Dantε Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mclein² είπε αν πιανουν τα χερια σου, το κανεις και μονος σου. ειδικα σε gardesa που ειναι νορμαλ μεσα. αυτο που δεν καταλαβα απο την ιστορια ειναι γιατι να μπει καποιος στη διαδικασια να κλειδωνει/ξεκλειδωνει την πορτα ενω δεν μπαινει στο σπιτι... υγ - το βασικο ακριβο σκελος μιας πορτας gardesa ειναι το μηκος του κυλινδρου που θα πρεπει να ειναι 30/60 ή 30/70 αναλογα το μοντελο της πορτας. Μα εκει κολλησα και εγω. Για ποιο λογο να κλειδωσουν μετα? Οπως και να χει η κλειδαρια που εχω τωρα ειναι μια mottura nucleo replay. Για πειτε καμια προταση εκει στα 200-300Ε...
Gas7374 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Λόγω αλλαγής κλειδαριάς είμαι μεταξύ τριών κυλίνδρων. Evva eps, agb dck και winkhaus n-tra. Ξεχωρίζει κάποιος από τους τρεις;
angelo306 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα στο Forum. Θέλω να αλλάξω τον συρτη στην πόρτα ασφαλείας με κάποιον που είδα σε φίλο. Αυτήν την στιγή έχω ένα σύρτη που τραβάς ένα πόμολακι δεξιά και πιάνει σε μια μεταλική "γλώσσα" που είναι πιασμένη με άλεν στην κάσα. Αν έχεις βάλει τον σύρτη μπορείς να ανοίξεις την πόρτα μέχρι ένα σημείο. Είδα σε φίλο σύρτη με 2 "σκάλες". Έχει ένα πόμολο που γυρνάει 2 φορές. Στην 1η σκάλα δουλευεί σαν τον δικό μου σύρτη και αν το γυρίσεις 2 φορές δουλευεί σαν κλειδαριά και ένας πείρος μπαίνει μέσα στην κάσα και δεν μπορείς να ανοίξεις καθόλου. Ξέρετε που μπορώ να τον προμηθευτώ?
mclein² Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, angelo306 είπε Καλησπέρα στο Forum. Θέλω να αλλάξω τον συρτη στην πόρτα ασφαλείας με κάποιον που είδα σε φίλο. Αυτήν την στιγή έχω ένα σύρτη που τραβάς ένα πόμολακι δεξιά και πιάνει σε μια μεταλική "γλώσσα" που είναι πιασμένη με άλεν στην κάσα. Αν έχεις βάλει τον σύρτη μπορείς να ανοίξεις την πόρτα μέχρι ένα σημείο. Είδα σε φίλο σύρτη με 2 "σκάλες". Έχει ένα πόμολο που γυρνάει 2 φορές. Στην 1η σκάλα δουλευεί σαν τον δικό μου σύρτη και αν το γυρίσεις 2 φορές δουλευεί σαν κλειδαριά και ένας πείρος μπαίνει μέσα στην κάσα και δεν μπορείς να ανοίξεις καθόλου. Ξέρετε που μπορώ να τον προμηθευτώ? ρωτα σε κανενα που πουλάει πόρτες αν και σε βλεπω χλωμο για υλοποιηση... 33 λεπτά πριν, Gas7374 είπε Λόγω αλλαγής κλειδαριάς είμαι μεταξύ τριών κυλίνδρων. Evva eps, agb dck και winkhaus n-tra. Ξεχωρίζει κάποιος από τους τρεις; ο n-tra ειναι πιο χαμηλα απο EPS / DCK σε δικλειδες ασφαλειας. απο κει και περα ολοι ειναι ποιοτικοτατοι ως προς την κατασκευη & ευχομαστε να μην εχουμε κρουσματα για καιρο 51 λεπτά πριν, Dantε είπε Μα εκει κολλησα και εγω. Για ποιο λογο να κλειδωσουν μετα? Οπως και να χει η κλειδαρια που εχω τωρα ειναι μια mottura nucleo replay. Για πειτε καμια προταση εκει στα 200-300Ε... για κατι σοβαρο ξεκινας απο 240-250 οπως ειπε και ο swayback -> παραδειγμα : Los Gardesa (ή Mottura Gardesa) + Evva EPS (30/60, 5 κλειδια) + Monolito Rok (Bd200) + KI1903p 2
Dantε Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, mclein² είπε ρωτα σε κανενα που πουλάει πόρτες αν και σε βλεπω χλωμο για υλοποιηση... ο n-tra ειναι πιο χαμηλα απο EPS / DCK σε δικλειδες ασφαλειας. απο κει και περα ολοι ειναι ποιοτικοτατοι ως προς την κατασκευη & ευχομαστε να μην εχουμε κρουσματα για καιρο για κατι σοβαρο ξεκινας απο 240-250 οπως ειπε και ο swayback -> παραδειγμα : Los Gardesa (ή Mottura Gardesa) + Evva EPS (30/60, 5 κλειδια) + Monolito Rok (Bd200) + KI1903p Σε ευχαριστω για τη προταση.Σε κατι τετοιο θα κινηθω. Υποθετω να μεινει η ηδη υπαρχουσα κλειδαρια ασφαλειας δε γινεται?Δεν ειναι συμβατη η ειναι θεμα ασφαλειας? 1
mclein² Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 37 λεπτά πριν, Dantε είπε Σε ευχαριστω για τη προταση.Σε κατι τετοιο θα κινηθω. Υποθετω να μεινει η ηδη υπαρχουσα κλειδαρια ασφαλειας δε γινεται?Δεν ειναι συμβατη η ειναι θεμα ασφαλειας? Δε γινεται αλλα και να γινοταν θα σου προτεινα να την αλλαξεις επειδη ειναι 10ετη η χρηση της οποτε παιζεις με τις πιθανοτητες μπλοκαρισματος ! 2
tsiro7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 58 λεπτά πριν, angelo306 είπε Καλησπέρα στο Forum. Θέλω να αλλάξω τον συρτη στην πόρτα ασφαλείας με κάποιον που είδα σε φίλο. Αυτήν την στιγή έχω ένα σύρτη που τραβάς ένα πόμολακι δεξιά και πιάνει σε μια μεταλική "γλώσσα" που είναι πιασμένη με άλεν στην κάσα. Αν έχεις βάλει τον σύρτη μπορείς να ανοίξεις την πόρτα μέχρι ένα σημείο. Είδα σε φίλο σύρτη με 2 "σκάλες". Έχει ένα πόμολο που γυρνάει 2 φορές. Στην 1η σκάλα δουλευεί σαν τον δικό μου σύρτη και αν το γυρίσεις 2 φορές δουλευεί σαν κλειδαριά και ένας πείρος μπαίνει μέσα στην κάσα και δεν μπορείς να ανοίξεις καθόλου. Ξέρετε που μπορώ να τον προμηθευτώ? Τρύπα την κάσα στο σημείο επαφής με τον συρτη. Πρώτα δες αν είναι αρκετά μεγάλος για να μπαίνει μέσα την κάσα.
thodoris1985 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μιας και μιλάμε για σύρτες. Έχει ξεκινήσει ο δικός μου και είναι δύσκολο να τον κλειδώσω-ξεκλειδώσω. Για να αποφύγω το δυσάρεστο και κλειστούμε μέσα καμία μέρα, τι μπορώ να βάλω; Έχω ένα wd40 dry teflon, θα έκανε το συγκεκριμένο και από που να το βάλω από το πλάι της πόρτας ή πρέπει να ξεβιδώσω τίποτα;
mclein² Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 25 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Τρύπα την κάσα στο σημείο επαφής με τον συρτη. Πρώτα δες αν είναι αρκετά μεγάλος για να μπαίνει μέσα την κάσα. αυτο ειναι καλο σεναριο αρκει οπως λες να ειναι μακρυς ο πυρος για να φτασει απεναντι. το αρνητικο ειναι πως σε μεγαλο σεισμο (με ταλαντωση) ενδεχεται να κολλησει/σπασει ο πυρος κλειδωμενος. οποτε η αποψη μου ειναι να υπαρχουν εργαλεια ευκαιρα για ξεμπλοκαρισμα οταν & αν συμβει κατι τετοιο. 1
tsiro7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Οι πόρτες που έχουν εξαρχής κάτι τέτοιο λειτουργούν διαφορετικά? Φαντάζομαι αυτό για το σεισμό ισχύει σε κάθε περίπτωση, ακόμα και για τους πυρους της κλειδαριάς. Εγώ από τότε που αναβάθμισα την πόρτα απλά κλειδώνω και δεν τον χρησιμοποιώ ποτέ πάντως.
polaki Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, turbat0s είπε Πώς και διάλεξες τον συγκεκριμένο? Είμαι πρόσφατος ενοικιαστής, πριν προλάβω να αλλάξω κλειδαριά μπήκαν στο σπίτι με κλειδί κανονικά, πήραν ότι ήταν να πάρουν και κλείδωσαν φεύγοντας. Ήταν το γκρουπ με τα αλάνια που πιάσανε πρόσφατα και δραστηριοποιούνταν στα νότια προάστια της Αθήνας. Πήγα λοιπόν σε κλειδαρά και μου είπε ότι τη συγκεκριμένη για να την παραβιάσει με τρυπάνι έκανε 2 ώρες, και μάλιστα μου έδειξε και την παραβιασμένη, είχε πεθάνει άνθρωπος μέσα και πήγαν με αστυνομία να ανοίξουν. Μου έδειξε και κάτι πολύ πιο ακριβές, αλλά μου είπε ότι και αυτήν θα είμαι οκ.
swayback Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μπορείτε να ανοίξετε μία τρύπα στην κάσα, αρκετά μεγαλύτερη ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μπλοκαρίσματος. Πχ ο πίρος του σύρτη συνήθως είναι 18~20mm, οπότε ανοίγετε, με ποτηροτρύπανο ιδανικά, μία τρύπα στην κάσα 25~26mm. Κι αν δεν χρησιμοποιείτε και το μάνταλο, τον αφαιρείτε για να μην δημιουργήσει προβλήματα. Αν και όταν έχουμε καλή κλειδαριά στην πόρτα, ας πούμε ότι ο σύρτης είναι περιττός. Αλλά όπως το δει κανείς. 1 ώρα πριν, thodoris1985 είπε Μιας και μιλάμε για σύρτες. Έχει ξεκινήσει ο δικός μου και είναι δύσκολο να τον κλειδώσω-ξεκλειδώσω. Για να αποφύγω το δυσάρεστο και κλειστούμε μέσα καμία μέρα, τι μπορώ να βάλω; Έχω ένα wd40 dry teflon, θα έκανε το συγκεκριμένο και από που να το βάλω από το πλάι της πόρτας ή πρέπει να ξεβιδώσω τίποτα; Ναι, βάλε. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο διεισδιτικό όσο το απλό WD40, αλλά λογικά θα δεις διαφορά. Ρίξε λίγο και άνοιξε-κλείσε τον σύρτη αρκετές φορές για να πάει μέσα το λιπαντικό. Καθάρισε τον και με ένα πανί/χαρτί με λιπαντικό αν είναι πολύ βρώμικος ο πίρος του σύρτη. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 52 λεπτά πριν, mclein² είπε αυτο ειναι καλο σεναριο αρκει οπως λες να ειναι μακρυς ο πυρος για να φτασει απεναντι. το αρνητικο ειναι πως σε μεγαλο σεισμο (με ταλαντωση) ενδεχεται να κολλησει/σπασει ο πυρος κλειδωμενος. οποτε η αποψη μου ειναι να υπαρχουν εργαλεια ευκαιρα για ξεμπλοκαρισμα οταν & αν συμβει κατι τετοιο. Για αυτόν τον λογο φαντάζομαι οι κατασκευαστές πόρτων ασφάλειας κατάργησαν και τους πυρους στο επάνω η στο κάτω μερος της κάσας. Γιατι μετα από σεισμό οι πορτες μπλόκαραν και δεν μπορούσαν να ανοίξουν
polaki Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Στις 7/12/2019 στις 3:35 ΜΜ, turbat0s είπε Συμφωνώ απόλυτα, πλην όμως ο τρόπος που θα ζητηθεί η ανανέωση έχει μεγάλη σημασία. Αν περάσει ο εκβιασμός, τότε σύντομα θα ακολουθήσει ο επόμενος (θέλω τριπλά τζάμια διότι δεν νιώθω ασφάλεια, θέλω συναγερμό, θέλω κάγκελα στα παράθυρα, θέλω καινούριο ρελέ, θέλω καινούριο θερμοσίφωνα κλπ, αλλιώς φεύγω). Προσωπικά, η ασφάλεια αφορά εμένα (ως ενοικιαστή) και όχι τον ιδιοκτήτη. Το σπίτι το νοικιάσαμε με αυτά που έχει. Όταν μπήκαν σε μένα, πλήρωσα μόνος μου και για αλλαγή κυλίνδρου και για τοποθέτηση συναγερμού. Φυσικά και πόνεσε, αφού όλα μαζί πήγαν 1000€. Αυτά που μου έκλεψαν βέβαια ΑΝ τα αντικαθιστούσα που δεν μπορώ και δεν έχω ανάγκη να τα αντικαταστήσω όλα είχαν φυσικά πολλαπλάσια αξία. Τόσο τον κύλινδρο όσο και ΟΛΟ το σύστημα συναγερμού εκτός φυσικά από τα καλώδια, θα τα πάρω μαζί μου φεύγοντας. Δεν βλέπω από που και ως που να πληρώσει ο ιδιοκτήτης κάτι τέτοιο.
Dvs Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Στις 6/11/2019 στις 2:26 ΜΜ, pintourikio είπε Ο συρτής μερικού ανοίγματος είναι άψογος, ο συρτής που κλείνει τελείως την πόρτα είναι αρκετά σφικτος από την 1η μέρα.. Στις 6/11/2019 στις 2:58 ΜΜ, mclein² είπε μπορει να μπηκε λιγο στραβα η κασα ή η πορτα ή το συστηματακι . Και εγω βασανίζομαι με τον σύρτη που κλείνει όλη ή πόρτα! 2/2 με τα χίλια ζόρια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα