dBpanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, mclein² είπε 1. αυτο θα μπορουσε να μας το πει ενας κλειδαρας αυτοματισμων, μια εταιρεια αυτοματισμων ή γενικα ενας συγχρονος ηλεκτρολογος/ηλεκτρονικος που ασχολειται με αναλογα συστηματα μιας κ δεν εχει νοημα να σου πω τις δικες μου εμπειριες. 2. στην ελλαδα ειμαστε αλλα να ξερεις οτι εαν υπαρξει επισκεψη πυροσβεστικης στο χωρο και δεν υπαρχει εξοδος κινδυνου αμεσα προσβασιμη & ελευθερη κλειδωματος ο διαχειριστης ειναι ο υπευθυνος & παιζει αυτοφωρη διαδικασια. εαν δεν υπαρχει διαχειριστης, μετρα ως υπευθυνος ο τελετευταιος εκλεγμενος. 3. καλο θα ειναι να υπαρχει εναλλακτικη. 4. δεν το εχει αποδειξει η ιστορια διοτι η πορτα σας εχει "παραβιαστει" ολες τις φορες ως ξεκλειδωτη. επισης, δε σου προτεινα κλειδωμα αυτοματο μονοπυρο αλλα 3 σημειων που σημαινει λοστος κ σπασιμο. το ιδιο αποτελεσμα με τη θωρακισμενη θα εχεις απλα σε πιο ασχημη μορφη μιας κ οι παλιες αλουμινοπορτες (στο 90%) ειναι ασχημες κατα τη γνωμη μου. ναι συμφωνώ, αλλά και το να μαζεύεις εμπειρίες καλό είναι. λόγω εμπειρίας και του τι έχω χρησιμοποιήσει και βλέπω ότι βολεύει με οδήγησε σε αυτήν την αλλαγή και αυτή τη λύση το γνωρίζω αυτό που λες. αυτό φυσικά σημαίνει ότι οποιαδήποτε πολυκατοικία έχει την κεντρική της είσοδο κλειδωμένη (μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή είναι ταυτόχρονα και η έξοδος κινδύνου) τότε αυτομάτως θα κινηθεί αυτόφορη διαδικασία. άρα όλοι είναι "παράνομοι", υπό αυτό το πρίσμα. προφανώς, αλλά είναι κρίμα (στα μάτια μου) να μην υπάρχει άλλη εναλλακτική. Γι' αυτό ανέφερα UPS, έτσι ώστε πάντα να υπάρχει ρεύμα και άρα πάντα να λειτουργεί ο ηλεκτροπύρος (αν το λέω σωστά). Αν πρέπει σώνει και ντε να μπει κλειδαριά, τότε νόημα έχει να τυφλωθεί από μέσα, όπου σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και με τον ηλεκτροπύρο να μένει ξεκλείδωτος, η πόρτα θα ανοίγει άμεσα γυρνώντας το πόμολο, σωστά; η πόρτα την τελευταία φορά ήταν κλειδωμένη. Βλέποντας εκείνο το πρωί την πόρτα ίσως και να μην χρησιμοποιήθηκε κλειδί-πασπαρτού, αλλά μικρό λοστάρι που έσπρωξε τον πύρο τόσο ώστε να την ξεκλειδώσει, γιατί είδα μυτιά πάνω του. επίσης, το κούφωμα της αλουμινόπορτας είχε λακούβες από την προηγούμενη φορά. (προφανώς ξανά από λοστό)
mclein² Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, dBpanos είπε ναι συμφωνώ, αλλά και το να μαζεύεις εμπειρίες καλό είναι. λόγω εμπειρίας και του τι έχω χρησιμοποιήσει και βλέπω ότι βολεύει με οδήγησε σε αυτήν την αλλαγή και αυτή τη λύση το γνωρίζω αυτό που λες. αυτό φυσικά σημαίνει ότι οποιαδήποτε πολυκατοικία έχει την κεντρική της είσοδο κλειδωμένη (μιας και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή είναι ταυτόχρονα και η έξοδος κινδύνου) τότε αυτομάτως θα κινηθεί αυτόφορη διαδικασία. άρα όλοι είναι "παράνομοι", υπό αυτό το πρίσμα. προφανώς, αλλά είναι κρίμα (στα μάτια μου) να μην υπάρχει άλλη εναλλακτική. Γι' αυτό ανέφερα UPS, έτσι ώστε πάντα να υπάρχει ρεύμα και άρα πάντα να λειτουργεί ο ηλεκτροπύρος (αν το λέω σωστά). Αν πρέπει σώνει και ντε να μπει κλειδαριά, τότε νόημα έχει να τυφλωθεί από μέσα, όπου σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και με τον ηλεκτροπύρο να μένει ξεκλείδωτος, η πόρτα θα ανοίγει άμεσα γυρνώντας το πόμολο, σωστά; η πόρτα την τελευταία φορά ήταν κλειδωμένη. Βλέποντας εκείνο το πρωί την πόρτα ίσως και να μην χρησιμοποιήθηκε κλειδί-πασπαρτού, αλλά μικρό λοστάρι που έσπρωξε τον πύρο τόσο ώστε να την ξεκλειδώσει, γιατί είδα μυτιά πάνω του. επίσης, το κούφωμα της αλουμινόπορτας είχε λακούβες από την προηγούμενη φορά. (προφανώς ξανά από λοστό) 1. σιγουρα μετρανε ολες οι εμπειριες. 2. φυσικα και ειναι ολοι παρανομοι αλλα σου ειπα ειμαστε στο μπανανισταν και δεν τρεχει μια. ο αλλος πατησε παιδι & γιαγια και ειναι ελευθερος. επεσαν κτηρια στο σεισμο που ηταν ακαταλληλα κ χωρις καμια προδιαγραφη και παλι ολοι ειναι εξω. οταν θα ερθει η ωρα του διαχειριστη σας ομως καλο θα ειναι να γνωριζει τι πρεπει να αντιμετωπισει. ε, κι αν εχει συνηγορο μεγαλοκαρχαρια φυσικα θα τη γλιτωσει αλλα ο παρονομαστης ειναι ιδιος : ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. 3. το ρευμα δεν ειναι το προβλημα στις αυτοματες κλειδαριες αλλα τα fail. ρυθμισης, μαγνητισμου, εμπλοκης κ παει λεγοντας. ρωτα στις τραπεζες ποσα χρονια αλλαζαν ηλεκτροπυρους κ καθε ποτε συντηρουν. εταιριες σεκιουριτι, οι κλειδαραδες του μελλοντος κι εκεινοι θα ξερουν !!! 4. ναι, ισχυει...αν ηταν 3 σημειων δε θα ειχε γινει. αν ηταν 3 σημειων αυτοματη δε θα κατεβαινατε και για τα σουβλακια......κι ετσι οι ντελιβεραδες θα ελεγαν στους φιλους τους για το ποσο κιτς ειναι το ταδε σπιτι, ποσο πλουσιο το αλλο..και παει λεγοντας !!! γνωμη μου : διαβαστε, ρωτηστε πολλους επαγγελματιες & μετα προχωρηστε. ειμαι υπερ των αυτοματισμων αλλα οταν ο κινδυνος αφορα τριτους ζοριζομαι λιγο.
MrAir59 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα.Θεωρείτε καλή ιδέα την τοποθέτηση καμερών σε μπαλκόνια οροφοδιαμερίσματος σε ακριβή περιοχή των ΒΠ της Αθήνας; Ο σκοπός είναι να βλέπουν προς τα παράθυρα ώστε να μπορώ αν πάσα στιγμή να ελέγχω τι γίνεται, ιδίως αν χτυπήσει συναγερμός κατά την απουσία μου, καθώς τώρα μπορώ να δώ μόνο ποια ζώνη δείχνει παραβιασμένη. Μήπως είναι πολύ προκλητικό και υποψιάζει το υποψήφιο καλόπαιδο πως κάτι καλό θα υπάρχει μέσα στο σπίτι; Και κάτι ακόμα καθαρά ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος.Ύστερα από παρότρυνση των ειδικών του φόρουμ, έβαλα μαγνητικό defender στην κλειδαριά omega plus. Πόσο χρόνο χρειάζεται πλέον κάποιος έμπειρος για να ανοίξει την πόρτα;
mclein² Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 11 ώρες πριν, MrAir59 είπε Καλησπέρα.Θεωρείτε καλή ιδέα την τοποθέτηση καμερών σε μπαλκόνια οροφοδιαμερίσματος σε ακριβή περιοχή των ΒΠ της Αθήνας; Ο σκοπός είναι να βλέπουν προς τα παράθυρα ώστε να μπορώ αν πάσα στιγμή να ελέγχω τι γίνεται, ιδίως αν χτυπήσει συναγερμός κατά την απουσία μου, καθώς τώρα μπορώ να δώ μόνο ποια ζώνη δείχνει παραβιασμένη. Μήπως είναι πολύ προκλητικό και υποψιάζει το υποψήφιο καλόπαιδο πως κάτι καλό θα υπάρχει μέσα στο σπίτι; Και κάτι ακόμα καθαρά ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος.Ύστερα από παρότρυνση των ειδικών του φόρουμ, έβαλα μαγνητικό defender στην κλειδαριά omega plus. Πόσο χρόνο χρειάζεται πλέον κάποιος έμπειρος για να ανοίξει την πόρτα; 40' χωρις καμια ζημια στην πορτα. 25' με καποια τρυπηματα επι της πορτας. υγ - δεν παροτρυνε κανεις & κανενα που εχει omega plus να βαλει μαγνητικο defender. τουλαχιστον οχι εδω.
paylidis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 17 ώρες πριν, mclein² είπε μην πειραξεις τιποτα εχεις μεγαλες πιθανοτητες να κολλησει η κλειδαρια που ειναι τουλαχιστον 7ετιας παντως. ok... για να κολλησει δε ξερω ισως τραβηγμενο αλλα εσυ που εισαι του επαγγελματος κατι θα εχεις δει για να το λες (και τωρα εχω potent αλλα με δυο στροφες κλειδωμα χωρις κανενα προβλημα)*, σε καθε περιπτωση θα φαει ενα μπανιο με wd40... υ.γ. η λογικη μου ήταν αν αξιζει αντι για 40 που θα δωσω για αλλαγη συνδυασμού υπαρχει κάτι στα 60-70-80 (ποσο οχι τοσο απαγορευτικό δεδομένων των συνθηκών) για να βελτιωθεί κιολας η ασφαλεια της (αν ειναι να μπουν θα μπουν παρεπιμπτόντως) *ξερεις μηπως τυχον αν τα κλειδια για potent 2 στροφων θα ταιριαζουν στην πορτα με κλειδαρια 4 στροφών;
mclein² Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, paylidis είπε ok... για να κολλησει δε ξερω ισως τραβηγμενο αλλα εσυ που εισαι του επαγγελματος κατι θα εχεις δει για να το λες (και τωρα εχω potent αλλα με δυο στροφες κλειδωμα χωρις κανενα προβλημα)*, σε καθε περιπτωση θα φαει ενα μπανιο με wd40... υ.γ. η λογικη μου ήταν αν αξιζει αντι για 40 που θα δωσω για αλλαγη συνδυασμού υπαρχει κάτι στα 60-70-80 (ποσο οχι τοσο απαγορευτικό δεδομένων των συνθηκών) για να βελτιωθεί κιολας η ασφαλεια της (αν ειναι να μπουν θα μπουν παρεπιμπτόντως) *ξερεις μηπως τυχον αν τα κλειδια για potent 2 στροφων θα ταιριαζουν στην πορτα με κλειδαρια 4 στροφών; γενικα οι Cisa & Pot εχουν θεματα με κολληματα στη 10ετια. αμα θες στειλε μου καμια φωτο σε πμ απο την πορτα μεσα/εξω να δουμε τη φαση. δεν ταιριαζουν τα κλειδια γιατι αρχικα δεν μπαινουν στην κλειδαροτρυπα 1
Violator1978 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά σήμερα ρώτησα σε ένα κατάστημα ανατολική Θεσσαλονίκη για μαγνητικό defender, μου πρότεινε στα 120€ το DISEC MRM29-AT με δύο κλειδιά + 70€ για την τοποθέτηση, γνώμη; Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από Violator1978
mclein² Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Violator1978 είπε Καλησπέρα παιδιά σήμερα ρώτησα σε ένα κατάστημα ανατολική Θεσσαλονίκη για μαγνητικό defender, μου πρότεινε στα 120€ το DISEC MRM29-AT με δύο κλειδιά + 70€ για την τοποθέτηση, γνώμη; με 190€ ερχομαι εγω απο την αθηνα οδικως, στο τοποθετω και βγαινουμε το βραδυ για φαγητο & ποτακι 😂 περα απο το χιουμορ, με 130~150€ + φπα, παιρνεις 3κλειδο μαγνητικο τοποθετημενο και εχει κερδος πωλησης & τοποθετησης. τωρα οι μαστορες που βρισκετε & βαρανε μυγες ή θελουν να σας γδαρουν απο βιτσιο ή θελουν να γινουν πλουσιοι με ενα defender & μια κλειδαρια....ασχολιαστο !!! Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από mclein² 4
Violator1978 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Και εμένα το +70€ για την τοποθέτηση μου φάνηκε εξωφρενικό εννοείτε θα κοιτάξω και αλλού, σαν defender είναι αξιόπιστο;
Petros Electron Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγω οταν αλλαξα το securemme defender που ειχα , με το BKD250 το άλλαξα μονος μου. Ήταν λίγο μεγαλύτερο σε διάμετρο το BKD250 diamomd, αλλα με ενα dremmel έφαγα τον καπλαμά απο την πόρτα γιατι δεν ειχα τον οδηγό για να βάλω ποτηροτρυπανο. Σιγά σιγά μεγάλωσα την τρυπά και μπήκε μια χαρα. Το μαγνητικό είναι καλη περίπτωση αρκεί να το κλειδώνεις.Το πιο βασικό είναι οτι κρύβει τον κύλινδρο και τον προστατεύει από τα αδιάκριτα μάτια και την όπια δολιοφθορά. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από Petros Electron 1
ant_ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Σε πορτα (θωρακισμενη) μπορει να μπει εκ των υστερων συρτης ασφαλειας ? η ειναι μεγαλη διαδικασια και δεν γινεται γιατι τωρα υπαρχει μονο ο αλλος που ανοιγει μισανοιχτη η πορτα
mclein² Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, ant_ είπε Σε πορτα (θωρακισμενη) μπορει να μπει εκ των υστερων συρτης ασφαλειας ? η ειναι μεγαλη διαδικασια και δεν γινεται γιατι τωρα υπαρχει μονο ο αλλος που ανοιγει μισανοιχτη η πορτα 1. μπαρα ασφαλειας 2. μονιμοποιήστε το συρτη που εχετε. 3. βαλτε καλυτερη κλειδαρια ωστε να μη χρειαζεστε το deadbolt. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από mclein²
prefuse Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Spoiler καλησπέρα, θα ήθελα μια βοήθεια και για αυτή την πόρτα. πρόκειται για είσοδο πολυκατοικίας σε παραθαλάσσιο μέρος, οπου τους καλοκαιρινούς μήνες παραμένει συνεχώς ανοιχτή (μέρα-νύχτα) Ολους τους άλλους μήνες, παραμένει κλειδωμένη, οχι οτι παρέχει ασφάλεια.. επειδή το καλοκαίρι κανένας δεν παίρνει κλειδιά και η πόρτα παραμένει συνεχώς ανοιχτή βάζοντας μια πέτρα για να μην κλείνει, θα θέλαμε μια λύση δίχως κλειδιά. Στην πολυκατοικία δεν νομιζω οτι δεν υπάρχουν καν θυροτηλέφωνα, οποτε αν η πορτα ειναι κλειστή, θα πρεπει να κατέβει κάποιος και να σε ανοιξει.. θα ηθελα μια λύση που θα ειναι εύκολη (και αν ειναι με κωδικό να ειναι ευδιάκριτα τα νουμερα) για χρήση απο ηλικιωμένους, και απο την μέσα πλευρά να εχει ενα κουμπι να ανοιγει, οπως εχω δει σε άλλες πολυκατοικίες. επειδή μάλλον θα την πληρώσω εγω, (μάλλον δεν θα συμφωνήσουν οι αλλοι ενοικιαστές, εδω δεν αλλάζουν ουτε χερούλι) θα ήθελα κάτι σχετικά οικονομικό. ενημερωτικά.. μια νέα πόρτα για την συγκεκριμένη περίπτωση, πόσο περίπου κοστίζει; ευχαριστώ Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από prefuse
Petros Electron Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Μπορεί να μπει ενας ηλεκτροπυρος με ενα access control, το οποιο θα εχει και RFID. Θα μπορει με κωδικό να ανοίξει η πόρτα ή με μπρελόκ (proximity). To ιδιο μπορει να γινει και με κυπρι αντι για πυρο απλα δεν θα εχει ασφαλεια η πορτα. Αφου δεν εχει καν θυροτηλέφωνο (οπως λες) ο πυρος ειναι καλύτερος. Ολα αυτα σε ενα τροφοδοτικό με backup λειτουργία και ο πυρος ειναι σε failsafe δηλαδή στην σπανια περιπτωση διακοπής/βλαβης ο πυρος θα ανοιξει αυτοματα εμποδιζοντας την εμπλοκη της πορτας. Φυσικα μεσα θα υπάρχει και το κουμπι που θα ανοιγει. Στο εμποριο εχει ετοιμα κιτ τα οποια δεν ειναι δυσκολο να τα βαλει κάποιος που εχει βασικες αρχες ηλεκτρολογίας ή ηλεκτρονικής. Πιο πολυ ο πυρος θα χρειαστει κλειδαρά αν πρεπει να γινει κάποια επέμβαση στην κάσα. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από Petros Electron 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα