C(r)y Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Στις 16/7/2020 στις 1:53 ΠΜ, swayback είπε Καλησπέρα. θα χρειαστεί να δούμε μερικές φωτογραφίες της πόρτας πρώτα, για να δούμε τι κλειδαριά έχει τώρα και να σου πούμε τί αναβαθμίσεις μπορείς να κάνεις, στα χρήματα που διαθέτεις. Φωτό από μέσα, έξω, πλάι/προφίλ. Καλησπέρα και πάλι, επισυνάπτω με link μερικές φωτογραφίες. ελπίζω να είναι κατατοπιστικές https://we.tl/t-r3yemZdJ1v
swayback Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 16/7/2020 στις 12:58 ΠΜ, C(r)y είπε Καλησπέρα παιδιά, πρόκειται να μπω σε ένα νέο διαμέρισμα με ενοίκιο που προϋπάρχει μία πόρτα ασφαλείας και θέλω να αλλάξω αφαλό για σιγουριά, γενικά δεν έχω τρελές απαιτήσεις ίσα ίσα για να μην έχουν κλειδιά προηγούμενοι ενοικιαστές, έτσι και αλλιώς έχει και συναγερμό το σπίτι. θέλω να δώσω μέχρι 150-μαξ 180 περίπου , περιοχή Ελληνικό. μπορείτε να μου προτείνετε κατάστημα / ή σκέτο τον αφαλό και το συνεργείο για την αλλαγή? είδα πιο πριν προτείνατε σε κάποιον κάτι με 250, δεν θα ήθελα να φτάσω τόσο ψηλά μιας και ο λόγος αλλαγής κλειδαριάς είναι μόνο αυτός που είπα πιο πάνω. επειδή βλέπω ότι προτείνετε συνήθως 2-3 πράγματα που αποτελούν τον αφαλό, θεωρώ ότι τα παίρνεις όλα μαζί από κάπου. 1 ώρα πριν, C(r)y είπε Καλησπέρα και πάλι, επισυνάπτω με link μερικές φωτογραφίες. ελπίζω να είναι κατατοπιστικές https://we.tl/t-r3yemZdJ1v Καλησπέρα. Έχεις κλειδαριά κυλίνδρου, οπότε αρκεί μόνο η αλλαγή του κυλίνδρου. Όχι μόνο για να μην έχουν κλειδιά οι προηγούμενοι αλλά και για λόγους ασφαλείας μιας και ο συγκεκριμένος παραβιάζεται. Στα 150~180€ που μπορείς να δώσεις, μπορείς να πάρεις κορυφαίο κύλινδρο, αν και δεν χρειάζεται. Αν θες να κάνεις τη δουλειά σου και παράλληλα να έχεις και καλό επίπεδο ασφαλείας δες για: AGB Scudo DCΚ, EVVA ICS, EVVA EPS. (κόστος 80~110€) Αν θες να εξαντλήσεις το budget σου, δες για: EVVA 4KS, KABA Expert, Mul-T-Lock MT5+, Mottura C48. (κόστος 150~180€) Διάσταση 30-50(80mm). Οι πρώτοι 3 αρκούν και με το παραπάνω. Την αλλαγή μπορείς είτε να την κάνεις μόνος σου (είναι εύκολο) είτε να δώσεις ~20€ και να την κάνει ένας επαγγελματίας. Φυσικά κρατάς τον φθηνό κύλινδρο για να τον βάλεις πίσω όταν φύγεις και να πάρεις μαζί σου τον καλό. Δεν επιτρέπεται να προτείνουμε κατάστημα ή επαγγελματία. Απλά googlάρεις τα παραπάνω προϊόντα και θα βρεις αρκετά καταστήματα. Πρόσεξε την διάσταση. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από swayback 3
alexopth Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Στις 18/7/2020 στις 9:00 ΜΜ, denthnpalevw είπε Η άποψη μας για πατεντε NFC κάρτας σε συνδιασμό με κλειδαριά; Χωρίς ενεργοποίηση κάρτας δεν ξεκλειδωνει. Δεν είναι απραγματοποίητο, επειδή το σκέφτομαι και εγώ, γενικά ένα token, αν και θα προτιμούσα remote proximity το οποίο θα ξεκλειδώνει με το πλησιάζω στο ένα μέτρο, ώστε να μη χρειάζεται να κάνω δεύτερη κίνηση και επιπλέον να είναι και stealth, δηλαδή θα είναι μέσα στην πόρτα και δε θα φαίνεται οτι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ο κλέφτης δε μπορεί να ξέρει τι ανιμετωπίζει αφού δεν έχει καμία ένδειξη οτι χρειάζεται κάτι ακόμα να ξεκλειδώσει. Πριν συνεχίσω να πω οτι ο μεγάλος προβληματισμός μου είναι τι θα γίνει αν "κολλήσει" το σύστημα, οπότε μένεις κλειδωμένος απέξω και δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει μετά.... Λοιπόν keypoints - Θα είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε οταν κοπεί το ρεύμα να ανοίγει. Δυστυχώς σκέφτομαι οτι είναι μια εξτρά προστασία, ώστε να μη μείνει κολλημένο, όχο τόσο απο τον ηλεκτροπίρο, όσο από τον ίδιο το μηχανισμό. Βέβαια γίνεται κα το ανάποδο, αλλά your own risk - Μακριά απο κινεζιές γιατί μια δουλεύουν και μια δε δουλεύουν, θα πρέπει το σύστημα να είναι ποιοτικό, aka πληρώνεις - Η βάση θα είναι ....κουδούνι της HIKVISION, διότι α) έχει άπειρη διασυνδεσιμότητα με ότι θες β) έχει με τη μια WIFI, χωρίς συμπράγκαλα, bluetooth και μπούρδες γ) είναι αξιόπιστα τα έχω βάλει στο σπίτι 3 χρόνια και δεν έχουν κολλήσει μια φορά δ) Τα ελέγχεις απο το κινητό με εφαρμογή απ' όπου κι αν είσαι αρκει να έχεις internet, μπορείς να ξεκλειδώνεις και με εφαρμογή. ε) Μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε token sensor, keypad κλπ, ότι θές - Για το proximity μπορείς να βάλεις αισθητήρες γκαραζόπορτας η bluetooth της HIKVISION (αν και νομίζω δε μπορείς να τους βρεις στην Ευρώπη εύκολα) - Για τροφοδοσία μπορώ να σχεδιάσω ενα πολύ αποδοτικό UPS μέσα στην πόρτσ, ώστε να κρατάει και σε διακοπή ρεύματος (your own risk) Σε υφιστάμενη πόρτα ίσως να μπορούσε να μπει η ηλεκτροπίρος στη θέση της έξτρα κλειδαριάς η να βάλεις μαγντηική επαφή, έχει πολλούς τρόπους... Αν ενδιαφέρεται κανείς μπορώ να το σχεδιάσω, είναι απλό. 1 1
mclein² Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 9 ώρες πριν, C(r)y είπε Καλησπέρα και πάλι, επισυνάπτω με link μερικές φωτογραφίες. ελπίζω να είναι κατατοπιστικές https://we.tl/t-r3yemZdJ1v απο κυλινδρους οτι ειπε ο sway πανω κατω. agb 9000 / agb dck winkhaus n-tra cisa ap4s mottura champions pro / mottura c28 plus mauer nw5 mul-t-lock interactive+ / mul-t-lock mt5 evva eps / evva ics dom ix twido securemme k64 kaba experT ===== αυτες ειναι οι επιλογες που θα κανουν καλα ή πολυ καλα τη δουλεια σου με δεδομενο οτι θα συνδεθει κ ο συναγερμος. θα προτεινα να αλλαξεις και τη βαση που θα στηριχθει ο κυλινδρος γιατι δε μου φαινεται σε καλη κατασταση. (μπορει να κανω λαθος εκτιμηση μεσω φωτογραφιων ή να μη σε νοιαζει - απλά το αναφερω) 1
georgeps21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, σε πόρτα 'ασφαλείας' που εχω παραγγειλει και είχε πάνω την SECUREMME και το ακριβές μοντέλο είναι η SECURTINA. μου προτειναν οταν ζητησα μια αναβαθμιση σε γραναζωτη την CISA REVOLUTION PRO με ένα +50ε. Απόψεις? αξίζει η συγκεκριμένη;
mclein² Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, georgeps21 είπε Καλησπέρα σε όλους, σε πόρτα 'ασφαλείας' που εχω παραγγειλει και είχε πάνω την SECUREMME και το ακριβές μοντέλο είναι η SECURTINA. μου προτειναν οταν ζητησα μια αναβαθμιση σε γραναζωτη την CISA REVOLUTION PRO με ένα +50ε. Απόψεις? αξίζει η συγκεκριμένη; αξιζει αλλα τα με τα 50€ συν, θα ζητησεις να παρεις την κλειδαρια της securemme στα χερια σου.
georgeps21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 15 λεπτά πριν, mclein² είπε αξιζει αλλα τα με τα 50€ συν, θα ζητησεις να παρεις την κλειδαρια της securemme στα χερια σου. AA...εε δεν ειμαι σιγουρος οτι θα μου την δώσουν, χαχα Ουσιαστικά ήταν πακετο με cisa asix pro , και ενα απλο ντιφεντερ, του ζητησα να μ βαλουν δικα μου στην εγκατασταση, και μου ειπε πως οτι και να βαλω θα μου τα έδινε τα υπολοιπα (αφαλο και παλιο ντιφεντερ) αφου είναι στη τιμή. θα του κάνω μια ερώτηση και θα δώ. Thank you 1
paylidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 9 λεπτά πριν, georgeps21 είπε AA...εε δεν ειμαι σιγουρος οτι θα μου την δώσουν, χαχα Ουσιαστικά ήταν πακετο με cisa asix pro , και ενα απλο ντιφεντερ, του ζητησα να μ βαλουν δικα μου στην εγκατασταση, και μου ειπε πως οτι και να βαλω θα μου τα έδινε τα υπολοιπα (αφαλο και παλιο ντιφεντερ) αφου είναι στη τιμή. θα του κάνω μια ερώτηση και θα δώ. Thank you ε παρε μια revo pro τοτε (50-60 εχει λιανικη........) κ πηγαινε την και κρατα/σπρωξε σε αγγελια τη secureme 1
C(r)y Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mclein² είπε απο κυλινδρους οτι ειπε ο sway πανω κατω. agb 9000 / agb dck winkhaus n-tra cisa ap4s mottura champions pro / mottura c28 plus mauer nw5 mul-t-lock interactive+ / mul-t-lock mt5 evva eps / evva ics dom ix twido securemme k64 kaba experT ===== αυτες ειναι οι επιλογες που θα κανουν καλα ή πολυ καλα τη δουλεια σου με δεδομενο οτι θα συνδεθει κ ο συναγερμος. θα προτεινα να αλλαξεις και τη βαση που θα στηριχθει ο κυλινδρος γιατι δε μου φαινεται σε καλη κατασταση. (μπορει να κανω λαθος εκτιμηση μεσω φωτογραφιων ή να μη σε νοιαζει - απλά το αναφερω) @swayback έχω καταλήξει καθαρά με το εάν μου αρέσει το κλειδί και μόνο μιας και δεν έχω άλλο κριτήριο επιλογής σε αυτά που μου προτείνατε είτε σε Evva ICS για 30x50 στα 103e είτε σε MAUER NEW WAVE 5 (NW5) N72 31-41 NICKEL στα 145e (είμαστε σίγουροι οτι κάνει για την πόρτα αυτή η διάσταση γιατί δεν έχει επιλογή διάστασης ?) σαν βάση για τι κόστος μιλάμε? και ένα παράδειγμα Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από C(r)y
thodoris1985 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά, ακρίβυνε ο mauer NW5; Γιατί θυμάμαι ότι πρίν κάτι χρόνια τον είχα πάρει περίπου 120-130 ευρώ (τον 30-50); Άμεση φλασιά, μου τον είχε δώσει στην τιμή του NW4 γιατί αρχικά του είχα ζητήσει τον NW5 και μου λέει πάρε τον NW4 είναι ίδιοι και είναι φτηνότερος. Τελικά δεν τον βρήκε τον NW4 και έτσι μου έδωσε τον 5 στην τιμή του 4. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από thodoris1985
swayback Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, C(r)y είπε @swayback έχω καταλήξει καθαρά με το εάν μου αρέσει το κλειδί και μόνο μιας και δεν έχω άλλο κριτήριο επιλογής σε αυτά που μου προτείνατε είτε σε Evva ICS για 30x50 στα 103e είτε σε MAUER NEW WAVE 5 (NW5) N72 31-41 NICKEL στα 145e (είμαστε σίγουροι οτι κάνει για την πόρτα αυτή η διάσταση γιατί δεν έχει επιλογή διάστασης ?) σαν βάση για τι κόστος μιλάμε? και ένα παράδειγμα Ε, ας πούμε πως ναι. Πάρε όποιον σου αρέσει περισσότερο, μιας και όλοι αυτοί που προτείναμε έχουν αρκετά καλό επίπεδο ασφαλείας. Αν πάρεις 30-40, ο κύλινδρος από τη μέσα πλευρά της πόρτας, θα είναι κατά 1 πόντο κοντύτερος και δεν θα βολεύει. Θες διάσταση 30-50(31-51 στην περίπτωση του ΝW5), όχι 30-40. Μην κολλήσεις αν κάποιοι γράφουν 31-51 αντί για 30-50. Για χιλιοστά μιλάμε. Εσύ θες ότι πλησιέστερο υπάρχει στη διάσταση 30-50. Σημ: σβήσε καλύτερα το λινκ Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από swayback
C(r)y Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 19 λεπτά πριν, swayback είπε Ε, ας πούμε πως ναι. Πάρε όποιον σου αρέσει περισσότερο, μιας και όλοι αυτοί που προτείναμε έχουν αρκετά καλό επίπεδο ασφαλείας. Αν πάρεις 30-40, ο κύλινδρος από τη μέσα πλευρά της πόρτας, θα είναι κατά 1 πόντο κοντύτερος και δεν θα βολεύει. Θες διάσταση 30-50(31-51 στην περίπτωση του ΝW5), όχι 30-40. Μην κολλήσεις αν κάποιοι γράφουν 31-51 αντί για 30-50. Για χιλιοστά μιλάμε. Εσύ θες ότι πλησιέστερο υπάρχει στη διάσταση 30-50. Σημ: σβήσε καλύτερα το λινκ Τώρα αυτά όλα που λες φαίνονται από τις φωτογραφίες που είδες? τι να πω , οκ άρα προχωράω σε παραγγελία της κλειδαριάς, Μία ερώτηση , με ένα π.χ. ξεβίδωμα μπορώ να το τοποθετήσω? ένα videaki μπορείς να παραθέσεις? να δω αν αξίζει μα δώσω τα 20ε
thodoris1985 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, C(r)y said: Τώρα αυτά όλα που λες φαίνονται από τις φωτογραφίες που είδες? τι να πω , οκ άρα προχωράω σε παραγγελία της κλειδαριάς του κυλίνδρου, Μία ερώτηση , με ένα π.χ. ξεβίδωμα μπορώ να το τοποθετήσω? ένα videaki μπορείς να παραθέσεις? να δω αν αξίζει μα δώσω τα 20ε Δεν έχω δει την πόρτα σου, αλλά όσες έχω δει απο γνωστούς (και τη δική μου επίσης που την άλλαξα μόνος μου) είναι απλά μια βίδα. Ξεβιδώνεις και βγάζεις τη βίδα που είναι λίγο κάτω από του πίρους της κλειδαριάς, γυρίζεις λίγο τον αφαλό με το κλειδί και τραβάς τον κύλινδρο/αφαλό. Ακολουθείς την ανάποδη διαδικασία για να βάλεις το νεο αφαλό. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από thodoris1985
paylidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 μονο προσοχή στις πορτες με κλειδαρια καταπελτη, κανετε τη διαδικασία με ξεκλειδωτη την πορτα για να μη ριξει τον καταπελτη κ τρεχετε μετά... επισης η βιδα στις θωρακισμενες δε πρεπει να βγει-θελει απλα χαλαρωμα τελος ο κυλινδρος για να βγει πρεπει να στριψετε λιγακι το κλειδι 2
mclein² Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 15 λεπτά πριν, paylidis είπε μονο προσοχή στις πορτες με κλειδαρια καταπελτη, κανετε τη διαδικασία με ξεκλειδωτη την πορτα για να μη ριξει τον καταπελτη κ τρεχετε μετά... επισης η βιδα στις θωρακισμενες δε πρεπει να βγει-θελει απλα χαλαρωμα τελος ο κυλινδρος για να βγει πρεπει να στριψετε λιγακι το κλειδι σωστος ! βεβαια η κλειδαρια που εχει το παληκαρι δεν εχει καταπελτη & δεν ειναι γραναζωτη (απ'αυτα που βλεπουμε) οποτε δεν εχει τετοιο φοβο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα