Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, swayback είπε

Αν και τη δουλειά σου την κάνεις και με έναν AGB DCK όπως είπε και ο mclein, η πόρτα σου είναι από τις λίγες περιπτώσεις που θα μπορούσαμε να πούμε ότι "έχει νόημα" να βάλεις ακόμα και τόσο καλούς και ακριβούς κυλίνδρους. Θα έχεις προσέξει που λέμε ότι είναι αστείο/οξύμωρο, η πόρτα να κάνει 600€ και  να έχει κλειδαριά που κάνει 400€.

Θέλω να έχω το κεφάλι μου χωρίς τέτοιες σκωτούρες. το ότι περνάω καλώδιο από την τρύπα του keso 8000 με τρομάζει!

δεδομένου ότι είναι μια κατασκευή που δεν κόστισε 1000 αρικο αλλά πολλά παραπάνω, πολλά ακόμα περισσότερα σε άλλες αναβαθμίσεις ασφαλείας, ψάχνω να κλείσω αυτή την τρύπα.

15 λεπτά πριν, mclein² είπε

βαλε agb dck που δεν υπαρχουν βιντεο :D 

Συγγνώμη πάτερ αμάρτησα...δεν ξαναβλέπω βίντεο στο youtube :)

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Σήμερα χάλασε ο κλειδαριά στο σπίτι του πεθερού.

Η πόρτα είναι "ασφαλείας" και κλειδώνει γύρω γύρω,τα κλειδώματα είναι σαν αυτά που έχουν τα κουφώματα (φώτο)

Του είπα να πάρει cisa αλλά του δώσανε αυτήν: Arrone AR-KD-2130-DE-SNP Double Euro Dimple Key Cyl 45/50mm 6pin Cylinder SNP

Tι μάρκα είναι αυτή, μάρκα με έκαψες?

phoca_thumb_l_pomola_2.jpg

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, korniza είπε

Θέλω να έχω το κεφάλι μου χωρίς τέτοιες σκωτούρες. το ότι περνάω καλώδιο από την τρύπα του keso 8000 με τρομάζει!

δεδομένου ότι είναι μια κατασκευή που δεν κόστισε 1000 αρικο αλλά πολλά παραπάνω, πολλά ακόμα περισσότερα σε άλλες αναβαθμίσεις ασφαλείας, ψάχνω να κλείσω αυτή την τρύπα.

Συγγνώμη πάτερ αμάρτησα...δεν ξαναβλέπω βίντεο στο youtube :)

λοιπον,

ο keso8000 ανοιγει με bumping. με τον ιδιο τροπο ανοιγε ο 2000, με τον ιδιο και ο 4000. καποιος ακομη καλυτερος τεχνιτης, τον ανοιγει και με Pick.

ειναι γνωστο πριν κυκλοφορησει η σειρα, οτι η keso οσο δε βαζει μυαλο, τοσο θα γελοιοποιουνται οι κυλινδροι της (στις μαζωξεις των κ@υλωμενων με τις διαρρηξεις) γιατι πολυ απλα δεν κανει τιποτα για να τους βελτιωσει. το οτι ο Σιαμος εχει κλειστο προφιλ και βγαζει φραγκα απο τα κλειδια επειδη εσεις τον εμπιστευεστε, δε σημαινει οτι πουλαει τους καλυτερους κυλινδρους. Το ιδιο εννοειται ισχυει και για τους εισαγωγεις των αλλων κυλινδρων. Εκεινοι ειναι ακομη χειροτεροι γιατι δε μαθαινουν στους κλειδαραδες με τον τροπο τους οτι υπαρχει το Α - το Α2 & το Α3 παρα μονο οτι τους βολευει. Τα εχω ξαναπει, τα προσωπικα προφιλ ειναι καταδικη του κλειδαρα / πορτα και μαντεψτε : καταδικη του τελικου καταναλωτη. Το οτι ο μακλειν σας ειπε οτι ανοιξαν το Α, Β, Γ και το ξερετε εσεις και 10 φιλοι σας, δυστυχως ειναι 0. Δεκαδες ανθρωποι (100αδες μαζι με τις νεες πορτες) αγοραζουν αχρηστες πορτες, κλειδαριες κ παει λεγοντας. Ειναι μεχρι να σου χτυπησει την πορτα η τυχη και απευθυνομενος στον κλειδαρα/πορτα να λαβεις τη θεϊκη απαντηση "πω πω, το διαρρηξανε εεε ;;"

τερμα η φλυαρια μου. 

εγω στη θεση σου δε θα πειραζα τιποτα. το οτι βλεπεις απεναντι δε σημαινει τιποτα, δεν ειναι καποια αρνητικη προοπτικη για τον κυλινδρο.

βρες ενα 3d printer και φτιαξε ενα καπακι. οταν εισαι μεσα, βαλε το καπακι και κανεις δε θα βλεπει τιποτα. οταν λειπεις, θα ειναι ετσι κι αλλιως σκοτεινα.

• Like 2
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, pavloa είπε

Καλησπέρα.

Η πόρτα είναι ασφαλείας και κλειδώνει γύρω γύρω,τα κλειδώματα είναι σαν αυτά που έχουν τα κουφώματα (φώτο)

Του είπα να πάρει cisa αλλά του δώσανε αυτήν: Arrone AR-KD-2130-DE-SNP Double Euro Dimple Key Cyl 45/50mm 6pin Cylinder SNP

Αυτή δεν είναι πόρτα ασφαλείας.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, swayback είπε

Ακόμη και τον Abloy Protec 2, υποτίθεται πως κάποιοι (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) έχυν καταφέρει να τον παραβιάσουν χωρίς ζημιά. Γενικά δεν γνωρίζω κάποιον κύλινδρο που να μην έχουν καταφέρει να τον ανοίξουν. Όπως όμως βλέπεις και στο βίντεο που παραθέτεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο το άνοιγμα του συγκεκριμένου κυλίνδρου, ακόμη και από έμπειρους lockpickers.

Γενικά, Abloy Protec 2, EVVA MCS και Dom Diamant, είναι από τους λίγους που απαιτείται η χρήση ειδικών διαρρηκτικών που έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά για αυτούς τους κυλίνδρους.

Αν διαβάσεις και τα σχόλια στα videos ή στην σχετική κοινότητα του reddit, ακόμα και τα άτομα που κατάφεραν να ανοίξουν τέτοιους κυλίνδρους, παραδέχονται ότι δεν πρόκειται κάποιος να  παραβιάσει την πόρτα σου αθόρυβα και χωρίς ζημιά, αν έχεις κάποιον από αυτούς τους κυλίνδρους. Απαιτεί εξειδίκευση, μαεστρία, υπομονή, κλπ. Γενικά το picking ΔΕΝ είναι πρακτικός τρόπος διάρρηξης, όταν μιλάμε για τέτοιους κυλίνδρους.

Είναι τέτοιο το επίπεδο δυσκολίας, που απλά δεν αξίζει να προσπαθήσεις καν να παραβιάσεις με τέτοιους τρόπους (lockpicking) τέτοιους κυλίνδρους. Αυτοί που το κάνουν, το κάνουν για να πάρουν ικανοποίηση που τα κατάφεραν. Επειδή είναι το hobby τους.

Γι αυτό αν θες την συμβουλή μου, αγνόησε τα picking videos που υπάρχουν online, γιατί απλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για πολλούς λόγους. Υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι να τους ανοίξεις, αλλά απαιτείται η καταστροφή τους.

Αν και τη δουλειά σου την κάνεις και με έναν AGB DCK όπως είπε και ο mclein, η πόρτα σου είναι από τις λίγες περιπτώσεις που θα μπορούσαμε να πούμε ότι "έχει νόημα" να βάλεις ακόμα και τόσο καλούς και ακριβούς κυλίνδρους. Θα έχεις προσέξει που λέμε ότι είναι αστείο/οξύμωρο, η πόρτα να κάνει 600€ και  να έχει κλειδαριά που κάνει 400€.

Παρόλα αυτά, εφόσον δεν έχει καταγραφεί κρούσμα σε KESO 8000, ή τουλάχιστον δεν το γνωρίζουμε, η λογική λέει κράτησε τον. Αν τώρα θες να καλύψεις και το ψυχολογικό κομμάτι και να κοιμάσαι ήσυχος που λέμε, βάλε έναν κύλινδρο με έως 150€ και θα είσαι παραπάνω από ΟΚ. Έναν EVVA 4KS ή Mul-T-Lock MT5+ για παράδειγμα.

Θα τολμούσα να προτείνω και τον Abloy Protec 2, μιας και όπως μάθαμε πρόσφατα, τα defender που βάζει ο Σιάμος, δεν είναι της Mottura και άρα δεν έχουν 12mm ρότορα. Άρα δεν θα υπάρχει θέμα με το μήκος του κλειδιού, λογικά. Όμως, υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί αποστάτη, οπότε εκεί θα έχεις θέμα.

Ευγε swayback,οπως παντα κατατοπιστικοτατος,κατανοητος,επεξηγηματικος και προθυμος να λυσεις καθε απορια!!

Αναμεσα στους κυλινδρους που αναφερεις(4ks,Mt5+,abloy p2,Dom diamant..)θα ειχε θεση και πολυ καλος kaba experT ή ακομα καλυτερα ο ακριβοτερος φανταζομαι penta;;

Υγ.Στα defender του Σιαμου ισως υπαρχει συγχυση.Παλια εβαζε mottura,μετα λενε εβαζε azzi fausto,χθεσινη πληροφορια απο την εκθεση expo,λενε οτι βαζουν mottura top system!!Αβυσσος....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alejandro είπε

Αυτή δεν είναι πόρτα ασφαλείας.

Εντάξει δεν το λες πόρτα ασφαλείας αλλά απο μια απλή έχει μια παραπάνω προσταστία(θέλω να πιστεύω)

Εγώ για την κλειδαριά ρώτησα αν είναι καλή ή μάρκα με έκαψες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Patrikeas είπε

Ευγε swayback,οπως παντα κατατοπιστικοτατος,κατανοητος,επεξηγηματικος και προθυμος να λυσεις καθε απορια!!

Αναμεσα στους κυλινδρους που αναφερεις(4ks,Mt5+,abloy p2,Dom diamant..)θα ειχε θεση και πολυ καλος kaba experT ή ακομα καλυτερα ο ακριβοτερος φανταζομαι penta;;

Υγ.Στα defender του Σιαμου ισως υπαρχει συγχυση.Παλια εβαζε mottura,μετα λενε εβαζε azzi fausto,χθεσινη πληροφορια απο την εκθεση expo,λενε οτι βαζουν mottura top system!!Αβυσσος....

Ναι, φυσικά. Ο Kaba Expert εξακολουθεί να είναι κορυφαίος. Απλά δεν τον αναφέρω τόσο τελευταία, γιατί η πατέντα του απλού experT που έχουμε στην Ελλάδα, λήγει ή το 2020 ή το 2021. 

Καλά οι Kaba Penta και Star, είναι η αφρόκρεμα της εταιρείας. Χλωμό να τους δούμε ποτέ εδώ γιατί είναι πανάκριβοι (250€+). Και δεν υπάρχει και λόγος. 
Ελπίζω όμως, σε 1-2 χρόνια που θα λήξει η πατέντα του απλού experT, να φέρουν στην Ελλάδα τους Kaba experT Plus ή Kaba experT Cross, που είναι οι ανανεωμένες εκδόσεις του experT και κόστιζουν περίπου το ίδιο με τον experT που έχουμε τώρα εδώ.

Mottura Top System είναι η πατέντα που αφορά το Top defender της Mottura μαζί με την ειδικά διαμορφωμένη μαγγανιόπλακα. Ή που έχουν μπλέξει λίγο τα μπούτια τους με τις ονομασίες των προϊόντων της Mottura, ή που τις λένε στο περίπου στην κόσμο και ότι γίνει. Εξάλλου ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες. 

Από σχετική απάντηση (του καταστήματος) σε κριτική πελάτη/χρήστη στο google maps, που εντόπισε ο Κλουζό (pintourikio), και σε συνδυασμό με αρκετές φωτό που έχω δει από πρόσφατα τοποθετημένες πόρτες Siamo, είναι 99% σίγουρο ότι βάζει Azzi Fausto defender. 

Όσο για την πόρτα των 2500€ γνωστού κατασκευαστή που είχε Iseo κύλινδρο, τι να πεις...άμα δεν τον ενοχλεί που η καλύτερη του πόρτα ανοίγει χωρίς ζημιά...είναι γελοίο. Αποκτούν όνομα και μετά τέλος η έρευνα, απ’ ό,τι φαίνεται.

• Like 4
Δημοσ.
Στις 29/9/2019 στις 9:36 ΠΜ, mclein² είπε

δεν εκανε λαθος, απ'οσο το εψαξα ειναι καθαρα θεμα φοράς του συνδιασμου απο τις μπιλιες.

αλλες ειναι πυκνες & αλλες πιο αραιες, οποτε καποιοι βλεπουν κενο & καποιοι οχι.

παρε εναν DCK στα 80 ~ 120, αναλογα απο που θα τον παρεις & θα εισαι σιγουρα καλυτερα απ'οτι πριν με τον keso.

καλο θα ηταν να μας δειξεις την πορτα.

γιατι ετσι οπως δειχνεις το κλειδι, σου λεω με 160 βαζεις Cisa + Agb9000 + Disec Sferik ή με 200 βαζεις Omega PLus.

αλλα θα μπορουσε αυτο το securemme να ειναι σε πορτα DiBi οπου θα πρεπει να προσθεσεις αλλα 100 στον προϋπολογισμο.

Αυτή είναι η πόρτα:

door.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αυτή είναι η πόρτα:

door.jpg

normal !

δεν ξερω ποσα χρηματα θες να δωσεις & αν ισχυει η θεσσαλονικη / σε οικονομικα (σχετικα) πακετα κοιτας αυτα :

1. omega plus

2. cisa revo + agb dck + monolito rok

3. cisa revo + agb 9000 + monolito rok

4. cisa revo + evva eps + monolito rok

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, προσπάθησα να διαβάσω κάποιες από τις σελίδες του θέματος και αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν γνώστες του αντικειμένου, σε σημείο που πολλές φορές οι απαντήσεις σας είναι αρκετά τεχνικές για τους αδαείς.

Μένω σε ενοίκιο, και ο σπιτονοικοκύρης συμφώνησε να προβούμε σε αλλαγή πόρτας (από απλή σε ασφαλείας, μετά από περιστατικό στην πολυκατοικία) και έχει αρχίσει αυτός τη διαδικασία. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μου πέφτει και πολύ λόγος αν θα βάλει πόρτα του 600άρικου ή του 1000άρικου κτλ. Παρόλα αυτά, τι μπορώ εγώ να ρωτήσω/προσπαθήσω να διασφαλίσω σε λογικό οικονομικό budget; Με τη λογική ότι αφού θα μπει η πόρτα, τουλάχιστον μην μπει κάτι που είναι σαν να μην υπάρχει ή υποδεέστερο του budget.

Μία άλλη σχετική ερώτηση. Προσωπικά,  έχω μεγαλύτερο άγχος το να γίνει κάτι ενώ είμαι μέσα στο σπίτι (πχ βράδυ), παρά το να μπουν όταν λείπω. Το λέω αυτό, γιατί το περιστατικό που ανέφερα παραπάνω ήταν μεν καλοκαίρι, αλλά 11 η ώρα το πρωί με εμένα στο σπίτι και τον τύπο να προσπαθεί να ανοίξει το διπλανό διαμέρισμα (που έχει πόρτα ασφαλείας), και τράπηκε σε φυγή όταν πήρε χαμπάρι ότι τον είχα αντιληφθεί. Με αυτούς τους "σύρτες", που στην ουσία ανοιγοκλείνουν μόνο από τη μέσα πλευρά, όπως αυτός:

indoor_lock.jpg.0def428b0c54c02d4131edc84f7f97a0.jpg

Κατά πόσο αυξάνεται η ασφάλεια για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Και τι είναι το καλύτερο για αυτό το σκοπό;

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας γενικά, σκέφτομαι δύο πράγματα, πέρα από την πόρτα. Ένα είναι κάποιοι αισθητήρες παραβίασης, πχ της Xiaomi ή αντίστοιχοι, για πόρτα και παράθυρα. Και δεύτερον, κάποια peehole camera. Σχετικά με το δεύτερο, μου έχουν πει ότι κανονικά είναι "παράνομο" γιατί στην ουσία καταγράφεις κοινόχρηστο χώρο και τους υπόλοιπους γείτονες. Έχετε κάποια άποψη πάνω σε αυτό;

Ευχαριστώ και sorry για την ποικιλία των ερωτήσεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 ώρες πριν, spahar είπε

Καλησπέρα, προσπάθησα να διαβάσω κάποιες από τις σελίδες του θέματος και αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν γνώστες του αντικειμένου, σε σημείο που πολλές φορές οι απαντήσεις σας είναι αρκετά τεχνικές για τους αδαείς.

Μένω σε ενοίκιο, και ο σπιτονοικοκύρης συμφώνησε να προβούμε σε αλλαγή πόρτας (από απλή σε ασφαλείας, μετά από περιστατικό στην πολυκατοικία) και έχει αρχίσει αυτός τη διαδικασία. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μου πέφτει και πολύ λόγος αν θα βάλει πόρτα του 600άρικου ή του 1000άρικου κτλ. Παρόλα αυτά, τι μπορώ εγώ να ρωτήσω/προσπαθήσω να διασφαλίσω σε λογικό οικονομικό budget; Με τη λογική ότι αφού θα μπει η πόρτα, τουλάχιστον μην μπει κάτι που είναι σαν να μην υπάρχει ή υποδεέστερο του budget.

Μία άλλη σχετική ερώτηση. Προσωπικά,  έχω μεγαλύτερο άγχος το να γίνει κάτι ενώ είμαι μέσα στο σπίτι (πχ βράδυ), παρά το να μπουν όταν λείπω. Το λέω αυτό, γιατί το περιστατικό που ανέφερα παραπάνω ήταν μεν καλοκαίρι, αλλά 11 η ώρα το πρωί με εμένα στο σπίτι και τον τύπο να προσπαθεί να ανοίξει το διπλανό διαμέρισμα (που έχει πόρτα ασφαλείας), και τράπηκε σε φυγή όταν πήρε χαμπάρι ότι τον είχα αντιληφθεί. Με αυτούς τους "σύρτες", που στην ουσία ανοιγοκλείνουν μόνο από τη μέσα πλευρά, όπως αυτός:

indoor_lock.jpg.0def428b0c54c02d4131edc84f7f97a0.jpg

Κατά πόσο αυξάνεται η ασφάλεια για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Και τι είναι το καλύτερο για αυτό το σκοπό;

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας γενικά, σκέφτομαι δύο πράγματα, πέρα από την πόρτα. Ένα είναι κάποιοι αισθητήρες παραβίασης, πχ της Xiaomi ή αντίστοιχοι, για πόρτα και παράθυρα. Και δεύτερον, κάποια peehole camera. Σχετικά με το δεύτερο, μου έχουν πει ότι κανονικά είναι "παράνομο" γιατί στην ουσία καταγράφεις κοινόχρηστο χώρο και τους υπόλοιπους γείτονες. Έχετε κάποια άποψη πάνω σε αυτό;

Ευχαριστώ και sorry για την ποικιλία των ερωτήσεων.

Στις πιο πολλές πόρτες συνήθως υπάρχει αυτός ο συρτής. Σπάνια, έχουν και 2 συρτες. Ο ένας ασφαλίζει τελείως την πόρτα, ο άλλος είναι συρτής μερικού ανοίγματος (για σου δώσει πχ ο κουριερ έναν φάκελο). Σκέψου τι από τα 2 προτιμάς και πρότεινε το στον ιδιοκτήτη, δεν θα αλλάξει η τελική τιμής της πόρτας. Σίγουρα δίνει 1 έξτρα ασφάλεια ο συρτής (κυρίως αυτός που ασφαλίζει τελείως την πόρτα), αλλά προτείνω να μην χρησιμοποιηθεί αν βρίσκεται 1 μόνο άτομο μες στο σπίτι.

Στα υπόλοιπα της πόρτας, αν μπορείς να συζητήσεις (😂) με τον σπιτονοικοκύρη, πες του να μπει:

•Γραναζωτη κλειδαριά: μάρκας cisa ή multlock ή mottura ή iseo

•Defender: Disec sferik rok ή cisa defender

(προφανώς κάποιο πιο ακριβό Defender είναι ευπρόσδεκτο π.χ. disec monolito bd200, αλλά απίθανο το βλέπω)

• Κύλινδρος: winkhaus ntra ή evva eps ή agb scudo 9000 ή mottura champions pro

(Επίσης κάτι πιο ακριβό είναι ευπρόσδεκτο π.χ. evva ics ή winkhaus xtra, mauer new wave5 κ.α., αλλά πάλι απίθανο το κόβω)

*Γενικά αυτά που σου αναφέρω/προτείνω είναι τα βασικά που είναι απαραίτητα! Δεν υπάρχει υπερβολή κάπου. Το Defender είναι από τα πιο φθηνά(25€) που αξίζει να βάλει κάποιος στην πόρτα του, οι κλειδαριές είναι πάνω κάτω ίδια τιμή μεταξύ τους και πλέον σε νέες πόρτες μόνο γραναζωτες κλειδαριές πρέπει να μπαίνουν και στους κυλίνδρους είναι οι πιο φθηνοί (55€ - 80€) που σου παρέχουν μια Α ασφάλεια! Δηλαδή, δεν μπορεί να σου πει ότι υπερβάλεις κάπου. Αν είναι δύσκολη η συννενόηση για όλα τα παραπάνω, δώσε έστω μεγαλύτερη σημασία στον κύλινδρο και προσπάθησε να γίνει εκεί, κάποια επιλογή από την μεριά σου.**

Καλό είναι να αποφύγετε προϊόντα της εταιρείας securemme(κυρίως τους κυλίνδρους). Σε περίπτωση που δεν μπορέσεις να τον πείσεις για κάτι από τα παραπάνω, μην σκας! Όταν γίνει η τοποθέτηση με το καλό. Μας δείχνεις τι τοποθετήθηκε και σου λέμε αν χρειάζεται αλλαγή ο κύλινδρος (μόνο) και σου προτείνουμε έναν, ανάλογα το μπάτζετ σου. Κάνεις την αλλαγή και όταν φύγεις από το σπίτι, ξανάτοποθετείς εύκολα και γρήγορα τον παλιό κύλινδρο.

Επεξ/σία από pintourikio
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/9/2019 στις 8:01 ΜΜ, pavloa είπε

Καλησπέρα.

Η πόρτα είναι "ασφαλείας" και κλειδώνει γύρω γύρω,τα κλειδώματα είναι σαν αυτά που έχουν τα κουφώματα (φώτο)

Κανείς? 

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, pavloa είπε

Κανείς? 

Μάλλον γι' αυτόν τον κύλινδρο μιλάμε. Είναι γνωστή εταιρεία η Hoppe. Εντάξει, αρκετά απλός κύλινδρος, χαμηλού επιπέδου ασφαλείας. Σαφώς υπάρχουν πολύ καλύτεροι. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, pintourikio είπε

Καλό είναι να αποφύγετε προϊόντα της εταιρείας securemme(κυρίως τους κυλίνδρους).

Καλησπέρα! Θα μπορούσες να το εξηγήσεις λίγο αυτό; ρωτάω γιατί έχω δεύτερη κλειδαριά σε ξύλινη πόρτα βαρέως τύπου) η οποία είναι securemme.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Η ερώτηση που θα κάνω μπορεί να θεωρηθεί αστεία... 

Ενα συγγενικο μου πρόσωπο μένει σε ένα σπίτι με κλειδαριά ασφαλείας παλαιού τύπου με το μακρύ κλειδί και τους πυρους γύρω γύρω, εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει χαλάσει η κλειδαριά, λόγω του ότι βρίσκεται σε επαρχία δεν υπάρχει μάστορας που να την αλλάζει, η ερώτηση μου είναι η εξής, μπορώ εγώ να της βάλω μια απλή κλειδαριά ή πρέπει να μπει η ίδια κλειδαριά 

Ααα και ξέχασα κάτι βασικό για να της αλλάξουν κλειδαριά της ζήτησαν 350€ γιατι το άτομο αυτό θα έρθει από Αθήνα. 

Υπάρχει κάποια λύση ρε παιδιά να το κάνω εγώ, μια και θα πάω την άλλη εβδομάδα; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...