swayback Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AlexAth1982 είπε Καλησπέρα. Θέλω να αλλάξω τον αφαλό μιας κλειδαριάς . Σήμερα έχει ISEO R6 Plus. Οι επιλογές μου είναι μεταξύ Wikhaus xtra ,Moturra c48 και KESO 8000 ω2. Παρακαλώ υπάρχει κάποια ιδέα? Mottura C48 > Winkhaus X-tra > Keso 8000. Υπάρχει πάντα και ο EVVA 4KS, περίπου στα χρήματα του C48 (λίγο παραπάνω). Και με κάτι παραπάνω από όσο κοστίζει ο C48 και ο EVVA 4KS, μπορείς να βρεις KABA Penta Cross, αν θες κάτι κορυφαίο και ιδιαίτερο/σπάνιο. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από swayback 1
mclein² Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 11 ώρες πριν, AlexAth1982 είπε Καλησπέρα. Θέλω να αλλάξω τον αφαλό μιας κλειδαριάς . Σήμερα έχει ISEO R6 Plus. Οι επιλογές μου είναι μεταξύ Wikhaus xtra ,Moturra c48 και KESO 8000 ω2. Παρακαλώ υπάρχει κάποια ιδέα? αν η κλειδαρια ειναι γραναζωτη, βαζεις οτι σου αρεσει. αν ΔΕΝ ειναι γραναζωτη..θελει λιγο προσοχη ο keso δεν μπορει να θεωρηθει πατενταρισμενος οπως οι βινκχαουζ & μοτουρα αρα θεωρω βγαινει απο την εξισωση. 2
AlexAth1982 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 34 λεπτά πριν, mclein² είπε αν η κλειδαρια ειναι γραναζωτη, βαζεις οτι σου αρεσει. αν ΔΕΝ ειναι γραναζωτη..θελει λιγο προσοχη ο keso δεν μπορει να θεωρηθει πατενταρισμενος οπως οι βινκχαουζ & μοτουρα αρα θεωρω βγαινει απο την εξισωση. Καλημέρα Ευχαριστώ για την απάντηση αλλα δεν ξέρω να απαντήσω εαν είναι γραναζωτή ή οχι . Ξέρω μόνον ότι έχει πάνω μια κλειδαριά r6 plus
mclein² Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, AlexAth1982 είπε Καλημέρα Ευχαριστώ για την απάντηση αλλα δεν ξέρω να απαντήσω εαν είναι γραναζωτή ή οχι . Ξέρω μόνον ότι έχει πάνω μια κλειδαριά r6 plus βαλε φωτο εδω ή στειλε σε πμ
AlexAth1982 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 44 λεπτά πριν, mclein² είπε βαλε φωτο εδω ή στειλε σε πμ Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω . Μετά απο τις συμβουλές και τις υποδείξεις σας κατέληξα και τοποθέτησα εναν evva 4ks . (Ο κλειδαράς συμφώνησε και αυτός ).Ευχαρσιτώ πολύ. 1
Wonderer84 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, μου πρότειναν να βάλω την κλειδαρια cipierre softlock. Τη γνωρίζετε;; Ποια η γνώμη σας;;
turbat0s Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 16 λεπτά πριν, Wonderer84 είπε μου πρότειναν να βάλω την κλειδαρια cipierre softlock Με τί κόστος?
Rm.Geko Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 29/3/2022 στις 11:07 ΜΜ, swayback είπε Και με κάτι παραπάνω από όσο κοστίζει ο C48 και ο EVVA 4KS, μπορείς να βρεις KABA Penta Cross, αν θες κάτι κορυφαίο και ιδιαίτερο/σπάνιο. Τον Kaba Penta Cross πρώτη φορά τον βλέπω είναι καινούργιο μοντέλο?Μέχρι τώρα ήξερα από τις προτάσεις τις δικές σου και του Γιώργου τον Kaba expert σαν εναλλακτική του 4ks(ο ίδιος είναι?) .Σε τι τιμή παίζει αυτός @mclein² πάνω κάτω σε σχέση με τον Evva 4ks? Επεξ/σία 1 Απριλίου 2022 από Rm.Geko 1
mclein² Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, Rm.Geko είπε Τον Kaba Penta Cross πρώτη φορά τον βλέπω είναι καινούργιο μοντέλο?Μέχρι τώρα ήξερα από τις προτάσεις τις δικές σου και του Γιώργου τον Kaba expert σαν εναλλακτική του 4ks(ο ίδιος είναι?) .Σε τι τιμή παίζει αυτός @mclein² πάνω κάτω σε σχέση με τον Evva 4ks? εαν απο τα καλυτερα προϊοντα του kaba group & ενας απο τους καλυτερους κυλινδρους της αγορας. μολις ηρθε στην ελλαδα για χαρη του @swayback !!! συναγωνιζεται (κατα τη γνωμη μου παντα) ανετα MCS - Stealth - Dom - Abloy² με υπεροχη στη χρηση μιας κ ειναι απιστευτα "ευκολοδουλευτος" και παρα τον τεραστιο συνδιασμο ειναι αψεγαδιαστος. Φυσικα απαιτει την ιδια προσοχη στη χρηση των κλειδιων και γενικα μιλαμε για ενα προϊον που θα πρεπει να του συμπεριφερθει ο ιδιοκτητης οπως σε μια φερραρι == οποτε δεν ειναι για ολους ***πολυ μεγαλος συνδιασμος απο ατσαλινες μπιλιες διαφορων τυπων + κινητο στοιχειο + κλειδια απο το εξωτερικο (φθηνα, οχι σαν του agb dck)*** παιζει στα ιδια λεφτα (για λιγο) με evva 4ks -> premium box με 5 κλειδια + 5 καπελα κ ιδιες πιστοποιησεις :: 185€ 4 2
Questioner Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Καλησπέρα σας. Είχα πει πριν κάτι μήνες να αλλάξω την απλή ξύλινη εξώπορτα αλλά είχε αναβληθεί λόγω οικονομικών. Επανέρχομαι τώρα γιατί πρέπει να την αλλάξω άμεσα με μια ασφαλείας. Η αλήθεια είναι πως συνεχίζω να δηλώνω άσχετος και ακόμα δεν έχω καταφέρει να το budgetαρω. Ας θέσω ένα κόστος 700-800 ευρώ, τι μπορώ να ζητήσω; Μέτρια πόρτα με μέτρια προς καλή κλειδαριά; Είναι εφικτό; Επίσης αν υπάρχει κάποια πρόταση σε μοντέλο κλειδαριάς ακόμα και για κατάστημα σε Αττική, ευπρόσδεκτη (σε pm). Ευχαριστώ.
taris Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Μια απορία για πόρτα ασφαλείας κι από εμένα. Σε παλιότερο διαμέρισμά μου είχα αγοράσει πόρτα θωρακισμένη ασφαλείας με την οποία ήμουν ευχαριστημένος. Στο νέο διαμέρισμα που μετακόμισα νιώθω ότι η (εργολαβική) πόρτα ασφαλείας είναι λίγο της πλάκας : τη νιώθω πολύ πιο ελάφρια και "άδεια", και δεν είμαι σίγουρος αν έχει μέσα επένδυση ορυκτοβάμβακα ή ότι άλλο βάζουν για ηχομόνωση (μου φαίνεται μεταφέρονται υπερβολικά πολλοί θόρυβοι από τους διαδρόμους της πολυκατοικίας). Επειδή χρήματα για αλλαγή σε καλύτερη ασφαλείας δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή, να ρωτήσω, υπάρχουν πορτάδες που θα αναλάμβαναν να αποσυναρμολογήσουν την πόρτα έστω για να την γεμίσουν με κάποιο ηχομονωτικό υλικό, ώστε να ακούω λιγότερο τον κάθε ηλίθιο της πολυκατοικίας που θέλει να ανακοινώνει σε 7 ορόφους κάθε γκολ που έφαγε στο fifa τσιρίζοντας ? Ή πρέπει να το κάνω DIY? Διαφορά θα δω ουσιαστική στον αποκλεισμό θορύβων?
