευκολο εκτος και αν σε εχει βαλει στο ματι.

Αν ειναι να εχεις 2 κλειδαριες αλλα να μην τις κλειδωνεις και τις 2 συνεχεια ή να βαριεσαι ή να το ξεχνας, ακυρωνεις απο μονος σου ως χρηστης το νοημα της διπλης "ασφαλειας" που εχτισες.

Ειναι σαν να εχεις συναγερμο και να λες επειδη θα πεταχτω μεχρι το μαναβη στη γωνια ή το περιπτερο 5 λεπτα απο δω δεν θα βαλω συναγερμο ελα μωρε τι θα γινει σε 5-10 λεπτα. Εχουν γινει πολλα σε 5-10 λεπτα....

Πράγματι σε 6 λεπτά εξαφανίστηκαν 

σάν κύριοι 😄😄😄

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Νέος στο φόρουμ αν και παρακολουθώ το νήμα εδώ και καιρό. Ήρθε η ώρα να αλλάξω την εξόπορτα σε μονοκατοικία στην περιοχή του Διονύσου. Η πόρτα είναι μια μασίφ ξύλινη Όρεγκον που είχαν προσπαθήσει να παραβιάσουν στο παρελθόν με κατσαβίδι. Έκανα έναν γύρο στην αγορά, είδα τις πιο γνωστές εταιρείες και είμαι ανάμεσα στην Group S5 και την Super 1 Champion του Σιάμου. Οι Porta Block μου φάνικαν υποδεέστερες σε κατασκευή αν και οι κύλινδροι είναι σαφώς καλύτεροι.Εκρεμμεί να δώ και τις Dierre αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι κάτι καλύτερο. Έχω ορισμένες απορίες αν μπορείτε να βοηθήσετε γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω.

1) Ο Σιάμος προσπάθησε να με πείσει ότι το defender του είναι υπεραρκετό καθώς είναι κωνικό και δεν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Δυστυχώς δεν πείσθηκα. Δεδομένου ότι θα μπούν δύο τέτοια defenders σε ισάριθμες κλειδαριές, προσφέρουν καλή προστασία αυτά τα defenders η απλά κοιτάω άλλη μάρκα πόρτας δεδομένης και της άρνησης του συγκεκριμένου να βάλει κάτι άλλο;

2) Για την διπλή κλειδαριά μου πρότεινε η την διπλή της Mottura (δεν κατάλαβα ακριβώς ποιο μοντέλο) η δύο ανεξάρτητες - μία αυτόματη της Abloy η οποία πιάνει σε ένα σημείο (με αντοχή 3-6 τόνους ισχυρίζεται) και μια γραναζωτή της Mottura (πάλι δεν κατάλαβα μοντέλο). Τείνω προς την δεύτερη περίπτωση. Παρακαλώ πολύ για τις γνώμες σας - ακόμα και για αλλαγή εκ των υστέρων μετά την τοποθέτηση - δεν τίθεται θέμα κόστους.

3) Στο θέμα αφαλών είμαι πραγματικά μπερδεμένος. Αφενός δεν θέλω να βάλω αυτούς που προτείνει ο κατασκευαστής, αφαιτέρου δεν ξέρω τί ακριβώς ταιριάζει στον συγκεκριμένο συνδιασμό. Επίσης μου πρότεινε τον stealth σαν υπερασφαλείας που όμως μου είπε πρέπει να συνδιασθεί με το δικό του defender και όχι με το κωνικό. Συνεργάζεται το stealth και το defender του με την κλειδαριά της Mottura ή της Abloy? Μήπως είναι όντως προτιμότερος συνδιασμός ώστε να αποφύγω το κωνικό defender τελείως και να είναι και πιο εύκολη η μελλοντική αναβάθμιση; 

4) Τέλος δεν έχω καταλάβει αν ο καταπέλτης της Mottura και της Abloy δουλεύει με το κωνικό του Σιάμου ή αν πρέπει να σπάσει ο αφαλός για να ενεργοποιηθεί. 

5) Υπάρχει κάποιος άλλος κατασκευαστής πορτών Ελλάδα που θεωρείτε ότι είναι ανώτερος και θα έπρεπε να επικεντρωθώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
Στις 3/9/2022 στις 7:34 ΜΜ, Boba_Fett είπε

To σκεπτικό της δεύτερης αυτόματης κλειδαριάς είναι κάποιοι χρήστες του σπιτιού που δεν είναι μέλη της οικογένειας να μην έχουν το κλειδί της κυρίως κλειδαριάς η οποία θα είναι Cisa revolution που κινει ολους τους πύρους της πόρτας. Το ερώτημα είναι όταν κλείνουν την πόρτα αυτοί οι χρήστες, η αυτόματη Abloy θα προστατεύει το σπίτι?

Το σκέφτομαι λάθος? Θα έπρεπε ίσως αυτοί οι χρήστες να έχουν το κλειδί της κυρίως κλειδαριάς Cisa Revolution που κινεί όλους τους πύρους, και να μπεί μια δεύτερη Cisa Revolution που θα κινεί άλλους 4 πύρους, της οποίας το κλειδί θα το έχουμε εμείς? 

μιλαμε για πορτα σιαμο ή κατι αλλο ; 

13 ώρες πριν, katkat37 είπε

1) Ο Σιάμος προσπάθησε να με πείσει ότι το defender του είναι υπεραρκετό καθώς είναι κωνικό και δεν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Δυστυχώς δεν πείσθηκα. Δεδομένου ότι θα μπούν δύο τέτοια defenders σε ισάριθμες κλειδαριές, προσφέρουν καλή προστασία αυτά τα defenders η απλά κοιτάω άλλη μάρκα πόρτας δεδομένης και της άρνησης του συγκεκριμένου να βάλει κάτι άλλο;

2) Για την διπλή κλειδαριά μου πρότεινε η την διπλή της Mottura (δεν κατάλαβα ακριβώς ποιο μοντέλο) η δύο ανεξάρτητες - μία αυτόματη της Abloy η οποία πιάνει σε ένα σημείο (με αντοχή 3-6 τόνους ισχυρίζεται) και μια γραναζωτή της Mottura (πάλι δεν κατάλαβα μοντέλο). Τείνω προς την δεύτερη περίπτωση. Παρακαλώ πολύ για τις γνώμες σας - ακόμα και για αλλαγή εκ των υστέρων μετά την τοποθέτηση - δεν τίθεται θέμα κόστους.

3) Στο θέμα αφαλών είμαι πραγματικά μπερδεμένος. Αφενός δεν θέλω να βάλω αυτούς που προτείνει ο κατασκευαστής, αφαιτέρου δεν ξέρω τί ακριβώς ταιριάζει στον συγκεκριμένο συνδιασμό. Επίσης μου πρότεινε τον stealth σαν υπερασφαλείας που όμως μου είπε πρέπει να συνδιασθεί με το δικό του defender και όχι με το κωνικό. Συνεργάζεται το stealth και το defender του με την κλειδαριά της Mottura ή της Abloy? Μήπως είναι όντως προτιμότερος συνδιασμός ώστε να αποφύγω το κωνικό defender τελείως και να είναι και πιο εύκολη η μελλοντική αναβάθμιση; 

4) Τέλος δεν έχω καταλάβει αν ο καταπέλτης της Mottura και της Abloy δουλεύει με το κωνικό του Σιάμου ή αν πρέπει να σπάσει ο αφαλός για να ενεργοποιηθεί. 

5) Υπάρχει κάποιος άλλος κατασκευαστής πορτών Ελλάδα που θεωρείτε ότι είναι ανώτερος και θα έπρεπε να επικεντρωθώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1. ειναι καλο το ντιφεντερ και ο τροπος που τοποθετειται ειναι απο τους βελτιστους. υπαρχουν και καλυτερα αλλα αν φτασεις στο σημειο να ερθουν να κοψουν / τρυπησουν το ντιφεντερ ολα εχουν τελειωσει.

2. ειμαι φαν της μιας διπλης και οχι των αυτοματισμων ΑΛΛΑ αν προκειται για κυρια εισοδο του σπιτιου τοτε ξεκαθαρα abloy αυτοματη γιατι αν και στο ματι ειναι απλή στην πραγματικοτητα ειναι σκυλι !

3. να βαλεις του Σιαμο τους κυλινδρους (εκτος απο τον στελθ) και θα εισαι μια χαρα. η δικη μου προταση και σε φιλο που εκλεισε προσφατα πορτα εκει ειναι M&C + CES DM. η επιλογη στην αυτοματη abloy υποχρεωτικα διπλης ενεργειας.

4. η abloy δεν εχει καταπελτη.

5. κατασκευαστης δε γνωριζω. τοποθετηση καλυτερη απο του Σιαμου δυσκολα θα βρεις στην ελλαδα. ενδιαφερον και υποστηριξη μετα την πωληση σιγουρα δε θα βρεις. αυτα για μενα ειναι σημαντικοτερα και κυριως υπερνικουν τη μαλακινση που επικρατει στο μυαλο του μπαμπα τους :D 

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mclein² είπε

1. ειναι καλο το ντιφεντερ και ο τροπος που τοποθετειται ειναι απο τους βελτιστους. υπαρχουν και καλυτερα αλλα αν φτασεις στο σημειο να ερθουν να κοψουν / τρυπησουν το ντιφεντερ ολα εχουν τελειωσει.

2. ειμαι φαν της μιας διπλης και οχι των αυτοματισμων ΑΛΛΑ αν προκειται για κυρια εισοδο του σπιτιου τοτε ξεκαθαρα abloy αυτοματη γιατι αν και στο ματι ειναι απλή στην πραγματικοτητα ειναι σκυλι !

3. να βαλεις του Σιαμο τους κυλινδρους (εκτος απο τον στελθ) και θα εισαι μια χαρα. η δικη μου προταση και σε φιλο που εκλεισε προσφατα πορτα εκει ειναι M&C + CES DM. η επιλογη στην αυτοματη abloy υποχρεωτικα διπλης ενεργειας.

4. η abloy δεν εχει καταπελτη.

5. κατασκευαστης δε γνωριζω. τοποθετηση καλυτερη απο του Σιαμου δυσκολα θα βρεις στην ελλαδα. ενδιαφερον και υποστηριξη μετα την πωληση σιγουρα δε θα βρεις. αυτα για μενα ειναι σημαντικοτερα και κυριως υπερνικουν τη μαλακινση που επικρατει στο μυαλο του μπαμπα τους :D 

mclein ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Όσον αφορά τις απαντήσεις σου:

1) Κατανοητό. 

2) Οκ. Οι Mottura (μονή) που βάζει ο Σιάμος είναι αξιόπιστες; Η χρειάζομαι κάτι καλύτερο; Η διπλή Mottura του μου φάνηκε στο μάτι τουλάχιστον καλή.

3) Κύλινδρος Evva MCS/4ks/Abloy protect συνεργάζεται με το defender του Σιάμου αν αποφασίσω έστω τον ένα κύλινδρο να τον αλλάξω; Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερος ο CES DM ή ο M&C του Σιάμου για την δεύτερη κλειδαριά;

4) Επομένως σε αυτή την περίπτωση τι κάνω; Υπάρχει κάποια άλλη αυτόματη στην αγορά με καταπέλτη; Είναι ασφαλές το να μήν έχει καταπέλτη;

Ο καταπέλτης της Mottura δουλεύει αν προσπαθήσει κάποιος να παραβιάσει το defender; ή ενεργοποιείται όταν πλέον έχει φτάσει στον κύλινδρο;

5) Κατανοητό και ξεκάθαρο

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, katkat37 είπε

mclein ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Όσον αφορά τις απαντήσεις σου:

1) Κατανοητό. 

2) Οκ. Οι Mottura (μονή) που βάζει ο Σιάμος είναι αξιόπιστες; Η χρειάζομαι κάτι καλύτερο; Η διπλή Mottura του μου φάνηκε στο μάτι τουλάχιστον καλή.

3) Κύλινδρος Evva MCS/4ks/Abloy protect συνεργάζεται με το defender του Σιάμου αν αποφασίσω έστω τον ένα κύλινδρο να τον αλλάξω; Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερος ο CES DM ή ο M&C του Σιάμου για την δεύτερη κλειδαριά;

4) Επομένως σε αυτή την περίπτωση τι κάνω; Υπάρχει κάποια άλλη αυτόματη στην αγορά με καταπέλτη; Είναι ασφαλές το να μήν έχει καταπέλτη;

Ο καταπέλτης της Mottura δουλεύει αν προσπαθήσει κάποιος να παραβιάσει το defender; ή ενεργοποιείται όταν πλέον έχει φτάσει στον κύλινδρο;

5) Κατανοητό και ξεκάθαρο

Ευχαριστώ και πάλι.

2. ειναι απο τις καλυτερες κλειδαριες οι μοτουρα απλα δεν ειναι σιζα :D (προσωπικη γνωμη) !

3. ναι σε οποιοδηποτε Evva / Abloy Protec² υπο προϋποθεσεις / δεν εχει σημασια ποιος κυλινδρος - που.

4. δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας. τα defender οπως τοποθετουνται δεν μπορουν ν'αφαιρεθουν παρα μονο με τροχο.

γενικα δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση καποιος να μπει απο την πορτα. τα παραθυρα σου να τσεκαρεις οτι ειναι αντιστοιχως ασφαλη...

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, mclein² είπε

Ναι και διορθώνω την δεύτερη κλειδαριά είναι όντως Mottura oπως αναφέρεται παραπάνω.

Από ότι κατάλαβα καλύτερα όλοι οι χρήστες να κλειδώνουν την κλειδαριά που γυρνάει όλους τους πυρους τους περιφερειακούς σωστά? Και η δεύτερη να είναι μια άλλη Mottura που θα γυρνάει άλλους 4. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Boba_Fett είπε

Ναι και διορθώνω την δεύτερη κλειδαριά είναι όντως Mottura oπως αναφέρεται παραπάνω.

Από ότι κατάλαβα καλύτερα όλοι οι χρήστες να κλειδώνουν την κλειδαριά που γυρνάει όλους τους πυρους τους περιφερειακούς σωστά? Και η δεύτερη να είναι μια άλλη Mottura που θα γυρνάει άλλους 4. 

καπου εχεις μπερδευτει και δεν ξερω πως....

ο σιαμος εχει 2 σεναρια :

ειτε abloy + mottura, ειτε mottura διπλη.

τελος δεν εχω καταλαβει αν εχεις πορτα σιαμο ή οχι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, katkat37 είπε

3) Κύλινδρος Evva MCS/4ks/Abloy protect συνεργάζεται με το defender του Σιάμου αν αποφασίσω έστω τον ένα κύλινδρο να τον αλλάξω;

Μια παρένθεση, μιας και έχω την Group S5 (τοποθέτηση 2/2020): Στην κλειδαριά αυτόματου κλειδώματος της Abloy, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις (όπως στην δική μου) να θες κύλινδρο διάστασης 35/50 και όχι 30/50. Για να μην σε μπερδέψω πολύ με λεπτομέρειες, αν ισχύει ό,τι ισχύει και στην δική μου Group S5 όσον αφορά την αυτόματη κλειδαριά της Abloy και το defender, ο EVVA MCS ΔΕΝ μπαίνει.

Μπαίνει κανονικά όμως στην πάνω/πρόσθετη κλειδαριά της Mottura. Δοκιμασμένο.

Οι Abloy Protec2 και EVVA 4KS όμως (όπως και οι περισσότεροι κύλινδροι με αρκετά μακρύλαιμα κλειδιά), μπαίνουν κανονικά στην αυτόματη κλειδαριά της Abloy. Δοκιμασμένοι και οι δύο.

Στις τοπ/ιδιαίτερες επιλογές(κατηγορίας EVVA MCS) θα έβαζα και τον κύλινδρο KABA Penta Cross που ήρθε πρόσφατα και Ελλάδα. Θέλει λίγο ψάξιμο να τον βρεις, αλλά συνεργάζεται άψογα με τις πόρτες του Σιάμου.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 4
Δημοσ.
11 ώρες πριν, mclein² είπε

καπου εχεις μπερδευτει και δεν ξερω πως....

ο σιαμος εχει 2 σεναρια :

ειτε abloy + mottura, ειτε mottura διπλη.

τελος δεν εχω καταλαβει αν εχεις πορτα σιαμο ή οχι...

Nαι πόρτα Σιάμο σκέφτομαι να βάλω.

Η ερώτηση είναι η εξής: Κατα πόσο το σετ Mottura + abloy ειναι ασφαλες αν η πορτα σε καποιους χρήστες μενει κλειδωμενη μονο με την Abloy? Απο απαντησεις παραπανω καταλαβα πως χωρις περιμετρικο κλειδωμα της πορτας (απο την Mottura που κινει τους πυρους), ειναι λιγοτερο ασφαλες το αυτοματο κλειδωμα. Σωστά? 

Δημοσ.

Παίδες για την ασφάλεια των παραθυρων έχουμε καμιά πρόταση? σε συρόμενα έχω τοποθετήσει εξτρα κλειδαριές.
Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση? Κάπου είχα δει για έξτρα λάμες για να μην μπορεί να σηκωθεί το παράθυρο απο τον οδηγό ισχύει? 

Screenshot_25.jpg

Δημοσ.
4 ώρες πριν, norther είπε

Παίδες για την ασφάλεια των παραθυρων έχουμε καμιά πρόταση? σε συρόμενα έχω τοποθετήσει εξτρα κλειδαριές.
Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση?

jaguar1-500x416.jpg

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Boba_Fett είπε

Nαι πόρτα Σιάμο σκέφτομαι να βάλω.

Η ερώτηση είναι η εξής: Κατα πόσο το σετ Mottura + abloy ειναι ασφαλες αν η πορτα σε καποιους χρήστες μενει κλειδωμενη μονο με την Abloy? Απο απαντησεις παραπανω καταλαβα πως χωρις περιμετρικο κλειδωμα της πορτας (απο την Mottura που κινει τους πυρους), ειναι λιγοτερο ασφαλες το αυτοματο κλειδωμα. Σωστά? 

σιγουρα το 1 σημειο με τα 8 ειναι προφανες οτι δεν ειναι ιδιας δυναμικης.

στην προκειμενη περιπτωση και με τον τροπο που ειναι τοποθετημενη η abloy στη θωρακισμενη πορτα δυσκολα θα υπαρξει προβλημα που δε θα υπαρξει και ολα να τα εχεις κλειδωσει. εαν δηλαδη καποιος θελει να βγαλει την πορτα απο τη θεση της ενω ειναι η κλειδωμενη δεν αλλαζει και πολυ η δυναμη/προσπαθεια που θα χρειαστει ειτε με την abloy μονη - ειτε μαζι με μια προσθετη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Doubt είπε

jaguar1-500x416.jpg

Εάν έχεις θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα, δεν στο προτείνω. Αλλά ακόμη και μη θερμοδιακοπτόμενα να είναι, ανάλογα τη σειρά και αν έχει βουρτσάκια στεγάνωσης περιμετρικά, πάλι δεν στο προτείνω.

Η καλύτερη ασφάλεια για ένα κούφωμα είναι να έχει κατασκευαστεί σωστά από την αρχή (κλειδώματα πολλαπλών σημείων στα συρόμενα, περιμετρικοί μηχανισμοί στα ανοιγόμενα, πόμολα με κύλινδρο) και φυσικά τα τζάμια (triplex όπου υπάρχουν πολλοί τύποι).

Επεξ/σία από Silent_Society
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Silent_Society είπε

Εάν έχεις θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα, δεν στο προτείνω. Αλλά ακόμη και μη θερμοδιακοπτόμενα να είναι, ανάλογα τη σειρά και αν έχει βουρτσάκια στεγάνωσης περιμετρικά, πάλι δεν στο προτείνω.

Εγώ τα έχω βάλει ήδη και μάλλον θα τα κρατήσω, αλλά δεκτή η διαφωνία. Προτείνεις κάτι διαφορετικό; Για aftermarket μιλάμε πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...