swayback Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, GKLTDKV είπε Τελικα χρησιμοποιει μονο cisa. Μου ειπε οτι μπορει να μου βαλει cisa revolution κλειδαρια, ειναι καλη αυτη? Και απο κυλινδρο μπορει να μου βαλει τον rs3s η οποιον αλλο θελω, cisa παντα. Απο defender βαζει disec και μου ειπε για το monolito η οποιο αλλο disec θελω. Τι συνδιασμο κλειδαριας-κυλινδρου-defender να βαλω. Περιμενει την αποφαση μου ωστε να μου πει το κοστος. Κυριολεκτικα κρεμομαι απο τα γραφομενα σας. Ναι, είναι πολύ καλή η Cisa Revolution Pro. . Από κυλίνδρους Cisa, βάλε RS3S, τίποτα λιγότερο. Έχουμε κρούσματα στους φθηνότερους Cisa κυλίνδρους. Από defender, το Monolito Rok (BD200) είναι μια χαρά. Αν θες να δώσεις παραπάνω για κάτι πιο ενισχυμένο, ζήτησε το Disec Diamond BKD250. Η μόνη περίπτωση που θα έβαζα φθηνότερο κύλινδρο Cisa, δηλαδή Cisa AP4S, είναι ΜΟΝΟ αν το defender που θα μπει είναι μαγνητικό (Disec MRM29). Οπότε σκέψου αν θες μέτριο κύλινδρο(Cisa AP4S) και μαγνητικό defender(Disec MRM29) ή αρκετά καλό κύλινδρο(Cisa RS3S) και πολύ ενισχυμένο defender (Disec Diamond BKD250). Προσωπικά, μάλλον θα προτιμούσα τον συνδυασμό Cisa Revolution Pro + Cisa RS3S + Disec Diamond BKD250. Και αν ήθελα να γλυτώσω κάποια λεφτά, τότε Cisa Revolution Pro + Cisa RS3S + Disec Monolito Rok BD200.
mclein² Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, swayback είπε Ναι, είναι πολύ καλή η Cisa Revolution Pro. . Από κυλίνδρους Cisa, βάλε RS3S, τίποτα λιγότερο. Έχουμε κρούσματα στους φθηνότερους Cisa κυλίνδρους. Από defender, το Monolito Rok (BD200) είναι μια χαρά. Αν θες να δώσεις παραπάνω για κάτι πιο ενισχυμένο, ζήτησε το Disec Diamond BKD250. Η μόνη περίπτωση που θα έβαζα φθηνότερο κύλινδρο Cisa, δηλαδή Cisa AP4S, είναι ΜΟΝΟ αν το defender που θα μπει είναι μαγνητικό (Disec MRM29). Οπότε σκέψου αν θες μέτριο κύλινδρο(Cisa AP4S) και μαγνητικό defender(Disec MRM29) ή αρκετά καλό κύλινδρο(Cisa RS3S) και πολύ ενισχυμένο defender (Disec Diamond BKD250). Προσωπικά, μάλλον θα προτιμούσα τον συνδυασμό Cisa Revolution Pro + Cisa RS3S + Disec Diamond BKD250. Και αν ήθελα να γλυτώσω κάποια λεφτά, τότε Cisa Revolution Pro + Cisa RS3S + Disec Monolito Rok BD200. ειναι στην κρητη το παιδι...ας ειμαστε λιγο πιο ηρεμοι στις προτασεις μας... 😂 43 λεπτά πριν, prefuse είπε για να εχω μια εικόνα. πόσο έχουν περίπου οι κλειδαριές και πόσο περίπου τα περαστικά; αν είχα και τιμές για το κάθε εξάρτημα που προτείνεις ακόμα καλύτερα. cisa revo + tekno pro ~55ευρω + bd200 ~40ευρω + ki1903p ~12ευρω cisa revo + ΜOTTURA ??? champions pro ~75-110ευρώ + bd200 ~40ευρω + ki1903p ~12ευρω cisa revo δεν κατάλαβα ποιο ειναι, μου βγάζει αρκετά αποτελέσματα, διαφορετικά μεταξύ τους. προτεινω να πας κατευθειαν στον τεχνιτη που θα αναλαβει να ερθει εκει... ισως ο @Alejandro & o @ringboy που ειναι απο θεσσαλονικη και αλλοι 100 που μου μιλανε, να σου γραψουν τι να περιμενεις.. δυστυχως νομιζω η λυπητερη θα ειναι μεγαλη για τετοιο μερος & καλα προϊοντα που θες να βαλεις. 7 λεπτά πριν, prefuse είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου για αυτή την κλειδαριά τί λετε; ειναι αρκετά ασφαλής; με τοσο λαθος διασταση κ με τοση δυσκολια να βρειτε κι εσεις οι ιδιοι την κλειδαροτρυπα εισαι σε τελεια κατασταση. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από mclein² 1
paylidis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 για θωρακισμένη με κλειδαρια της potent τι θα προτείνατε;; θεωρούνται ασφαλεις σαν κλειδαριές; (εδω γελαμε μάλλον)...
mclein² Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, paylidis είπε για θωρακισμένη με κλειδαρια της potent τι θα προτείνατε;; θεωρούνται ασφαλεις σαν κλειδαριές; (εδω γελαμε μάλλον)... εξαρταται το μερος & το μπατζετ. μπορεις να κανεις τη δουλεια σου για 1-2 χρονια ακομη και με 120-130 ευρω. μπορει να γινει σωστοτερα και με ενα μπατζετ 180~250 για περισσοτερα χρονια (ελπιζω). 1
paylidis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, mclein² είπε εξαρταται το μερος & το μπατζετ. μπορεις να κανεις τη δουλεια σου για 1-2 χρονια ακομη και με 120-130 ευρω. μπορει να γινει σωστοτερα και με ενα μπατζετ 180~250 για περισσοτερα χρονια (ελπιζω). Για σπιτι ενοικιασμένο με συναγερμο+καμερες στα βορεια - χωρις κάποιο ιστορικο στην πολυκατοικία... το λεω με το σκεπτικο οτι θα δωσω 40€ για να αλλαξω συνδυασμό (κλειδια) - μηπως αξιζει να δωσω λιγο παραπανω και να εχω το κεφαλι μου καπως πιο ησυχο;; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από paylidis
mclein² Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, paylidis είπε Για σπιτι ενοικιασμένο με συναγερμο+καμερες στα βορεια - χωρις κάποιο ιστορικο στην πολυκατοικία... το λεω με το σκεπτικο οτι θα δωσω 40€ για να αλλαξω συνδυασμό (κλειδια) - μηπως αξιζει να δωσω λιγο παραπανω και να εχω το κεφαλι μου καπως πιο ησυχο;; αν μπορεις να πας στα 120-130 θα εισαι σιγουρα σε καλυτερη κατασταση κυριως λογω παλαιοτητας της κλειδαριας. 1
paylidis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, mclein² είπε αν μπορεις να πας στα 120-130 θα εισαι σιγουρα σε καλυτερη κατασταση κυριως λογω παλαιοτητας της κλειδαριας. πιθανότατα δε θα μπορεσω να ανεβω σε τετοιο ποσό, ειμαι ήδη στα 3000 εξοδα και δεν εχω μπει ακομα καν... θα ειχε νόημα να κανω καποια πιο οικονομική παρεμβαση; αν ναι τι; καποιο defender πχ; σε ευχαριστώ για την απαντηση!
mclein² Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 21 λεπτά πριν, paylidis είπε πιθανότατα δε θα μπορεσω να ανεβω σε τετοιο ποσό, ειμαι ήδη στα 3000 εξοδα και δεν εχω μπει ακομα καν... θα ειχε νόημα να κανω καποια πιο οικονομική παρεμβαση; αν ναι τι; καποιο defender πχ; σε ευχαριστώ για την απαντηση! μην πειραξεις τιποτα εχεις μεγαλες πιθανοτητες να κολλησει η κλειδαρια που ειναι τουλαχιστον 7ετιας παντως.
dBpanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα, Σε πολυκατοικία με 4 οροφοδιαμερίσματα/ιδιοκτήτες, πήραμε απόφαση να αλλάξουμε κεντρική πόρτα εισόδου μετά από μερικά κρούσματα εισόδου στην πολυκατοικία, όπου άνοιξαν 1 φορά σπίτι και 2 φορές αποθήκες στο υπόγειο τα τελευταία 5 χρόνια. Έως τώρα η λύση ήταν η πόρτα να μένει κλειδωμένη 24/7 αλλά και πάλι αυτό δεν απέτρεψε την τελευταία χρονικά είσοδο, προπαραμονή Χριστουγέννων. Οπότε "πάτησα πόδι", μπρίζωσα τους άλλους 2 ιδιοκτήτες και ο 3ος αναγκαστικά δέχθηκε. Η σκέψη είναι να ξεφορτωθούμε την πόρτα αλουμινίου και να πάμε σε μία διπλής θωράκισης και να μπει και σύστημα access control με RFID tags και PINpad. Ο λόγος είναι ότι και η είσοδος θα είναι και πάλι μονίμως κλειδωμένη, αλλά τουλάχισατον τα θυρωτηλέφωνα θα είναι πια ξανά λειτουργικά και δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να κατεβαίνει ο καθένας για να κλειδώσει/ξεκλειδώσει για να παραλάβει 2 πίτσες π.χ. Ιδανικά, θα ήθελα να μην μπει και κλειδαριά, για τους εξής λόγους: στα μάτια μου, ένας επιπλέον τρόπος εισόδου, μεγαλώνει το ρίσκο διάρηξης (ακόμα και αν η κλειδαριά θα λειτουργεί μόνο σε ενδεχόμενη απώλεια ρεύματος) προϋποθέτει ότι θα πρέπει να κουβαλάμε μαζί στα κλειδιά μας και RFID tag και κλειδί σε περίπτωση που 1 φορά έχει πέσει το ρεύμα Υποθέτω ότι η ύπαρξη ενός UPS ως failover σύστημα παροχής ισχύος είναι κάτι που είναι εφικτό να μπει, σωστά; Έχει εμπειρία κάποιος από εσάς σε παρόμοια εγκατάσταση; Κάποια πρόταση ή οτιδήποτε άλλο ως τροφή για σκέψη καλοδεχούμενο. Ευχαριστώ.
mclein² Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, dBpanos είπε Καλησπέρα, Σε πολυκατοικία με 4 οροφοδιαμερίσματα/ιδιοκτήτες, πήραμε απόφαση να αλλάξουμε κεντρική πόρτα εισόδου μετά από μερικά κρούσματα εισόδου στην πολυκατοικία, όπου άνοιξαν 1 φορά σπίτι και 2 φορές αποθήκες στο υπόγειο τα τελευταία 5 χρόνια. Έως τώρα η λύση ήταν η πόρτα να μένει κλειδωμένη 24/7 αλλά και πάλι αυτό δεν απέτρεψε την τελευταία χρονικά είσοδο, προπαραμονή Χριστουγέννων. Οπότε "πάτησα πόδι", μπρίζωσα τους άλλους 2 ιδιοκτήτες και ο 3ος αναγκαστικά δέχθηκε. Η σκέψη είναι να ξεφορτωθούμε την πόρτα αλουμινίου και να πάμε σε μία διπλής θωράκισης και να μπει και σύστημα access control με RFID tags και PINpad. Ο λόγος είναι ότι και η είσοδος θα είναι και πάλι μονίμως κλειδωμένη, αλλά τουλάχισατον τα θυρωτηλέφωνα θα είναι πια ξανά λειτουργικά και δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να κατεβαίνει ο καθένας για να κλειδώσει/ξεκλειδώσει για να παραλάβει 2 πίτσες π.χ. Ιδανικά, θα ήθελα να μην μπει και κλειδαριά, για τους εξής λόγους: στα μάτια μου, ένας επιπλέον τρόπος εισόδου, μεγαλώνει το ρίσκο διάρηξης (ακόμα και αν η κλειδαριά θα λειτουργεί μόνο σε ενδεχόμενη απώλεια ρεύματος) προϋποθέτει ότι θα πρέπει να κουβαλάμε μαζί στα κλειδιά μας και RFID tag και κλειδί σε περίπτωση που 1 φορά έχει πέσει το ρεύμα Υποθέτω ότι η ύπαρξη ενός UPS ως failover σύστημα παροχής ισχύος είναι κάτι που είναι εφικτό να μπει, σωστά; Έχει εμπειρία κάποιος από εσάς σε παρόμοια εγκατάσταση; Κάποια πρόταση ή οτιδήποτε άλλο ως τροφή για σκέψη καλοδεχούμενο. Ευχαριστώ. 1. εαν κολλησει το συστημα, δλδ ξεπεραστει το προβλημα του ρευματος, πιστευεις οτι θα ειναι καλη λυση να φωναξεις να ξηλωσουν την πορτα για να απεγκλωβιστειτε ; 2. ποιος θα παρει την ευθυνη μετα τον υφισταμενο διαχειριστη που καταλαβαινω οτι εισαι εσυ ή οτι δεν υπαρχει καν ; διοτι εγω δε θα υπεγραφα οτι αν κολλησει το συστημα θα μεινω μπλοκαρισμενος. 3. η λυση ειναι 1 και λεγεται αυτοματη ηλεκτρομηχανικη κλειδαρια & τη συνδιαζεις οπως νομιζεις με αυτα που ανεφερες. εαν δε θελεις να κρατας κλειδι, προφανως δε το βαζεις στο μπρελοκ σου. εαν εισαι τοσο εξτριμ τυπος, μπορεις να ζητησεις να ειναι τυφλος ο κυλινδρος εξωτερικα και να υπαρχει μονο μεσα θεση για κλειδι οποτε τουλαχιστον σε φέιλ θα κλειδωθειτε απ'εξω. 4. η αλουμινοπορτα ειναι απο εκεινα τα σαπακια του 80-90 ή καποιο καλο προφιλ του 2000-2010 ; εαν ειναι το 2ο, μπορεις να μιλησεις με τον κυριο Ραπτοπουλο που ειναι ο εισαγωγεας κλειδαριας 3 σημειων αυτοματης/ηλεκτρονικης και να σε καθοδηγησει με λεπτομερειες. θελω να πω οτι δε χρειαζεται να δωσεις 5000 για αναβαθμιση προσωψης οταν με 1000-1200 φτιαχνεις αυτο που σου χρειαζεται. υγ - το διπλης θωρακισης αναφερθηκε στο κειμενο λογω μοδας των πορταδων που μιλησες ή πιστευεις οτι θα ερθει καποιος να τρυπησει την πορτα της εισοδου σας ; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από mclein² 2
prefuse Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 56 λεπτά πριν, mclein² είπε με τοσο λαθος διασταση κ με τοση δυσκολια να βρειτε κι εσεις οι ιδιοι την κλειδαροτρυπα εισαι σε τελεια κατασταση. ευχαριστώ για τα υπολοιπα. το παραπάνω ομως δεν το αποκρυπτογραφησα.. τι εχει λάθος διάσταση; τελικά ειναι καλή η κλειδαριά της πόρτας;
mclein² Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, prefuse είπε ευχαριστώ για τα υπολοιπα. το παραπάνω ομως δεν το αποκρυπτογραφησα.. τι εχει λάθος διάσταση; τελικά ειναι καλή η κλειδαριά της πόρτας; ο κυλινδρος επρεπε να ειναι προσωπο μεσα/εξω με τα διακοσμητικα. (λογικα 40/40 ή 45/40 διασταση) αφου ομως το λειτουργειτε κι ετσι κανενα προβλημα, ισως καλυτερα για προστασια στο σπασιμο & το τρυπημα. astral s διεκρινα & ειναι ιδανικη περιπτωση για ξυλινες πορτες. 1
dBpanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, mclein² είπε 1. εαν κολλησει το συστημα, δλδ ξεπεραστει το προβλημα του ρευματος, πιστευεις οτι θα ειναι καλη λυση να φωναξεις να ξηλωσουν την πορτα για να απεγκλωβιστειτε ; 2. ποιος θα παρει την ευθυνη μετα τον υφισταμενο διαχειριστη που καταλαβαινω οτι εισαι εσυ ή οτι δεν υπαρχει καν ; διοτι εγω δε θα υπεγραφα οτι αν κολλησει το συστημα θα μεινω μπλοκαρισμενος. 3. η λυση ειναι 1 και λεγεται αυτοματη ηλεκτρομηχανικη κλειδαρια & τη συνδιαζεις οπως νομιζεις με αυτα που ανεφερες. εαν δε θελεις να κρατας κλειδι, προφανως δε το βαζεις στο μπρελοκ σου. εαν εισαι τοσο εξτριμ τυπος, μπορεις να ζητησεις να ειναι τυφλος ο κυλινδρος εξωτερικα και να υπαρχει μονο μεσα θεση για κλειδι οποτε τουλαχιστον σε φέιλ θα κλειδωθειτε απ'εξω. 4. η αλουμινοπορτα ειναι απο εκεινα τα σαπακια του 80-90 ή καποιο καλο προφιλ του 2000-2010 ; εαν ειναι το 2ο, μπορεις να μιλησεις με τον κυριο Ραπτοπουλο που ειναι ο εισαγωγεας κλειδαριας 3 σημειων αυτοματης/ηλεκτρονικης και να σε καθοδηγησει με λεπτομερειες. θελω να πω οτι δε χρειαζεται να δωσεις 5000 για αναβαθμιση προσωψης οταν με 1000-1200 φτιαχνεις αυτο που σου χρειαζεται. υγ - το διπλης θωρακισης αναφερθηκε στο κειμενο λογω μοδας των πορταδων που μιλησες ή πιστευεις οτι θα ερθει καποιος να τρυπησει την πορτα της εισοδου σας ; Πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο; Γιατί τα τελευταία 3 χρόνια π.χ. που το βλέπω στην εταιρεία που εργάζομαι εγώ και άλλοι 99, δεν έχει κολλήσει ούτε 1 φορά. Οπότε, δεν μου λέει κάτι η υπόθεσή σου. Δεν είμαι εγώ ο διαχειριστής, απλά εγώ τρέχω το συγκεκριμένο project. Σκοπός είναι να αποφύγουμε το κάτι επιπλέον. Προφανώς, εφόσον το failover σύστημα είναι ένα απλό κλειδί, δεν μπορώ να μην το έχω μαζί μου συνεχώς. Ασχέτως εάν στο 99,5% των περιπτώσεων θα είναι άχρηστο. Είναι του 2003, αλλά δεν μου λέει και κάτι. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και η ιστορία έχει αποδείξει ότι μια πόρτα από κοτέτσι είναι εξίσου ασφαλής. Υ.Γ. το αναφέρω λόγω της μόδας των πορτάδων που μίλησα
prefuse Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, mclein² είπε ο κυλινδρος επρεπε να ειναι προσωπο μεσα/εξω με τα διακοσμητικα. (λογικα 40/40 ή 45/40 διασταση) αφου ομως το λειτουργειτε κι ετσι κανενα προβλημα, ισως καλυτερα για προστασια στο σπασιμο & το τρυπημα. astral s διεκρινα & ειναι ιδανικη περιπτωση για ξυλινες πορτες. ξυλινη ειναι η επένδυση της πόρτας, δεν γνωρίζω αν ειναι και εσωτερικά ξύλινη.. ισως εδώ φαίνεται καλύτερα... Spoiler Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2020 από prefuse
mclein² Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, dBpanos είπε Πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο; Γιατί τα τελευταία 3 χρόνια π.χ. που το βλέπω στην εταιρεία που εργάζομαι εγώ και άλλοι 99, δεν έχει κολλήσει ούτε 1 φορά. Οπότε, δεν μου λέει κάτι η υπόθεσή σου. Δεν είμαι εγώ ο διαχειριστής, απλά εγώ τρέχω το συγκεκριμένο project. Σκοπός είναι να αποφύγουμε το κάτι επιπλέον. Προφανώς, εφόσον το failover σύστημα είναι ένα απλό κλειδί, δεν μπορώ να μην το έχω μαζί μου συνεχώς. Ασχέτως εάν στο 99,5% των περιπτώσεων θα είναι άχρηστο. Είναι του 2003, αλλά δεν μου λέει και κάτι. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και η ιστορία έχει αποδείξει ότι μια πόρτα από κοτέτσι είναι εξίσου ασφαλής. Υ.Γ. το αναφέρω λόγω της μόδας των πορτάδων που μίλησα 1. αυτο θα μπορουσε να μας το πει ενας κλειδαρας αυτοματισμων, μια εταιρεια αυτοματισμων ή γενικα ενας συγχρονος ηλεκτρολογος/ηλεκτρονικος που ασχολειται με αναλογα συστηματα μιας κ δεν εχει νοημα να σου πω τις δικες μου εμπειριες. 2. στην ελλαδα ειμαστε αλλα να ξερεις οτι εαν υπαρξει επισκεψη πυροσβεστικης στο χωρο και δεν υπαρχει εξοδος κινδυνου αμεσα προσβασιμη & ελευθερη κλειδωματος ο διαχειριστης ειναι ο υπευθυνος & παιζει αυτοφωρη διαδικασια. εαν δεν υπαρχει διαχειριστης, μετρα ως υπευθυνος ο τελετευταιος εκλεγμενος. 3. καλο θα ειναι να υπαρχει εναλλακτικη. 4. δεν το εχει αποδειξει η ιστορια διοτι η πορτα σας εχει "παραβιαστει" ολες τις φορες ως ξεκλειδωτη. επισης, δε σου προτεινα κλειδωμα αυτοματο μονοπυρο αλλα 3 σημειων που σημαινει λοστος κ σπασιμο. το ιδιο αποτελεσμα με τη θωρακισμενη θα εχεις απλα σε πιο ασχημη μορφη μιας κ οι παλιες αλουμινοπορτες (στο 90%) ειναι ασχημες κατα τη γνωμη μου. 1 λεπτό πριν, prefuse είπε ξυλινη ειναι η επένδυση της πόρτας, δεν γνωρίζω αν ειναι και εσωτερικά ξύλινη.. ισως εδώ φαίνεται καλύτερα... Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου ενταξει εισαι... !!!! καποτε να βαλεις μια omega plus ως προσθετη για αντικατασταση της υφισταμενης cisa και θα εισαι ολοκαινουριος ξανα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα