Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

OMG!. 😱😱

Νεα Σμυρνη ειπες?. Σε ποιο μερος της Ν.Σμυρνης?, (Πες μου σε PM).

Αυτο ειναι το θεμα, οκ με την πορτα αλλα με τις μπαλκονοπορτες τι γινεται ?

Εγω εβαλα στο ρολο μου 2 πυρους δεξια και αριστερα για να μην μπορουν να το σηκωσουν. Εχω πλαστικό ρολο, αλλα ευτυχώς εχει ατσάλινες ράβδους εσωτερικά και ειναι δυσκολο να το σπασουν, αλλα οχι αδυνατο φυσικα. Για την μπαλκονοπορτα σκεφτηκα ενα βαλω κατι τετοιο. Τουλαχιστον κατι θα προσφερει και αυτο + ο συναγερμος με εξωτερικο ρανταρ και μαγνητικη επαφη σε ρολο και μπαλκονοπορτα.

11735794_0_z.jpg

ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ  και στην ΠΡ. ΑΙΔΙΝΙΟΥ ξεβίδωσαν χερούλι εξωπορτας. ΤΑ διάβασα σήμερα στο fb Nea Smyrni

Επεξ/σία από sotrous
  • Thanks 1
  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημερα, μια ερωτηση.

Σε πόρτα εξωτερική διαμερίσματος ξύλινη, (απο αυτές τις παλαιές) θελω να βάλω ενα "ματάκι" πανοραμικό γιατι δεν εχει.Ξέρει κάνεις να μου πει  ποσα mm να πάρω ?, Ειναι το ίδια με αυτά που μπαίνουν στις πόρτες ασφάλειας, η θέλει πιο κοντό ?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Καλημερα, μια ερωτηση.

Σε πόρτα εξωτερική διαμερίσματος ξύλινη, (απο αυτές τις παλαιές) θελω να βάλω ενα "ματάκι" πανοραμικό γιατι δεν εχει.Ξέρει κάνεις να μου πει  ποσα mm να πάρω ?, Ειναι το ίδια με αυτά που μπαίνουν στις πόρτες ασφάλειας, η θέλει πιο κοντό ?

Θέλει πιο κοντό.

Ζητάς για ξύλινη πόρτα που συνήθως έχουν εύρος από 30κάτι έως 50κάτι χιλιοστά. Ενώ για πόρτα ασφαλείας ξεκινάνε από ~60.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση @swayback,

και κατι ακόμα. Υπάρχει ενα spray της MUL-T-LOCK που είναι για λίπανση κυλίνδρου και κλειδαριάς. Αξίζει, το εχει δοκιμάσει κανεις?. Στους αφαλούς υπερ-ασφαλειας πρέπει και κάνει να βάζουμε λιπαντικά η μπορεί να τους δημιουργήσουμε προβλήματα ?. Αν δεν βρω κάτι τέτοιο, μπορώ να ριξω spray σιλικόνης ή αυτό εδώ το οποίο είναι πολυ κάλο οπού το εχω χρησιμοποιήσει μεχρι στιγμής.Για το κλασσικό WD40 θα το απόφευγα γιατι αφηνει πολυ "λαδι" κατα την εφαρμογή του. Θα ελεγα οτι πιο πολυ ειναι για αντισκωριακο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση @swayback,

και κατι ακόμα. Υπάρχει ενα spray της MUL-T-LOCK που είναι για λίπανση κυλίνδρου και κλειδαριάς. Αξίζει, το εχει δοκιμάσει κανεις?. Στους αφαλούς υπερ-ασφαλειας πρέπει και κάνει να βάζουμε λιπαντικά η μπορεί να τους δημιουργήσουμε προβλήματα ?. Αν δεν βρω κάτι τέτοιο, μπορώ να ριξω spray σιλικόνης ή αυτό εδώ το οποίο είναι πολυ κάλο οπού το εχω χρησιμοποιήσει μεχρι στιγμής.Για το κλασσικό WD40 θα το απόφευγα γιατι αφηνει πολυ "λαδι" κατα την εφαρμογή του. Θα ελεγα οτι πιο πολυ ειναι για αντισκωριακο.

βαζε σπρει σιλικονης να ερθουν να σου ανοιξουν με κατσαβιδι...και ακολουθως ερχεσαι ινσομνια κ γραφεις "μου ανοιξαν τον 5ks, ολοι οι αφαλοι ανοιγουν" !!!

Επεξ/σία από mclein²
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, mclein² είπε

βαζε σπρει σιλικονης να ερθουν να σου ανοιξουν με κατσαβιδι...και ακολουθως ερχεσαι ινσομνια κ γραφεις "μου ανοιξαν τον 5ks, ολοι οι αφαλοι ανοιγουν" !!!

ΕΕΕ μάστορα, μην με κακοπαιρνεις δεν βάζω τίποτα αν δεν ξέρω πρωτα αν κάνει, και για αυτό ρωτάω πρώτα!.

Δηλαδή δεν βάζουμε τίποτα και ποτέ ?, και όταν έρθει η ώρα και αρχίσουν τα κολλήματα/ζορίσματα τότε αλλάζουμε τον αφαλό ή την κλειδαριά και παπαλα?

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

ΕΕΕ μάστορα, μην με κακοπαιρνεις δεν βάζω τίποτα αν δεν ξέρω πρωτα αν κάνει, και για αυτό ρωτάω πρώτα!.

Δηλαδή δεν βάζουμε τίποτα και ποτέ ?, και όταν έρθει η ώρα και αρχίσουν τα κολλήματα/ζορίσματα τότε αλλάζουμε τον αφαλό ή την κλειδαριά και παπαλα?

εξαρταται τι θα κολλησει :)

μπορεις να καθαριζεις 1 φορα το χρονο την κλειδαρια (τους πυρους) & καθε 3μηνο τα κλειδια σου με μια καρφιτσα κ λιγο οινοπνευμα.

οπως επισης, μπορεις να λιπαινεις τους πυρους της πορτας με οτιδηποτε καθαριστικο/λιπαντικο.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Δηλαδή δεν βάζουμε τίποτα και πότε ?, και όταν έρθει η ώρα και αρχίσουν τα κολλήματα/ζορίσματα τότε αλλάζουμε τον αφαλό ή την κλειδαριά και παπαλα?

Ένα απλό "ψιλό" λιπαντικό τύπου WD40 ή Wurth Multi, συνήθως αρκεί. Υπάρχουν και ειδικευμένα για αυτή τη χρήση, σαν αυτό που ανέφερες ή κάποια άλλα που συνήθως περιέχουν και γραφίτη (Q OIL Q5, LIQUI MOLY, κλπ) τα οποία δεν τα έχω δοκιμάσει όμως για να έχω άποψη. Και η σκόνη γραφίτη κάνει δουλειά (αν και προσωπικά με βολεύουν τα spray). Μιλάω πάντα για λίπανση των κυλίνδρων, όχι γενικά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

mclein μια ερώτηση, για αποθήκη σε πολυκατοικία έχουν βάλει όλοι κουτιαστές κλειδαριές και με το κλειδί μου ανοίγω και 3-4 ακόμα αποθήκες άλλων ιδιοκτητών. Το θέμα είναι ότι και οι άλλοι μπορούν ανοίξουν και την δική μου. Υπάρχει καμμία μάρκα που να βγάζει κουτιαστή με dimple κλειδί ή αξιόπιστης μάρκας. Το κλειδί γράφει επάνω FF και είναι η κλασσική με 5 pins. Επειδή νοικιάζω δεν ψήνομαι να κάνω μετατροπή μεγαλύτερη από το να αλλάξω κλειδαριά.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Anaheim είπε

mclein μια ερώτηση, για αποθήκη σε πολυκατοικία έχουν βάλει όλοι κουτιαστές κλειδαριές και με το κλειδί μου ανοίγω και 3-4 ακόμα αποθήκες άλλων ιδιοκτητών. Το θέμα είναι ότι και οι άλλοι μπορούν ανοίξουν και την δική μου. Υπάρχει καμμία μάρκα που να βγάζει κουτιαστή με dimple κλειδί ή αξιόπιστης μάρκας. Το κλειδί γράφει επάνω FF και είναι η κλασσική με 5 pins. Επειδή νοικιάζω δεν ψήνομαι να κάνω μετατροπή μεγαλύτερη από το να αλλάξω κλειδαριά.

βαλε γωνιες...με λουκετο τακου & φευγοντας παιρνεις το λουκετο σου.

30 λεπτά πριν, ankarage είπε

Σε θωρακισμένη πόρτα έχω κλειδαριά παλαιού τύπου με κλειδί τύπου γραμματοκιβωτίου

και τέσσερις σκάλες κλειδώματος.

Παρακαλώ πολύ κάποιος ειδήμων να με συμβουλεύσει με δυο τρείς προτάσεις συγκεκριμένων

σετ κλειδαριών για αναβάθμιση.Κόστος εως 300€.

Πως επιλέγουμε αξιόπιστο μαγαζί για την αγορά- εγκατάσταση?

βαλε μερικες φωτογραφιες απο την πορτα σου ή στειλε πμ αν δε θες να φαινονται εδω.

μπορει να εχεις κατι νορμαλ "ατρα, ποτεντ, σεκιουρεμ" κλπ κ με 300 να εισαι ο θεος.

μπορει να εχεις κατι σπανιο "διπλη κλειδαρια Α,Β,Γ μαρκας" και με 300 να παιρνεις κατι μεσαιο προς τα κατω.

υγ - τα κλειδια ειναι double-bit = τυπου χρηματοκιβωτιου και οχι γραμματοκιβωτιου.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, swayback είπε

Ένα απλό "ψιλό" λιπαντικό τύπου WD40 ή Wurth Multi, συνήθως αρκεί. Υπάρχουν και ειδικευμένα για αυτή τη χρήση, σαν αυτό που ανέφερες ή κάποια άλλα που συνήθως περιέχουν και γραφίτη (Q OIL Q5, LIQUI MOLY, κλπ) τα οποία δεν τα έχω δοκιμάσει όμως για να έχω άποψη. Και η σκόνη γραφίτη κάνει δουλειά (αν και προσωπικά με βολεύουν τα spray). Μιλάω πάντα για λίπανση των κυλίνδρων, όχι γενικά.

Το WD40 βγάζει πολύ λαδίλα και πιστεύω μετά ότι μακροχρόνια θα κολλάει τη σκόνη αντί να την απωθεί. Κάτι πιο ελαφρύ σε λίπανση και το σπρέι γραφίτη που είπες ίσως να είναι πιο καλή ιδέα. Εγώ τον γραφίτη (σε πάστα) τον χρησιμοποιουσα στα ποτενσιόμετρα και σε επαφές,κοντακτορες,τηλεκοντρόλ κλπ. Υπάρχει και σε spray φυσικά. To σιλικόνης επίσης είναι πολύ κάλο και υδρο-απωθητικό, αλλά για να λέει όχι ο μάστορας, κάτι παραπάνω ξέρει. Τους πίρους τους καθαρίζω μια φορά στο 6μηνο απλα με απασχολούσε τι μπορώ να βάλω στον αφαλό και αν κάνει η όχι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Petros Electron είπε

Το WD40 βγάζει πολύ λαδίλα και πιστεύω μετά ότι μακροχρόνια θα κολλάει τη σκόνη αντί να την απωθεί. Κάτι πιο ελαφρύ σε λίπανση και το σπρέι γραφίτη που είπες ίσως να είναι πιο καλή ιδέα. Εγώ τον γραφίτη (σε πάστα) τον χρησιμοποιουσα στα ποτενσιόμετρα και σε επαφές,κοντακτορες,τηλεκοντρόλ κλπ. Υπάρχει και σε spray φυσικά. To σιλικόνης επίσης είναι πολύ κάλο και υδρο-απωθητικό, αλλά για να λέει όχι ο μάστορας, κάτι παραπάνω ξέρει. Τους πίρους τους καθαρίζω μια φορά στο 6μηνο απλα με απασχολούσε τι μπορώ να βάλω στον αφαλό και αν κάνει η όχι.

τα κλειδια να καθαριζεις αν μιλαμε για κατι σοβαρο. αν εχεις κ2 δε χρειαζεται :D 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pintourikio είπε

Γνώμη για το μαγνητικό της mottura df301 ?

144 ευρω στην ιταλια - 1444 στην ελλαδα με παραγγελια στο 3μηνο. 😂

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mclein² είπε

144 ευρω στην ιταλια - 1444 στην ελλαδα με παραγγελια στο 3μηνο. 😂

Σαν ποιότητα έχεις άποψη? Λέει ότι έχει 10 μαγνήτες..

Αν παραγγείλει κάποιος Disec defender μαγνητικό από εξωτερικό, μετά θα μπορεί να βγάζει κλειδιά στην Ελλάδα? 

Επεξ/σία από pintourikio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...