Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα,

εχω μια πορτα ασφαλειας στο πατρικο μου με 2 κυλινδρους, τον RS3S και τον AP3S.

εχω γραψει και στο παρελθον οτι αν βαλω το rs3s σε αλλο κυλινδρο μπλοκαρει και δεν βγαινει και μου ειχατε πει οτι μαλλον ειναι απο το defender που κανει το κλειδι να μαγκωσει και να μην βγαινει παρα μονο με κλειδαρα. Δυστυχως οι γονεις μεγαλωνουν και λογω απροσεξιας τα φαινομενο ειναι πιο συχνα απο οτι παλαιοτερα και πλεον ειναι κουραστικο, χρονοβορο και εξοδα.

Ποια ειναι η γνωμη σας? Οτι εχω σκεφτει σαν επιλογες ειναι

• να βγαλω τον ap3s και να βαλω rs3s ωστε να μην μαγκωνει σε περιπτωση λαθους
  • να βγαλω το defenfer στο rs3s
  • να βγαλω το rs3s και να βαλω αλλο ισαξιο κυλινδρο

Η επιλογη για περισσοτερο προσοχη στο ανοιγμα-κλειδωμα της πορτας απορριπτεται εξαρχης...🤨

η τριτη επιλογη μου φαινεται η πιο λογικη γιατι το εχουμε βαλει λαθος και στην κεντρικη εισοδο της πολυκατοικιας (την μια φορα εγω μεθυσμενος και αντε να το δικαιολογησω...)

το Rs3s θα μπορω να το βαλω στο σπιτι που μενω εγω, σε απλη ξυλινη πορτα? Τωρα εχω ενα AstralS.  να μην παει χαμενο ...

ΥΓ δεν ξερω αν παιζει σημασια αλλα στη ξυλινη πορτα δεν παιζει να βαλω defender.

Επεξ/σία από gasgounis
  • Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, gasgounis είπε

καλησπερα,

εχω μια πορτα ασφαλειας στο πατρικο μου με 2 κυλινδρους, τον RS3S και τον AP3S.

εχω γραψει και στο παρελθον οτι αν βαλω το rs3s σε αλλο κυλινδρο μπλοκαρει και δεν βγαινει και μου ειχατε πει οτι μαλλον ειναι απο το defender που κανει το κλειδι να μαγκωσει και να μην βγαινει παρα μονο με κλειδαρα. Δυστυχως οι γονεις μεγαλωνουν και λογω απροσεξιας τα φαινομενο ειναι πιο συχνα απο οτι παλαιοτερα και πλεον ειναι κουραστικο, χρονοβορο και εξοδα.

Ποια ειναι η γνωμη σας? Οτι εχω σκεφτει σαν επιλογες ειναι

• να βγαλω τον ap3s και να βαλω rs3s ωστε να μην μαγκωνει σε περιπτωση λαθους
  • να βγαλω το defenfer στο rs3s
  • να βγαλω το rs3s και να βαλω αλλο ισαξιο κυλινδρο

Η επιλογη για περισσοτερο προσοχη στο ανοιγμα-κλειδωμα της πορτας απορριπτεται εξαρχης...🤨

η τριτη επιλογη μου φαινεται η πιο λογικη γιατι το εχουμε βαλει λαθος και στην κεντρικη εισοδο της πολυκατοικιας (την μια φορα εγω μεθυσμενος και αντε να το δικαιολογησω...)

το Rs3s θα μπορω να το βαλω στο σπιτι που μενω εγω, σε απλη ξυλινη πορτα? Τωρα εχω ενα AstralS.  να μην παει χαμενο ...

ΥΓ δεν ξερω αν παιζει σημασια αλλα στη ξυλινη πορτα δεν παιζει να βαλω defender.

Καλημέρα.

Το κλειδί του RS3S, μαγκώνει λόγω του κινητού στοιχείου του κλειδιού, όχι λόγω του defender.

Spoiler

P67962.jpg

Μπορεί να μπει στην ξύλινη ο RS3S, απλά θα προεξέχει από μέσα κατά 2 εκ.

Βγάλε τον RS3S στον πατρικό και βάλε έναν από αυτούς ("χειρότερος" -> καλύτερος): Mul-T-Lock MT5+, Kaba experT, EVVA 4KS. Υπάρχει και ο Abloy Protec 2, αλλά δεν είναι και η πιο βολική λύση για ηλικιωμένους.

Αρχικά, σκέφτηκα να σου προτείνω να κρατήσεις τον RS3S και να αλλάξεις μόνο τον AP3S με κάποιον κύλινδρο που θα έχει περίεργο προφίλ (EVVA EPS, EVVA ICS, EVVA 4KS, Abloy Protec 2) όπου δεν θα μπορεί καν να μπει το κλειδί του RS3S, αλλά αν μου λες ότι παίζει να μπει και στην είσοδο της πολυκατοικίας...

Επεξ/σία από swayback
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια. Θα ηθελα τη βοηθεια σας, καθως δεν κατεχω καθολου το αθλημα .

Μενω σε ενοικιαζομενο σπιτι, στο οποιο η κεντρικη πορτα εισοδου εχει την κλειδαρια που φαινεται στις φωτο.

Δυστυχως δε γνωριζω πολλα πραγματα, περαν του οτι φερει κλειδαρια Atra dierre (οπως φαινεται στις φωτο).

Τι μπορω να κανω για να αυξησω λιγο το επιπεδο ασφαλειας, χωρις να δωσω πολλα χρηματα? Με τα στοιχεια που εχω (ελαχιστα δηλαδη), μπορω να δω τι ταιριαζει στην πορτα μου και να επιλεξω καταλληλα, χωρις να φερω καποιον ειδικο στο σπιτι να δει την πορτα/κλειδαρια μου?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Επεξ/σία από humanoid
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, humanoid είπε

Μενω σε ενοικιαζομενο σπιτι, στο οποιο η κεντρικη πορτα εισοδου εχει την κλειδαρια που φαινεται στις φωτο.

Δυστυχως δε γνωριζω πολλα πραγματα, περαν του οτι φερει κλειδαρια Atra dierre (οπως φαινεται στις φωτο).

Τι μπορω να κανω για να αυξησω λιγο το επιπεδο ασφαλειας, χωρις να δωσω πολλα χρηματα? Με τα στοιχεια που εχω (ελαχιστα δηλαδη), μπορω να δω τι ταιριαζει στην πορτα μου και να επιλεξω καταλληλα, χωρις να φερω καποιον ειδικο στο σπιτι να δει την πορτα/κλειδαρια μου?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Από τη στιγμή που το σπίτι δεν είναι δικό σου, πρέπει να πάρεις τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη για να βάλεις κλειδαριά με defender. Επίσης σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο φεύγοντας να πάρεις αυτά που έβαλες. Η πιο αναίμακτη λύση είναι να βάλεις μια Omega και φεύγοντας να την πάρεις και να ξαναβάλεις την παλιά κλειδαριά. Δεν είναι όμως φθηνή λύση καθώς κινείται περίπου στα 250 €.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, humanoid είπε

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Για να ανεβάσεις το επίπεδο, πρέπει να αλλαχτεί η υπάρχουσα κλειδαριά. τώρα έχει κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου η οποία δεν παίρνει αναβαθμίσεις.

Αλλαγή υπάρχουσας κλειδαριάς = λύσιμο της πόρτας.

Μπορείς να βάλεις είτε Omega που είπε και ο Alejandro, είτε κλειδαριά κυλίνδρου (η οποία αποτελείται από κλειδαριά κυλίνδρου, defender και τον κύλινδρο(αφαλό) της επιλογής σου).

Εφόσον δεν θες να δώσεις πολλά, προτείνω κλειδαριά κυλίνδρου. Πες στον ιδιοκτήτη ότι θες να την αλλάξεις για λόγους ασφαλείας και νομίζω θα είσαι οκ. Και όταν φύγεις από το σπίτι, μπορείς να πάρεις μαζί τον κύλινδρο (αφαλό), και στη θέση του να βάλεις έναν φθηνό. Δεν νομίζω να έχει θέμα ο ιδιοκτήτης, που θα του αφήσεις αρκετά καλύτερη κλειδαριά, μαζί με defender.

Στην συγκεκριμένη πόρτα, μπορείς να βάλεις κλειδαριά κυλίνδρου και με 140€ (με τοποθέτηση μέσα).

Πρόσφατα ένας φίλος έβαλε σε αντίστοιχη πόρτα Dierre, σετ κλειδαριάς κυλίνδρου με τα εξής: Dierre κλειδαριά γραναζωτή με καταπέλτη, defender Disec sferik και κύλινδρο AGB Scudo 5000.
Και του είπαν 160€ αν ήθελε καλύτερο κύλινδρο(αφαλό) και συγκεκριμένα τον AGB Scudo 9000. Είναι δύο καλά σετάκια αν δεν θες να δώσεις πολλά.
Σημ: με μεγάλα διακοσμητικά Disec.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, swayback είπε

Για να ανεβάσεις το επίπεδο, πρέπει να αλλαχτεί η υπάρχουσα κλειδαριά. τώρα έχει κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου η οποία δεν παίρνει αναβαθμίσεις.

Αλλαγή υπάρχουσας κλειδαριάς = λύσιμο της πόρτας.

Μπορείς να βάλεις είτε Omega που είπε και ο Alejandro, είτε κλειδαριά κυλίνδρου (η οποία αποτελείται από κλειδαριά κυλίνδρου, defender και τον κύλινδρο(αφαλό) της επιλογής σου).

Εφόσον δεν θες να δώσεις πολλά, προτείνω κλειδαριά κυλίνδρου. Πες στον ιδιοκτήτη ότι θες να την αλλάξεις για λόγους ασφαλείας και νομίζω θα είσαι οκ. Και όταν φύγεις από το σπίτι, μπορείς να πάρεις μαζί τον κύλινδρο (αφαλό), και στη θέση του να βάλεις έναν φθηνό. Δεν νομίζω να έχει θέμα ο ιδιοκτήτης, που θα του αφήσεις αρκετά καλύτερη κλειδαριά, μαζί με defender.

Στην συγκεκριμένη πόρτα, μπορείς να βάλεις κλειδαριά κυλίνδρου και με 140€ (με τοποθέτηση μέσα, άνευ ΦΠΑ).

Πρόσφατα ένας φίλος έβαλε σε αντίστοιχη πόρτα Dierre, σετ κλειδαριάς κυλίνδρου με τα εξής: Dierre κλειδαριά γραναζωτή με καταπέλτη, defender Disec sferik και κύλινδρο AGB Scudo 5000.
Και του είπαν 160€ αν ήθελε καλύτερο κύλινδρο(αφαλό) και συγκεκριμένα τον AGB Scudo 9000. Είναι δύο καλά σετάκια αν δεν θες να δώσεις πολλά.
Σημ: με μεγάλα διακοσμητικά Disec.

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!

160 με τοποθετηση? Θα μπορουσες με pm να μου δωσεις στοιχεια?

Θα χρειαστει να ερθει στο χωρο μου ο εγκαταστατης για να ελεγξει τυπο πορτας/υφισταμενης κλειδαριας ή δεν απαιτείται?

ΥΓ Με μια προχειρη αναζητηση στο διαδικτυο, ειδα οτι η atra dierre θεωρουνταν πριν απο χρονια απαγορευτικες σε θεματα ασφαλειας. Με αλλα λογια, κυκλοφορησε μια φημη οτι παραβιαζονταν πανευκολα. Εχει υποσταση πραγματι αυτη η φημη, γνωριζετε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, humanoid είπε

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!

160 με τοποθετηση? Θα μπορουσες με pm να μου δωσεις στοιχεια?

Θα χρειαστει να ερθει στο χωρο μου ο εγκαταστατης για να ελεγξει τυπο πορτας/υφισταμενης κλειδαριας ή δεν απαιτείται?

ΥΓ Με μια προχειρη αναζητηση στο διαδικτυο, ειδα οτι η atra dierre θεωρουνταν πριν απο χρονια απαγορευτικες σε θεματα ασφαλειας. Με αλλα λογια, κυκλοφορησε μια φημη οτι παραβιαζονταν πανευκολα. Εχει υποσταση πραγματι αυτη η φημη, γνωριζετε?

Ναι ισχύει γενικά ότι πλέον οι παλιές κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου παραβιάζονται σχετικά εύκολα (αθόρυβα και χωρίς ζημιά).

Οι φωτογραφίες είναι αρκετές για να καταλάβει κάποιος επαγγελματίας τι κλειδαριά χρειάζεσαι. Το μόνο που δεν φαίνεται από τις φωτό, είναι το κέντρο της κλειδαριάς, αλλά 99% θες 70ρα κλειδαριά. Οπότε δεν θα χρειαστεί να έρθουν να την δουν πρώτα.

Θα μπορούσα να ρωτήσω αλλά δεν επιτρέπεται να σου προτείνω συγκεκριμένο μαγαζί. Μπορείς όμως να γκουγκλάρεις τα προϊόντα που έγραψα και θα σου εμφανίσει κλειδαράδικα online. Βέβαια δεν ξέρω αν θα βρεις τα σετ αυτά σε αυτές τις τιμές, γιατί από την εμπειρία μου συνήθως τα βρίσκεις 30~50€ πιο ακριβά τα συγκεκριμένα.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, swayback είπε

Ναι ισχύει γενικά ότι πλέον οι παλιές κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου παραβιάζονται σχετικά εύκολα (αθόρυβα και χωρίς ζημιά).

Οι φωτογραφίες είναι αρκετές για να καταλάβει κάποιος επαγγελματίας τι κλειδαριά χρειάζεσαι. Το μόνο που δεν φαίνεται από τις φωτό, είναι το κέντρο της κλειδαριάς, αλλά 99% θες 70ρα κλειδαριά. Οπότε δεν θα χρειαστεί να έρθουν να την δουν πρώτα.

Θα μπορούσα να ρωτήσω αν και δεν επιτρέπεται να σου προτείνω συγκεκριμένο μαγαζί. Μπορείς όμως να γκουγκλάρεις τα προϊόντα που έγραψα και θα σου εμφανίσει κλειδαράδικα online. Βέβαια δεν ξέρω αν θα βρεις τα σετ αυτά σε αυτές τις τιμές, γιατί από την εμπειρία μου συνήθως τα βρίσκεις 30~50€ πιο ακριβά τα συγκεκριμένα.

Ευχαριστω και παλι.

Αν μπορεις με pm θα σου ημουν υποχρεος!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως βάζουμε δεύτερη κλειδαριά στις ξύλινες πόρτες, πόσο δύσκολο είναι να μπει δεύτερη κλειδαριά σε πόρτα ασφαλείας;

Υπάρχουν πόρτες ασφαλείας που έχουν θέση και για δεύτερη κλειδαριά;

Επεξ/σία από gl8
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gl8 είπε

Όπως βάζουμε δεύτερη κλειδαριά στις ξύλινες πόρτες, πόσο δύσκολο είναι να μπει δεύτερη κλειδαριά σε πόρτα ασφαλείας;

Αναλόγως την πόρτα και το πόσο καλή δουλειά θες να γίνει.

Η "εύκολη" εκδοχή είναι να μετρήσεις και να κόψεις το προφίλ της πόρτας ώστε να μπει χωνευτή η κλειδαριά, να την βιδώσεις στο προφίλ και μετά να τρυπήσεις τη μέσα και έξω πλευρά της πόρτας εκεί που πρέπει, για να μπει defender και κύλινδρος. 
Η πιο σωστή και προσεγμένη λύση ας το πούμε, είναι να λυθεί η πόρτα από τη μέσα πλευρά για να στηρίξεις/στερεώσεις καλύτερα την κλειδαριά. Εκεί μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες, αν η πόρτα έχει διπλή θωράκιση.

Επίσης, θέλει προσοχή στην επιλογή της πρόσθετης κλειδαριάς. Δεν πρέπει να μπαίνει πολύ μέσα γιατί μπορεί να βρει στην ντίζα που κινεί τους πάνω πίρρους της πόρτας. Εκτός κι αν δεν τοποθετηθεί στη μέση αλλά προς τη μέσα ή έξω πλευρά του προφίλ.

Παράδειγμα καλής και προσεγμένης δουλειάς.

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα...πήρα έναν κύλινδρο ABUS D6s (με επιφύλαξη για το μοντέλο)  του 20αρικου για μια ξύλινη πόρτα στην επαρχία...

Ιδιες διαστάσεις με τον παλιό κύλινδρο έναν cisa πιο απλό...  πήγα σήμερα να τον αλλάξω αλλά ενώ έμπαινε στην σωστή θέση και η γλώσσα ανοιγε κανονικά στο κλείδωμα
γινοταν με δυσκολία και κολλούσε στο γυρισμα του κλειδιού.. 
η κλειδαριά ειναι μια cas...  βάζοντας τον παλιό κύλινδρο ξανά γυρνάει σα βούτυρο...  εχει κανείς καμιά παραπάνω άποψη ?

Δημοσ.
18 ώρες πριν, norther είπε

Παιδιά καλησπέρα...πήρα έναν κύλινδρο ABUS D6s (με επιφύλαξη για το μοντέλο)  του 20αρικου για μια ξύλινη πόρτα στην επαρχία...

Ιδιες διαστάσεις με τον παλιό κύλινδρο έναν cisa πιο απλό...  πήγα σήμερα να τον αλλάξω αλλά ενώ έμπαινε στην σωστή θέση και η γλώσσα ανοιγε κανονικά στο κλείδωμα
γινοταν με δυσκολία και κολλούσε στο γυρισμα του κλειδιού.. 
η κλειδαριά ειναι μια cas...  βάζοντας τον παλιό κύλινδρο ξανά γυρνάει σα βούτυρο...  εχει κανείς καμιά παραπάνω άποψη ?

Μου έχει τύχει 1-2 φορές σε παλιές κλειδαριές ξύλινης πόρτας. Παλιές = 30+ ετών. Μη φανταστείς, έκανα το προφανές..επειδή ήταν αρκετά παλιές και ήθελα να βάλω και defender, απλά τις άλλαξα με καινούριες (10~12€, έκαστη). Μου είχε κάνει εντύπωση αλλά μάλλον κάποια διαφοροποίηση στο σχήμα και το μέγεθος του "μύλου" του κυλίνδρου θα το προκαλούσε. 

Και σε κάποιες κλειδαριές (10ετίας+) σε πόρτες ασφαλείας έχει γίνει αυτό. Ακριβώς το ίδιο.

Δημοσ.

διαβαζω το θεμα εδω και καιρο,

το χειμωνα τελειωσε η ανακαινιση του σπιτιου και μου εμεινε η πορτα για τελειωσει ολο το σπιτι.

Θελω λοιπον και εγω μια συμβουλη.

Σκεφτομαι να βαλω πορτα siamo, μηπως να κοιταξω και κατι αλλο?

Αν τελικα μεινω σε αυτη την επιλογη, που παω να κοιταξω?

Μετα το αλλο κομματι, τι συνδιασμο κλειδιαριας + defender προτεινετε?

δεν ψαχνω για το απολυτο ασφαλες, αλλα να ειναι πανω του μεσου ορου σε συμβατες τιμες.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tornado είπε

διαβαζω το θεμα εδω και καιρο,

το χειμωνα τελειωσε η ανακαινιση του σπιτιου και μου εμεινε η πορτα για τελειωσει ολο το σπιτι.

Θελω λοιπον και εγω μια συμβουλη.

Σκεφτομαι να βαλω πορτα siamo, μηπως να κοιταξω και κατι αλλο?

Αν τελικα μεινω σε αυτη την επιλογη, που παω να κοιταξω?

Μετα το αλλο κομματι, τι συνδιασμο κλειδιαριας + defender προτεινετε?

δεν ψαχνω για το απολυτο ασφαλες, αλλα να ειναι πανω του μεσου ορου σε συμβατες τιμες.

Δεν μπορούμε να προτείνουμε συγκεκριμένα καταστήματα. Αν όμως μας πεις πόσα περίπου θες/μπορείς να δώσεις, μπορούμε να σε κατευθύνουμε λίγο καλύτερα. 

Για να πάρεις μία ιδέα, με περίπου 700~800€, μπορείς να πάρεις πόρτα με αξιοπρεπή θωράκιση και αρκετά καλή κλειδαριά.

Σε αυτά περίπου τα λεφτά, παίζει το μοντέλο θωράκισης Atros (του κατασκευαστή που αναφέρεις), στην οποία αν ζητήσεις να σου τοποθετήσουν κλειδαριά Mottura και κύλινδρο KESO 8000 (ή ιδανικά, να την πάρεις με φθηνό κύλινδρο και μετά να βάλεις εσύ έναν top - τον οποίο θα τον αγοράσεις από αλλού), θα είσαι σε αρκετά καλό επίπεδο. 

Από κει και πέρα, στα 1000~1500€ αρχίζεις και παίζεις με καλύτερες θωρακίσεις (αρκετά πιο ενισχυμένες πόρτες), διπλές κλειδαριές, αυτόματο κλείδωμα, κλπ. 

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, swayback είπε

Για να πάρεις μία ιδέα, με περίπου 700~800€, μπορείς να πάρεις πόρτα με αξιοπρεπή θωράκιση και αρκετά καλή κλειδαριά.

Σε αυτά περίπου τα λεφτά, παίζει το μοντέλο θωράκισης Atros (του κατασκευαστή που αναφέρεις), στην οποία αν ζητήσεις να σου τοποθετήσουν κλειδαριά Mottura και κύλινδρο KESO 8000 (ή ιδανικά, να την πάρεις με φθηνό κύλινδρο και μετά να βάλεις εσύ έναν top - τον οποίο θα τον αγοράσεις από αλλού), θα είσαι σε αρκετά καλό επίπεδο. 

ευχαριστω για την κατευθυνση,

καπου εκει ψαχνω (αν και λιγο υψηλο το κοστος αλλα φανταζομαι πιο κατω εισαι σε μη ασφαλη επιπεδο) και θα ρωτησω να τα δω απο κοντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...