Petros Electron Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, prefuse είπε Αυτό που ρωτάω δεν μπορώ να στο απαντήσω, ακόμα και αν αγοράσω 10 τέτοιες κλειδαριές γιατι δεν έχω τις γνώσεις. Ρωτάω αν κάποιος απο τις φωτογραφίες μπορεί να παρατηρήσει αν ειναι αξιόπιστα τα μηχανικά μέρη της κλειδαριάς. Εγω και να την πάρω, θα σου πώ ποσο γρήγορο ειναι το fingerprint scanner και πόσο εύχρηστο ειναι το app.. τίποτα παραπάνω.. δεν ειμαι κλειδαράς..ουτέ τις ονομασίες defender, κύλινδρο κτλ δεν γνωρίζω. ουτε κατέχω θέματα περι ασφάλειας κρυπτογράφησης πχ για το chip κτλ Κοιτα να δεις, εφοσον δεν υπαρχουν παραβιασεις και σπασίματα της ενλογο κλειδαριάς στο ιντερνετ, δεν μπορει να ξερει κανεις ποση αντίσταση μπορει να προβάλει σε περίπτωση σπασίματος. Αυτο δυστυχώς ειναι κατι που μονο σε συνθήκες παραβίασης και δολιοφθοράς θα το διαπιστώσεις. Οποτε η την παιρνεις και την τοποθετείς και -ισως- καποτε μπορεί να το διαπιστώσεις ποσο καλη ηταν σε περίπτωση διάρρηξης (που δεν στο εύχομαι να σου συμβεί!) ή πας σε υπαρχον συνδιασμο μηχανικής κλειδαριας (κύλινδρο,γραναζωτη κλειδαριά και defender), που ειναι δοκιμασμένος και ξέρουμε οτι ενα καλο σετ θα σου παρεχει την maximum ασφάλεια. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από Petros Electron 1
prefuse Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, mclein² είπε α. το συστημα που μας δειχνεις δεν προοριζεται για ασφαλεια αλλα για ευκολια. οχι μονο αυτο αλλα γενικως οτι βλεπεις σε αυτο το μοτιβο προοριζεται για αλλες χωρες με αλλες επικρατουσες συνθηκες. β. ουτε κυλινδρο της προκοπης δειχνει να εχει, ουτε defender διαθετει. αμφιβαλλω αν καποιος επαγγελματιας θα μπορει να βγαλει αντιγραφα κλειδια. γ. οι κλειδαριες των κινεζων με βαση αυτα που εχω δει στα μεγαλα μαγαζια τους εδω (αυτα που ειναι σαν αποθηκες) δεν με πειθουν για ποιοτητα. φυσικα οι ανθρωποι κανουν δωρεαν αλλαγες σε ευλογο διαστημα για οτι χαλασει αλλα εσυ που λες οτι βγαζεις λεφτα απο ενα χωρο δεν ξερω αν καποιος μεινει κλειδωμενος μεσα τι μπορει να συμβει ή πως θα το παρει ή οποια αλλη ερωτηση σου ταιριαζει. δ. το θεμα το ηλεκτρινικο δεν ειναι τιποτα το σοβαρο γενικως. ακομη και στους ηλεκτροπυρους που πουλανε οι αντιπροσωποι εδω & οι κλειδαραδες τοποθετουν στις εισοδους συνηθως μενουν με τη default ρυθμιση και ενας που ξερει, μπορει να βγαλει ακομη και καρτα/ταγκ για να μπαινει. ----------------- γνωμη μου, παρε απο καποιον αντιπροσωπο ή καποιον κλειδαρα ή πορτά εδώ στην ελλαδα εναν ηλεκτρονικο κυλινδρο και τελειωνει η ιστορια. ο iseo libra ειναι μια περιπτωση που μπορει να σε βοηθησει να αποφυγεις επαγγελματιες για τη συνδεση κλπ. μη μπλεξες με evva, abloy, mul-t-lock θα χαθεις, θα μπερδευτεις κ θα νευριασεις. τελος, οπως σου ειπα κ στο αλλο μηνυμα - τσεκαρε και το νουκι. μιλησε με 2-3 παιδια απο εδω που εχουν γραψει στο νημα για να σου πουν τις εντυπωσεις τους. 5 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Κοιτα να δεις, εφοσον δεν υπαρχουν παραβιασεις και σπασίματα της ενλογο κλειδαριάς στο ιντερνετ, δεν μπορει να ξερει κανεις ποση αντίσταση μπορει να προβάλει σε περίπτωση σπασίματος. Αυτο δυστυχώς ειναι κατι που μονο σε συνθήκες παραβίασης και δολιοφθοράς θα το διαπιστώσεις. Οποτε η την παιρνεις και την τοποθετείς και -ισως- καποτε μπορεί να το διαπιστώσεις ποσο καλη ηταν σε περίπτωση διάρρηξης (που δεν στο εύχομαι να σου συμβεί!) ή πας σε υπαρχον συνδιασμο μηχανικής κλειδαριας (κύλινδρο,γραναζωτη κλειδαριά και defender), που ειναι δοκιμασμένος και ξέρουμε οτι ενα καλο σετ θα σου παρεχει την maximum ασφάλεια. Η πόρτα ειναι ασφαλείας. Στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα για κλοπή καθως ειναι εξοχικό, οποτε και να το διαρρήξουν, δεν θα κερδίσουν απολύτως τίποτα, πέρα απο εναν φούρνο μικροκυμάτων και μια καφετιέρα.. εκτος και αν έρθουν με γερανό και βγάλουν τα έπιπλα απο το μπαλκόνι .. Με ενδιαφέρει η ασφάλεια των φιλοξενούμενων/ενοικιαστών, αλλα η αναζήτηση μου, ξεκίνησε, για την ευκολία που θα παρέχει σε εμενα και στους φιλοξενούμενους μου, μια τέτοια λύση. Προσωπικά, το καλοκαίρι αφήνουμε το κλειδί πανω στην πόρτα και πάμε για μπάνιο.. αλλα δεν μπορώ να γνωρίζω για τους φιλοξενούμενους..
mclein² Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 39 λεπτά πριν, prefuse είπε Η πόρτα ειναι ασφαλείας. Στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα για κλοπή καθως ειναι εξοχικό, οποτε και να το διαρρήξουν, δεν θα κερδίσουν απολύτως τίποτα, πέρα απο εναν φούρνο μικροκυμάτων και μια καφετιέρα.. εκτος και αν έρθουν με γερανό και βγάλουν τα έπιπλα απο το μπαλκόνι .. Με ενδιαφέρει η ασφάλεια των φιλοξενούμενων/ενοικιαστών, αλλα η αναζήτηση μου, ξεκίνησε, για την ευκολία που θα παρέχει σε εμενα και στους φιλοξενούμενους μου, μια τέτοια λύση. Προσωπικά, το καλοκαίρι αφήνουμε το κλειδί πανω στην πόρτα και πάμε για μπάνιο.. αλλα δεν μπορώ να γνωρίζω για τους φιλοξενούμενους.. και ποιος θα τοποθετησει αυτο το σεναριο στη θωρακισμενη ; δε μπορω καν να σκεφτω τα κοψιματα & τις πατεντες...
prefuse Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, mclein² είπε και ποιος θα τοποθετησει αυτο το σεναριο στη θωρακισμενη ; δε μπορω καν να σκεφτω τα κοψιματα & τις πατεντες... Εννοείς για την συγκεκριμένη κλειδαριά aqara n100 στα λινκ παραπάνω; Αν ναι, σίγουρα όχι εγώ Και σίγουρα θα πήγαινα πρώτα σε ένα κλειδαρά να του δείξω την τωρινή πόρτα ασφαλείας και αν μπορεί να τοποθετήθει η συγκεκριμένη ηλεκτρονική κλειδαριά. Αλλά από τα σχόλια σας, καταλαβαίνω ότι έχει πολύ φασαρία και το τελικό κόστος (μαζι με τα περαστικά) ίσως ξεπεράσει και την λύση του Nuki, που ίσως να μπορούμε να την εγκαταστήσουμε και μόνοι μας. Θα κοιτάξω την λύση του Nuki, και θα επανέλθω. Ευχαριστώ Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από prefuse 1
konkarien Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, mclein² είπε αν ψωνιζεις απο σκρουτζ για την ασφαλεια σου....μαλλον ξεκινας λαθος ! σιγουρα στην περιοχη σου υπαρχουν 2-3 κλειδαραδες ή/και πορτάδες. σιγουρα στο google θα βρεις καλους επαγγελματιες να σε ενημερωσουν για το τι πιστευουν και να βγαλεις εναν Μ.Ο... Τα πράγματα που μου πρότεινες,κάνοντας μια αναζήτηση στο net,τα βρήκα και σε σκρουτζομάγαζα και σε εταιρείες. Θα ρωτήσω και στους κλειδαράδες της περιοχής,αν και πιστεύω,πως σε αυτήν την περίπτωση,θα υπάρχει απόκλιση προς τα επάνω. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. 1
Atmisti Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον mclein² για όλες τις συμβουλές που μου έδωσε , εννοείται αφιλοκερδώς, για να προχωρήσω στην αλλαγή κλειδαριάς σε θωρακισμένη πόρτα στην επαρχία.Ήταν πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει με ευγένεια ακόμη και στην πιο χαζή μου ερώτηση και από τις συνομιλίες μαζί του κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν σοβαρό επαγγελματία που αγαπάει την δουλειά του προκρίνοντας την σωστή ενημέρωση-ικανοποίηση του πελάτη από οποιοδήποτε ενδεχόμενο δικό του κέρδος. 4
eyw Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 οι ASSA ABLOY είναι απλώς υπερτιμημένες (πχ έξυπνος αντιπρόσωπος, πίστωση στους μεταπωλητές, περιθώριο κέρδους κλπ ) ή αξίζουν τα λεφτά τους?
kogba Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Να ευχαριστήσω και εγώ τον mclein για τις συμβουλές του και την υπομονή του, καθώς και τον Alejandro για την συνεργασία. Σας ευχαριστώ. 1
swayback Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 30 λεπτά πριν, eyw είπε οι ASSA ABLOY είναι απλώς υπερτιμημένες (πχ έξυπνος αντιπρόσωπος, πίστωση στους μεταπωλητές, περιθώριο κέρδους κλπ ) ή αξίζουν τα λεφτά τους? ASSA ABLOY = κοινοπραξία της Σουηδικής ASSA και της Φιλανδικής Abloy, από το 1994. Πλέον είναι όμιλος πολλών εταιρειών. Μέσα σε αυτές τις εταιρείες είναι κάποιες που ούτε που τις έχουμε ακουστά, είναι όμως και κάποιοι δυνατοί παίκτες με πολύ καλά προϊόντα, όπως Abloy, Mul-T-Lock, Esety, Medeco, κλπ. Συνεπώς η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων της, ποικίλλει. Έχει και υπερτιμημένα προϊόντα (βλέπε κυλίνδρους TESA), έχει όμως και κορυφαίους κυλίνδρους σε πολύ καλή τιμή (βλέπε Abloy).
eyw Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 ty, ήξερα ότι ήταν merger (ASSA+Abloy) ή κάτι τέτοιο αλλά αυτοί είναι ηλεκτρική σκούπα, 100+ εταιρείες. Θα κοιτάζω για κυλίνδρους Abloy, ευχαριστώ. 1
swayback Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, eyw είπε ty, ήξερα ότι ήταν merger (ASSA+Abloy) ή κάτι τέτοιο αλλά αυτοί είναι ηλεκτρική σκούπα, 100+ εταιρείες. Θα κοιτάζω για κυλίνδρους Abloy, ευχαριστώ. Πέρα από Abloy(Protec2), δες και EVVA(4KS), Kaba(Expert) και Mul-T-Lock(MT5+) αν ψάχνεις κορυφαίους κυλίνδρους που να αξίζουν τα λεφτά τους(~150€). Ο Abloy είναι ένα κλικ πιο πάνω σε ασφάλεια σε σχέση με τους άλλους που αναφέρω, αλλά οι άλλοι είναι λίγο πιο εύχρηστοι (υποκειμενικό αυτό όμως). Top κατηγορία όλοι τους όμως. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2020 από swayback
mclein² Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 14 ώρες πριν, Atmisti είπε Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον mclein² για όλες τις συμβουλές που μου έδωσε , εννοείται αφιλοκερδώς, για να προχωρήσω στην αλλαγή κλειδαριάς σε θωρακισμένη πόρτα στην επαρχία.Ήταν πάντοτε πρόθυμος να απαντήσει με ευγένεια ακόμη και στην πιο χαζή μου ερώτηση και από τις συνομιλίες μαζί του κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν σοβαρό επαγγελματία που αγαπάει την δουλειά του προκρίνοντας την σωστή ενημέρωση-ικανοποίηση του πελάτη από οποιοδήποτε ενδεχόμενο δικό του κέρδος. το βασικο στη δικη σου περιπτωση ειναι οτι ενεργοποιησαμε εναν επαγγελματια να χαμηλωσει τις τιμες του & να τοποθετησει κατι πρωτοποριακο για τα μερη σου. ελπιζω να καταλαβε οτι μονο με αυτο τον τροπο θα μπορεσει να προωθησει την εργασια του & να αποκτησει κι αλλους πελατες που θελουν σπανια ή πολυ καλα/ποιοτικα προϊοντα. 13 ώρες πριν, eyw είπε ty, ήξερα ότι ήταν merger (ASSA+Abloy) ή κάτι τέτοιο αλλά αυτοί είναι ηλεκτρική σκούπα, 100+ εταιρείες. Θα κοιτάζω για κυλίνδρους Abloy, ευχαριστώ. αρα παει καλα η μπιζνα.. 😂 περα απο την πλακα, αυτο που συμβαινει μονο καλο δεν ειναι...κυριως για την τσεπη μας αλλα και για μελλοντικες εξελιξεις στα υφισταμενα προϊοντα.
eyw Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. . ώστε καλά λένε ο κόσμος για Abloy και Abloy Protec2. https://www.amazon.co.uk/s?k=abloy+protec2&ref=nb_sb_noss . Οι τιμές Abloy τσούζουν και τσουρουφλίζουν αλλά σκεφτείτε ότι σήμερα οι κλέφτες δεν ειναι όπως μια φορά και έναν καιρό που έπαιρναν τα χρυσαφικά της κυρίας, ρολόγια και μετρητά και έφευγαν όπως βλέπαμε στις παλιές ταινίες. Τα τελεταία χρόνια μπαίνουν και κλέβουν ό,τι μπορούν να κουβαλήσουν, πλυντήριο, φούρνος δεν εξαιρούνται, ενίοτε αδειάζουν το διαμέρισμα. Επίσης ψάχνοντας κάνουν και πάααααααρα πολλές ζημιές, αναρωτιέσαι αν μπήκαν απλοί κλέφτες ή ορδή βανδάλων. . Εγώ να συμβουλέψω τους συμφορουμίτες ότι η υποδοχή του κλειδιού πρέπει να μην είναι εκτεθειμένη αλλά να καλύπτεται από μανδύα ή άλλο προστατευτικό από μέταλλο αντοχής. Ισα-ίσα να χωράει το κλειδί και με το ζόρι, αλλιώς ... . Να υπενθυμίσω ότι εδώ μιλάμε για κλειδαριές σπιτιών και διαμερισμάτων σε κατοικημένες περιοχές μόνον, πόλεις κωμοπόλεις. Τα εξοχικά είναι άλλο θέμα για άλλο νήμα. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από eyw διατύπωση, ορθογραφία. 1
Violator1978 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα παιδιά επανέρχομαι από εχθές, όπως είχα γράψει είχαμε τρία κρούσματα διάρρηξης στην πολυκατοικία που μένω Χαριλάου Θεσσαλονίκης, μετά από συζήτηση με τους παθοντες γείτονες και τα τρία διαμερίσματα φορούσαν securemme τυχαίο; δεν νομίζω, πρωτου ζητήσω την γνώμη σας διάβασα ατελείωτα τα σχόλια και τις συμβουλές μέσα στο φόρουμ, τελικά την έκανα την πατάτα μου που ελπίζω να μην μου στοιχίσει, γνωστος κλειδαρας σε συνδιασμο με την γυναίκα μου που με λέει υπερβολικό λυγισα και έβαλα τον κύλινδρο της MG HSP αντικατάσταση από securemme K2, φυσικά από εχθές που έγινε η αλλαγή και παρόλο την ξεκάθαρη γνώμη και συμβουλή του mclein για την συγκεκριμένη μάρκα και την υπόδειξη του σε ποιες μάρκες να κινηθώ έκανα την γκλελα μου, το μόνο που με παρηγορεί λίγο ειναι οτι OK σίγουρα είναι καλύτερη από την securemme k2 που φορούσα, ελπίζω να μην μου στοιχήσει αυτό, σκέφτομαι να την κρατισω 2-3 μήνες και μετά να την βγάλω και να την βάλω στο εξοχικο μου που φοράω και εργολαβικη πόρτα προφανώς με ότι ναναι κλειδαριά, ο γνωστός μου κλειδαρας εκθείασε την MG HSP σε βαθμό απίστευτο, την αλλαγή θα την κάνω ελπίζω να μου στοιχήσει μόνο σε λεφτά για την αλλαγή και όχι σε παρατράγουδα διάρρηξης, είναι ξεκάθαρο ότι τον Μάιο 1 φορά και 3 τον Δεκέμβριο οι διαρρήκτες έχουν βάλει στο μάτι την οικοδομή 1
swayback Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Violator1978 είπε Καλημέρα παιδιά επανέρχομαι από εχθές, όπως είχα γράψει είχαμε τρία κρούσματα διάρρηξης στην πολυκατοικία που μένω Χαριλάου Θεσσαλονίκης, μετά από συζήτηση με τους παθοντες γείτονες και τα τρία διαμερίσματα φορούσαν securemme τυχαίο; δεν νομίζω, πρωτου ζητήσω την γνώμη σας διάβασα ατελείωτα τα σχόλια και τις συμβουλές μέσα στο φόρουμ, τελικά την έκανα την πατάτα μου που ελπίζω να μην μου στοιχίσει, γνωστος κλειδαρας σε συνδιασμο με την γυναίκα μου που με λέει υπερβολικό λυγισα και έβαλα τον κύλινδρο της MG HSP αντικατάσταση από securemme K2, φυσικά από εχθές που έγινε η αλλαγή και παρόλο την ξεκάθαρη γνώμη και συμβουλή του mclein για την συγκεκριμένη μάρκα και την υπόδειξη του σε ποιες μάρκες να κινηθώ έκανα την γκλελα μου, το μόνο που με παρηγορεί λίγο ειναι οτι OK σίγουρα είναι καλύτερη από την securemme k2 που φορούσα, ελπίζω να μην μου στοιχήσει αυτό, σκέφτομαι να την κρατισω 2-3 μήνες και μετά να την βγάλω και να την βάλω στο εξοχικο μου που φοράω και εργολαβικη πόρτα προφανώς με ότι ναναι κλειδαριά, ο γνωστός μου κλειδαρας εκθείασε την MG HSP σε βαθμό απίστευτο, την αλλαγή θα την κάνω ελπίζω να μου στοιχήσει μόνο σε λεφτά για την αλλαγή και όχι σε παρατράγουδα διάρρηξης, είναι ξεκάθαρο ότι τον Μάιο 1 φορά και 3 τον Δεκέμβριο οι διαρρήκτες έχουν βάλει στο μάτι την οικοδομή Είναι σημαντική η αναβάθμιση που έκανες. Δεν είναι κακός ο κύλινδρος. Είναι απλά κακή επιλογή για τα λεφτά του. Ναι, έχουν αρχίσει πολλοί επαγγελματίες και εκθειάζουν τον MG HSP, όπως γινόταν -και γίνεται ακόμα- το ίδιο, με τον ISEO R50. Πιθανώς να έχει κι αυτός χαμηλό κόστος απόκτησης για τον επαγγελματία. Ο HSP είναι ένας κύλινδρος που, βάσει των χαρακτηριστικών του, δεν απέχει πολύ από έναν AGB 9000 (50~60€). Επιπλέον έχει ένα κινητό στοιχείο/μπίλια στο κλειδί και άκοπα κλειδιά υπάρχουν μόνο στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ιταλία, όπως λένε. Ο AGB DCK, έχει κι αυτός 15 μπίλιες σε 3 σειρές (οι 2 μάλιστα υπό γωνία), έχει 2 κινητά στοιχεία στο κλειδί, τα κλειδιά βγαίνουν μόνο από Ιταλία, είναι δοκιμασμένος και αξιόπιστος και κοστίζει...80~90€. Τώρα τον πήρες. Μην σκας, είπαμε, δεν είναι κακός κύλινδρος. Σίγουρα αρκετά καλύτερος από τον Securemme που είχες. Απλά έχε στο νου ότι δεν θα ήταν κακή ιδέα να τον αναβαθμίσεις μετά από κάποιο Χ διάστημα (ίσως χρόνο(;)) με κάποιον αρκετά καλύτερο. 2 ώρες πριν, eyw είπε . ώστε καλά λένε ο κόσμος για Abloy και Abloy Protec2. https://www.amazon.co.uk/s?k=abloy+protec2&ref=nb_sb_noss Οι τιμές Abloy τσούζουν και τσουρουφλίζουν Τα προϊόντα (λουκέτο και deadbolt Abloy) στο link που παραθέτεις, είναι σημαντικά πιο ακριβά από τον αντίστοιχο(Protec2) κύλινδρο ευρωπαϊκού τύπου της Abloy. Αν και γενικά τα προϊόντα της Abloy, για κάποιο λόγο που δεν ξέρω, είναι αρκετά πιο ακριβά στο εξωτερικό σε σχέση με εδώ. Εδώ μπορείς να βρεις Protec2 σε διάσταση 30-50 για πόρτα ασφαλείας, από 110~120€(+ΦΠΑ). Που είναι πολύ καλή τιμή αν σκεφτείς ότι είναι μέσα στους 5 πιο ασφαλείς που υπάρχουν. Ενώ ένας Protec2 με τα ίδια χαρακτηριστικά (30-50, 5κλειδος διπλής ενέργειας) κάνει 170+ΦΠΑ στη Γερμανία. Σε παρόμοια τιμή ή και πιο ακριβά, θα τον βρεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από swayback 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα