Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Izzy77 είπε

Καλήμερα,

Για αφαλό ασφάλειας, βρίσκω τον Scudo DCK στα 100,00e αλλα και τον Evva ICS αλλα σε μια αναζητηση που εκανα στο ειδα οτι παραβιάζετε, O Scudo ειναι απαραβίαστος σε οτι αφορα το picking? Οσο και να έψαξα δεν βρηκα κατι. Υπαρχει φυσικα και defender diamond (το ακριβοτερο που βρηκα αυτο εβαλα).

τα παντα παραβιαζονται στο σωστο χρονο & με τα σωστα χερια.

επισης δεν ξερω που βρηκες ICS στα 100€ αλλα δε νομιζω οτι ισχυει αυτη η τιμη για κυλινδρο 30x50 με 5 κλειδια οπως παραδιδεται ο DCK.

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 1
  • Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ο ΕVVA βγαίνει στα 110,00ε με διάσταση 75mm (30x45). Ποίον προτείνεις από τους δυο ?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Alejandro είπε

Δεν είναι σίγουρο αλλά είναι πολύ πρόσφατα τα περιστατικά. Μπλοκάρει ο κύλινδρος και είτε γυρίζει τρελά ή καθόλου.

Αυτο συμβαινει οταν δεν εχεις καθολου κλειδι απο πισω η οταν εχεις κλειδι?

Απο ποτε αρχισε να σου συμβαινει απο την αρχη οταν το χρησιμοποιησες?

mclein² τι γινεται με τους DCK διπλης ενεργειας κι εχουν αυτα τα θεματα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, HERTHAN είπε

Αυτο συμβαινει οταν δεν εχεις καθολου κλειδι απο πισω η οταν εχεις κλειδι?

Απο ποτε αρχισε να σου συμβαινει απο την αρχη οταν το χρησιμοποιησες?

Με όλους τους συνδυασμούς το κάνει, περισσότερο όταν είναι μόνο ένα κλειδί επάνω.

Σε κάποιους παρουσιάστηκε το πρόβλημα άμεσα, σε άλλους 2, 3 μήνες μετά...

Υπήρξε ελαττωματική παρτίδα από το εργοστάσιο, στους διπλής λειτουργίας.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Με όλους τους συνδυασμούς το κάνει, περισσότερο όταν είναι μόνο ένα κλειδί επάνω.

Σε κάποιους παρουσιάστηκε το πρόβλημα άμεσα, σε άλλους 2, 3 μήνες μετά...

Υπήρξε ελαττωματική παρτίδα από το εργοστάσιο, στους διπλής λειτουργίας.

Δηλαδη υπαρχει πιθανοτητα να μην βγαλει προβλημα η ειναι σιγουρο οτι θα βγαλει?

Στην περιπτωση που δημιουργηθει θεμα μιλας με το εργοστασιο η απο εκει που τον αγορασες?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Δηλαδη υπαρχει πιθανοτητα να μην βγαλει προβλημα η ειναι σιγουρο οτι θα βγαλει?

Στην περιπτωση που δημιουργηθει θεμα μιλας με το εργοστασιο η απο εκει που τον αγορασες?

Το αν θα βγάλει θέμα δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά.

Εσύ από εκεί που τον αγόρασες και εκείνος από εκεί που τον προμηθεύτηκε. Εγώ όσους πήγα για αντικατάσταση , μου τους άλλαξαν αμέσως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mclein² είπε

μπορεις να δεις και abloy protec² μιας κ ειναι κοντα στα χρηματα...

βρίσκω μία διαφορά στα 50 € , 110 με 160 , πάντα μιλάω για διάσταση 30/50. 

Υπάρχει κάπου σε τιμή κάτω από 160 ? Και στην τελική έχει σημαντική διαφορά σε θέματα αντοχής , παραβίασης κλπ ?

edit

tώρα είδα πιο προσεκτικά 110 agb - 135 abloy nickel - 165 abloy ατσάλινος ( αξίζει να πας σε ατσάλινο ? ) 

Επεξ/σία από paiktaras69
Δημοσ.

Γεια σας, και συγνώμη προκαταβολικά αν το ερώτημα μου έχει ήδη απαντηθεί ή δε πολυβγάζει νόημα.

Θα διαθέσω περίπου 350 Ευρώ για αλλαγή κλειδαριάς σε πόρτα TESIO. Έχω λάβει 2 προσφορές στα ίδια χρήματα:

Α. DOM IX TWIDO + Disec Monolito,  και

Β. MAUER NEW WAVE (αν κατάλαβα καλά ΝW5) + Disec Monolito.

Είναι, πιστεύετε (σήμερα τουλάχιστο και για την ώρα), εξίσου ασφαλείς και οι δυο επιλογές;

Καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις και ιδέες 😀

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, teddd είπε

Γεια σας, και συγνώμη προκαταβολικά αν το ερώτημα μου έχει ήδη απαντηθεί ή δε πολυβγάζει νόημα.

Θα διαθέσω περίπου 350 Ευρώ για αλλαγή κλειδαριάς σε πόρτα TESIO. Έχω λάβει 2 προσφορές στα ίδια χρήματα:

Α. DOM IX TWIDO + Disec Monolito,  και

Β. MAUER NEW WAVE (αν κατάλαβα καλά ΝW5) + Disec Monolito.

Είναι, πιστεύετε (σήμερα τουλάχιστο και για την ώρα), εξίσου ασφαλείς και οι δυο επιλογές;

Καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις και ιδέες 😀

Ευχαριστώ πολύ!

Α = 280€ + φπα 24% (με κλειδαρια mottura ή mul-t-lock los, γραναζωτη, χωρις μπλοκ αλλα διπλο καταπελτη)

Β = 320€ + φπα 24% (με κλειδαρια mottura ή mul-t-lock los, γραναζωτη, χωρις μπλοκ αλλα διπλο καταπελτη)

αρα καταλαβαινεις οτι τιμολογιακα δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα / οπως φυσικα δεν μιλαμε για το ιδιο προϊον.

αν και δεν ειμαι φανατικος των Mauer ωστοσο απο τον Twido της Dom ειναι καλυτερος & σιγουρα ασφαλεστερος.

1 ώρα πριν, paiktaras69 είπε

βρίσκω μία διαφορά στα 50 € , 110 με 160 , πάντα μιλάω για διάσταση 30/50. 

Υπάρχει κάπου σε τιμή κάτω από 160 ? Και στην τελική έχει σημαντική διαφορά σε θέματα αντοχής , παραβίασης κλπ ?

edit

tώρα είδα πιο προσεκτικά 110 agb - 135 abloy nickel - 165 abloy ατσάλινος ( αξίζει να πας σε ατσάλινο ? ) 

abloy prortec², διαστασης 30/50 με 5 κλειδια & 5 πλαστικα για το κεφαλι των κλειδιων ξεκιναει η τιμη απο 110€ + φπα 24%.

evva ics, διαστασης 30/50 με 5 κλειδια, ξεκινα η τιμη απο 105€ + φπα 25%

και εννοειται οτι ο protec² ειναι σημαντικα καλυτερος απο τον ICS. 

υγ - ο DCK κοστιζει 85€ + φπα 24% και ΙΣΩΣ καποιοι να τον πουλανε φθηνοτερα απο δικη τους εισαγωγη αλλα η τιμη απο τον ελληνα αντιπροσωπο βγαινει οσο σου γραφω.

υγ2 - ο Abloy Protec² ειναι προτιμοτερο να συνδιαστει με καλυτερο defender παρα να μπει hardened στην πορτα που τον θελεις.

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mclein² είπε

Α = 280€ + φπα 24% (με κλειδαρια mottura, χωρις μπλοκ αλλα διπλο καταπελτη)

Β = 320€ + φπα 24% (με κλειδαρια mottura, χωρις μπλοκ αλλα διπλο καταπελτη)

αρα καταλαβαινεις οτι τιμολογιακα δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα / οπως φυσικα δεν μιλαμε για το ιδιο προϊον.

αν και δεν ειμαι φανατικος των Mauer ωστοσο απο τον Twido της Dom ειναι καλυτερος & σιγουρα ασφαλεστερος.

Ευχαριστώ mclein² για τον χρόνο και την άμεση απάντηση!

Θα καταχραστώ την υπομονή σου, και θα σε ρωτήσω τι θα πρότεινες εσύ ως ασφαλέστερη εναλλακτική (μεχρι 350 ευρώ). 

Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mclein² είπε

Α = 280€ + φπα 24% (με κλειδαρια mottura ή mul-t-lock los, γραναζωτη, χωρις μπλοκ αλλα διπλο καταπελτη)

Β = 320€ + φπα 24% (με κλειδαρια mottura ή mul-t-lock los, γραναζωτη, χωρις μπλοκ αλλα διπλο καταπελτη)

abloy prortec², διαστασης 30/50 με 5 κλειδια & 5 πλαστικα για το κεφαλι των κλειδιων ξεκιναει η τιμη απο 110€ + φπα 24%.

evva ics, διαστασης 30/50 με 5 κλειδια, ξεκινα η τιμη απο 105€ + φπα 25%

και εννοειται οτι ο protec² ειναι σημαντικα καλυτερος απο τον ICS. 

υγ - ο DCK κοστιζει 85€ + φπα 24% και ΙΣΩΣ καποιοι να τον πουλανε φθηνοτερα απο δικη τους εισαγωγη αλλα η τιμη απο τον ελληνα αντιπροσωπο βγαινει οσο σου γραφω.

υγ2 - ο Abloy Protec² ειναι προτιμοτερο να συνδιαστει με καλυτερο defender παρα να μπει hardened στην πορτα που τον θελεις.

mclein² αν θες πες μου αν αξίζει ο κόπος να παει κάποιος σε abloy ατσάλινο και  ποιο defender προτείνεις ? 

Δημοσ.

Μια ερώτηση. Έτυχε σε γείτονά μου να του κάνουν το σπίτι καλοκαιρινό, διότι ναι μεν ειχε πολύ καλή πόρτα ασφαλείας, αλλά η κλειδαριά του ήταν, οπως ο ίδιος παραδέχτηκε, η "πιο φθηνή της αγοράς" (φανταστείτε πως δεν υπήρχαν ιχνη διάρρηξης, οπως ειπε. Μπηκαν κανονικά απο τη κλειδωμένη πορτα ασφαλείας).

Ο κλειδαράς λοιπόν που ήρθε και του έβαλε μια omega plus, ισχυρίστηκε οτι η συγκεκριμένη ειναι "απαραβίαστη" και πως ειναι πιο εύκολο να σου γκρεμίσουν τον τοίχο.

Τι ακριβως σημαίνει "απαραβίαστη"; Διότι απ΄όσο ξέρω, αν κλειδωθείς απ έξω, κλειδαρά θα φωνάξεις και υποθέτω οτι θα κάνει κάποιο χρονο να την ανοίξει αλλά θα το κάνει.

Υπάρχουν όντως απαραβίαστες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Μια ερώτηση. Έτυχε σε γείτονά μου να του κάνουν το σπίτι καλοκαιρινό, διότι ναι μεν ειχε πολύ καλή πόρτα ασφαλείας, αλλά η κλειδαριά του ήταν, οπως ο ίδιος παραδέχτηκε, η "πιο φθηνή της αγοράς" (φανταστείτε πως δεν υπήρχαν ιχνη διάρρηξης, οπως ειπε. Μπηκαν κανονικά απο τη κλειδωμένη πορτα ασφαλείας).

Ο κλειδαράς λοιπόν που ήρθε και του έβαλε μια omega plus, ισχυρίστηκε οτι η συγκεκριμένη ειναι "απαραβίαστη" και πως ειναι πιο εύκολο να σου γκρεμίσουν τον τοίχο.

Τι ακριβως σημαίνει "απαραβίαστη"; Διότι απ΄όσο ξέρω, αν κλειδωθείς απ έξω, κλειδαρά θα φωνάξεις και υποθέτω οτι θα κάνει κάποιο χρονο να την ανοίξει αλλά θα το κάνει.

Νομίζω σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει διάρρηξη με μη καταστροφικό, πολύωρο (και θορυβώδη) τρόπο. Θα μας πουν οι ειδικοί.

Επεξ/σία από taris
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, paiktaras69 είπε

mclein² αν θες πες μου αν αξίζει ο κόπος να παει κάποιος σε abloy ατσάλινο και  ποιο defender προτείνεις ? 

οχι, δε βλεπω καποιο λογο χρησης του abloy protec² hardened & προσωπικα πηγαινω σε bd200 ή bkd250 με abloy.

εαν μπει αλλος κυλινδρος - υπαρχει προταση και για mrm29.

Επεξ/σία από mclein²
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, pontez2 είπε

Πρακτικά, όλες οι κλειδαριές του εμπορίου παραβιάζονται. Η ουσία είναι στον τρόπο όμως. Υπάρχουν κλειδαριές που ανοίγουν ακόμα και σε δευτερόλεπτα, χωρίς ζημιά και θόρυβο. Υπάρχουν όμως και κλειδαριές που για να παραβιαστούν, απαιτείται η χρήση ηλεκτρικών ή εξειδικευμένων εργαλείων, το οποίο σημαίνει: αρκετός θόρυβος, αρκετός χρόνος/λεπτά (ανάλογα τον "τεχνίτη", τα εργαλεία του και την εμπειρία του) και συνήθως, την καταστροφή της κλειδαριάς.

Οι καλές κλειδαριές, πιο πολύ αποτρέπουν/αποθαρρύνουν τον διαρρήκτη και συνήθως τον κάνουν να πάει στην επόμενη πόρτα που θα είναι πιο εύκολα παραβιάσιμη.

Οπότε, όταν ένας σοβαρός επαγγελματίας μιλάει για απαραβίαστες κλειδαριές, συνήθως εννοεί ότι δεν παραβιάζονται χωρίς θόρυβο, γνώσεις και την καταστροφή τους. Και λέω σοβαρούς επαγγελματίες, γιατί υπάρχουν και πολλοί (οι περισσότεροι δηλαδή) που παρουσιάζουν ως απαραβίαστα, τα προϊόντα που τους προσφέρουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.

Δεν γνωρίζω κάποιον τρόπο παραβίασης της Omega Plus, χωρίς θόρυβο και  χωρίς να καταστραφεί η κλειδαριά. Ειδικά αν έχει μαγγάνιο στο σημείο της κλειδαριάς ή έχει μπει η ειδική πλάκα μαγγανίου στην Omega, τότε είναι ακόμη πιο δύσκολη η παραβίαση της.

Ένας τρόπος να επαληθεύσεις αυτό που λέω, είναι να πάρεις 2-3 κλειδαράδες και να τους πεις:  έχω κλειστεί έξω, δεν έχω κλειδί, η πόρτα είναι κλειδωμένη και έχω την τάδε κλειδαριά (χωρίς πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για να μην καρφωθείς). Και ρωτάς, πόση ώρα θα πάρει να την ανοίξουν και αν θα την ανοίξουν χωρίς ζημιά .
Μην πας από κατάστημα. Στο κατάστημα θα σου πει ο καθένας ότι θέλει. Ενώ όταν θα καλέσεις για άνοιγμα, θα σου πουν την αλήθεια, το πιθανότερο.

Επεξ/σία από swayback
Διορθώσεις.
  • Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...