Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, pintourikio είπε

Σ' αυτά τα λεφτά είναι περιορισμένες οι επιλογές.

Εγώ θα πήγαινα σε 3-4 καταστήματα να πάρω προσφορά.. θα ήθελα:

α) διπλή θωράκιση πόρτας με 1mm πάχος λαμαρίνας

β) γραναζωτη κλειδαριά μάρκας cisa ή iseo ή mottura ή multlock

γ) defender ιδανικά disec bd200

δ) ιδανικά εγκατάσταση με τσιμέντο

ε) τελευταίο και πιο σημαντικό είναι η επιλογή του κυλίνδρου, τα πιο πολλά καταστήματα έτσι και αλλιώς δίνουν ελάχιστες επιλογές και συνήθως αρκετά κακές.. Ρωτά τους τι επιλογές έχεις και έλα να μας πεις.

Εγώ θα επέλεγα την προσφορά που μου δίνει τα περισσότερα από τα παραπάνω, χωρίς να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στους κυλίνδρους που θα μου προτείνουν και μετά θα έκανα μόνος μου την αλλαγή του κυλίνδρου (μια βίδα συνήθως) με έναν αξιόλογο κύλινδρο 50-80 ευρώ, για να παραμείνω στο μπάτζετ των 600 ευρώ.

παιζει να αγοραστει πορτα χωρις κυλινδρο για να βαλουμε εμεις οποιον θελουμε? ή θα μας πουν ολοι με κιλυνδρο αναγκαστικα?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

παιζει να αγοραστει πορτα χωρις κυλινδρο για να βαλουμε εμεις οποιον θελουμε? ή θα μας πουν ολοι με κιλυνδρο αναγκαστικα?

Σπάνια να το δεχτούν, συνήθως σε αυτά τα μπάτζετ τοποθετούν κυλίνδρους που κοστίζουν 20 ευρώ περίπου. Μπορείς όμως να ρωτήσεις τι επιλογές κυλίνδρων έχεις και αν γίνεται να τοποθετηθεί κάποιος άλλος που θα επιλέξετε εσείς.. 

Δημοσ.

Καλησπέρα, καταρχήν συγχαρητήρια στο topic και τις απίστευτα αξιόπιστες απαντήσεις-ενημερώσεις. Στην αναζήτηση μου για πόρτα... είδα αυτή την κλειδαριά της φωτογραφίας. Είναι Mottura (έτσι μου είπαν) η οποία έχει αυτόματο μηχανικό (ΟΧΙ ηλεκτρικό)  κλείδωμα, (η πάνω γλώσσα που φαίνεται στη φώτο με το δάχτυλο) κλειδώνει αυτόματα την κλειδαριά  και τους υπόλοιπους πύρους της πόρτας.

Αν θες να ξεκλειδώσεις μπορείς κανονικά με το κλειδί και από μέσα απλά με την πετούγια. 

Ξέρεις κανείς παραπάνω στοιχεία? που μπορώ να την προμηθευτώ? Τιμή? πιθανόν πράγματα που πρέπει να προσέξω? Ψάχνοντας και στο site της Mottura βρήκα το επισυναπτόμενο pdf (νομίζω είναι η κλειδαριά που λέω)

Ευχαριστώ!

Mottura-Automatic-Lock-Mechanic-1.jpg

Mottura-Automatic-Lock-Mechanic.jpg

Mottura Autolock SERIA 85A.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, iakovoskipriotis είπε

τα κλειδια απο 4ks plus υπάρχουν ? οι rs3s εχουν κλειδωμενα προφιλ στο εργοστασιο (ιταλια) και γι άυτο δεν υπαρχουν κλειδια στα χερια κανενος η αλλος ειναι ο λογος ?

4ks κλειδια εχει ο αντιπροσωπος. 

εαν καποιος εχει δικο του προφιλ, εχει κλειδια και εκεινος.

rs3s, c48, dck κ καποιοι ακομη κυλινδροι δεν επιτρεπουν την κυκλοφορια κλειδιων σε εμπορους / αντιπροσωπους.

15 ώρες πριν, rafeek είπε

αχαχαχαχα ωραια, μου φτιαξατε την ημερα

ειχα κανει μεγαλη ερευνα πριν την αγορα και ειχα ακουσει τα καλυτερα με 0 παραβιασεις .... πριν να διαβασω εδω

πριν λιγους μηνες εβαλα αυτην [screenshot] με την maxilock

εχω βεβαια συναγερμο + καμερες και σκυλο αλλα χαλαστηκα τωρα ...

.

ps

δωσε info :) τι κανω? αλλαζω? το defender? τον κυλινδρο? ολη την κλειδαρια?

.

* να συμπληρωσω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την κατασκευη σαν πορτα που μπηκε με τσιμεντο και ολα οσαν χρειαζοντουσαν,

ειναι εντελως αθορυβη και η κλειδαρια, με φοβερη ηχομονωση κλπ. κλπ.

Screenshot 2020-05-17 at 5.09.17 PM.png

δεν κανετε τιποτα - απλα περιμενετε 3-5 χρονια κ κανετε αλλαγη οταν γινουν περισσοτερες οι διαρρηξεις. 

το προβλημα ειναι οτι το εξωτερικο διακοσμητικο/defender ειναι πολυ δυσκολο να μην αφησει σημαδια και αργοτερα δεν ξερω πως θα φαινεται με οτιδηποτε διαφορετικο.

14 ώρες πριν, iakovoskipriotis είπε

Ισχύει αυτό για τα μαγνητικα Disec Defender ?

ναι, ισχυει (παντα με επιφυλαξη σε καποιο ποσοστο) γι'αυτο παντα φροντιζουμε πισω απο ενα defender (μαγνητικο ή μη) να υπαρχει ενας σοβαρος κυλινδρος.

γενικα το μαγνητικο ντιφεντερ ή ενας στελθ ή οποιοσδηποτε πανακριβος συνδιασμος δεν ειναι η απολυτη λυση. ουσιαστικα ο καθενας προσθετει πραγματα για την ασφαλεια του - αναλογα με τις αναγκες του & τις συνθηκες τις οποιες βρισκεται.

8 ώρες πριν, antonyp954 είπε

Καλησπέρα, καταρχήν συγχαρητήρια στο topic και τις απίστευτα αξιόπιστες απαντήσεις-ενημερώσεις. Στην αναζήτηση μου για πόρτα... είδα αυτή την κλειδαριά της φωτογραφίας. Είναι Mottura (έτσι μου είπαν) η οποία έχει αυτόματο μηχανικό (ΟΧΙ ηλεκτρικό)  κλείδωμα, (η πάνω γλώσσα που φαίνεται στη φώτο με το δάχτυλο) κλειδώνει αυτόματα την κλειδαριά  και τους υπόλοιπους πύρους της πόρτας.

Αν θες να ξεκλειδώσεις μπορείς κανονικά με το κλειδί και από μέσα απλά με την πετούγια. 

Ξέρεις κανείς παραπάνω στοιχεία? που μπορώ να την προμηθευτώ? Τιμή? πιθανόν πράγματα που πρέπει να προσέξω? Ψάχνοντας και στο site της Mottura βρήκα το επισυναπτόμενο pdf (νομίζω είναι η κλειδαριά που λέω)

Ευχαριστώ!

Mottura Autolock SERIA 85A.pdf 913 kB · 5 downloads

με ενδιαφερει κι εμενα εαν μαθεις για περισσοτερα στοιχεια - αντιπροσωπο που να ενδιαφερεται να τη φερει & το κοστος.

Επεξ/σία από mclein²
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, swayback said:

... Οκ, δεν είναι securemme K2 να έχουμε το ένα κρούσμα μετά το άλλο, ...

τι ακριβώς έγινε, picking, βρήκαν αντικλείδια από κάπου, ή τρύπησαν/έσπασαν τον κύλινδρο ή την πόρτα?
Πάντως εδώ στην επαρχία τους securemme K2 τους εχουν σε υπόληψη και μόνον καλά άκουγα, έλεγαν ότι είναι οι καλύτεροι οικονομικοί και τέτοια. Μάλλον δεν ισχύει (ή όχι πια) ή τα παραλένε, σωστά?

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, eyw είπε

τι ακριβώς έγινε, picking, βρήκαν αντικλείδια από κάπου, ή τρύπησαν/έσπασαν τον κύλινδρο ή την πόρτα?
Πάντως εδώ στην επαρχία τους securemme K2 τους εχουν σε υπόληψη και μόνον καλά άκουγα, έλεγαν ότι είναι οι καλύτεροι οικονομικοί και τέτοια. Μάλλον δεν ισχύει (ή όχι πια) ή τα παραλένε, σωστά?

εξαρταται τι σημαινει επαρχια.

γιατι Λακωνια, Σπαρτη, Πατρα, Μεσολογγι, Αγρινιο, Λαμια κ σε καποια ακομη μερη που υπαρχουν σοβαροι επαγγελματιες με σημειωσεις, ο κ2 ειναι σουρωτηρι. (οπως και ο Asix Pro)

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, antonyp954 είπε

Ευχαριστώ!

Mottura Autolock SERIA 85A.pdf 913 kB · 5 downloads

Μιλώντας με τον πορτά, με ενημέρωσε ότι το επιπλεόν κόστος στη προσφορά που έχω πάρει για μια τέτοια κλειδαρία είναι 250€.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, antonyp954 είπε

Μιλώντας με τον πορτά, με ενημέρωσε ότι το επιπλεόν κόστος στη προσφορά που έχω πάρει για μια τέτοια κλειδαρία είναι 250€.

ειναι εισοδος διαμμερισματος ή πολλων διαμμερισματων ;

Δημοσ.
7 minutes ago, mclein² said:

... κ σε καποια ακομη μερη που υπαρχουν σοβαροι επαγγελματιες με σημειωσεις, ο κ2 ειναι σουρωτηρι. (οπως και ο Asix Pro)

δηλαδή ο K2 παραβιάζεται εύκολα (picking, bumping κλπ) ή σπάει?
ο ASIX PRO δεν είναι ειδική περίπτωση με κόκινα (εργοταξιακά) περίεργα κλειδιά?
.
ευχαριστώ για την ταχύτατη ενημέρωση-καμπανάκια, Forewarned is Forearmed.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, eyw είπε

δηλαδή ο K2 παραβιάζεται εύκολα (picking, bumping κλπ) ή σπάει?
ο ASIX PRO δεν είναι ειδική περίπτωση με κόκινα (εργοταξιακά) περίεργα κλειδιά?
.
ευχαριστώ για την ταχύτατη ενημέρωση-καμπανάκια, Forewarned is Forearmed.

ο κ2 επειδη εχει πολυ ρηχο συνδιασμο, συνηθως ανοιγει με την τεχνικη foil αλλα υπαρχουν κ περιπτωσεις διαρρηκτων που πιαστηκαν με καμια 15αρια κλειδια τα οποια δοκιμαζαν/δουλευαν σε διαφορους κυλινδρους. (οτι κανουν και για τις κλειδαριες χρηματοκιβωτιου).

ο asix pro ειναι ενας basic κυλινδρος οπως ο k2 (και χειροτερος) γιατι ειναι μονης σειρας συνδιασμου και οχι δεν ειναι ειδικη περιπτωση.

το κοκκινο κλειδι ειναι εργοταξιακο & οταν χρησιμοποιηθει ενα απο τα 5 γκρι ακυρωνεται το εργοταξιακο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημεριζω Mclein και λοιπα παιδια. Λοιπον αγαπητε σε ειχα ενοχλησει προ ημερων για πορτα ασφαλειας και καποιες ιδεες για καταστηματα και παρελκομενα. Λοιπον ,η ερευνα ξεκινησε το Σαββατο με 2 επισκεψεις σε μαγαζι στον Αλιμο ,κυπριων αγωνιστων 16, οπου ο boss εκει μου μιλησε για μια πορτα κατηγοριας 4 με κλειδαρια cipierre AB , κυλινδρο ISEO  r 90 kai defender disec monolito roc bd 200. Τοποθετουσε και οποιον αλλο ηθελα πληρωνοντας την επιπλεον διαφορα. Η τιμη στα 950 με laminate και επιπλεον 250 για καπλαμα. Σε ερωτηση μου για CISA rev pro μου απαντησε επι λεξη : εαν μιλουσαμε για τις παλιες κλειδαριες που ζυγιζαν 15 κιλα οκ. Τωρα λεει που φτιαχνονται στην Τουρκια και εχουν ελαφρυνει πολυ δεν το συνιστω. Με λιγα λογια υπονοησε οτι εχουν σκαρτεψει τα υλικα κατασκευης και δεν ειναι οπως αυτες που φτιαχνονταν Ιταλια . Η επομενη επισκεψη ηταν στον τυπο της λεωφ. Αργυρουπολεως στην πολεοδομια. Αυτος ειχε σαφως πιο πλουσια γκαμα απο πορτες. Καταρχας, δεν ηταν αρνητικος σε τιποτα απο οσα του ειπα . Τοποθετει οτι θελω. Μου εκανε εντυπωση γιατι αλλοι τον ειχαν χαρακτηρισει "ουρακοταγκο" . Τοποθετει απο κλειδαρια την ISEO GF 668 , κυλινδρο Iseo R 50 αλλα και R 90 και defender απο μονος του το μαγνητικο της DISEC mrm 29. Εγω του ειπα οτι σκεφτομαι και το απλο το BKD 250 αλλα αυτος μου ειπε οτι προτιμα το μαγνητικο για επιπλεον ασφαλεια. Στο κομματι του κυλινδρου του ζητησα Evva 4ks και απλα μου ειπε να την παρω εγω και δεν εχει προβλημα. Στο κομματι της κλειδαριας ,σε ερωτηση μου για CISA rev pro δεν ηταν αρνητικος, την ειχε αλλα θεωρει οτι η λεπτοτερη "γλωσσα" της σε σχεση με την ISEO ειναι μειονεκτημα. Σε πορτα μιλησαμε για την IDEAL 19 αλλα και την IDEAL 22 που πραγματικα μου αρεσε πολυ. Εννοειται καπλαμας και τιμη στα 1200 ευρω. Λοιπον ? περιμενω σχολια.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ion70 είπε

Καλημεριζω Mclein και λοιπα παιδια. Λοιπον αγαπητε σε ειχα ενοχλησει προ ημερων για πορτα ασφαλειας και καποιες ιδεες για καταστηματα και παρελκομενα. Λοιπον ,η ερευνα ξεκινησε το Σαββατο με 2 επισκεψεις σε μαγαζι στον Αλιμο ,κυπριων αγωνιστων 16, οπου ο boss εκει μου μιλησε για μια πορτα κατηγοριας 4 με κλειδαρια cipierre AB , κυλινδρο ISEO  r 90 kai defender disec monolito roc bd 200. Τοποθετουσε και οποιον αλλο ηθελα πληρωνοντας την επιπλεον διαφορα. Η τιμη στα 950 με laminate και επιπλεον 250 για καπλαμα. Σε ερωτηση μου για CISA rev pro μου απαντησε επι λεξη : εαν μιλουσαμε για τις παλιες κλειδαριες που ζυγιζαν 15 κιλα οκ. Τωρα λεει που φτιαχνονται στην Τουρκια και εχουν ελαφρυνει πολυ δεν το συνιστω. Με λιγα λογια υπονοησε οτι εχουν σκαρτεψει τα υλικα κατασκευης και δεν ειναι οπως αυτες που φτιαχνονταν Ιταλια . Η επομενη επισκεψη ηταν στον τυπο της λεωφ. Αργυρουπολεως στην πολεοδομια. Αυτος ειχε σαφως πιο πλουσια γκαμα απο πορτες. Καταρχας, δεν ηταν αρνητικος σε τιποτα απο οσα του ειπα . Τοποθετει οτι θελω. Μου εκανε εντυπωση γιατι αλλοι τον ειχαν χαρακτηρισει "ουρακοταγκο" . Τοποθετει απο κλειδαρια την ISEO GF 668 , κυλινδρο Iseo R 50 αλλα και R 90 και defender απο μονος του το μαγνητικο της DISEC mrm 29. Εγω του ειπα οτι σκεφτομαι και το απλο το BKD 250 αλλα αυτος μου ειπε οτι προτιμα το μαγνητικο για επιπλεον ασφαλεια. Στο κομματι του κυλινδρου του ζητησα Evva 4ks και απλα μου ειπε να την παρω εγω και δεν εχει προβλημα. Στο κομματι της κλειδαριας ,σε ερωτηση μου για CISA rev pro δεν ηταν αρνητικος, την ειχε αλλα θεωρει οτι η λεπτοτερη "γλωσσα" της σε σχεση με την ISEO ειναι μειονεκτημα. Σε πορτα μιλησαμε για την IDEAL 19 αλλα και την IDEAL 22 που πραγματικα μου αρεσε πολυ. Εννοειται καπλαμας και τιμη στα 1200 ευρω. Λοιπον ? περιμενω σχολια.

στον μαστορα με τις σιπιερε ελα να σου δωσω 2 κουτες με σπασμενες γλωσσες να του τις πας δωρο. επισης, πες του οτι οι cisa δε φτιαχονται τουρκια παρα μονο μερος απο τα σωθικα αλλα και παλι απο τις σιπιερε καλυτερες ειναι. εναλλακτικα πες του να σου βαλει Mul-T-Lock Los να δουμε τι θα μας πει γι'αυτες τις μαπα κλειδαριες.

ο αλλος με τις iseo (που σου λεει βαζω οτι θες κ βαζει οτι τον βολευει) πες του να σου δωσει τιμη με Iseo SLS και καμια αλλη. 

επισης, το mrm29 ειναι οκ λυση αλλα το bkd250 ειναι μακραν σκληροτερο. αφου του αρεσουν τα μαγνητικα, ας σου δωσει τιμη με mrm23 ή mag3g.

τελος, οι γλωσσες για χιλιοστα διαφερουν και το μονο που παιζει ρολο ειναι το ελατηριο εσωτερικα και εκει καταληγουμε σε Cisa Revo -> Mul-t-Lock Los -> Iseo SLS -> και μετα οτιδηποτε αλλο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ion70 είπε

Εγώ σου έγραψα την δική μου εμπειρία και 2-3 ακόμη και σου ανέφερα παρόλο αυτά, ότι μπορείς να πας σε όποιο μαγαζί θες.

Μπορεί να άλλαξε την πολιτική ή τώρα να αναγκάστηκε να είναι εξυπηρετικός ή να σε εξυπηρέτησε κάποιος υπάλληλος..

Επεξ/σία από pintourikio
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, pintourikio είπε

Εγώ σου έγραψα την δική μου εμπειρία και 2-3 ακόμη και σου ανέφερα παρόλο αυτά, ότι μπορείς να πας σε όποιο μαγαζί θες.

Μπορεί να άλλαξε την πολιτική ή τώρα να αναγκάστηκε να είναι εξυπηρετικός ή να σε εξυπηρέτησε κάποιος υπάλληλος..

καλα ναι, αλλαξε μπλουζακι απο πολο φοραει μονο D&G 😁

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, pintourikio είπε

To ξερω και δεν καταλογιζω ευθυνες. Το ιδιο το αφεντικο ηταν και βρεθηκαμε και σχεδον γειτονες με κοινους γνωστους. Μπορει να αλλαξε οπως λες αλλα μπορει φιλε μου να πηγες με στυλακι "ξερολα" και να τον εκνευρισες. Ξερεις πολλες φορες σε λιγο περιεργα ατομα χρειαζεται διπλωματια προσεγγισης. Και στο λεει καποιος που ειναι το αντιθετο του διπλωματη. Ειμαι λιγο πρωτογονος στη προσεγγιση και μπορει να στραβωσω ευκολα. Παντως μου ειπε διαφορα περι ανταγωνισμου και πελατων αλλα το βασικο ειναι οτι ειναι δεκτικος σε αλλαγες . Αυτο με χαροποιησε γιατι και κοντα μου ειναι σχετικα και η ποικιλια του μου ηταν εξαρχης ενδιαφερουσα. Τωρα μενει να καταληξω εγω στο τι θα βαλω γιατι η αληθεια ειναι οτι με αυτα που μου εγραψε και ο mclein ειμαι λιγο σε διλημμα. Απλο ντιφεντερ της Disec oπως το BDK 250 η' το μαγνητικο  της ? Κυλινδρο Evva 4ks η' ISEO r 90 ? και τελος την κλειδαρια . Την πολυδιαφημισμενη μεχρι παρεξηγησεως CISA rev pro η' εστω την ISEO sls ? Βεβαια το SLS αναφερεται σε self locling system και οχι σε καποιο μοντελο, και σημαινει οτι εχει καταπελτη που πεφτει σε προσπαθεια διαρρηξης. Ειναι δηλαδη συστημα και οχι ονομασια μοντελου της ISEO. Λογικα τετοια ειναι και η GF 668 που βαζει ο συγκεκριμενος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...