mclein² Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 19 ώρες πριν, taris είπε Μια απορία για πόρτα ασφαλείας κι από εμένα. Σε παλιότερο διαμέρισμά μου είχα αγοράσει πόρτα θωρακισμένη ασφαλείας με την οποία ήμουν ευχαριστημένος. Στο νέο διαμέρισμα που μετακόμισα νιώθω ότι η (εργολαβική) πόρτα ασφαλείας είναι λίγο της πλάκας : τη νιώθω πολύ πιο ελάφρια και "άδεια", και δεν είμαι σίγουρος αν έχει μέσα επένδυση ορυκτοβάμβακα ή ότι άλλο βάζουν για ηχομόνωση (μου φαίνεται μεταφέρονται υπερβολικά πολλοί θόρυβοι από τους διαδρόμους της πολυκατοικίας). εργολαβικη πορτα και επενδυση εσωτερικη ;;;
taris Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mclein² είπε εργολαβικη πορτα και επενδυση εσωτερικη ;;; Αυτονόητο ότι δεν έχει ε; Καλά λες, εδώ στις εργολαβικές είναι πιο πιθανό να κερδίσεις το λαχείο παρά να βρεις αεροφράκτη που λειτουργεί/κατεβαίνει, τί εσωτερική επένδυση λέω εγώ. Αλλά ούτε μπορεί να μπει δηλαδή εκ των υστέρων; Τόσο άχρηστες; ΥΓ: Η παλιά πόρτα ασφαλείας μου που μοιάζει deluxe πολυτελείας μπροστά σ'αυτήν, μπήκε το 2015 και κόστισε ... 550 ευρώ μόνο, μιλάμε για εντελώς προσιτή-φτηνή δηλαδή. Για όνομα του θεού, τί σκουπίδια παίρνουν οι εργολάβοι, και από πού; Στις λαϊκές τις παίρνουν με 300 ευρώ? Επεξ/σία 2 Απριλίου 2022 από taris 1
costas_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Οταν αγόρασα το σπίτι, είχε δυο πόρτες ασφαλείας όπου τότε ο πωλητής-κατασκευαστής μου τις διαφήμιζε και μάλιστα μου τόνιζε ότι είναι ένα από τα ποιό σημαντικά πλεονεκτήματα του σπιτιού. Όταν λοιπόν ήλθε πρόσφατα η ώρα να αντικαταστήσω αυτές τις δυο πόρτες, με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα το πόσο 'εμπορικές' ήταν. Αυτά ήταν λοιπόν τα standards των θυρών εκείνης της εποχής : - Οι πόρτες είχαν σταθερό ύψος από την κατασκευή τους στα 2.05 μ !!! άσχετα εαν τα ανοίγματα του σπιτιού ήταν ποιό ψηλά. Ετσι έπεφτε αρκετή πολυουρεθάνη στα πάνω χάσματα χωρις φυσικά να υπάρχουν κάποιες σιδερόβεργες στήριξης στο επάνω μέρος της πόρτας. - Δεν υπήρχε πετροβάμβακας ή κάποιο άλλο μονωτικό υλικό εσωτερικά και κατά συνέπεια δεν υπήρχε ούτε ηχομόνωση αλλά και καμία πιστοποίηση για προστασία από φωτιά κλπ - Η πόρτα της εισόδου (μονοκατοικία) είχε μέσα & έξω επένδυση, πρεβάζια και κορνίζες από Laminate αντί για φύλλο αλουμηνίου εξωτερικά. Ετσι όταν η πόρτα της εισόδου έμεινε εκτεθημένη στον καιρό, το Laminate άρχισε να φουσκώνει και να γίνεται χάλια από την βροχή και τον ήλιο. Η κατάσταση τελευταία έγινε πραγματικά απογοητευτική. - Η αντίσταση της πόρτας στον αέρα και στις εξωτερικές συνθήκες τελείωνε στην ύπαρξη ανεμοφράκη. - Κλειδαριές και μηχανισμοί ήταν τοποθετημένα λες και δεν θα χρειαζόταν ποτέ τους αναβάθμιση ! - Δεν είχαν καμία πιστοποίηση, εγγύηση ή κάποια έγγραφη κατάταξη επιπέδου ασφαλείας και έτσι παρέμειναν με το χαρακτηρισμό του εργολάβου ως 'γερές' και 'ενισχυμένες' πόρτες. Τρομάρα μας ! Φυσικά όταν ήλθε η ώρα να ασχοληθώ σοβαρά με το σπίτι αποφάσισα να προχωρήσω σε σημανικές αναβαθμίσεις (αντικατάσταση όλων των παραθύρων αλουμηνίου, πατζούρια, εξωτερικά κάγκελα, υδραυλικά κλπ) αντικατέστησα και τις πόρτες ασφαλείας με σύγχρονες πόρτες με υψηλά standards ασφαλείας και αισθητικής. Για να μην κάνω διαφήμιση της επιλογής μου, θα πω ότι δεν λυπήθηκα καθόλου τα χρήματα που πλήρωσα για την αντικατάσταση αυτών των δύο πορτών ασφαλείας. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα