swayback Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, tornado είπε ευχαριστω για την κατευθυνση, καπου εκει ψαχνω (αν και λιγο υψηλο το κοστος αλλα φανταζομαι πιο κατω εισαι σε μη ασφαλη επιπεδο) και θα ρωτησω να τα δω απο κοντα. Αν θες να δώσεις πιο λίγα (600~650€), πας σε πόρτα με αρκετά απλή θωράκιση (του "κιλού", δηλαδή θωράκιση παρόμοια με αυτή που έχουν οι περισσότερες πόρτες στη χώρα), με απλή κλειδαριά κυλίνδρου και απλό defender στην οποία απλά θα βάλεις έναν καλό κύλινδρο (αφαλό). Ακόμη και με αυτό το σενάριο θα είσαι οκ σε γενικές γραμμές. Το σενάριο αυτό = το μη χείρον βέλτιστον. Δεδομένου ότι οι βίαιες επιθέσεις σε πόρτες ασφαλείας σπανίζουν λίγο, αν έχεις καλό κύλινδρο θα είσαι οκ, μιας και τα περισσότερα κρούσματα που έχουμε σε πόρτες ασφαλείας με κλειδαριές νέου τύπου, είναι σε πόρτες με φθηνούς κυλίνδρους που έχουν "φορεθεί" πολύ και πλέον παραβιάζονται εύκολα, γρήγορα και σχετικά αθόρυβα. Σαφώς είναι προτιμότερη μία πόρτα στα 800~850€, με αξιοπρεπή θωράκιση, καλή κλειδαριά, καλό defender και φυσικά καλό κύλινδρο, αλλά αν ζορίζεσαι πολύ για τα +200€, δες για το παραπάνω σενάριο στα 600~650€. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2019 από swayback 2
tornado Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 δεν εχω κανει ακομα συζητηση για το κοστος που θα δαπανηθει οποτε οτι και να πω ειναι στον αερα. Τα λεφτα υπαρχουν ,αλλα δεν ξερω τι κονδυλι θα εγκριθει Υπαρχουν ανθρωποι που παιρνουν πορτες σπιτιων, απο διαφημηση που βλεπουν στο δρομο, και τις πουλανε 400 ευρω αν τις εχεις δει....
villasg Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Καλησπερα , ο κυλινδρος scudo dck ειναι ακομα ασφαλεις ή εχουμε κρουσματα εαν ξερει καποιος
mclein² Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, villasg είπε Καλησπερα , ο κυλινδρος scudo dck ειναι ακομα ασφαλεις ή εχουμε κρουσματα εαν ξερει καποιος κανενα κρουσμα ή μαλλον κανενα κρουσμα. ειχε γραψει μια κυρια στο παλιο θρεντ οτι ανοιξαν ενα γραφειο αν θυμαμαι καλα. βεβαια δε μας επιβεβαιωσε τιποτα ή δεν ξαναεγραψε κατι αλλο... Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από mclein²
jaguar13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Τοποθέτηση με αφρό σε σχέση με τσιμέντο, πια τα υπέρ και τα κατά. Ρωτάω γιατί μου είπαν ότι με τσιμέντο θα έχω θέμα με την θερμοκρασία, κάτι που δεν υπάρχει στον αφρό. Επειδή δεν έχω ιδέα, τι λέτε; Περιμένω να μου στείλουν προσφορά για μια πόρτα ασφαλείας συνηθισμένη να σας ρωτήσω και κάποια άλλα πράγματα. Ευχαριστώ.
mclein² Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, jaguar13 είπε Τοποθέτηση με αφρό σε σχέση με τσιμέντο, πια τα υπέρ και τα κατά. Ρωτάω γιατί μου είπαν ότι με τσιμέντο θα έχω θέμα με την θερμοκρασία, κάτι που δεν υπάρχει στον αφρό. Επειδή δεν έχω ιδέα, τι λέτε; Περιμένω να μου στείλουν προσφορά για μια πόρτα ασφαλείας συνηθισμένη να σας ρωτήσω και κάποια άλλα πράγματα. Ευχαριστώ. με κανενα απ'τα 2 σεναρια δε θα εχεις προβλημα γενικως. ελεος, στην ελλαδα ειμαστε - ποια θερμοκρασια λενε οι τεμπεληδες. εχεις 10-20 % μεγαλυτερη ανοχη σε βαρβατου τυπου διαρρηξεις στην τοποθετηση με τσιμεντο.. εργαλεια της πυροσβεστικης + 2 γνωστες του πως γινεται η καταστροφη = εισοδος στο σπιτι ---> 13-18 λεπτα. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από mclein²
jaguar13 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Λοιπον, εν τάχει, ελαβα προσφορά για την παρακάτω πόρτα στα 450 τοποθετημένη: διπλή θωράκιση με ηλεκτρογαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους 0,8mm κάθετες νευρώσεις εσωτερικά τύπου Ω μόνωση στο εσωτερικό των 2 θωρακίσεων με φελιζόλ για θερμομόνωση - ηχομόνωση 20 σημεία κλειδώματος και 1 της ηλεκτρικής κλειδαριάς προαιρετικά (21 σημεία) ρυθμιζόμενοι μεντεσέδες καθ'ύψος με διπλή μπίλια, βαρέως τύπου αφαλός Κ22 του ιταλικού οίκου seccuremme ή Κ3 diamond για ελεγχόμενη αντιγραφή, μόνο στην εταιρεία ενίσχυση της κάσας με κλειστή πρόκασα, τύπου κοιλοδοκού πάχους 1,5mm με ηλεκτροστατική βαφή ατσάλινο defender για την προστασία του αφαλού ώστε να μην είναι ορατός και προσβάσιμος από έξω μπλοκάρισμα της πόρτας για να μην ανοίγει ούτε με το κλειδί σας από έξω όταν έχετε κλειδώσει από μέσα και έχετε γυρίσει το μισάνοιγμα πλάκα μαγγανίου πίσω από την κλειδαριά Anti Drill γραναζωτή κλειδαριά για την αθόρυβη λειτουργία της καταπέλτης στην κλειδαριά Block για το αυτόματο μπλοκάρισμα-κλείδωμα των πύρων ακόμα και σε περίπτωση παραβίασης περιστρεφόμενο εξάρτημα στο defender, στο σημείο του αφαλού για την αποφυγή διατρήσεώς του με δράπανο μηχανισμός μερικού ανοίγματος (μισάνοιγμα με δυνατότητα μετατροπής του σε μόνιμο σύρτη) περιμετρικό λάστιχο στην κάσα για θερμομόνωση & ηχομόνωση περιμετρικό λάστιχο κάσας αντικρουστικό για να αυξάνεται η μόνωση flaps αριστερά και δεξιά του ανεμοφράκτη για την κάλυψη όλου του κενού κάτω από την ΄πόρτα για μέγιστη ηχομόνωση & θερμομόνωση τοποθέτηση με πάκτωση ατσάλινων πύρρων Φ12 σε ακανόνιστο σχηματισμό, ηλεκτροσυγκόληση και κλείσιμο των κενών με τσιμέντο, ή αφρό πολυουρεθάνης γραπτή εγγύηση 2 ετών για την καλή λειτουργία της πόρτας στα μηχανικά της μέρη. Πως την βλέπετε? Καταννοω ότι ο κυλινδρος δεν ειναι και ότι καλυτερο, καμιά προτίμηση μεταξύ των δύο που βάζουν? Μπορεί να αλλαχτεί και μετά υποθέτω... Έχετε καμιά παρατήρηση ή πρόταση? Μου φαίνεται νορμαλ η προσφορά, τι λέτε? Η πόρτα θα μπεί σε διαμέρισμα που νοικιάζεται, σε πολυκατοικία, σε αντικατάσταση απλής ξύλινης. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
gl8 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, mclein² είπε με κανενα απ'τα 2 σεναρια δε θα εχεις προβλημα γενικως. ελεος, στην ελλαδα ειμαστε - ποια θερμοκρασια λενε οι τεμπεληδες. εχεις 10-20 % μεγαλυτερη ανοχη σε βαρβατου τυπου διαρρηξεις στην τοποθετηση με τσιμεντο.. εργαλεια της πυροσβεστικης + 2 γνωστες του πως γινεται η καταστροφη = εισοδος στο σπιτι ---> 13-18 λεπτα. Βλέπω ότι ξεχνάτε μια σημαντική ιδιότητα των περισσοτέρων πορτών ασφαλείας, είναι πυράντοχες. Αν σας ενδιαφέρει η πυραντίσταση της πόρτας πρέπει να τοποθετείται με τσιμέντο και όχι με αφρό. 1
mclein² Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, gl8 είπε Βλέπω ότι ξεχνάτε μια σημαντική ιδιότητα των περισσοτέρων πορτών ασφαλείας, είναι πυράντοχες. Αν σας ενδιαφέρει η πυραντίσταση της πόρτας πρέπει να τοποθετείται με τσιμέντο και όχι με αφρό. και γιατι παραθετεις εμενα ; 6 ώρες πριν, jaguar13 είπε Λοιπον, εν τάχει, ελαβα προσφορά για την παρακάτω πόρτα στα 450 τοποθετημένη: διπλή θωράκιση με ηλεκτρογαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους 0,8mm κάθετες νευρώσεις εσωτερικά τύπου Ω μόνωση στο εσωτερικό των 2 θωρακίσεων με φελιζόλ για θερμομόνωση - ηχομόνωση 20 σημεία κλειδώματος και 1 της ηλεκτρικής κλειδαριάς προαιρετικά (21 σημεία) ρυθμιζόμενοι μεντεσέδες καθ'ύψος με διπλή μπίλια, βαρέως τύπου αφαλός Κ22 του ιταλικού οίκου seccuremme ή Κ3 diamond για ελεγχόμενη αντιγραφή, μόνο στην εταιρεία ενίσχυση της κάσας με κλειστή πρόκασα, τύπου κοιλοδοκού πάχους 1,5mm με ηλεκτροστατική βαφή ατσάλινο defender για την προστασία του αφαλού ώστε να μην είναι ορατός και προσβάσιμος από έξω μπλοκάρισμα της πόρτας για να μην ανοίγει ούτε με το κλειδί σας από έξω όταν έχετε κλειδώσει από μέσα και έχετε γυρίσει το μισάνοιγμα πλάκα μαγγανίου πίσω από την κλειδαριά Anti Drill γραναζωτή κλειδαριά για την αθόρυβη λειτουργία της καταπέλτης στην κλειδαριά Block για το αυτόματο μπλοκάρισμα-κλείδωμα των πύρων ακόμα και σε περίπτωση παραβίασης περιστρεφόμενο εξάρτημα στο defender, στο σημείο του αφαλού για την αποφυγή διατρήσεώς του με δράπανο μηχανισμός μερικού ανοίγματος (μισάνοιγμα με δυνατότητα μετατροπής του σε μόνιμο σύρτη) περιμετρικό λάστιχο στην κάσα για θερμομόνωση & ηχομόνωση περιμετρικό λάστιχο κάσας αντικρουστικό για να αυξάνεται η μόνωση flaps αριστερά και δεξιά του ανεμοφράκτη για την κάλυψη όλου του κενού κάτω από την ΄πόρτα για μέγιστη ηχομόνωση & θερμομόνωση τοποθέτηση με πάκτωση ατσάλινων πύρρων Φ12 σε ακανόνιστο σχηματισμό, ηλεκτροσυγκόληση και κλείσιμο των κενών με τσιμέντο, ή αφρό πολυουρεθάνης γραπτή εγγύηση 2 ετών για την καλή λειτουργία της πόρτας στα μηχανικά της μέρη. Πως την βλέπετε? Καταννοω ότι ο κυλινδρος δεν ειναι και ότι καλυτερο, καμιά προτίμηση μεταξύ των δύο που βάζουν? Μπορεί να αλλαχτεί και μετά υποθέτω... Έχετε καμιά παρατήρηση ή πρόταση? Μου φαίνεται νορμαλ η προσφορά, τι λέτε? Η πόρτα θα μπεί σε διαμέρισμα που νοικιάζεται, σε πολυκατοικία, σε αντικατάσταση απλής ξύλινης. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. α) ζητα κλειδαρια γραναζωτη & οχι 3στροφη (κλακ-κλακ-κλακ) β) παρε οποιον κυλινδρο δινουν φθηνοτερα (και τα 2 αντιγραφονται σε κλειδαρα πολυ απλα με 4€) & αλλαξε τον με κατι καλυτερο. γ) τα 450 ειναι με φπα ?
jaguar13 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Κλειδαριά από ότι βλέπω γραναζωτή γραφει. Αρα είμαι οκ, σωστά? Τον Κ22 λέω να βάλω σε κύλινδρο. Άμα θέλει τον αλλάζει ο ενοικιαστής. Τα 450 είναι χωρίς ΦΠΑ αλλά όπως καταλαβαίνουμε δεν με πολυαπασχολεί. 🙄 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!! 1
mclein² Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 17 λεπτά πριν, jaguar13 είπε Κλειδαριά από ότι βλέπω γραναζωτή γραφει. Αρα είμαι οκ, σωστά? Τον Κ22 λέω να βάλω σε κύλινδρο. Άμα θέλει τον αλλάζει ο ενοικιαστής. Τα 450 είναι χωρίς ΦΠΑ αλλά όπως καταλαβαίνουμε δεν με πολυαπασχολεί. 🙄 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!! δεν πιστευω να ειναι γραναζωτη με επιλογες τους κυλινδρους Κ22 & Diamond. το αναφερω για να εχεις λιγοτερα προβληματα (ως ενοικιαζομενο) στο μελλον.
jaguar13 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 ΄Ετσι γράφει, γραναζωτή με καταπέλτη, και αφαλό Κ22 ή Κ3 diamond. Δεν είναι εντάξει? Τι προβλήματα μπορεί να έχω? Δεν αλλάζω απλά κύλινδρο αν θέλω (πχ, agb, abloy κλπ). Αν μπορείς γίνε λίγο ποιο αναλυτικός για μας τους άσχετους. Οχι τίποτα αλλο, αλλά να ξέρω τι ζητάω.
mclein² Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 14 λεπτά πριν, jaguar13 είπε ΄Ετσι γράφει, γραναζωτή με καταπέλτη, και αφαλό Κ22 ή Κ3 diamond. Δεν είναι εντάξει? Τι προβλήματα μπορεί να έχω? Δεν αλλάζω απλά κύλινδρο αν θέλω (πχ, agb, abloy κλπ). Αν μπορείς γίνε λίγο ποιο αναλυτικός για μας τους άσχετους. Οχι τίποτα αλλο, αλλά να ξέρω τι ζητάω. σου λεω αποκλειεται να βαλει γραναζωτη & μου λες "ετσι γραφει". τι παραπανω να πω ; πηγαινε δοκιμασε τη. αν ειναι γραναζωτη δε θα καταλαβαινεις τη λειτουργια. αν δεν ειναι, θα ακους ειτε 2 - ειτε 3 φορες το γυρισμα του κλειδιου. (κλακ - κλακ). ναι, μπορεις σε καθε περιπτωση να βαλεις οποιοδηποτε κυλινδρο. οι κλειδαριες της securemme (γιατι με τετοια πιστευω θα στη φερουν) 2στροφες/3στροφες εχουν μια μικρη ευπαθεια & στην 5ετια παραδιδουν το πνευμα. (60-70% πλεον). οποτε για να μην πληρωνεις λυσιμο πορτας & νεα κλειδαρια τότε, παρε απο τωρα κανονικη γραναζωτη.
turbat0s Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Γιατί δεν τον ρωτάς ποιά ακριβώς κλειδαριά (γραναζωτή όπως ισχυρίζεται) θα σου φορέσει στην πόρτα? 2
Patrikeas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Καλησπερα.Εχω διαβασει σχεδον ολες τις σελιδες και εχω διαφωτιστει αρκετα σχετικα με τι παιζει στην αγορα θωρακισμενων πορτων και κλειδαριων γενικα. Σας εκτιμω για τις γνωσεις και τις πληροφοριες που μας παρεχετε.Θελω να ρωτησω καποια πραγματα και να μου πειτε ενημερωτικα. 1)Ειχα βαλει το 2015 δυο πορτες axi home 3d(δεν το ειχα ψαξει τρομερα τοτε)πιστευετε οτι δεν ηταν καλη επιλογη; 2)Αν αποφασισω να αλλαξω κυλινδρο,ισως και defender γινεται;Αυτος εβαζε και ενα επιστομιο τριγωνικο μπροστα. Νομιζω πως ο vachette axi 3d με καλυπτει ακομα. 3)Το μοντελο το ελεγε τοτε "Star"axi home και ελεγε οτι εβαζε στην πλευρα της κλειδαριας πλακα μαγγανιου απο πανω μεχρι κατω 2.5 χιλ.Ηταν η πορτα που εστειλε στο ΕΜΠ και υποτιθεται πηρε rc5!Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο τα εφαμοζει στους πελατες του. 4) Στην τοποθετηση εβαλε μπετοβεργες,ηλεκ/ση,και τσιμενταρισμαΗμουν μπροστα εκανε πιστευω καλη δουλεια. 5)Το μονο αρνητικο στην μια πορτα καπου ψιλοκολλαει στο πρωτο στοφαρισμα η κλειδαρια και απο οτι ειδα πρεπει να βρισκει η γλωσσα ή ο ενας πυρος στην εσοχη της κασας. Πρεπει να εχει γινει η βλακεια απο το εργοστασιο τους γιατι στο κασωμα εκει που μπαινουν οι πυροι αναμεσα στης γλωσσας και πρωτου πυρου το εχουν στραβωσει ελαχιστα. Καποια πατατα μαλλον δεν τους βγηκε. 6)Ο Κουρος πρεπει να φτιαχνει πορτες με ισχυροτατη θωρακιση αν ειναι αληθη και τα πραγματοποιει στις πορτες του(λεει 2mm ατσαλ/ρινα μεσα-εξω, ενδιαμεσα πολλοι οριζοντιοι καθετοι δοκοι ,καλοι κυλινδροι κλπ. Πιστευω το τσιμενταρισμα το θεωρω απαραιτητο,αλλιως μακρια.Για μενα προσωπικα τουλαχιστον. Τι γνωμη εχεται; Συγνωμη για το κατεβατο και ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες απαντησεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα