Προς το περιεχόμενο

Κλειδαριές και πόρτες ασφαλείας

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 ώρες πριν, dioz είπε

Σε φίλο πρότειναν τον abus p12rps.

Ποια η γνώμη σας?

ειναι στην κατηγορια cisa astral tekno pro κ μαλλον ειναι καλυτερη επιλογη ως προς τη σπανιοτητα.

νορμαλ κυλινδρος στα 50 ~ 60 ευρω

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα, σε πολυκατοικία στο Γαλάτσι πριν από 15 ημέρες ενημερώθηκαν όλοι οι ένοικοι από τον διαχ/τη να δούμε τις πόρτες μας γιατί κάποιος ένα βράδυ έβαλε μια ουσία σαν σιλικόνη στις πόρτες μας στο ύψος του αφαλου. Είχαν όλα τα διαμερίσματα. Σε ένα που οι ιδιοκτήτες έλειπαν και δεν καθαριστηκε η ουσία χτυπήθηκε προχθές. Σε πόρτα ασφαλείας χωρίς να ξέρω περισσότερα για την κατασκευή της.Το ποσταρω για την ενημέρωσή σας. 

• Like 2
  • Thanks 2

Δηλαδή βαλαν την σιλικονη για να δουν ποιος δεν θα την καθαρίσει - αρα λειπει? 

Πρεπει να καταστρωσουμε σχεδιο, να αφήσουμε την σιλικονη πανω και να περιμενουμε απο μεσα με καραμπινα 😝

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα

θέλω να αλλάξω πόρτα ασφαλείας (μάρκα Πλαισιο) γιατί δεν μου φαίνεται κ τόσο γερή η δικιά μου ενώ επίσης δεν εχει  κ μπλοκ ασφαλείας.

Επειδή δεν έχω ιδεά εκτός από το Μπαλομένο κ Πλαίσιο υπάρχει καποια άλλη γνωστή μάρκα;

Την Siamo είδα τώρα και βλέπω ότι έχει νομίζω καλές κλειδιαριές abloy αλλα πραγματικα δεν το εχω πολυψαξει

Επεξ/σία από hyperionthetitan

Καλησπερα σε ολους, εχω μια πορτα με κλειδι τυπου χρηματοκιβωτιου. Ανοιξα το πλαινο καλυμμα και ειδα πως ο αφαλος της δεν ειναι μικρος οπως σε αυτους που βλεπω στο σκρουτζ. Πως μπορω να ξερω ποιος αφαλος ταιριαζει στην πορτα μου για να τον αλλαξω μονος μου; Επισης, υπαρχει καποιος γενικος οδηγος στο θρεντ για αλλαγη κλειδαριας σε πορτα ασφαλειας; Παραθετω και το πλαινο της πορτας με το καλυμμα ομως.

B50820CE-0704-4BF5-BDBD-AB108F62A00E.jpeg

2 ώρες πριν, Chikorita είπε

εχω μια πορτα με κλειδι τυπου χρηματοκιβωτιου. Ανοιξα το πλαινο καλυμμα και ειδα πως ο αφαλος της δεν ειναι μικρος οπως σε αυτους που βλεπω στο σκρουτζ.

Αλλάζεις όλη την κλειδαριά με νέα, που δέχεται "αφαλό".

Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσουν οι ειδικοί επί του θέματος.

• Like 3

4 ώρες πριν, Chikorita είπε

Πως μπορω να ξερω ποιος αφαλος ταιριαζει στην πορτα μου για να τον αλλαξω μονος μου; Επισης, υπαρχει καποιος γενικος οδηγος

κάτι τέτοιο  ?

https://www.youtube.com/watch?v=GdYpp4kV0Ro

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, hyperionthetitan είπε

καλημέρα

θέλω να αλλάξω πόρτα ασφαλείας (μάρκα Πλαισιο) γιατί δεν μου φαίνεται κ τόσο γερή η δικιά μου ενώ επίσης δεν εχει  κ μπλοκ ασφαλείας.

Επειδή δεν έχω ιδεά εκτός από το Μπαλομένο κ Πλαίσιο υπάρχει καποια άλλη γνωστή μάρκα;

Την Siamo είδα τώρα και βλέπω ότι έχει νομίζω καλές κλειδιαριές abloy αλλα πραγματικα δεν το εχω πολυψαξει

Καλησπέρα. 

Δεν μπορούμε να προτείνουμε εταιρείες, αλλά αν μας πεις ένα διαθέσιμο budget, μπορούμε να σου προτείνουμε ορισμένα μοντέλα θωράκισης για να κάνεις την έρευνα σου. 

Πολύ χοντρικά, για να έχεις μία ιδέα:

• 500~600€ = πόρτα με απλή θωράκιση και μέτρια κλειδαριά (στην καλύτερη και αν το ψάξεις αρκετά)
  • 600~800€ = πόρτα με μέτρια/αξιόλογη θωράκιση και καλή κλειδαριά
  • 800~1000€ = πόρτα με καλή θωράκιση και αρκετά καλή κλειδαριά
  • 1000€+ = πόρτα με πολύ καλή θωράκιση πολύ καλή κλειδαριά

Πάντως, αν δεν είσαι σε καμία απομονωμένη τοποθεσία, γενικά να ξέρεις δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξεις, κι ας είναι απλής θωράκισης αυτή που έχεις. Συνήθως με την κλειδαριά ασχολούνται και σπάνια με την πόρτα (πχ να την ξηλώσουν ή να την στρεβλώσουν), συνεπώς το σημαντικότερο είναι να έχεις καλή κλειδαριά. Και με 300€ περίπου, μπορείς να βάλεις κάτι πολύ καλό, αρκεί να κάνεις καλή έρευνα αγοράς. 

Επεξ/σία από swayback
  • Like 2

18 ώρες πριν, swayback είπε

Καλησπέρα. 

Δεν μπορούμε να προτείνουμε εταιρείες, αλλά αν μας πεις ένα διαθέσιμο budget, μπορούμε να σου προτείνουμε ορισμένα μοντέλα θωράκισης για να κάνεις την έρευνα σου. 

Πολύ χοντρικά, για να έχεις μία ιδέα:

• 500~600€ = πόρτα με απλή θωράκιση και μέτρια κλειδαριά (στην καλύτερη και αν το ψάξεις αρκετά)
  • 600~800€ = πόρτα με μέτρια/αξιόλογη θωράκιση και καλή κλειδαριά
  • 800~1000€ = πόρτα με καλή θωράκιση και αρκετά καλή κλειδαριά
  • 1000€+ = πόρτα με πολύ καλή θωράκιση πολύ καλή κλειδαριά

Πάντως, αν δεν είσαι σε καμία απομονωμένη τοποθεσία, γενικά να ξέρεις δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξεις, κι ας είναι απλής θωράκισης αυτή που έχεις. Συνήθως με την κλειδαριά ασχολούνται και σπάνια με την πόρτα (πχ να την ξηλώσουν ή να την στρεβλώσουν), συνεπώς το σημαντικότερο είναι να έχεις καλή κλειδαριά. Και με 300€ περίπου, μπορείς να βάλεις κάτι πολύ καλό, αρκεί να κάνεις καλή έρευνα αγοράς. 

καλησπέρα 

γενικα η πόρτα παρόλο που έχει ψιλοκαλή κλειδαριά (MUL-T-LOCK με Defender) δεν μου αρέσει γιατί πάρα πολύ απλή θωράκιση. 

το μπάτζετ θα είναι κοντά στα 1.000 ευρώ. Τώρα αν μια πόρτα στα 1.100 είναι πολυ καλύτερη απο 900 προφανώς θα παω εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω κύλινδρο για νέα πόρτα αλουμινίου σε μονοκατοικία. Μου έχουν τραβήξει την προσοχή οι κύλινδροι με πόμολο γιατί πρέπει η πόρτα να είναι συνέχεια κλειδωμένη (ακόμα και όταν είμαστε μέσα) και δίνουν μια ευκολία σε αυτό το θέμα.

Παρέχουν μειωμένη ασφάλεια σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα χωρίς πόμολο;

Τρία μοντέλα υποψήφια ανάλογα με το budget που θα περισσέψει από την κατασκευή της πόρτας:

1. Domus 16075KH1
  2. Mul-t-lock 7Χ7
  3. EVVA EPS

Δεκτή κάθε άλλη πρόταση. 

Επεξ/σία από stelakis1914

Στις 24/5/2021 στις 12:31 ΜΜ, hyperionthetitan είπε

καλησπέρα 

γενικα η πόρτα παρόλο που έχει ψιλοκαλή κλειδαριά (MUL-T-LOCK με Defender) δεν μου αρέσει γιατί πάρα πολύ απλή θωράκιση. 

το μπάτζετ θα είναι κοντά στα 1.000 ευρώ. Τώρα αν μια πόρτα στα 1.100 είναι πολυ καλύτερη απο 900 προφανώς θα παω εκει.

Ψάξε για:

1. Μοντέλο θωράκισης πόρτας Παραγωγικός Τύπος. Θα ζήταγα προσφορά με κύλινδρο M&C Move. 

2. Μοντέλο θωράκισης πόρτας Tank. Θα ζήταγα προσφορά με κλειδαριά Cisa Revolution Pro, defender Disec Diamond BKD250 και κύλινδρο EVVA 4KS.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 21/05/2021 at 08:37, sotthes said:

Γειά χαρά σε όλους!

Πόρτα 15ετίας από το Πλαίσιο, θέλουμε να αλλάξουμε κλειδαριά λόγω κρουσμάτων τελευταία στην περιοχή (Θεσσαλονίκη).

Κάτω έχει Cisa Cambio Facile, πάνω πάλι Cisa αλλά δεν ξέρω ποιό μοντέλο, το κλειδί μοιάζει με την Astral S.

Ιδανικά θέλω κλειδαριές που να αλλάζουν τα κλειδιά αντί του κυλίνδρου. Εννοείται κάτι απαραβίαστο, το budget δεν είναι θέμα. Τι combo προτείνετε?

Επειδή πήγε άπατο το πρώτο μου πόστ, ας ξαναρωτήσω κάποια πράγματα αφού διάβασα 300+ σελίδες του νήματος.

Έχω δύο πόρτες οπότε τα χρειάζομαι όλα x2.

Σίγουρα θέλω να βάλω Cisa Revolution Pro στις κάτω κλειδαριές, μαζί με BDK250.

Κάτω αφαλοί θα μπούν είτε Urban Alps Stealth είτε Evva MCS είτε Evva 4KS.

Πάνω θα ήθελα να βάλω κάτι σε Evva 4KS (ανάλογα, όχι το ίδιο με την κάτω) ή Abloy Protec2 hard. Θέλω να κλειδώνει από μέσα χωρίς κλειδί, όπως είναι τώρα και είδα ότι βγάζει η Evva εκδοχή της 4KS με Thumb Turn Cylinder (δεν ξέρω πως είναι στα Ελληνικά) όπως και η Abloy.

Ερωτήσεις:

1. Εφόσον έχω δύο πόρτες, θέλω να έχουν το ίδιο κλειδί. Από όσο είδα η Urban Alps και η Evva παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο την παρέχουν σε ιδιώτες, στην Ελλάδα και εννοείται πόσο κοστίζει. Έχει κανείς καμία ιδέα?
  2. Το ίδιο θα ήθελα να κάνω και με τις πάνω κλειδαριές. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα?
  3. Αξίζει να βάλω και πάνω defender? (Αν ναι, ποιό?)
  4. Πόσο πάει ένα Stealth ή MCS κλειδί? Γιατί δεν βλέπω να μου φτάνουν 5.
Επεξ/σία από sotthes

Γειά σας,

Μόλις πριν μία βδομάδα, έβαλα πόρτα ba....nos διπλής θωράκισης με maxi-lock στο Μαρούσι. Απ' ότι διαβάζω εδώ, δεν έκανα και την καλύτερη επιλογή γιά 1200 ευρώ. Από την εταιρεία δηλώνουν πως ο κύλινδρος maxi lock είναι απαραβίαστος και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και φυσικά δεν χρειάζεται αντικατάσταση. Επίσης λένε πως δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί και δεύτερη κλειδαριά γιά προσθετη ασφάλεια, αλλά ούτε και γίνεται γιατί θα έπρεπε να την είχα παραγγείλει από την αρχή.

Επειδή με όσα διάβασα στο forum,  (κυρίως από όσα αναφέρει ο mclein) έχασα πλέον την εμπιστοσύνη στην κλειδαριά αυτη, θα ήθελα παρακαλώ όποιος γνωρίζει να μου πει με ποιά κλειδαριά-αφαλό (και ότι άλλο χρειάζεται) πρέπει να αντικατασταθεί, ώστε να είμαστε κατά το δυνατόν καλύτερα ασφαλισμένοι. Ξέροντας ότι η maxi-lock έχει παραβιαστεί έστω και σε λίγες περιπτώσεις, χάνεται κάθε αξιοπιστία. Επίσης η προσθήκη δεύτερης κλειδαριάς με δυνατότητα  εμπλοκής της πρώτης, θα ήταν σημαντική.  Αν ο mclein αναλαμβάνει αυτες τις αλλαγές, θα ήθελα να επικοινωνήσουμε.

Ευχαριστώ

9 ώρες πριν, netmind είπε

Γειά σας,

Μόλις πριν μία βδομάδα, έβαλα πόρτα ba....nos διπλής θωράκισης με maxi-lock στο Μαρούσι. Απ' ότι διαβάζω εδώ, δεν έκανα και την καλύτερη επιλογή γιά 1200 ευρώ. Από την εταιρεία δηλώνουν πως ο κύλινδρος maxi lock είναι απαραβίαστος και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και φυσικά δεν χρειάζεται αντικατάσταση. Επίσης λένε πως δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί και δεύτερη κλειδαριά γιά προσθετη ασφάλεια, αλλά ούτε και γίνεται γιατί θα έπρεπε να την είχα παραγγείλει από την αρχή.

Επειδή με όσα διάβασα στο forum,  (κυρίως από όσα αναφέρει ο mclein) έχασα πλέον την εμπιστοσύνη στην κλειδαριά αυτη, θα ήθελα παρακαλώ όποιος γνωρίζει να μου πει με ποιά κλειδαριά-αφαλό (και ότι άλλο χρειάζεται) πρέπει να αντικατασταθεί, ώστε να είμαστε κατά το δυνατόν καλύτερα ασφαλισμένοι. Ξέροντας ότι η maxi-lock έχει παραβιαστεί έστω και σε λίγες περιπτώσεις, χάνεται κάθε αξιοπιστία. Επίσης η προσθήκη δεύτερης κλειδαριάς με δυνατότητα  εμπλοκής της πρώτης, θα ήταν σημαντική.  Αν ο mclein αναλαμβάνει αυτες τις αλλαγές, θα ήθελα να επικοινωνήσουμε.

Ευχαριστώ

αν σε ενδιαφερει περισσοτερο οταν εισαι σπιτι βαλε μπαρα πισω απο τη πορτα...το κανουν παρα πολλοι

ειδα και ενεργοποιηση μπαρας με κοντρολ-πατεντα......μονο με μπαζουκας πεφτει κατω η ανοιγει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...