evanzt Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 8/7/2022 στις 1:49 ΜΜ, paylidis είπε σαφως και επηρρεαζει την ασφαλεια σου αν δεν εχεις καταπελτη... παντως απο το να το αφησεις για τον αλλο μηνα πχ καλυτερα αλλαξε τον κυλινδρο σημερα κιολας (με 150 παιρνεις κατι αξιοπρεπες θα ελεγα, ο mclein που εχει αμεση επαφη με σημερινες τιμες θα σου πει 2-3 ιδεες) και βλεπεις για τη κλειδαρια defender προσωπικα δε θα αλλαζα ή αν αλλαζα θα πηγαινα απευθειας σε μαγνητικό για εξτρα ασφαλεια. εαν μπορεις απο την αλλη να δωσεις 250 για μια cisa revo pro (σαφως κ ειναι γραναζωτη με διπλο καταπελτη και VFM λυση) και κυλινδρο καντο... Στις 9/7/2022 στις 7:53 ΠΜ, mclein² είπε με 250€ στη θεσσαλονικη --> cisa revolution + agb dck + monolito rok cisa revolution + evva ics + monolito rok θελει λιγο πιεση αλλα η πορτα ειναι ευκολη, αναβαθμισμενη και τελικως απλη...οποτε θα πας υποψιασμενος. με 200€ --> cisa revolution + ifam wx + monolito rok Θα γίνει που θα γίνει η αλλαγή, σκέφτομαι να πάω στην πρώτη πρόταση κατευθείαν. Έχω κάποιες απορίες που προέκυψαν όπως έψαχνα τις κλειδαριές και τους μύλους, αν μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας. i) Δεν μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες που βρίσκω αν το κλειδί έχει κινητά μέρη, γνωρίζει κάποιος; Το ρωτάω από άποψη αντοχής του κλειδιού κυρίως, μην τυχόν παραδώσει πνεύμα πριν την ώρα του. ii) Είχα σκοπό να κάνω την αλλαγή εγώ, για την κλειδαριά και τον μύλο αν δεν κάνω λάθος είναι βγάζω το παλιό και βάζω το καινούριο, για το defender αν αλλαχθεί θα χρειαστεί εξτρά τρύπημα στο ξύλο ή είναι ίδια σε μέγεθος; iii) Για αλλαγή μύλου χρειάζεται να ξέρω το μήκος πχ 30x50 (που κανένα πρόβλημα με αυτό, θα το μετρήσω), για την κλειδαριά εκτός από το κέντρο χρειάζομαι κάτι άλλο; iv) Έχω δει στο thread ότι η omega plus θεωρείτε τοπ επιλογή, με revo pro + agb dck πλησιάζουμε καθόλου ή καμία σχέση το ένα με το άλλο; v) Για να προτείνετε αυτούς τους συνδυασμούς είμαι σίγουρος ότι είναι καλοί και σίγουρα πολύ καλύτεροι από τον υπάρχον, παρόλα αυτά από την άποψη ενός επιτήδειου θα κάνουν δουλειά για να τον αποθαρρύνουν και να τον κρατάνε εκτός για 3-4 χρόνια (με βάση τα τωρινά δεδομένα φυσικά, τώρα αν αύριο βρεθεί τρόπος που την ανοίγει στο 5λεπτο ε τι να κάνουμε) ή θα ψάχνω για αλλαγή σε 2 χρόνια και χρειάζεται να ανεβάσω το budget κι άλλο για να πάμε σε κάτι αξιοπρεπές; Συγνώμη που σας κούρασα με το σεντόνι που έγραψα 😅 Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από evanzt
mclein² Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, evanzt είπε Θα γίνει που θα γίνει η αλλαγή, σκέφτομαι να πάω στην πρώτη πρόταση κατευθείαν. Έχω κάποιες απορίες που προέκυψαν όπως έψαχνα τις κλειδαριές και τους μύλους, αν μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας. i) Δεν μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες που βρίσκω αν το κλειδί έχει κινητά μέρη, γνωρίζει κάποιος; Το ρωτάω από άποψη αντοχής του κλειδιού κυρίως, μην τυχόν παραδώσει πνεύμα πριν την ώρα του. ii) Είχα σκοπό να κάνω την αλλαγή εγώ, για την κλειδαριά και τον μύλο αν δεν κάνω λάθος είναι βγάζω το παλιό και βάζω το καινούριο, για το defender αν αλλαχθεί θα χρειαστεί εξτρά τρύπημα στο ξύλο ή είναι ίδια σε μέγεθος; iii) Για αλλαγή μύλου χρειάζεται να ξέρω το μήκος πχ 30x50 (που κανένα πρόβλημα με αυτό, θα το μετρήσω), για την κλειδαριά εκτός από το κέντρο χρειάζομαι κάτι άλλο; iv) Έχω δει στο thread ότι η omega plus θεωρείτε τοπ επιλογή, με revo pro + agb dck πλησιάζουμε καθόλου ή καμία σχέση το ένα με το άλλο; v) Για να προτείνετε αυτούς τους συνδυασμούς είμαι σίγουρος ότι είναι καλοί και σίγουρα πολύ καλύτεροι από τον υπάρχον, παρόλα αυτά από την άποψη ενός επιτήδειου θα κάνουν δουλειά για να τον αποθαρρύνουν και να τον κρατάνε εκτός για 3-4 χρόνια (με βάση τα τωρινά δεδομένα φυσικά, τώρα αν αύριο βρεθεί τρόπος που την ανοίγει στο 5λεπτο ε τι να κάνουμε) ή θα ψάχνω για αλλαγή σε 2 χρόνια και χρειάζεται να ανεβάσω το budget κι άλλο για να πάμε σε κάτι αξιοπρεπές; Συγνώμη που σας κούρασα με το σεντόνι που έγραψα 😅 1. αν εισαι προσεκτικος, δεν παραδιδει κανενα πνευμα. αν παλι παιζεις τεννις σιγουρα θα εχεις προβλημα. 2. αν αλλαξεις ντιφεντερ θα θελει μεγαλωμα η τρυπα. μπορεις να το κανεις με ρασπα ή λιμα ή ποτηροτρυπανο. για την κλειδαρια δε νομιζω να εχεις προβλημα, σχεδον ιδια κεντρα με την παλια θα εχει.. 3. κυλινδρο θα χρειαστεις 30/50 για την πορτα που ειδαμε. τιποτα αλλο. 4. με DCK + Bd200 εισαι ελαφρως καλυτερα απο omega plus 5. εισαι στο Μ.Ο και παραπανω με bd200 + dck ή ics. επισης, εφοσον μιλας για δικη σου τοποθετηση σιγουρα μιλαμε για καλυτερες τιμες αρα σχεδον σιγουρα μπορεις να πας και παραπανω. υπαρχει το προβλημα του "ειμαι θεσσαλονικη" αλλα....
evanzt Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Για κάτι καλύτερο φαντάζομαι κλειδαριά μένω σε revo pro και μετά σε μύλο πάμε σε protec2 και μετά ακόμα καλύτερο σε evva 4ks ή μου διαφεύγει κάτι; Για defender έχει νόημα για κάτι καλύτερο όπως bdk250 ή μένω με το bd200; (είδα και την πρόταση του paylidis για μαγνητικό defender αλλά δεν νομίζω οι υπόλοιποι του σπιτιού να ενθουσιαστούν στην ιδέα να κουβαλάνε και το μαγνητάκι στα κλειδιά δυστυχώς, οπότε δεν το επιχειρώ)
mclein² Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 19 λεπτά πριν, evanzt είπε Για κάτι καλύτερο φαντάζομαι κλειδαριά μένω σε revo pro και μετά σε μύλο πάμε σε protec2 και μετά ακόμα καλύτερο σε evva 4ks ή μου διαφεύγει κάτι; Για defender έχει νόημα για κάτι καλύτερο όπως bdk250 ή μένω με το bd200; (είδα και την πρόταση του paylidis για μαγνητικό defender αλλά δεν νομίζω οι υπόλοιποι του σπιτιού να ενθουσιαστούν στην ιδέα να κουβαλάνε και το μαγνητάκι στα κλειδιά δυστυχώς, οπότε δεν το επιχειρώ) evva 4ks, mottura c55, abloy protec² θα εισαι ΤΟΠ. γνωμη μου το bkd250 ειναι υπερβολη...αν ειναι να τρυπηθει το bd200, θα γινει και με το bkd250. κλειδαρια βαλε οτι βρεις σε καλυτερη τιμη : cisa, mottura, iseo, mul-t-lock...
evanzt Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, mclein² είπε evva 4ks, mottura c55, abloy protec² θα εισαι ΤΟΠ. γνωμη μου το bkd250 ειναι υπερβολη...αν ειναι να τρυπηθει το bd200, θα γινει και με το bkd250. κλειδαρια βαλε οτι βρεις σε καλυτερη τιμη : cisa, mottura, iseo, mul-t-lock... Κέντρο αν δεν κάνω λάθος είναι 63άρα ή να ανοίξω να την ελέγξω μην τυχόν πάρω λάθος και μου μείνει;
mclein² Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, evanzt είπε Κέντρο αν δεν κάνω λάθος είναι 63άρα ή να ανοίξω να την ελέγξω μην τυχόν πάρω λάθος και μου μείνει; 60αρα ειναι
evanzt Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Ευχαριστώ! Σήμερα-αύριο θα βγω να βρω τα υλικά λογικά και θα ενημερώσω με την τελική σύνθεση και εντυπώσεις μετά την τοποθέτηση
evanzt Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ήμουν έτοιμος να βγω να πάω να πάρω τα υλικά αλλά πριν βγω λέω δεν ελέγχεις την κλειδαριά μην χρειαστείς τίποτα που δεν το έχεις; Συνάντησα αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία. Λέει έχει καταπέλτη, άρα μπορώ να μείνω με την τωρινή ή πάω για cisa κλπ και πολύ το συζητάω; Γραναζωτή δεν είναι σίγουρα αυτή αλλά αν αυτό δεν έχει διαφορά στην ασφάλεια παρά μόνο στην λειτουργία δεν με ενοχλεί. Επιπλέον λέει securtina που με αυτό το όνομα εγώ βρίσκω μόνο ένα κιτ μετατροπής από χρηματοκιβωτίου σε κυλίνδρου, αλλά είμαι 100% σίγουρος πως η παλιά βγήκε ολόκληρη και έγινε μετατροπή. Πώς να κινηθώ; Edit: βγήκε ολόκληρη και δεν έγινε μετατροπή ήθελα να γράψω Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από evanzt
paylidis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, evanzt είπε Ήμουν έτοιμος να βγω να πάω να πάρω τα υλικά αλλά πριν βγω λέω δεν ελέγχεις την κλειδαριά μην χρειαστείς τίποτα που δεν το έχεις; Συνάντησα αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία. Λέει έχει καταπέλτη, άρα μπορώ να μείνω με την τωρινή ή πάω για cisa κλπ και πολύ το συζητάω; Γραναζωτή δεν είναι σίγουρα αυτή αλλά αν αυτό δεν έχει διαφορά στην ασφάλεια παρά μόνο στην λειτουργία δεν με ενοχλεί. Επιπλέον λέει securtina που με αυτό το όνομα εγώ βρίσκω μόνο ένα κιτ μετατροπής από χρηματοκιβωτίου σε κυλίνδρου, αλλά είμαι 100% σίγουρος πως η παλιά βγήκε ολόκληρη και έγινε μετατροπή. Πώς να κινηθώ; εαν δουλευει καλα παρολο που δεν ειναι γραναζωτη αλλαξε απλα εναν κυλινδρο (γνωμη μου) και παρε καλυτερο κυλινδρο απο ότι υπολόγιζες...
Petros Electron Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Καλυτερα αλλαξε την. Securemme ειχα και εγω και μετα απο 4 χρονια εβαλα Cisa Rev pro. Δεν εχια προβλημα αλλα καλου κακου για να μην μου μπλοκαρει στο μελλον το εκανα. Καμια σχεση θα δεις ποσο διαφορετική ειναι στην χρηση μετά η Cisa. 1
mclein² Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, evanzt είπε Ήμουν έτοιμος να βγω να πάω να πάρω τα υλικά αλλά πριν βγω λέω δεν ελέγχεις την κλειδαριά μην χρειαστείς τίποτα που δεν το έχεις; Συνάντησα αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία. Λέει έχει καταπέλτη, άρα μπορώ να μείνω με την τωρινή ή πάω για cisa κλπ και πολύ το συζητάω; Γραναζωτή δεν είναι σίγουρα αυτή αλλά αν αυτό δεν έχει διαφορά στην ασφάλεια παρά μόνο στην λειτουργία δεν με ενοχλεί. Επιπλέον λέει securtina που με αυτό το όνομα εγώ βρίσκω μόνο ένα κιτ μετατροπής από χρηματοκιβωτίου σε κυλίνδρου, αλλά είμαι 100% σίγουρος πως η παλιά βγήκε ολόκληρη και έγινε μετατροπή. Πώς να κινηθώ; Edit: βγήκε ολόκληρη και δεν έγινε μετατροπή ήθελα να γράψω ετσι κι αλλιως μπορουσες & μπορεις να μεινεις με την κλειδαρια της securemme... οπως ετσι κι αλλιως μπορεις να μεινεις με το securemme defender που υφισταται... και με τον securemme k22 μπορουσες & μπορεις να μεινεις. μηπως πρεπει να ξεκαθαρισεις (με τον εαυτο σου) τι ακριβως χρειαζεσαι & τι θελεις να κανεις ; 1
evanzt Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, mclein² είπε ετσι κι αλλιως μπορουσες & μπορεις να μεινεις με την κλειδαρια της securemme... οπως ετσι κι αλλιως μπορεις να μεινεις με το securemme defender που υφισταται... και με τον securemme k22 μπορουσες & μπορεις να μεινεις. μηπως πρεπει να ξεκαθαρισεις (με τον εαυτο σου) τι ακριβως χρειαζεσαι & τι θελεις να κανεις ; Δίκιο έχεις οπότε πήρα revo pro & evva 4ks, defender θα πάω λογικά τις επόμενες μέρες γιατί δεν είχε στο κατάστημα που πήγα και δεν είχα χρόνο σήμερα για άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως βγαίνει το στήριγμα για το χερούλι ώστε να σύρω το ξύλο χωρίς να το τραυματίσω(edit: το έβγαλα τελικά, παρόλο που είχα λύσει την βίδα είχε σφηνώσει) και πως θα στηριχτεί ο μύλος στην κλειδαριά γιατί η παλιά έχει τρύπα για βίδα ενώ στην καινούρια δεν βλέπω κάτι.(edit: κατάλαβα το λάθος μου, στην καινούρια η βίδα είναι πιο κάτω και δεν το είχα παρατηρήσει) Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από evanzt
lalalaxi Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Γεια σε όλους Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να παραβιαστεί ηλεκτροπύρος σε πόρτα ασφαλείας? Ο λόγος που ρωτάω ειναι γιατι προσπάθησε ενας κλέφτης να παραβιάσει πόρτα ασφαλείας στην γειτονιά με ηλεκτροπύρο και βρήκε το σημείο που ειναι ο πυρος και πάλευε να τον ανοιξει ομως τον πήραν χαμπάρι απο την πολυκατοικια και έφυγε. Μήπως ο κλέφτης ξέρει κάποιον τρόπο να τον ανοίξει και απλά δεν πρόλαβε ή ήταν πολύ ερασιτέχνης και δεν καταλαβε οτι εχει ηλεκτροπυρο? Μου κάνει εντύπωση που ενω τον βρηκε παρολαυτα προσπάθησε να τον ανοίξει....
mclein² Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, lalalaxi είπε Γεια σε όλους Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να παραβιαστεί ηλεκτροπύρος σε πόρτα ασφαλείας? Ο λόγος που ρωτάω ειναι γιατι προσπάθησε ενας κλέφτης να παραβιάσει πόρτα ασφαλείας στην γειτονιά με ηλεκτροπύρο και βρήκε το σημείο που ειναι ο πυρος και πάλευε να τον ανοιξει ομως τον πήραν χαμπάρι απο την πολυκατοικια και έφυγε. Μήπως ο κλέφτης ξέρει κάποιον τρόπο να τον ανοίξει και απλά δεν πρόλαβε ή ήταν πολύ ερασιτέχνης και δεν καταλαβε οτι εχει ηλεκτροπυρο? Μου κάνει εντύπωση που ενω τον βρηκε παρολαυτα προσπάθησε να τον ανοίξει.... αν δεν ειναι σωστα τοποθετημενος, με βραχυκυκλωμα. αν ειναι σωστα τοποθετημενος το ηλεκτρολογικο ξεχνιεται κ παμε σε βανδαλισμο οπου εκει δεν μπορει να κανει καποιος κατι. απλα θελει 10' ~ 20' για να τον σπασει καποιος
AristidisZ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Θα έχει απαντηθεί σίγουρα, αλλά μη τρέχω πίσω σε τόσες σελίδες... Η κλειδαριά στο σπίτι της μάνας μου κοντεύει τα 30, και προχτές της έσπασε και ένα κλειδί μέσα, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνει και λίγο δουλειά για να βγει το κλειδί long story short, πάμε για αλλαγή στα 200€ τι είναι καλύτερο κατά τη γνώμη των ειδικών του νήματος (η πόρτα είναι ασφαλείας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα