swayback Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NoiSy MaN είπε High-end επιλογή it is. Επειδή για κύλινδρο και defender μου πρότεινες διάφορα, υπάρχουν κάποια που θα προτιμούσες έστω ελάχιστα σε σχέση με τα υπόλοιπα ή τα θεωρείς όλα ακριβώς το ίδιο οπότε να πάρω απλά τα πιο φτηνά? Τους κυλίνδρους τους έχω βάλει σε σειρά βάσει του επιπέδου ασφαλείας που προσφέρουν: Abloy Protec2 > EVVA 4KS > MT5+ >C48. Ο MT5+ και ο C48 είναι πάνω κάτω ίδιοι. Άντε ο MT5+ να είναι ένα κλικ πιο πάνω επειδή έχει τηλεσκοπικά pins αλλά από την άλλη, το δυνατό χαρτί του C48 είναι ότι τα κλειδιά του βγαίνουν μόνο από το εργοστάσιο της Mottura στην Ιταλία. Abloy ή EVVA θα προτιμούσα. Abloy ή 4KS; Ο Abloy είναι ο πιο ασφαλής από τους 2, αλλά είναι κάπως πιο δύσχρηστος (υποκειμενικό αυτό-θα το δεις στη χρήση) λόγω της ιδιαιτερότητας του μηχανισμού του. Ο EVVA 4KS είναι ένα κλικ πιο κάτω από τον Abloy, αλλά είναι πιο εύχρηστος. Και οι δύο κορυφαίοι όμως. Στον Abloy, επειδή όταν μπαίνει το κλειδί μέσα στον κύλινδρο δεν «ασφαλίζει» όπως στους άλλους κυλίνδρους, αν γυρίσεις βιαστικά το κλειδί, δίνει την αίσθηση ότι κολλάει λίγο. Είναι όμως λειτουργικότατος και αξιόπιστος, πέρα από ασφαλής. Άμα τον βρεις κάπου ανοιχτό, δοκίμασε τον, γιατί μπορεί να σου φανεί μια χαρά, παρά την περιγραφή που δίνω. Είναι υποκειμενικό ξανα λέω. Όσον αφορά τα defender: ο μόνος λόγος που προτείνω το Disec Kripton (BKS200), είναι γιατί στη Θεσσαλονίκη βρίσκεις πιο δύσκολα το αρκετά καλύτερο και ελάχιστα ακριβότερο Disec Diamond (BKD250). Επίσης μπορεί κάποιοι να σου προτείνουν το Disec Super Top (BD290). Απέφυγε το, είναι κατώτερο κι από το Kripton. Μετά, σκέψου αν θες κλασικό defender ή μαγνητικό. Τα Disec Kripton και Disec Diamond, είναι αρκετά πιο ενισχυμένα από το μαγνητικό Disec MRM29. Το μαγνητικό όμως, κλείνει την υποδοχή του κλειδιού κι έτσι ούτε μπορείς να δεις τι κύλινδρο έχει η πόρτα ούτε και να τον πειράξεις. Σκέψου λίγο και το θέμα της πρακτικότητας, γιατί μαγνητικό defender = 2ο κλείδωμα. Αν γενικά παίζει να ξεχνάς/βαριέσαι να το κλειδώνεις, ίσως να μην έχει πολύ νόημα να το επιλέξεις. Τα ζυγίζεις και επιλέγεις. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2020 από swayback 4 1
NoiSy MaN Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, swayback είπε Τους κυλίνδρους τους έχω βάλει σε σειρά βάσει του επιπέδου ασφαλείας που προσφέρουν: Abloy Protec2 > EVVA 4KS > MT5+ >C48. Ο MT5+ και ο C48 είναι πάνω κάτω ίδιοι. Άντε ο MT5+ να είναι ένα κλικ πιο πάνω επειδή έχει τηλεσκοπικά pins αλλά από την άλλη, το δυνατό χαρτί του C48 είναι ότι τα κλειδιά του βγαίνουν μόνο από το εργοστάσιο της Mottura στην Ιταλία. Abloy ή EVVA θα προτιμούσα. Abloy ή 4KS; Ο Abloy είναι ο πιο ασφαλής από τους 2, αλλά είναι κάπως πιο δύσχρηστος (υποκειμενικό αυτό-θα το δεις στη χρήση) λόγω της ιδιαιτερότητας του μηχανισμού του. Ο EVVA 4KS είναι ένα κλικ πιο κάτω από τον Abloy, αλλά είναι πιο εύχρηστος. Και οι δύο κορυφαίοι όμως. Στον Abloy, επειδή όταν μπαίνει το κλειδί μέσα στον κύλινδρο δεν «ασφαλίζει» όπως στους άλλους κυλίνδρους, αν γυρίσεις βιαστικά το κλειδί, δίνει την αίσθηση ότι κολλάει λίγο. Είναι όμως λειτουργικότατος και αξιόπιστος, πέρα από ασφαλής. Άμα τον βρεις κάπου ανοιχτό, δοκίμασε τον, γιατί μπορεί να σου φανεί μια χαρά, παρά την περιγραφή που δίνω. Είναι υποκειμενικό ξανα λέω. Όσον αφορά τα defender: ο μόνος λόγος που προτείνω το Disec Kripton (BKS200), είναι γιατί στη Θεσσαλονίκη βρίσκεις πιο δύσκολα το αρκετά καλύτερο και ελάχιστα ακριβότερο Disec Diamond (BKD250). Επίσης μπορεί κάποιοι να σου προτείνουν το Disec Super Top (BD290). Απέφυγε το, είναι κατώτερο κι από το Kripton. Μετά, σκέψου αν σε θες κλασικό defender ή μαγνητικό. Τα Disec Kripton και Disec Diamond, είναι αρκετά πιο ενισχυμένα από το μαγνητικό Disec MRM29. Το μαγνητικό όμως, κλείνει την υποδοχή του κλειδιού κι έτσι ούτε μπορείς να δεις τι κύλινδρο έχει η πόρτα ούτε και να τον πειράξεις. Σκέψου λίγο και το θέμα της πρακτικότητας, γιατί μαγνητικό defender = 2ο κλείδωμα. Αν γενικά παίζει να ξεχνάς/βαριέσαι να το κλειδώνεις, ίσως να μην έχει πολύ νόημα να το επιλέξεις. Τα ζυγίζεις και επιλέγεις. Είπες στο πρώτο μήνυμα ότι βρήκες στη Θεσσαλονίκη έναν που έχει το Diamond. Θα μπορούσες να μου πεις σε pm σε ποιον?
swayback Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, NoiSy MaN είπε High-end επιλογή it is. Επειδή για κύλινδρο και defender μου πρότεινες διάφορα, υπάρχουν κάποια που θα προτιμούσες έστω ελάχιστα σε σχέση με τα υπόλοιπα ή τα θεωρείς όλα ακριβώς το ίδιο οπότε να πάρω απλά τα πιο φτηνά? Για να μην θεωρηθεί διαφήμιση, αν θες googlάρε: Disec Diamond Θεσσαλονίκη. Αν δεν βρεις άκρη, στείλε μου pm. Αν και ο συγκεκριμένος έχει αναφερθεί εδώ ότι είναι αρκετά ακριβός, δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις.
NoiSy MaN Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, swayback είπε Για να μην θεωρηθεί διαφήμιση, αν θες googlάρε: Disec Diamond Θεσσαλονίκη. Αν δεν βρεις άκρη, στείλε μου pm. Αν και ο συγκεκριμένος έχει αναφερθεί εδώ ότι είναι αρκετά ακριβός, δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις. Είναι κακή ιδέα να τα παρραγγείλω όλα από ίντερνετ όπου σίγουρα θα μου βγουν πιο φτηνά και ακόμα σημαντικότερο δε θα χρειάζεται να παίρνω σβάρνα τους κλειδαράδες για διαθεσιμότητα και τιμές/προσφορές, και μετά να πληρώσω έναν για την εγκατάσταση?
swayback Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, NoiSy MaN είπε Είναι κακή ιδέα να τα παρραγγείλω όλα από ίντερνετ όπου σίγουρα θα μου βγουν πιο φτηνά και ακόμα σημαντικότερο δε θα χρειάζεται να παίρνω σβάρνα τους κλειδαράδες για διαθεσιμότητα και τιμές/προσφορές, και μετά να πληρώσω έναν για την εγκατάσταση? Θα έλεγα πως είναι κακή ιδέα. Δύο οι λόγοι: 1. Αν τα πάρεις από eshop-κλειδαράδικο, θα τα πληρώσεις όσο τα έχουν στο site μεμονωμένα. Ενώ αν πας να ζητήσεις προσφορά, ισως να σου τα δώσουν σε καλύτερη τιμή από ότι αν τα πάρεις ξεχωριστά. 2. Υπάρχει πιθανότητα, αν πάρεις υλικά και τοποθέτηση από το ίδιο μαγαζί, να σου κάνουν ακόμη καλύτερη τελική τιμή. Επίσης γενικά ψιλό στραβώνουν οι επαγγελματίες που θα τους πεις έχω αγοράσει τα πράγματα και θέλω μόνο τοποθέτηση. Και μόνο καλή τιμή δεν σου κάνουν. Προτείνω να κάνεις μερικά τηλέφωνα καλύτερα και να ζητήσεις προσφορές. Ρώτα όμως και ποσό πάει μόνο η τοποθέτηση. Μπορείς να βρεις κάποιον που να μην ζητάει κάτι υπερβολικό (60~80 τουλάχιστον θα έλεγα). Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2020 από swayback 1 1
NoiSy MaN Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 35 λεπτά πριν, swayback είπε Θα έλεγα πως είναι κακή ιδέα. Δύο οι λόγοι: 1. Αν τα πάρεις από eshop-κλειδαράδικο, θα τα πληρώσεις όσο τα έχουν στο site μεμονωμένα. Ενώ αν πας να ζητήσεις προσφορά, λογικά θα σου τα δώσουν σε καλύτερη τιμή από ότι αν τα πάρεις ξεχωριστά. Από eshop, κάτω από 300 αποκλείεται να σου βγουν (μόνο τα πράγματα). 2. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αν πάρεις υλικά και τοποθέτηση από το ίδιο μαγαζί, να σου κάνουν ακόμη καλύτερη τελική τιμή. Επίσης γενικά ψιλό στραβώνουν οι επαγγελματίες που θα τους πεις έχω αγοράσει τα πράγματα και θέλω μόνο τοποθέτηση. Και μόνο καλή τιμή δεν σου κάνουν. Προτείνω να κάνεις μερικά τηλέφωνα καλύτερα και να ζητήσεις προσφορές. Ρώτα όμως και ποσό πάει μόνο η τοποθέτηση. Μπορείς να βρεις κάποιον που να μην ζητάει κάτι υπερβολικό (60~80 τουλάχιστον θα έλεγα). Ωραία. Ο κύλινδρος και το defender βλέπω είναι κάτι στάνταρ, η cisa revolution pro όμως έχει διάφορες παραλλαγές (δεξιά, αριστερά, διαφορετικά mm). Ποια θέλουμε στην περίπτωσή μου?
swayback Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, NoiSy MaN είπε Ωραία. Ο κύλινδρος και το defender βλέπω είναι κάτι στάνταρ, η cisa revolution pro όμως έχει διάφορες παραλλαγές (δεξιά, αριστερά, διαφορετικά mm). Ποια θέλουμε στην περίπτωσή μου? To defender ναι. Ο κύλινδρος πρέπει να είναι για πόρτα ασφαλείας (διάσταση 30-50, με μία επιφύλαξη). Cisa Revolution Pro B6515 (4 πίροι πάνω, γλώσσα κάτω). Δες αυτό για να μετρήσεις το κέντρο της κλειδαριάς. Ή απλά δείχνεις τις φωτογραφίες της πόρτας στον κλειδαρά που θα επιλέξεις. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2020 από swayback 1
NoiSy MaN Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, swayback είπε To defender ναι. Ο κύλινδρος πρέπει να είναι για πόρτα ασφαλείας (διάσταση 30-50, με μία επιφύλαξη). Cisa Revolution Pro B6515 (4 πίροι πάνω, γλώσσα κάτω). Δες αυτό για να μετρήσεις το κέντρο της κλειδαριάς. Ή απλά δείχνεις τις φωτογραφίες της πόρτας στον κλειδαρά που θα επιλέξεις. Τί να πω φίλε, ευχαριστώ και πάλι για τις άμεσες και αναλυτικές απαντήσεις σου. Θα πορευτώ με αυτά και αν προκύψει κάτι θα επανέλθω. 1
tomtoub Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα κι από εμένα, Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης θωρακισμένης πόρτας για κεντρική είσοδο μονοκατοικίας και δεν ξέρω τι να κάνω με την πόρτα της κουζίνας. Βρίσκεται στο πίσω μέρος του ισογείου και σκέφτομαι ότι δεν έχει νόημα να βάλω θωρακισμένη μόνο στην κεντρική γιατί αν κάποιος θέλει θα πάει από στην άλλη. Τι άποψη έχετε για τις θωρακισμένες με τζάμι; Είναι εφικτό/έχει νόημα η πόρτα να μην έχει κύλινδρο εξωτερικά καθώς δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ για είσοδο στο σπίτι;
ankarage Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν έχω γνώσεις σχετικά με κλειδαριές. Παραθετω φωτο της πόρτας μου και παρακαλώ κάποιον ειδικό να μου προτείνει Κλειδαριές Κύλινδρους: Defender: Ενδεικτικό κόστος με τοποθέτηση: 250€-300€ MAX Περιοχή Αθήνα Κλειδι τυπου χρηματοκιβωτίου Πάχος πόρτας 7εκ. Ευχαριστώ Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2020 από ankarage
pintourikio Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 6 ώρες πριν, ankarage είπε Δεν έχω γνώσεις σχετικά με κλειδαριές. Παραθετω φωτο της πόρτας μου και παρακαλώ κάποιον ειδικό να μου προτείνει Κλειδαριές Κύλινδρους: Defender: Ενδεικτικό κόστος με τοποθέτηση: 250€-300€ MAX Περιοχή Αθήνα Κλειδι τυπου χρηματοκιβωτίου Πάχος πόρτας 7εκ. Ευχαριστώ Πόσα κλειδιά χρειάζεσαι? 8 ώρες πριν, tomtoub είπε Καλησπέρα κι από εμένα, Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης θωρακισμένης πόρτας για κεντρική είσοδο μονοκατοικίας και δεν ξέρω τι να κάνω με την πόρτα της κουζίνας. Βρίσκεται στο πίσω μέρος του ισογείου και σκέφτομαι ότι δεν έχει νόημα να βάλω θωρακισμένη μόνο στην κεντρική γιατί αν κάποιος θέλει θα πάει από στην άλλη. Τι άποψη έχετε για τις θωρακισμένες με τζάμι; Είναι εφικτό/έχει νόημα η πόρτα να μην έχει κύλινδρο εξωτερικά καθώς δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ για είσοδο στο σπίτι; Αν καταλήξεις σε πόρτα με τζάμι και σιδεριά έχει νόημα να μην μπει κύλινδρος εξωτερικά. Στην περίπτωση που όμως πας σε συνηθισμένη πόρτα, μπορείς να δεις και το ενδεχόμενο κανονικού κυλίνδρου + σύρτης ολικού κλεισίματος. *Έχω την εντύπωση πως η πόρτα με τζάμι + σιδεριά είναι πιο ακριβή από μια συνηθισμένη.
ankarage Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, pintourikio είπε Δεν έχω γνώσεις σχετικά με κλειδαριές. Παραθετω φωτο της πόρτας μου και παρακαλώ κάποιον ειδικό να μου προτείνει Κλειδαριές Κύλινδρους: Defender: Ενδεικτικό κόστος με τοποθέτηση: 250€-300€ MAX Περοχή Αθήνα κλειδι τυπου χρηματοκιβωτίου χρειάζομαι 4 κλειδια Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από ankarage
mclein² Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, ankarage είπε Δεν έχω γνώσεις σχετικά με κλειδαριές. Παραθετω φωτο της πόρτας μου και παρακαλώ κάποιον ειδικό να μου προτείνει Κλειδαριές Κύλινδρους: Defender: Ενδεικτικό κόστος με τοποθέτηση: 250€-300€ MAX Περοχή Αθήνα κλειδι τυπου χρηματοκιβωτίου χρειάζομαι 4 κλειδια 1.omega plus 2. cisa revo + sferik + evva 4ks 3. cisa revo + sferik + kaba experT 1
ankarage Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ πολύ mclein² Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από ankarage
pintourikio Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, mclein² είπε 1.omega plus 2. cisa revo + sferik + evva 4ks 3. cisa revo + sferik + kaba experT Γιατί όχι κάποιο bd200?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα