Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω θωρακισμένη με defender και κλειδί CISA Astral TEKNO που τοποθετήθηκε πριν μερικά χρόνια.

Είναι καλή ώστε να την κρατήσω; εάν θέλει αλλαγή τι προτείνετε; θα ήθελα να είναι διπλής ενέργειας ώστε να κλειδώνω εσωτερικά(έχω μόνιμα κλειδί επάνω) και επίσης για να μην μπλοκάρει εάν ξεχάσω κλειδί μέσα.

Βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη.

επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες

IMG_20220525_215809.jpg

IMG_20220525_215853.jpg

IMG_20220525_215859.jpg

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mclein² είπε

σε μερικους δεν εφταναν τα καλα λεφτα που εβγαζαν, πηγαν για πολλα κ εγιναν κλεφτες...αλλα κι αυτοι ατυχοι...😳

Το εννοείς κυριολεκτικά;

Πρώην κλειδαράς, μετέπειτα μπουκαδόρος, με κατάληξη "της φυλακής τα σίδερα";

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Doubt είπε

Το εννοείς κυριολεκτικά;

Πρώην κλειδαράς, μετέπειτα μπουκαδόρος, με κατάληξη "της φυλακής τα σίδερα";

ναι, ειναι 3 ή 4 μεσα ακομη...

ο ενας για χρηματοκιβωτια & ο αλλος για εγκεφαλους αυτοκινητων.

Επεξ/σία από mclein²
Δημοσ.
20 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Εγώ πάντως θα ψάξω για αφαλό που είναι από το υλικό του κουτιού που περιέχει αυτό το υγρό!

δεν θελω να κανω τον εξυπνο αλλα ξέρεις υπάρχουν και χημικές αντιδράσεις , υπάρχει η επαφή και αλληλεπίδραση μιας ουσίας με τον ατμοσφαιρικό αερα...

Δημοσ.
1 hour ago, tkin73 said:

δεν θελω να κανω τον εξυπνο αλλα ξέρεις υπάρχουν και χημικές αντιδράσεις , υπάρχει η επαφή και αλληλεπίδραση μιας ουσίας με τον ατμοσφαιρικό αερα...

το έγραψα καθαρά με χιουμοριστική διάθεση

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Μερικές απορίες μιάς και χάθηκα διαβάζοντας τα τεράστια threads

Σε εξοχικό θα πρέπει να αλλαχτεί η κλειδαριά της πόρτας.

Η πόρτα έχει (όπως μου είπανε την omega plus). Εάν έχω καταλάβει σωστά, αυτή είναι κλειδαριά πόρτας ασφαλείας χωρίς κύλινδρο. Ή τα έχω κάνει σαλάτα;

Μιας και η πρόσβαση είναι δύσκολή (πολύ μακριά), έχω τις εξής απορίες:

Α) Καταρχάς η υφιστάμενη είναι αξιόπιστη; Απ΄ότι έχω διαβάσει θεωρείται αρκετά καλή (ίσως top?). Υπάρχει κάποια άλλη που προτείνετε; Και σε πιο πάνω ποσά μπορεί να παίξει, οπότε δεν ενδιαφέρει να είναι οικονομική. ΟΚ δεν μιλάμε για εξωφρενικά ποσά προφανώς.

Β) Εάν αλλαχτεί, πρέπει να μπεί ίδιου τύπου, σωστά; Άρα δεν μιλάμε για κύλινδρο ;

Γ) Μιας και η πρόσβαση είναι δύσκολη (εννοώ στο να έρθει κλειδαράς...) μπορεί να τοποθετηθεί από απλά κάποιον που έχει αλλάξει π.χ. κύλιδρο σε άλλες πόρτες; Ή απαιτεί ειδικά εργαλεία/γνώσεις;

Δ) Εάν η απάντηση στο Β είναι "Ναι", τότε τι πρέπει να προσέξει κανείς στην παραγγελιά; Είναι όλες 1 μέγεθος ή πρέπει κάπως να μετρηθεί το μέγεθος;

Ε) Υπάρχει και μια δεύτερη πόρτα με ίδια κλειδαριά στο κτίσμα (που οδηγεί σε μινι διαμέρισμα) και υπήρχε η σκέψη να επιτρέπεται η είσοδος σε ένοικους (φίλους) που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιουν περιστασιακά.  Υπάρχει η έννοια του "κλειδιού υπηρεσίας" σε αυτή την κλειδαριά (ώστε να μην αλλάξει αυτή η δεύτερη), ή όχι; Εάν όχι, μπορείτε να προτείνεται κάτι εξίσου καλό αλλά με αυτή την δυνατότητα;

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα ,κάνω ανακαίνιση ένα σπίτι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ισόγειο και θα τοποθετήσω πόρτα ασφαλείας .η πόρτα στην οποία κλείσαμε διαθέτει την diamond multiblock και από ότι έχω διαβάσει εδώ μόνο ασφαλείας δεν είναι ,ενημέρωσα πως θέλω αλλαγή κλειδαριάς με κάποια καλύτερη και μου είπαν ότι θα κοιτάξουν τι μπορούν να βάλουν αλλά μου είπαν πως η κλειδαριά είναι αρκετά καλά .

η ερώτηση μου είνα, τι μου προτείνεται ,και κατά ποσο είναι εύκολο να την αλλάξω εγώ μετά μόνος μου σε περίπτωση που δεν έχουν κάποια καλύτερη 

ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, skous είπε

Η πόρτα έχει (όπως μου είπανε την omega plus). Εάν έχω καταλάβει σωστά, αυτή είναι κλειδαριά πόρτας ασφαλείας χωρίς κύλινδρο. Ή τα έχω κάνει σαλάτα

καλα εχεις καταλαβει.

11 ώρες πριν, skous είπε

Α) Καταρχάς η υφιστάμενη είναι αξιόπιστη; Απ΄ότι έχω διαβάσει θεωρείται αρκετά καλή (ίσως top?). Υπάρχει κάποια άλλη που προτείνετε; Και σε πιο πάνω ποσά μπορεί να παίξει, οπότε δεν ενδιαφέρει να είναι οικονομική. ΟΚ δεν μιλάμε για εξωφρενικά ποσά προφανώς.

ναι, ειναι μια χαρα η κλειδαρια...

ποσά δεν εχει νοημα να γραψουμε γιατι παρακατω λες οτι εισαι μακρια απο επαγγελματιες οποτε σιγουρα θα μιλησεις μαζι τους για να γινει η δουλεια.

11 ώρες πριν, skous είπε

Β) Εάν αλλαχτεί, πρέπει να μπεί ίδιου τύπου, σωστά; Άρα δεν μιλάμε για κύλινδρο ;

εαν θελεις ξανα ωμεγα, οχι δεν υπαρχει κυλινδρος. λυνεται η πορτα και αλλαζεται η κλειδαρια με αντιστοιχη.

11 ώρες πριν, skous είπε

Γ) Μιας και η πρόσβαση είναι δύσκολη (εννοώ στο να έρθει κλειδαράς...) μπορεί να τοποθετηθεί από απλά κάποιον που έχει αλλάξει π.χ. κύλιδρο σε άλλες πόρτες; Ή απαιτεί ειδικά εργαλεία/γνώσεις;

δυσκολο το βλεπω αλλα αρκετα παιδια εδω τα εχουν καταφερει...

11 ώρες πριν, skous είπε

Δ) Εάν η απάντηση στο Β είναι "Ναι", τότε τι πρέπει να προσέξει κανείς στην παραγγελιά; Είναι όλες 1 μέγεθος ή πρέπει κάπως να μετρηθεί το μέγεθος;

δεν ειναι ολες ενα μεγεθος, χρειαζεται μετρηση.

11 ώρες πριν, skous είπε

Ε) Υπάρχει και μια δεύτερη πόρτα με ίδια κλειδαριά στο κτίσμα (που οδηγεί σε μινι διαμέρισμα) και υπήρχε η σκέψη να επιτρέπεται η είσοδος σε ένοικους (φίλους) που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιουν περιστασιακά.  Υπάρχει η έννοια του "κλειδιού υπηρεσίας" σε αυτή την κλειδαριά (ώστε να μην αλλάξει αυτή η δεύτερη), ή όχι; Εάν όχι, μπορείτε να προτείνεται κάτι εξίσου καλό αλλά με αυτή την δυνατότητα;

οχι δεν υπαρχει η δυνατοτητα για κλειδι υπηρεσιας. 

ειτε την αλλαζεις με κυλινδρου & διαφορετικο κλειδι, ειτε με κυλινδρο που επιτρεπει ελεγχομενη προσβαση, ειτε προσθετεις access control και επιτρεπεις να μπαινουν μονο αυτοι που ξερουν τον κωδικο.

10 ώρες πριν, dimitrisx93 είπε

Καλησπέρα στην παρέα ,κάνω ανακαίνιση ένα σπίτι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ισόγειο και θα τοποθετήσω πόρτα ασφαλείας .η πόρτα στην οποία κλείσαμε διαθέτει την diamond multiblock και από ότι έχω διαβάσει εδώ μόνο ασφαλείας δεν είναι ,ενημέρωσα πως θέλω αλλαγή κλειδαριάς με κάποια καλύτερη και μου είπαν ότι θα κοιτάξουν τι μπορούν να βάλουν αλλά μου είπαν πως η κλειδαριά είναι αρκετά καλά .

η ερώτηση μου είνα, τι μου προτείνεται ,και κατά ποσο είναι εύκολο να την αλλάξω εγώ μετά μόνος μου σε περίπτωση που δεν έχουν κάποια καλύτερη 

ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι 

ευκολα την αλλαζεις στο 90% των περιπτωσεων.

στειλε φωτο την πορτα οταν τελειωσουν να σε βοηθησουμε.

υγ - αλλαγη κυλινδρου θα χρειαστεις και οχι κλειδαριας. (αυτο θα ζητησεις για να καταλαβουν οι επαγγελματιες της περιοχης σου)

18 ώρες πριν, tkin73 είπε

για να μην το κουραζουμε, απλα τεχνικα : ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.

το εξηγησα και παραπανω :

θεωρουμε πως ριχνεις το υγρο με συριγγα ή κατι που δεν ακουμπα το defender και ριχνεις ΜΟΝΟ μεσα στον κυλινδρο οπου καταλαβαινω οτι λιωνεις τα σωθικα του κ θα βαλεις κατσαβιδι για ν'ανοιξεις.

οι κυλινδροι εχουν ατσαλι & ορειχαλκο στην πλειοψηφια τους σε διαφορες σκληροτητες + ενα περιεργο κραμα για το ροτορακι (καποιοι της πλακας εχουν πλαστικο)...δεν υπαρχει τροπος να σταματησεις τη διαλυση πριν το ροτορακι, οπως δεν υπαρχει τροπος να σταματησεις την εξαπλωση και στην κλειδαρια...αρα ειτε μπλοκαρεις την κλειδαρια με τον καταπελτη - ειτε μπλοκαρεις την κλειδαρια λογω υλικων.

τελος, εαν επαιζε αυτο το σεναριο και ηταν εξαπλωμενο θα το ειχες δει στο ΣΚΑΙ & τον ΑΝΤ1 πριν στο πουν οι γνωστοι που ηταν ατυχοι και τους επιασαν.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mclein² είπε

εαν θελεις ξανα ωμεγα, οχι δεν υπαρχει κυλινδρος. λυνεται η πορτα και αλλαζεται η κλειδαρια με αντιστοιχη.

ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις! Για το παραπάνω, καταλαβαίνω ότι μπορώ να βγάλω την omega και να βάλω άλλη με κύλινδρο; Εάν ναι, και πάλι δεν θα πρέπει να λυθεί η πόρτα;

Και γενικά, είναι καλύτερα να βάλω ίδια ωμέγα ή να πάω σε κάτι άλλο με κύλινδρο;

Δημοσ.

mclein η ομεγα δεν εχει ζωες; δλδ δε μπορουν απλα να πανε στην επομενη ζωη; (εκτος εαν ειναι συγκεκριμενα μοντελα)

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, skous είπε

ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις! Για το παραπάνω, καταλαβαίνω ότι μπορώ να βγάλω την omega και να βάλω άλλη με κύλινδρο; Εάν ναι, και πάλι δεν θα πρέπει να λυθεί η πόρτα;

Και γενικά, είναι καλύτερα να βάλω ίδια ωμέγα ή να πάω σε κάτι άλλο με κύλινδρο;

εγω ωμεγα με κυλινδρου σπανια αλλαζω...

πρεπει να επιμεινει πολυ καποιος ή να ειναι πολυ ξεχασιαρης ωστε να μην τον συμφερουν οι ωμεγα ή να θελει να δωσει 300€ (τιμολογηση δικη μου) ωστε να ειναι σιγουρα καλυτερο το σεναριο.

μπορεις να κανεις οτι θελεις γενικα...η πορτα θα λυθει ετσι κι αλλιως αν πρεπει ν'αλλαξεις κλειδαρια.

17 λεπτά πριν, paylidis είπε

mclein η ομεγα δεν εχει ζωες; δλδ δε μπορουν απλα να πανε στην επομενη ζωη; (εκτος εαν ειναι συγκεκριμενα μοντελα)

ναι, εννοειται..απλα εγω δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει τι ακριβως εχει συμβει κ πρεπει ν'αλλαχθει η κλειδαρια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηση μπορω να βαλω evva ics σε αλουμινιου ασφαλειας εξωτερικη? Οχι θωρακισμενη. Κατι ειπε για 35αρα ο αλουμινας

Επεξ/σία από alexopth
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, alexopth είπε

Ερωτηση μπορω να βαλω evva ics σε αλουμινιου ασφαλειας εξωτερικη? Οχι θωρακισμενη. Κατι ειπε για 35αρα ο αλουμινας

μπορεις να βαλεις & μαλλον θα χρειαστεις 30/45 ή 30/50 για τα συνηθισμενα προφιλ αλουμινιου.

η 35αρα που ειπε ο αλουμινας ειναι για την κλειδαρια κ οχι για τον κυλινδρο.

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panosvo είπε

Καλημέρα, κάποια πρόταση για την ανάρτηση που έχω κάνει παραπάνω;

τι ακριβως περιμενεις να απαντησουμε ; 

να σου πω ας πουμε οτι ο κυλινδρος που εχεις κοστιζει 65€ και ο καλυτερος που υπαρχει αυτη τη στιγμη κανει 350€ ;

εσυ ξερεις τι εχεις αναγκη και τι σου χρειαζεται & επισης μην αφηνεις κλειδια πισω απο την πορτα.

Επεξ/σία από mclein²

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...