Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για την κλειδαριά iseo f9. Την έχει βάλει κάποιος ή αν ξέρετε αν είναι όντως καλή όπως μου είπαν; 

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Atmisti είπε

Παρακολουθώ πολύ καιρό το forum και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές που δίνετε σε μας τους ανίδεους.

Αν και δεν έχω θέματα παραβίασης του σπιτιού μου εντούτοις θεωρώ, από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα  στο forum ,ότι οι κλειδαριές-πόρτες  μου δεν είναι και ότι καλύτερο.Πρόκειται για μία μεζονέτα με δύο πόρτες μια ισογείου(κλειδαριά securemme γραμματοκιβωτίου) και μια υπογείου(κλειδαριά cisa) τις οποίες και παραθέτω στις φωτογραφίες. Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου προτείνατε δύο λύσεις(κλειδαριά-defender και ο,τι άλλο θεωρείτε απαραίτητο) για καθεμία . Μία μέτριας οικονομικής επιβάρυνσης αλλά εννοείται ασφαλής και μία την καλύτερη δυνατή που εσείς θεωρείτε πάντοτε βέβαια σε λογικά επίπεδα .

Σας ευχαριστώ και πάλι

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

α. εαν σε ενδιαφερει, ΙΣΩΣ μπορει να γινει ενα σεναριο οπου και οι 2 πορτες θ'ανοιγουν με το ιδιο κλειδι.

β. στην αλουμινοπορτα μπορεις & αξιζει να βαλεις οτι κυλινδρο επιθυμεις. απο 40€ εως 300€.

γ. στη θωρακισμενη παλι μπορεις να βαλεις οτι επιθυμεις. ορισε μας ενα μπατζετ & θα σου γραψουμε καποιες προτασεις.

31 λεπτά πριν, Georgek5020 είπε

Καλησπέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για την κλειδαριά iseo f9. Την έχει βάλει κάποιος ή αν ξέρετε αν είναι όντως καλή όπως μου είπαν; 

ενας κυλινδρος των 20€.

33 λεπτά πριν, Gas7374 είπε

Καμία πρόταση;;;

μια θωρακισμενη των 400€ θα ειναι σιγουρα η καλυτερη λυση.

Δημοσ.

Άρα να υποθέσω ότι δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής σαν κλειδαριά; επίσης μεγαλύτερο ρόλο παίζει η κλειδαριά ή το defender ή κ τα δύο; 

28 λεπτά πριν, mclein² είπε

α. εαν σε ενδιαφερει, ΙΣΩΣ μπορει να γινει ενα σεναριο οπου και οι 2 πορτες θ'ανοιγουν με το ιδιο κλειδι.

β. στην αλουμινοπορτα μπορεις & αξιζει να βαλεις οτι κυλινδρο επιθυμεις. απο 40€ εως 300€.

γ. στη θωρακισμενη παλι μπορεις να βαλεις οτι επιθυμεις. ορισε μας ενα μπατζετ & θα σου γραψουμε καποιες προτασεις.

ενας κυλινδρος των 20€.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, mclein² είπε

ενας κυλινδρος των 20€.

Μπάτζετ για την θωρακισμένη 300€- Μπάτζετ για την αλουμινίου 150€. Αν θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει καλύτερη κατανομή χρημάτων  δεκτές οι προτάσεις. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από πλευράς συνολικής  ασφάλειας του σπιτιού έστω και με λίγο υψηλότερο συνολικό μπατζετ.Όσον αφορά το σενάριο να ανοίγουν και οι δυο πόρτες με το ίδιο κλειδί , ακούγεται ενδιαφέρον αλλά δεν είναι και πρωταρχικής σημασίας. Απλά  να προσθέσω, επειδή διάβασα ότι κάποιες κλειδαριές έχουν μια δυσκολία στο άνοιγμα, ότι στο σπίτι ζουν και δυο παιδιά οκτώ και δώδεκα ετών. Παρεμπιπτόντως οι κλειδαριές μου είναι τελείως  χάλια? (ειδικά για την αλουμινίου γιατί της θωρακισμένης έχω διαβάσει ότι ανοίγει πλέον πολύ εύκολα). Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Georgek5020 είπε

Άρα να υποθέσω ότι δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής σαν κλειδαριά; επίσης μεγαλύτερο ρόλο παίζει η κλειδαριά ή το defender ή κ τα δύο; 

το F9 δεν ειναι κλειδαρια, ειναι κυλινδρος & ειναι απο τους φθηνοτερους. οχι για πεταμα αλλα δεν ειναι και για να κοιμασαι ησυχος.

η κλειδαρια ειναι η βαση & παιζει το ρολο της αλλα οχι τοσο στο θεμα της ασφαλειας αλλα στη χρηστικοτητα.

το defender εννοειται οτι παιζει σημαντικο ρολο μιας & ειναι αυτο που βλεπει ο διαρρηκτης αρχικα.

3 λεπτά πριν, Atmisti είπε

Μπάτζετ για την θωρακισμένη 300€- Μπάτζετ για την αλουμινίου 150€. Αν θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει καλύτερη κατανομή χρημάτων  δεκτές οι προτάσεις. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από πλευράς συνολικής  ασφάλειας του σπιτιού έστω και με λίγο υψηλότερο συνολικό μπατζετ.Όσον αφορά το σενάριο να ανοίγουν και οι δυο πόρτες με το ίδιο κλειδί , ακούγεται ενδιαφέρον αλλά δεν είναι και πρωταρχικής σημασίας. Απλά  να προσθέσω, επειδή διάβασα ότι κάποιες κλειδαριές έχουν μια δυσκολία στο άνοιγμα, ότι στο σπίτι ζουν και δυο παιδιά οκτώ και δώδεκα ετών. Παρεμπιπτόντως οι κλειδαριές μου είναι τελείως  χάλια? (ειδικά για την αλουμινίου γιατί της θωρακισμένης έχω διαβάσει ότι ανοίγει πλέον πολύ εύκολα). Ευχαριστώ και πάλι

Προσωπικα στην αλουμινοπορτα θα εβαζα εναν EPS στη σωστη διασταση κ οχι οπως ειναι τωρα ο κυλινδρος να εξεχει για να κρεμασει καποιος πουκαμισο.

Οσον αφορα τη θωρακισμενη, με 300€ εχεις ολο τον κοσμο δικο σου ή σχεδον ολο τον κοσμο ! 

Θεωρω οτι ειναι λαθος η χρηση κλειδιων απο ατομα κατω των 10-12 ετων.

Επεξ/σία από mclein²
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, mclein² είπε

το F9 δεν ειναι κλειδαρια, ειναι κυλινδρος & ειναι απο τους φθηνοτερους. οχι για πεταμα αλλα δεν ειναι και για να κοιμασαι ησυχος.

η κλειδαρια ειναι η βαση & παιζει το ρολο της αλλα οχι τοσο στο θεμα της ασφαλειας αλλα στη χρηστικοτητα.

το defender εννοειται οτι παιζει σημαντικο ρολο μιας & ειναι αυτο που βλεπει ο διαρρηκτης αρχικα.

Προσωπικα στην αλουμινοπορτα θα εβαζα εναν EPS στη σωστη διασταση κ οχι οπως ειναι τωρα ο κυλινδρος να εξεχει για να κρεμασει καποιος πουκαμισο.

Οσον αφορα τη θωρακισμενη, με 300€ εχεις ολο τον κοσμο δικο σου ή σχεδον ολο τον κοσμο ! 

Βασικά η χρήση των κλειδιών από παιδια θα ξεκινήσει του χρόνου που το μεγαλύτερο θα ειναι 13,5. EPS δεν ξέρω τι είναι  (Άκυρο κατάλαβα κύλινδρος). Και παρόλο που έχω όλο τον κόσμο δικό μου θα ήθελα καποιες πρότασεις από τους ειδικούς γιατί ζω επαρχία και δεν ξέρω τι θα έχουν οι κλειδαράδες εδώ . Αν έχω διαβάσει σωστά μέχρι τώρα abloy protec² , Disec bd200 , και κλειδαρια  Γραναζωτη  cisa ή iseo ή multlock ειναι μια καλή επιλογή?

Επεξ/σία από Atmisti
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mclein² είπε

Άρα τι είναι αυτό που παίζει πιο σημαντικό ρόλο; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Georgek5020 είπε

Άρα τι είναι αυτό που παίζει πιο σημαντικό ρόλο; 

defender εξ'αρχης, κυλινδρος κατα κυριο λογο & ακολουθως σοβαρη κλειδαρια για να μη κλειδωθεις/μπλοκαριστεις ο ιδιος !

3 λεπτά πριν, Atmisti είπε

Βασικά η χρήση των κλειδιών από παιδια θα ξεκινήσει του χρόνου που το μεγαλύτερο θα ειναι 13,5. EPS δεν ξέρω τι είναι . Και παρόλο που έχω όλο τον κόσμο δικό μου θα ήθελα καποιες πρότασεις από τους ειδικούς γιατί ζω επαρχία και δεν ξέρω τι θα έχουν οι κλειδαράδες εδώ . Αν έχω διαβάσει σωστά μέχρι τώρα abloy protec² , Disec bd200 , και κλειδαρια  Γραναζωτη  cisa ή iseo ή multlock ειναι μια καλή επιλογή?

Evva EPS ειναι ο κυλινδρος. Διατιθεται σε οποιαδηποτε διασταση (εστω κ με παραγγελια) !

Για τη θωρακισμενη, τιμες απο 250 εως 300 :

Cisa Revo + Agb DCK (5 κλειδια) + MRM29 (3 μαγνητικα κλειδια) 

Cisa Revo + Mottura Champions Pro (5 κλειδια) + MRM29 (3 μαγνητικα κλειδια) 

Cisa Revo + Evva 4ks (5 κλειδια) + Bd200

Cisa Revo + Mottura C48 (5 κλειδια) + Bd200

Cisa Revo + Cisa Rs3s (5 κλειδια) + Bd200

Omega Plus (3 κλειδια) + MRM10800 (3 μαγνητικα κλειδια)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mclein² είπε

defender εξ'αρχης, κυλινδρος κατα κυριο λογο & ακολουθως σοβαρη κλειδαρια για να μη κλειδωθεις/μπλοκαριστεις ο ιδιος !

Evva EPS ειναι ο κυλινδρος. Διατιθεται σε οποιαδηποτε διασταση (εστω κ με παραγγελια) !

Για τη θωρακισμενη, τιμες απο 250 εως 300 :

Cisa Revo + Agb DCK (5 κλειδια) + MRM29 (3 μαγνητικα κλειδια) 

Cisa Revo + Mottura Champions Pro (5 κλειδια) + MRM29 (3 μαγνητικα κλειδια) 

Cisa Revo + Evva 4ks (5 κλειδια) + Bd200

Cisa Revo + Mottura C48 (5 κλειδια) + Bd200

Cisa Revo + Cisa Rs3s (5 κλειδια) + Bd200

Omega Plus (3 κλειδια) + MRM10800 (3 μαγνητικα κλειδια)

Ευχαριστώ πολύ . Η σειρά είναι από την καλύτερη προς την χειρότερη η τυχαία? Στην αλουμινίου πρέπει να μπει defender?

Δημοσ.

Καλησπερα. Καποια προταση για κλειδαρια ασφαλειας για ξυλινη πορτα εχετε? Επισης στην κεντρικη εξωπορτα αλουμινιου που πιανει σε 5-6 σημεια στη κασα φανταζομαι οτι μπορω να αλλαξω μονο τον μυλο, ετσι? καποια προταση και για εδω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Atmisti είπε

Στην αλουμινίου πρέπει να μπει defender?

Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Άσε που και λίγες είναι οι επιλογές σε defender αλουνιμόπορτας και δεν συγκρίνονται με τα defenders που προορίζονται για πόρτες ασφαλείας. Ένας καλός κύλινδρος, κατά προτίμηση με μπάρα κατά του σπασίματος, στην σωστή διάσταση (να μην προεξέχει πάνω από μισό πόντο από έξω) αρκεί. Ο EVVA EPS είναι μία αρκετά καλή επιλογή για αλουμινόπορτες με κλειδαριά που κλειδώνει σε πολλά σημεία. 

1 ώρα πριν, alexx είπε

Καλησπερα. Καποια προταση για κλειδαρια ασφαλειας για ξυλινη πορτα εχετε?

Πολλές οι προτάσεις που μπορούμε να κάνουμε. Το θέμα είναι πόσα € μπορείς και θες να δώσεις και αν αξίζει να μπει κάτι καλό στην ξύλινη πόρτα που έχεις. Το ξύλο είναι ξύλο. Σπάει.

Οπότε, με τη λογική ότι, και την καλύτερη κλειδαριά να βάλεις η αδυναμία θα είναι στο ξύλο της πόρτας, συνήθως δεν προτείνουμε καλές κλειδαριές για ξύλινες πόρτες. 

1 ώρα πριν, alexx είπε

Επισης στην κεντρικη εξωπορτα αλουμινιου που πιανει σε 5-6 σημεια στη κασα φανταζομαι οτι μπορω να αλλαξω μονο τον μυλο, ετσι? καποια προταση και για εδω?

Ναι. Εφόσον έχεις ήδη κλειδαριά που κλειδώνει σε πολλά σημεία, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να της βάλεις και έναν καλό κύλινδρο. Το λιγότερο που θα έβαζα, θα ήταν ένας AGB Scudo 9000(50~60€). Ιδανικά όμως, θα προτιμούσα έναν EVVA EPS (80~90€) ή και κάτι καλύτερο (αν δεν με ένοιαζε να χαλάσω πάνω από 90~100€). Δώσε προσοχή στη σωστή διάσταση του κυλίνδρου. 

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, alexx είπε

Πώς μετράω την διάσταση του κυλίνδρου; Πρέπει να βγει αυτός που είναι πάνω;

Το ιδανικό είναι να τον βγάλεις και να τον μετρήσεις.

Spoiler

rsz_cylinder_lengths_in_out.jpg

Αλλιώς όπως είναι πάνω στην πόρτα τον μετράς

Spoiler

CYLINDER_LENGTHS.jpg

Επεξ/σία από swayback
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Atmisti είπε

Ευχαριστώ πολύ . Η σειρά είναι από την καλύτερη προς την χειρότερη η τυχαία? Στην αλουμινίου πρέπει να μπει defender?

η σειρα ειναι με βαση τι θα εβαζα σπιτι μου, εκτος απο την omega plus η οποια μπορει να μπει σε οποιαδηποτε θεση θελεις εαν σου αρέσει ή δε σου αρεσει το κλειδι.

στη συγκεκριμενη αλουμινοπορτα δε μπορεις & δε χρειαζεται να βαλεις defender. ενας κυλινδρος σε ΣΩΣΤΗ διασταση με ΣΟΒΑΡΕΣ προδιαγραφες ειναι αρκετος.

11 ώρες πριν, alexx είπε

Καλησπερα. Καποια προταση για κλειδαρια ασφαλειας για ξυλινη πορτα εχετε? Επισης στην κεντρικη εξωπορτα αλουμινιου που πιανει σε 5-6 σημεια στη κασα φανταζομαι οτι μπορω να αλλαξω μονο τον μυλο, ετσι? καποια προταση και για εδω?

α. στην ξυλινη μην πεταξεις λεφτα για κυλινδρο στη βασικη κλειδαρια. εαν δεν υπαρχει, προσθεσε μια κλειδαρια. 

β. στην αλουμινοπορτα με 3 ή 5 σημεια κλειδωματος ενας καλος/σοβαρων προδιαγραφων κυλινδρος ειναι αρκετος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...