Patrikeas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους. Μια απορια θελω να μου λυσετε,που την εχω απο τοτε σχεδον που εβαλα την πορτα. Μπορει να ειναι αφελεστατη για την γνωση που εχεται πανω στο αντικειμενο. Τα defender που τοποθετουνται σε αφαλους τυπου abloy protec2,dom diamant,Axi home 3d(που με ενδιαφερει περισσοτερο),που εχουν μπροστα μια οπη,οπου φαινεται μεσα μεχρι και τα πινς,απο την στιγμη που δεν εχει μπροστα το ροτορακι δεν μπορει καποιος διαρρηκτης με ενα τρυπανι αυτου του διαμετρηματος,να μπει και να καταστρεψει το εσωτερικο του κυλινδρου;;Και να ανοιξει χωρις καταστροφη του ντιφεντερ κλπ.. Επισυναπτω φωτο. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από Patrikeas
swayback Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Patrikeas είπε Καλησπερα σε ολους. Μια απορια θελω να μου λυσετε,που την εχω απο τοτε σχεδον που εβαλα την πορτα. Μπορει να ειναι αφελεστατη για την γνωση που εχεται πανω στο αντικειμενο. Τα defender που τοποθετουνται σε αφαλους τυπου abloy protec2,dom diamant,Axi home 3d(που με ενδιαφερει περισσοτερο),που εχουν μπροστα μια οπη,οπου φαινεται μεσα μεχρι και τα πινς,απο την στιγμη που δεν εχει μπροστα το ροτορακι δεν μπορει καποιος διαρρηκτης με ενα τρυπανι αυτου του διαμετρηματος,να μπει και να καταστρεψει το εσωτερικο του κυλινδρου;;Και να ανοιξει χωρις καταστροφη του ντιφεντερ κλπ.. Το defender του Μπαλωμένου που έχεις, δεν έχει ροτορα. Ενώ τα κοινά defender που μπαίνουν σε Abloy Protec 2 και Dom Diamant, έχουν κανονικό ροτορακι, απλά με τρύπα (αρχικά έχουν το κλασσικό ροτοράκι με την σχισμή και απλά το αλλάζεις και βάζεις ροτοράκι με τρύπα). Αλλά και να μην είχαν, συνήθως τα μέταλλα από τα οποία είναι φτιαγμένα τα περισσότερα defender, είναι υψηλής σκληρότητας (60+ HRC), όποτε δύσκολα τρυπάνε με απλά τρυπάνια. Πόσο μάλλον αν έχεις και ροτορακι. Επίσης, ο Abloy έχει δικό του ροτορακι που δυσκολεύει πολύ το τρύπημα. Και ο Diamant είναι πάρα πολύ ενισχυμένος από μόνος του και άρα πολύ δύσκολο να τρυπηθεί. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από swayback
Patrikeas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, swayback είπε Το defender του Μπαλωμένου που έχεις δεν έχει ροτορα. Ενώ τα κοινά defender που μπαίνουν σε Abloy και Diamant, έχουν κανονικό ροτορακι, απλά με τρύπα. Αλλά και να μην είχαν, συνήθως τα μέταλλα από τα οποία είναι φτιαγμένα τα περισσότερα defender, είναι υψηλής σκληρότητας (60+ HRC), όποτε δύσκολα τρυπάνε με απλά τρυπάνια. Πόσο μάλλον αν έχεις και ροτορακι. Αυτη ακριβως ειναι η ανησυχια μου Swayback,οτι απο την στιγμη που δεν εχει το ροτορακι που εχουν τα πιο πολλα defender(και του dom και protec2)οπως αναφερεις,του bal.. δεν εχει τιποτε και μηπως ειναι πολυ ευαλωτος στην καταστροφη με drill.Δεν νομιζω να πεφτει ο καταπελτης αν δεν αφαιρεθει ο κυλινδρος.
swayback Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Patrikeas είπε Αυτη ακριβως ειναι η ανησυχια μου Swayback,οτι απο την στιγμη που δεν εχει το ροτορακι που εχουν τα πιο πολλα defender(και του dom και protec2)οπως αναφερεις,του bal.. δεν εχει τιποτε και μηπως ειναι πολυ ευαλωτος στην καταστροφη με drill.Δεν νομιζω να πεφτει ο καταπελτης αν δεν αφαιρεθει ο κυλινδρος. Θυμίζω ότι πριν λίγες μέρες, σου είχα στείλει μία εικόνα από ένα περιστατικό, όπου είχε κληθεί επαγγελματίας κλειδαράς να διαρρήξει πόρτα πανομοιότυπη με την δική σου. Δεν θα αναφέρω λεπτομέρειες εδώ, αλλά αν το δεις πάλι, θα δεις ότι είναι αρκετά έως πολύ δύσκολο να γίνει. Θα αρκεστώ σε αυτό. Πάντως, δεν είναι τόσο ευάλωτο όσο νομίζεις, το σετ που έχεις.. Και ναι, ο καταπέλτης δεν θα ενεργοποιηθεί αν τρυπηθεί ο κύλινδρος. Ανάλογα πάντα και πως θα τον τρυπήσεις.. Αν δεν σου αρκεί αυτό και θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, τότε αλλάζεις τον κύλινδρο ή το defender, με κάποιο(ν) αρκετά, έως πολύ καλύτερο. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από swayback
Patrikeas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, swayback είπε Θυμίζω ότι πριν λίγες μέρες, σου είχα στείλει μία εικόνα από ένα περιστατικό, όπου είχε κληθεί επαγγελματίας κλειδαράς να διαρρήξει πόρτα πανομοιότυπη με την δική σου. Δεν θα αναφέρω λεπτομέρειες εδώ, αλλά αν το δεις πάλι, θα δεις ότι είναι αρκετά έως πολύ δύσκολο να γίνει. Θα αρκεστώ σε αυτό. Πάντως, δεν είναι τόσο ευάλωτο όσο νομίζεις, το σετ που έχεις.. Και ναι, ο καταπέλτης δεν θα ενεργοποιηθεί αν τρυπηθεί ο κύλινδρος. Ανάλογα πάντα και πως θα τον τρυπήσεις.. Αν δεν σου αρκεί αυτό και θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, τότε αλλάζεις τον κύλινδρο ή το defender, με κάποιο(ν) αρκετά, έως πολύ καλύτερο.Ναι Ναι,τα θυμαμαι πολυ καλα αυτα που εστειλες. Και σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Οκ,θα αρκεστω σε αυτα,δεν παω παρακατω! 51 λεπτά πριν, swayback είπε Το defender του Μπαλωμένου που έχεις, δεν έχει ροτορα. Ενώ τα κοινά defender που μπαίνουν σε Abloy Protec 2 και Dom Diamant, έχουν κανονικό ροτορακι, απλά με τρύπα (αρχικά έχουν το κλασσικό ροτοράκι με την σχισμή και απλά το αλλάζεις και βάζεις ροτοράκι με τρύπα). Αλλά και να μην είχαν, συνήθως τα μέταλλα από τα οποία είναι φτιαγμένα τα περισσότερα defender, είναι υψηλής σκληρότητας (60+ HRC), όποτε δύσκολα τρυπάνε με απλά τρυπάνια. Πόσο μάλλον αν έχεις και ροτορακι. Επίσης, ο Abloy έχει δικό του ροτορακι που δυσκολεύει πολύ το τρύπημα. Και ο Diamant είναι πάρα πολύ ενισχυμένος από μόνος του και άρα πολύ δύσκολο να τρυπηθεί. Για να υπερθεματισω και να συμπληρωσω σε αυτο που αναφερεις στην τελευταια παραγραφο,ο bal λεει για τον axi κατι αναλογο αντιδιατρητικη προσοψη. Υπαρχει κατι τετοιο οντως σε αυτον τον κυλινδρο; (* αναφορα στην πρωτη παραγραφο του επισυναπτομενου). 1
swayback Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 21 λεπτά πριν, Patrikeas είπε Για να υπερθεματισω και να συμπληρωσω σε αυτο που αναφερεις στην τελευταια παραγραφο,ο bal λεει για τον axi κατι αναλογο αντιδιατρητικη προσοψη. Υπαρχει κατι τετοιο οντως σε αυτον τον κυλινδρο; (* αναφορα στην πρωτη παραγραφο του επισυναπτομενου). Τώρα που το κοίταξα, φαίνεται ότι ο στρογγυλός δακτύλιος στην πρόσοψη, είναι ανεξάρτητος. Άρα μάλλον ισχύει ότι έχει δικό του ροτοράκι. Αν όντως ισχύει, καταλαβαίνεις ότι είσαι σε πολύ καλό επίπεδο, ακόμα και σε περίπτωση χρήσης τρυπανιού..
simos1974 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, swayback είπε Το μόνο θετικό, ότι δίνουν έμφαση στην τοποθέτηση. Μπορείς να δεις περισσότερα στο site τους περί αυτού. Πέρα από αυτό όμως, όπως είπε και ο mclein, τίποτα παραπάνω. Από την άλλη, αν το budget είναι 500~600€, μην φανταστείς ότι υπάρχει και τίποτα καλύτερο. Μην ψάχνετε για κλάσεις, κλπ, σε αυτά τα λεφτά. Μέχρι τα 600~650€, το καλύτερο που μπορεί να γίνει, είναι να πάρεις μία φθηνή πόρτα σαν αυτή της Θυρ...κης και να της βάλεις έναν καλό κύλινδρο των 100€. Τον οποίο θα πρέπει να τον προμηθευτείς από αλλού, γιατί πρώτον, οι πορτάδες σχεδόν πάντα, δίνουν τους κυλίνδρους(αφαλούς) ακριβότερα και δεύτερον, ο συγκεκριμένος δεν έχει ούτε έναν καλό κύλινδρο από ότι βλέπω στο site. Είναι όμως καλό που έστω και αυτή την απλή πόρτα, την τοποθετούν προσεκτικά και δεν την ξεπετάνε. Και εγω αυτο σκεφθηκα, εφ οσον η πορτα θεωρειται αξιοπρπεις και η εγκατασταση καλη ,τοτε αναβαθμιζεις το σετ κλειδαριας και θεωρητικα εισαι σε καλο επιπεδο. Ευχαριστω για τις απαντησεις 1
mclein² Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, simos1974 είπε Και εγω αυτο σκεφθηκα, εφ οσον η πορτα θεωρειται αξιοπρπεις και η εγκατασταση καλη ,τοτε αναβαθμιζεις το σετ κλειδαριας και θεωρητικα εισαι σε καλο επιπεδο. Ευχαριστω για τις απαντησεις ομως εχουμε φτασει να αγοραζουμε πορτες & μετα να χρειαζεται κλειδαρας, δηλαδη εξτρα λεφτα....
swayback Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 24 λεπτά πριν, simos1974 είπε Και εγω αυτο σκεφθηκα, εφ οσον η πορτα θεωρειται αξιοπρπεις και η εγκατασταση καλη ,τοτε αναβαθμιζεις το σετ κλειδαριας και θεωρητικα εισαι σε καλο επιπεδο. Δεν χρειάζεται όλο το σετ. Ζητήστε εξαρχής να έχει κλειδαριά γραναζωτή με καταπέλτη (Cisa ή Iseo/Fiam ή Mottura ή Mul-T-Lock ή Dierre) και όχι καμία securemme ή multiBlock. Βέβαια την καλύτερη κλειδαριά θα την χρεώσουν έξτρα. +50€ περίπου, είναι νορμάλ (αν πχ έχει securemme και ζητήσετε Cisa). Και μετά απλά αλλάζετε τον κύλινδρο (αφαλό). 21 λεπτά πριν, mclein² είπε ομως εχουμε φτασει να αγοραζουμε πορτες & μετα να χρειαζεται κλειδαρας, δηλαδη εξτρα λεφτα.... Ε αφού γεμίσαμε τουρμπέξ πόρτες.. 1
zodiac11 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπέρα ο mclein είχε απόλυτο δίκιο για την μη προστασία στην dierre new power δεν ισχύει πλέον η κάρτα βγάζει όποιος θέλει όσα κλειδιά θέλει και χρειάζεται(μου το είπε ο κλειδαράς που ρώτησα για κύλινδρο. μου πρότεινε επίσης τους abus bravus 2000 και 3000 και τον evva ics(με 3 κλειδιά όμως) τι γνώμη έχετε για αυτούς? αν και έχω προσανατολιστεί για τον abloy protec αν και βγαίνει λίγο ακριβός Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από zodiac11
swayback Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, zodiac11 είπε καλησπέρα ο mclein είχε απόλυτο δίκιο για την μη προστασία στην dierre new power δεν ισχύει πλέον η κάρτα βγάζει όποιος θέλει όσα κλειδιά θέλει και χρειάζεται(μου το είπε ο κλειδαράς που ρώτησα για κύλινδρο. μου πρότεινε επίσης τους abus bravus 2000 και 3000 και τον evva ics(με 3 κλειδιά όμως) τι γνώμη έχετε για αυτούς? αν και έχω προσανατολιστεί για τον abloy protect αν και βγαίνει λίγο ακριβός Καλησπέρα. Τι τιμές σου δώσανε για κάθε έναν από τους κυλίνδρους που αναφέρεις;
zodiac11 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 80 τον bravus 2000,92 τον 3000 και 110 τον evva και 142 τον abloy τιμές με ΦΠΑ και η τιμή του abloy από ίντερνετ
spirosta Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Επειδή παρακολουθώ το θέμα έχω μια ερώτηση. Θέλουμε σε πόρτα να αλλάξουμε αφαλό αλλά έχουμε ένα πρόβλημα. Οι περισσότεροι αφαλοί έρχονται με 3-5 κλειδιά και εμείς χρειαζόμαστε 6. Ποιον αφαλό, ασφαλή, θα προτείνατε; Σημαντικό είναι και το κόστος του αντίγραφου κλειδιού. Πρόσφατα αγόρασα έναν Scudo DCK αλλά ο κλειδαράς με ενημέρωσε πως αντίγραφο μόνο από Ιταλία με την κάρτα και με κόστος σχεδόν όσο ο αφαλός (καλά μου τα είπε;). Έχετε καμιά πρόταση που να καλύπτει και τον τομέα της ασφάλειας και της ευκολίας του αντιγράφου;
tornado Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 πηρα σημερα ενα abloy protec 2, ο κλειδαρας με ενημερωσε οτι αντιγραφα βγαζω μονο εγω και να εχω την καρτα μαζι μου. Κοστος 12 ευρω το κλειδει, μεσα εχει 3 κλειδια που εμενα στη παρουσα φαση με φτανουν, οριακα τουλαχιστον.
mclein² Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, tornado είπε πηρα σημερα ενα abloy protec 2, ο κλειδαρας με ενημερωσε οτι αντιγραφα βγαζω μονο εγω και να εχω την καρτα μαζι μου. Κοστος 12 ευρω το κλειδει, μεσα εχει 3 κλειδια που εμενα στη παρουσα φαση με φτανουν, οριακα τουλαχιστον. αντιγραφα βγαζει οποιος εχει την καρτα. / ο κυλινδρος μπορει να παραδοθει με οσα κλειδια ζηταει ο πελατης. 11 ώρες πριν, spirosta είπε Επειδή παρακολουθώ το θέμα έχω μια ερώτηση. Θέλουμε σε πόρτα να αλλάξουμε αφαλό αλλά έχουμε ένα πρόβλημα. Οι περισσότεροι αφαλοί έρχονται με 3-5 κλειδιά και εμείς χρειαζόμαστε 6. Ποιον αφαλό, ασφαλή, θα προτείνατε; Σημαντικό είναι και το κόστος του αντίγραφου κλειδιού. Πρόσφατα αγόρασα έναν Scudo DCK αλλά ο κλειδαράς με ενημέρωσε πως αντίγραφο μόνο από Ιταλία με την κάρτα και με κόστος σχεδόν όσο ο αφαλός (καλά μου τα είπε;). Έχετε καμιά πρόταση που να καλύπτει και τον τομέα της ασφάλειας και της ευκολίας του αντιγράφου; ναι, το κλειδι του dck εφτασε στο 50αρικο & του rs3s στα 70€.... Mul-t-lock mt5 με καθε κλειδι στα 18€ ~ 20€ Ap4s με καθε κλειδι στα 12€ ~ 16€ Abloy Protec² με καθε κλειδι στα 9€ ~ 12€ Evva Eps με καθε κλειδι στα 9€ ~ 12€ Evva ICs με καθε κλειδι στα 10€ ~ 14€ Evva 4ks με καθε κλειδι στα 17€ ~ 22€ 12 ώρες πριν, zodiac11 είπε καλησπέρα ο mclein είχε απόλυτο δίκιο για την μη προστασία στην dierre new power δεν ισχύει πλέον η κάρτα βγάζει όποιος θέλει όσα κλειδιά θέλει και χρειάζεται(μου το είπε ο κλειδαράς που ρώτησα για κύλινδρο. μου πρότεινε επίσης τους abus bravus 2000 και 3000 και τον evva ics(με 3 κλειδιά όμως) τι γνώμη έχετε για αυτούς? αν και έχω προσανατολιστεί για τον abloy protec αν και βγαίνει λίγο ακριβός το κλειδι του new power για να κοπει στην ηλεκτρονικη μηχανη χρειαζεται καρτα. αν καποιος το κοψει μηχανικα, λογικα θα κανει λαθος. η υπαρξη της καρτας δεν παρεχει ασφαλεια στους κυλινδρους απλα χρησιμοποιειται για το κοψιμο των κλειδιων. φυσικα οταν ενα κλειδι ειναι πατενταρισμενο, σημαινει οτι ειναι απαραιτητη η καρτα για το κοψιμο + οτι το κοβει μονο αυτος που εχει εξουσιοδοτηση = προσβαση στα κλειδια. το προφιλ ειναι ελευθερο ομως πλεον + το βασικο : ο κυλινδρος εχει παραβιαστει επισημα πανω απο 5-6 φορες οποτε δεν ειναι απο τυχη ή συμπτωση. οι αφαλοι της abus ειναι μετριοι (προσωπικα μου φαινονται κακοι). ο ics που ειναι 3d technology ειναι σουπερ για εναν μεσο χρηστη. ακομη και ο eps καλυτερος ειναι απο τους abus. επισης, οι κυλινδροι παραδιδονται με οσα κλειδια επιθυμει ο πελατης. για το σοβαρο κλειδαρα/επαγγελματια δεν ειναι μεγαλος κοπος να παρει τηλεφωνο τον εισαγωγεα κ να πει "θελω αυτον τον κυλινδρο με 20 κλειδιά, σφραγισμενα" !!! τελος, να προτιματε κυλινδρους με προφιλ αντιπροσωπου & οχι κλειδαρα.... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από mclein² 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα