Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mclein² είπε

εμαθα απο 2 εταιριες που φτιαχνουν πορτες απο τσιγαροχαρτο (της πλακας που λεμε) οτι υπαρχει αυτο το προβλημα με τα bd200 & bkd250.

δεν ξερω τι αποτυπωνει η φωτογραφια ή αν υπαρχει μεγεθυνση της αποστασης αλλα το φυσιολογικο γι'αυτους ειναι μαξ 2 χιλιοστα οποτε αν αυτο που αφησε ο συναδελφος ειναι εως 2 χιλιοστα τοτε εισαι οκ. εαν ειναι περισσοτερο εχει κανει μ@λακια.

εμεις χρησιμοποιουμε την Α1962 εαν υπαρχει αναγκη για δημιουργια υλικου/πατουρας.

επειδη υπηρξαν αντιδρασεις εκανα την αναζητηση μου και επανηλθα γιατι δεν ειναι σωστο να κατηγορηθει κοσμος χωρις να υπαρχουν εξηγησεις & επεξηγησεις. 

@mclein² Πολύ σωστό εκ μερους σου και σε ευχαριστώ πολύ.

3,5mm το συνολο

Αλλα απότι κατάλαβα, δεν μπορει να γινει κάτι εκτος απο το να μπει πατούρα ατσάλινη γιατι προφανως η πορτα ειναι πολύ λεπτη.

262305548_3063481983933789_400176685787211478_n22222222.jpg

263035035_168705618773856_6491836253583221590_n.jpg

Επεξ/σία από Dimbo
  • Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dimbo είπε

@mclein² Πολύ σωστό εκ μερους σου και σε ευχαριστώ πολύ.

3,5mm το συνολο

Αλλα απότι κατάλαβα, δεν μπορει να γινει κάτι εκτος απο το να μπει πατούρα ατσάλινη γιατι προφανως η πορτα ειναι πολύ λεπτη.

οχι, ειναι παρα πολυ το 3,5 χιλιοστα. σιγουρα διορθωνει και με το defender.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας και από εμένα, αν και νέος στο φόρουμ, θα ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση. Ψάχνω για πόρτα ασφαλείας το Μπάτζετ είναι 1000€ . Σε πρώτη φάση επισκέφθηκα το κατάστημα με την Ατρος και θέλοντας 2πλη ανεξάρτητη κλειδαριά με κύλινδρο mottura pro (γνωρίζει κάποιος αν ο εν λόγω τοποθετεί c 28) και m&c move μου απάντησαν ένα ποσό γύρω σε αυτό που διαθέτω, έχω να δω και το κατάστημα που βρίσκεται σε μια οδό με ονομασία ενός  Στρατηγού. :-) Αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει κάτι καλύτερο είναι ευπρόσδεκτη  η κάθε άποψη. Σας ευχαριστώ όποιον καθήσει και διαβάσει τον προβληματισμό μου.

Επεξ/σία από steven80
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα τη βοήθειά σας μια ακόμα φορά. θέλω να αναβαθμίσω την κλειδαριά της εικόνας που είναι potent και φέρνει 4 στροφές στο κλείδωμα (potent 7000?). δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τον τύπο της πόρτας.

Μου πρότειναν Abloy protec 2 κύλινδρο με defender (μάλλον DISEC Monolito), αντέτεινα omega plus (όπως στη συμβουλή που είχα πάρει πρόσφατα) και κοιτώντας και το φορουμ αναρωτιέμαι αν οι λύσεις είναι ισοδύναμες.

Υ.Γ. η συγκεκριμένη πόρτα είναι ιδιόκτητη, οπότε δεν υπάρχει θέμα αισθητικής παρέμβασης.

20211130_1441044.jpg

Δημοσ.
9 ώρες πριν, BuckRodgers είπε

Καλησπέρα στην ομάδα, θα ήθελα τη βοήθειά σας μια ακόμα φορά. θέλω να αναβαθμίσω την κλειδαριά της εικόνας που είναι potent και φέρνει 4 στροφές στο κλείδωμα (potent 7000?). δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τον τύπο της πόρτας.

Μου πρότειναν Abloy protec 2 κύλινδρο με defender (μάλλον DISEC Monolito), αντέτεινα omega plus (όπως στη συμβουλή που είχα πάρει πρόσφατα) και κοιτώντας και το φορουμ αναρωτιέμαι αν οι λύσεις είναι ισοδύναμες.

Υ.Γ. η συγκεκριμένη πόρτα είναι ιδιόκτητη, οπότε δεν υπάρχει θέμα αισθητικής παρέμβασης.

νορμαλ πορτα και τοποθετουνται ολα οσα θελεις.

γραναζωτη κλειδαρια + abloy protec² (5 κλειδια) + sferik rok = ξεκινας απο 225€ (+20€ για monolito)

omega plus = ξεκινας απο 190€ και μπορεις να τοποθετησεις defender απλο (+50€) ή μαγνητικο με 3 κλειδια (+100€)

γενικα οπως προειπα, τοποθετεις οτι θελεις και οτι σου αρεσει με ανεση ;) 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, mclein² said:

νορμαλ πορτα και τοποθετουνται ολα οσα θελεις.

γραναζωτη κλειδαρια + abloy protec² (5 κλειδια) + sferik rok = ξεκινας απο 225€ (+20€ για monolito)

omega plus = ξεκινας απο 190€ και μπορεις να τοποθετησεις defender απλο (+50€) ή μαγνητικο με 3 κλειδια (+100€)

γενικα οπως προειπα, τοποθετεις οτι θελεις και οτι σου αρεσει με ανεση ;) 

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, θελω να αναβαθμισω λιγο την ασφάλεια της συγκεκριμένης πορτας αλουμινίου. Αποτι διάβασα μεσα στο τοπικ πρεπει να παω σε κλειδαριά 3ων σημειων και καινούργιο κύλινδρο? 

https://ibb.co/N6d2fbS

https://ibb.co/202LWrC

1)Οι κλειδαριές 3ων σημείων ταιριάζουν ολες στο συγκεκριμένο προφίλ, η πρέπει να προσέξω κάτι?

2)Εχει νόημα το defender σε τέτοια πορτα?

3)Τι κύλινδρο να κοιτάξω? Διαθετω ηδη εναν mauer red line elite 2 απο αλλη πορτα τον κρατάω η τον πετάω?

Κοιτάω να κρατήσω το μπατζετ γυρω στα 100 ευρω

Επεξ/σία από ukat123
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ukat123 είπε

Καλημέρα, θελω να αναβαθμισω λιγο την ασφάλεια της συγκεκριμένης πορτας αλουμινίου. Αποτι διάβασα μεσα στο τοπικ πρεπει να παω σε κλειδαριά 3ων σημειων και καινούργιο κύλινδρο? 

https://ibb.co/N6d2fbS

https://ibb.co/202LWrC

1)Οι κλειδαριές 3ων σημείων ταιριάζουν ολες στο συγκεκριμένο προφίλ, η πρέπει να προσέξω κάτι?

2)Εχει νόημα το defender σε τέτοια πορτα?

3)Τι κύλινδρο να κοιτάξω? Διαθετω ηδη εναν mauer red line elite 2 απο αλλη πορτα τον κρατάω η τον πετάω?

Κοιτάω να κρατήσω το μπατζετ γυρω στα 100 ευρω

μπαινει 3 σημειων κανονικα. 

ντιφεντερ με 3 σημειων δεν παιζει.

κυλινδρος ειναι μια χαρα ο RLE2 γι'αυτη την πορτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, mclein² είπε

μπαινει 3 σημειων κανονικα. 

ντιφεντερ με 3 σημειων δεν παιζει.

κυλινδρος ειναι μια χαρα ο RLE2 γι'αυτη την πορτα.

Να ρωτησω και γω κοιτώντας για κλειδαριες 3 σημειων, έχουν ορισμένες επιλογές πχ για κέντρα 30 η 35mm . Αυτό αφορά τον κύλινδρο που θα μπει?

Δεν καταλαβάινω τι αλλάζει υπέθετα οτι το μήκος του κυλίνδρου εξαρτάται απο το πάχος της πόρτας.

Επεξ/σία από darthtony
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, darthtony είπε

Κοιτώντας για κλειδαριες 3 σημειων, έχουν ορισμένες επιλογές πχ για κέντρα 30 η 35mm . Αυτό αφορά τον κύλινδρο που θα μπει? Δεν καταλαβάινω τι αλλάζει υπέθετα οτι το μήκος του κυλίνδρου εξαρτάται απο το πάχος της πόρτας.

πρεπει να μετρησεις το κεντρο του αφαλου με την ακρη της πορτας.

συνηθως ειναι 35mm αλλα υπαρχουν και σπανιες περιπτωσεις 30mm.

Δημοσ.
Στις 29/11/2021 στις 10:34 ΠΜ, Rm.Geko είπε

α) Η mcs δε βγαίνει με πόμολακι από μέσα μόνο διπλής ενέργειας? 

Βγαίνει. Αλλά κατά παραγγελία, εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι με τη διαθεσιμότητα και δεν το ξέρω.

• Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, steven80 είπε

Καλησπέρα σας και από εμένα, αν και νέος στο φόρουμ, θα ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση. Ψάχνω για πόρτα ασφαλείας το Μπάτζετ είναι 1000€ . Σε πρώτη φάση επισκέφθηκα το κατάστημα με την Ατρος και θέλοντας 2πλη ανεξάρτητη κλειδαριά με κύλινδρο mottura pro (γνωρίζει κάποιος αν ο εν λόγω τοποθετεί c 28) και m&c move μου απάντησαν ένα ποσό γύρω σε αυτό που διαθέτω, έχω να δω και το κατάστημα που βρίσκεται σε μια οδό με ονομασία ενός  Στρατηγού. :-) Αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει κάτι καλύτερο είναι ευπρόσδεκτη  η κάθε άποψη. Σας ευχαριστώ όποιον καθήσει και διαβάσει τον προβληματισμό μου.

M&C Move + Mottura Champions Pro ή KESO 8000 είναι μια χαρά συνδυασμός (δεν νομίζω βάζει C28 - το ρωτάς). 

Γιατί δύο ανεξάρτητες κλειδαριές; Θες αυτόματο κλείδωμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα @swayback σε ευχαριστώ πολύ πρώτα για την βοήθεια σου. Σκεφτόμουν για δύο ανεξάρτητες μιας και μένω σε δυσκολη περιοχή (Γκύζη ). Δεν ξέρω αν πράττω σωστά, επιπλέον αξίζει να δώσω 200-300€ παραπάνω για την παραγωγικού τύπου; Αν και απομακρύνομαι από το μπάτζετ μου.CES DM 5 που έχουν είναι καλός κύλινδρος;

Επεξ/σία από steven80
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έψαχνα γενικά για το θεωρητικό ερώτημα "ποια είναι η καλύτερη κλειδαριά ασφαλείας".

Μετά από πολύ ψάξιμο έπεσα στο συγκεκριμένο θέμα.

Καταπληκτική δουλειά έχετε κάνει.

Πιστεύω ότι έχει καλυφθεί πολύ μεγάλο μέρος του θέματος.

Να με συγχωρέσετε όμως δεν είναι δυνατόν να το διαβάσω όλο το θέμα, αν και πιστεύω ότι μπορούσα να το κάνω θα είχα βρει την απάντηση στο ερώτησή μου.

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να ρωτήσω:

Προφανώς και δεν υπάρχει η τέλεια κλειδαριά ασφαλείας.

Αυτό που θέλω είναι να αντικαταστήσω την απλή securemme K2, με δύο κλειδώματα προ 7 χρόνων που έχω με κάτι αρκετά καλό.

Διαθέτω έως 300ε.

Ψάχνοντας λοιπόν κατέληξα στα μοντέλα:

Omega Plus Multi-T-Lock

Mottura C55/C48/C28

Cisa RS3S

EVVA 4KS

Με έναν μαγνητικό defender DISEC.

Αρχικά λοιπόν...

1. μπορώ να αλλάξω μόνο τον κύλινδρο πχ με αυτούς της mottura ή θα πρέπει να αλλάξει όλη η κλειδαριά (μου είπαν ότι μπορεί να γίνει μόνο αλλαγή κυλίνδρου αλλά όχι με omega γιατί δεν έχει κυλίνδρους);

2. Από τα παραπάνω μοντέλα υπάρχει μεταξύ τους κάποια ουσιαστική διαφορά που να κάνει κάποιο να υπερέχει σημαντικά; Θα με βοηθούσε αν μου τα ταξινομούσατε σε σειρά από θέμα ασφάλειας.

3. Στην Omega με ενοχλεί το μέγεθος του κλειδιού αλλά προέχει πάντα η ασφάλεια.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.

Δεκτή και οποιαδήποτε άλλη πρόταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...