Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να προσέχουμε σε θηλιές (λέγονται και γωνίες, padlock hasp) για λουκέτα?
Οι τιμές κυμαίνονται από 3€ για no-name έως 15€ για επώνυμες, πχ CISA.
Υποθέτω ότι οι επώνυμες θα έχουν πιο ανθεκτικά κράματα κλπ αλλά με 5:1 διαφορά τιμής σκέφτομαι μήπως κατά 90% πληρώνουμε μάρκετινγκ και μπόνους στελεχών και ελάχιστα για αντοχή σε (πχ) λοστούς ή φλόγιστρα.
                  cisa-06300-18-60.jpg
Αυτό που πειράζει είναι ότι για 3-4 ζεύγη θηλιών η διαφορά τιμής είναι μεγάλη, αν ανώνυμες και επώνυμες είναι περίπου το ίδιο τότε τα έξτρα +40€ που γλυτώνεις μπορείς να τα επενδύσεις σε καλύτερο λουκέτο, πχ ABLOY.

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 9/4/2020 στις 8:58 ΜΜ, mclein² είπε

εαν καποιος θελει κλειδια που δεν υπαρχουν στα χερια κανενος, μονοδρομος ο rs3s.

τα κλειδια απο 4ks plus υπάρχουν ? οι rs3s εχουν κλειδωμενα προφιλ στο εργοστασιο (ιταλια) και γι άυτο δεν υπαρχουν κλειδια στα χερια κανενος η αλλος ειναι ο λογος ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, eyw είπε

Τι να προσέχουμε σε θηλιές (λέγονται και γωνίες, padlock hasp) για λουκέτα?
Οι τιμές κυμαίνονται από 3€ για no-name έως 15€ για επώνυμες, πχ CISA.
Υποθέτω ότι οι επώνυμες θα έχουν πιο ανθεκτικά κράματα κλπ αλλά με 5:1 διαφορά τιμής σκέφτομαι μήπως κατά 90% πληρώνουμε μάρκετινγκ και μπόνους στελεχών και ελάχιστα για αντοχή σε (πχ) λοστούς ή φλόγιστρα.
                  cisa-06300-18-60.jpg
Αυτό που πειράζει είναι ότι για 3-4 ζεύγη θηλιών η διαφορά τιμής είναι μεγάλη, αν ανώνυμες και επώνυμες είναι περίπου το ίδιο τότε τα έξτρα +40€ που γλυτώνεις μπορείς να τα επενδύσεις σε καλύτερο λουκέτο, πχ ABLOY.

Ναι η διαφορά είναι και στο κράμα και στη θερμική επεξεργασία. Της Cisa, όπως και άλλες (πχ Abloy), έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία για μεγαλύτερη αντοχή σε κοπτικά εργαλεία κλπ. Όχι ότι ο τροχός δεν θα τις κόψει, αλλά δεν θα τις κόψει βούτυρο. 

Προσωπικά μου αρέσει αυτό το στυλ γωνιών αλλά είναι σαφώς πιο ακριβές (της Gevy κάπου 25 και της Abloy οι αντίστοιχες, τα διπλάσια+).

Εννοείται πως πληρώνεις και το brand, οπότε σίγουρα θα υπάρχουν και πιο φθηνές hardened αλλά θέλει λίγο ψάξιμο. Πάντως είναι πολύ σημαντικό και που θα πιάσουν/τοποθετηθούν, ε.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, swayback said:

... Της Cisa, όπως και άλλες (πχ Abloy), έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία για μεγαλύτερη αντοχή σε κοπτικά εργαλεία κλπ. Όχι ότι ο τροχός δεν θα τις κόψει, αλλά δεν θα τις κόψει βούτυρο.  ...

σημαντικό, κάτι κερδίζουμε.

.

... Προσωπικά μου αρέσει αυτό το στυλ γωνιών αλλά είναι σαφώς πιο ακριβές (της Gevy κάπου 25 και της Abloy οι αντίστοιχες, τα διπλάσια+). ...

και μένα μ'αρέσουν αυτές
gevy-pr.jpg και ABLOY-PL201.jpg και  ABLOY-PL201-fig.jpg 
τις θεωρώ ιδανικές για λουκέτα τάκου (shutter) αν και θα προτιμούσα το καμπύλο προστατευτικό που στεγάζει τις θηλιές να είναι ανεξάρτητο.

.

... Πάντως είναι πολύ σημαντικό και που θα πιάσουν/τοποθετηθούν, ε.

ναι, και βέβαια, εγώ θα πρότεινα απ'ευθείας ηλεκτροκόλληση ή αν βάλεις τις βίδες κάνε ηλεκτροκόλληση στο πίσω μέρος βίδας-παξιμαδιού έτσι ώστε να μην μπορεί να ξεβιδώσει.

Επεξ/σία από eyw
διατύπωση
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, eyw είπε

εγώ θα πρότεινα απ'ευθείας ηλεκτροκόλληση ή αν βάλεις τις βίδες κάνε ηλεκτροκόλληση στο πίσω μέρος βίδας-παξιμαδιού έτσι ώστε να μην μπορεί να ξεβιδώσει.

gwnia_louketou_cisa.jpg

Αν προσέξεις, οι τρύπες στις γωνίες είναι τετράγωνες. Το ίδιο και οι βίδες στο πάνω μέρος. Είναι τετράγωνες ακριβώς για αυτό τον λόγο...για να μην μπορούν να περιστραφούν από έξω. Οι προσεγμένες γωνίες έχουν αυτή τη λεπτομέρεια. 

Αλλά ναι, η ηλεκτροκόλληση είναι πιο σίγουρη λύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι, έχω θηλιές και το πρόσεξα ότι είναι τετράγωνες.
Ο κύριος λόγος που θέλω ηλεκτροκόλληση μεταξύ παξιμαδιού-βίδας είναι διότι η πόρτα έχει τζάμι, αν σπάσει ή κόψει ένα κομμάτι τζαμιού 20x20cm τότε περνάει μέσα χέρι με κλειδί και τις ξεβιδώνει άνετα.
Και δεν με πειράζει που με την ηλεκτροκόλληση θα μείνουν μόνιμα.

Επεξ/σία από eyw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, swayback είπε

1. Η εικόνα με την προσφορά, θα ήταν καλό να σβηστεί αν θες για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.

2. Το είχαμε συζητήσει πάλι φέτος τον Ιανουάριο αν θυμάσαι. Μια σχετική αναζήτηση να κάνεις στο συγκεκριμένο νήμα ή και στα παλαιότερα για "Maxi lock", θα βρεις αναρτήσεις (βρήκα πρόχειρα κάποιες από Οκτώβριο του 2019) στις οποίες γίνεται αναφορά για καταγεγραμμένα κρούσματα σε πόρτες με maxi lock κύλινδρο. Οκ, δεν είναι securemme K2 να έχουμε το ένα κρούσμα μετά το άλλο, αλλά και μόνο που έχουν καταγραφεί ορισμένα, αυτό θα με προβλημάτιζε. Ειδικά όταν στην αγορά υπάρχουν ανώτεροι κύλινδροι. Και ειδικά όταν χρεώνει 350€. Είναι και κρίμα γιατί ο συγκεκριμένος κατασκευαστής πορτών, μέχρι πριν 2-3 χρόνια έβαζε τον Axi Home 3D που ήταν καλύτερος και αν θυμάμαι καλα σε αυτόν δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα. 

350€ για σετ κλειδαριάς με κύλινδρο για τον οποίο έχουν αναφερθεί κρούσματα και ο οποίος προστατεύεται από ένα απλό defender, προσωπικά δεν θα τα έδινα. Ειδικά όταν είναι γνωστό ότι με τόσα χρήματα μπορείς να πάρεις αρκετά καλύτερο κύλινδρο και πολύ καλύτερο defender. 

αχαχαχαχα ωραια, μου φτιαξατε την ημερα

ειχα κανει μεγαλη ερευνα πριν την αγορα και ειχα ακουσει τα καλυτερα με 0 παραβιασεις .... πριν να διαβασω εδω

πριν λιγους μηνες εβαλα αυτην [screenshot] με την maxilock

εχω βεβαια συναγερμο + καμερες και σκυλο αλλα χαλαστηκα τωρα ...

.

ps

δωσε info :) τι κανω? αλλαζω? το defender? τον κυλινδρο? ολη την κλειδαρια?

.

* να συμπληρωσω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την κατασκευη σαν πορτα που μπηκε με τσιμεντο και ολα οσαν χρειαζοντουσαν,

ειναι εντελως αθορυβη και η κλειδαρια, με φοβερη ηχομονωση κλπ. κλπ.

Screenshot 2020-05-17 at 5.09.17 PM.png

Επεξ/σία από rafeek
Δημοσ.

Καλησπερα , εχω ενα προβλημα με το ηλεκτρικο κυπρι εξωπορτας που κανει πολυ θορυβο . Εχετε καποιο  να μου προτείνεται  φθηνο αθορυβο να αλλαξω αυτο που εχω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rafeek είπε

ειχα κανει μεγαλη ερευνα πριν την αγορα και ειχα ακουσει τα καλυτερα με 0 παραβιασεις .... πριν να διαβασω εδω

.

ps

.

* να συμπληρωσω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την κατασκευη σαν πορτα που μπηκε με τσιμεντο και ολα οσαν χρειαζοντουσαν,

Δεν είναι για τα σκουπίδια.. Αλλά αν έχεις την δυνατότητα, μπορείς να το βάλεις στο πρόγραμμα. Εγώ στη θέση σου θα άλλαζα μόνο τον κύλινδρο με έναν abloy protec 2 γιατί ταιριάζει με τον ρότορα του defender. 

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρωτα απ ολα να με συγχωρεσετε, ξερω οτι εδω μεσα υπαρχουν οτι πληροφοριες θα θελα και ακομα περισσοτερες, αλλα δυστυχως αυτο το καιρο δεν εχω χρονο, ή τουλαχιστον οχι αρκετο για να μαθω ενα αντικειμενο που ειμαι τελειως ασχετος.

το στορι ειναι ως εξης, η κοπελα μ εχει φαει για μια πορτα ασφαλειας να τοποθετηθει σε συντομο χρονικο διαστημα και δεν εχω ιδεα πως και τι. μ εστειλε αυτο εδω το λινκ (αφαιρεθηκε) αλλα οπως καταλαβαινετε δε ξερω ουτε αμα ειναι καλο ουτε αμα η τιμη ειναι σωστη. βασικα δε ξερω αν μπορει να τοποθετηθει στο σπιτι της (δε ξερω αν οι διαφορες πορτες εχουν διαφορετικες απαιτησεις οσων αφορα τους τοιχους, το ανοιγμα, κλπ)

οσο αφορα τα χρηματα καλα θα ηταν να μην ανεβουμε πολυ αν ειναι δυνατον. απ οσο βλεπω γραφουν οτι το φπα δε περιλαμβανεται οποτε λογικα 565 παει το καπελο

ευχαριστω

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

πρωτα απ ολα να με συγχωρεσετε, ξερω οτι εδω μεσα υπαρχουν οτι πληροφοριες θα θελα και ακομα περισσοτερες, αλλα δυστυχως αυτο το καιρο δεν εχω χρονο, ή τουλαχιστον οχι αρκετο για να μαθω ενα αντικειμενο που ειμαι τελειως ασχετος.

το στορι ειναι ως εξης, η κοπελα μ εχει φαει για μια πορτα ασφαλειας να τοποθετηθει σε συντομο χρονικο διαστημα και δεν εχω ιδεα πως και τι. μ εστειλε αυτο εδω το λινκ https://www.velias.gr/porta_elliniki.php αλλα οπως καταλαβαινετε δε ξερω ουτε αμα ειναι καλο ουτε αμα η τιμη ειναι σωστη. βασικα δε ξερω αν μπορει να τοποθετηθει στο σπιτι της (δε ξερω αν οι διαφορες πορτες εχουν διαφορετικες απαιτησεις οσων αφορα τους τοιχους, το ανοιγμα, κλπ)

οσο αφορα τα χρηματα καλα θα ηταν να μην ανεβουμε πολυ αν ειναι δυνατον. απ οσο βλεπω γραφουν οτι το φπα δε περιλαμβανεται οποτε λογικα 565 παει το καπελο

ευχαριστω

Αρχικά, θα ήταν καλό να αφαιρέσεις το λινκ γιατί θεωρείται διαφήμιση.

Ποιο είναι το μπάτζετ σας?

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pintourikio είπε

Αρχικά, θα ήταν καλό να αφαιρέσεις το λινκ γιατί θεωρείται διαφήμιση.

Ποιο είναι το μπάτζετ σας?

οσο το δυνατον φτηνοτερα αρκει να ειναι καλη? 😇

ας πουμε μαξ 500-600?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, rafeek είπε

.

ps

.

Η κλειδαριά που έχει λογικά είναι γραναζωτή Iseo/Fiam που είναι αρκετά καλή και αθόρυβη. 

Οι αναφορές που έχουν γίνει για τον κύλινδρο maxilock, αφορούν ορισμένα κρούσματα σε Μοσχάτο και Καλλιθέα (9/2018 έγινε αυτή η αναφορά εδώ). Όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν είναι της πλάκας ο maxi lock, όμως δεν είναι και για 350€. Υπάρχουν απλοί κύλινδροι (1/5), υπάρχουν και κορυφαίοι (5/5). Ο maxi lock είναι κάπου στη μέση. Αν και φαίνεται για καλός κύλινδρος, η ουσία είναι τα κρούσματα. Και ξαναλέω είναι κρίμα, γιατί ο Μπαλωμένος πριν τον Maxilock είχε τον Axi Home 3D, ο οποίος είναι καλύτερος. 

Αν έκανα κάτι, θα ήταν να το βάλω απλά στο πρόγραμμα όπως είπε και ο pintourikio, να αλλάξω κάποια στιγμή μόνο τον κύλινδρο (maxilock) με έναν καλύτερο (κόστος έως 150€ υπολόγισε). Αν η πόρτα είναι κοντά σε εκείνες τις περιοχές που αναφέρθηκαν, ενδεχομένως να έκανα την αλλαγή με την πρώτη ευκαιρία. 

Λόγω του defender που έχει η πόρτα (το οποίο δεν θα το άλλαζα προς το παρόν), η επιλογή κυλίνδρου θα είναι πολύ περιορισμένη καθώς το κλειδί θα πρέπει να χωράει να μπει στην τρύπα. Από ότι βλέπω, η πλάκα του defender έχει πάχος <10mm, οπότε ο Abloy Protec 2 είναι ας το πούμε μονόδρομος. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

οσο το δυνατον φτηνοτερα αρκει να ειναι καλη? 😇

ας πουμε μαξ 500-600?

Σ' αυτά τα λεφτά είναι περιορισμένες οι επιλογές.

Εγώ θα πήγαινα σε 3-4 καταστήματα να πάρω προσφορά.. θα ήθελα:

α) διπλή θωράκιση πόρτας με 1mm πάχος λαμαρίνας

β) γραναζωτη κλειδαριά μάρκας cisa ή iseo ή mottura ή multlock

γ) defender ιδανικά disec bd200

δ) ιδανικά εγκατάσταση με τσιμέντο

ε) τελευταίο και πιο σημαντικό είναι η επιλογή του κυλίνδρου, τα πιο πολλά καταστήματα έτσι και αλλιώς δίνουν ελάχιστες επιλογές και συνήθως αρκετά κακές.. Ρωτά τους τι επιλογές έχεις και έλα να μας πεις.

Εγώ θα επέλεγα την προσφορά που μου δίνει τα περισσότερα από τα παραπάνω, χωρίς να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στους κυλίνδρους που θα μου προτείνουν και μετά θα έκανα μόνος μου την αλλαγή του κυλίνδρου (μια βίδα συνήθως) με έναν αξιόλογο κύλινδρο 50-80 ευρώ, για να παραμείνω στο μπάτζετ των 600 ευρώ.

Επεξ/σία από pintourikio
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...