Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

για πόρτα ασφαλείας στο γραφείο τί προτείνουν οι ειδικοί?

Abloy P2 ή EVVA K4S ?

(υποψιν θα χρειαστούμε να κάνουμε 6-7 κλειδιά...οπότε παίζει ρόλο και αυτό το κόστος..)

• Απαντ. 10,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 minutes ago, sokos1 said:

Καλησπέρα στην ομάδα,

για πόρτα ασφαλείας στο γραφείο τί προτείνουν οι ειδικοί?

Abloy P2 ή EVVA K4S ?

(υποψιν θα χρειαστούμε να κάνουμε 6-7 κλειδιά...οπότε παίζει ρόλο και αυτό το κόστος..)

υπερβολικοι οι κυλινδροι για γραφειο...

και με EPS, ICS απο evva ειστε μια χαρα..

και με kaba experT plus ειστε επισης μια χαρα..

και με winkhaus x-tra τα ιδια...

και και και και...

τα κλειδια για ολους τους κυλινδρους παιζουν απο 12 εως 18 ευρω.

μπορειτε να παρετε 5κλειδη εκδοση και να ζητησετε 2 εξτρα κλειδια με καποια μικρη εκπτωση λογω απευθειας αναθεσης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα και δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον @mclein² που με βοήθησε στην επιλογή  αντικατάστασης της κλειδαριάς της πόρτας μου.

Επεξ/σία από enterhere
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στο team.

Θέλω να βάλω πόρτα ασφαλείας με ύψος 2.38m. Ενω βλέπω τιμές 850€+ΦΠΑ με τοποθέτηση, μόλις τους λέω τις διαστάσεις η τιμή ανεβαίνει εκθετικά. Υπάρχει τρόπος να μειώσω το ύψος της πόρτας με κάποια κατασκευή πχ κοιλοδοκο (δεν γνωρίζω) ή να το πάρω απόφαση ότι πρέπει να δώσω 1500€. Το μόνο που με κρατάει είναι το ψυχολογικό γιατί είναι εξοχικό και η πόρτα θα είναι πιο ακριβή από το περιεχόμενο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, efib είπε

Καλησπέρα στο team.

Θέλω να βάλω πόρτα ασφαλείας με ύψος 2.38m. Ενω βλέπω τιμές 850€+ΦΠΑ με τοποθέτηση, μόλις τους λέω τις διαστάσεις η τιμή ανεβαίνει εκθετικά. Υπάρχει τρόπος να μειώσω το ύψος της πόρτας με κάποια κατασκευή πχ κοιλοδοκο (δεν γνωρίζω) ή να το πάρω απόφαση ότι πρέπει να δώσω 1500€. Το μόνο που με κρατάει είναι το ψυχολογικό γιατί είναι εξοχικό και η πόρτα θα είναι πιο ακριβή από το περιεχόμενο. 

Ακου να σου πω φίλε μου κ ίσως σε βοηθήσει η άποψη μου. Αν έχεις εξοχικό / μονοκατοικία με αυλή, μην βάζεις πόρτα. Η θωρακισμένη έχει ως στόχο να δυσκολέψει κάποιον σε πολυκατοικία.

Αν ο άλλος είναι σε εξοχικό, ότι κ να βάλεις, αν θέλει θα μπει. 

Εγω προσωπικά πλήρωσα για κουφώματα 2.000€ το καθένα στο εξοχικό και κεντρική πόρτα 1.500€. Μέσα στο σπίτι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ δεν υπάρχει τίποτα που να έχει πάνω απο 5€ γιατι είναι εξοχικό. Αράζω το καλοκαίρι για μπάνια μόνο. Οπότε απο το να μου σπάσουν μια πόρτα και να πληρώνω τέτοια ποσά, τις αφήνω ανοιχτές. Αν θέλει να πάει να κλέψει, ας πάει. Τίποτα δεν έχει. Αλλά αν μου κάνει ζημιά για να μπει, το κόστος είναι τεράστιο. Ούτως ή αλλως αν μπει στο οικόπεδο μου, δεν θα μπει για βόλτα. Θα μπει να κλέψει. Βάζεις κ συναγερμο κ κάμερες κ ξέρεις ανα πάσα στιγμή τι γίνεται.

Αν είσαι στην ίδια φάση (οικόπεδο κ σπίτι στη μέση), μην ασχολείσαι. Αν θες κάτι παραπάνω, βάλε αλουμινίου καλή σειρά που έχει κ θερμομόνωση κ υπολογίζονται κ σε πιστοποιητικά ενεργειακής κλάσης . Οι ασφαλείας δεν έχουν τίποτα.

Αν θες ντε κ καλά ασφαλείας, βάλε στο μέγεθος που έχεις. Το να φτιάξεις 40 πόντους τοίχο, πάλι θα έχει κόστος, εκτός αν το φτιάξεις μόνος σου. Ιδανικά μπορείς να βάλεις πόρτα σε μέγεθος κανονικό και απο πάνω να σου βάλουν τζάμι ως κατασκευή. Όλα αυτά βοηθούν και στον ήλιο που θα μπαίνει εντός σπιτιού κ το κάνουν πιο φωτεινο

image.png.c92a6c8cddcb5b40835c31393f85f92c.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sphinxgr, ναι, για μονοκατοικία μέσα σε οικόπεδο και το χειρότερο είναι ότι από πίσω έχει μεγάλο οικόπεδο και μπαίνουν από εκεί, το οποίο θα περιφραξω. Για ψυχολογικούς λόγους και επειδή πραγματικά δεν θέλω να μπαίνουν στο σπίτι μου και να γυρίζω και να τα βλέπω όλα λιμπα, θέλω να το ασφαλίσω όσο καλύτερα μπορώ και μου επιτρέπει η τσέπη μου. Έχω βάλει συναγερμό με εξωτερικά ραντάρ, στο πρόγραμμα είναι κάγκελα στα παράθυρα και μετά η πόρτα. Το θετικό είναι ότι βρίσκεται σε περιοχή με σπίτια γύρω και η φατσα βλέπει σε δρόμο, δεν είναι μόνο του το σπίτι. Το αρνητικό είναι ότι οι περισσότεροι γείτονες έχουν συναγερμό+ πόρτα ασφαλείας+ κάγκελα + λίγοι έχουν κάμερες, οπότε το δικό μου είναι ο αδύναμος κρίκος της γειτονιάς.

Μπήκαν μέσα τα Χριστούγεννα και έχουν προσπαθήσει άλλες 2 φορές και τους έπιασα από κάμερα γιατί ετυχε και είδα αμέσως την ειδοποίηση και πήρα την αστυνομία. Πλέον έχω εξωτερικά ραντάρ και ΚΛΣ, αλλά μέσα σε 10' που ήταν μέσα στο σπίτι μου το αναστάτωσαν, οπότε δεν θέλω να τους δώσω πάνω από 10'-20' λεπτά χρόνο μέχρι να έρθει η αστυνομία. Όχι πως δίνουν και προτεραιότητα αν δεν είσαι μέσα, αλλά τέλος πάντων. 

Μου αρέσει η πρόταση με τον φεγγίτη και θα το ζητήσω από τους πορταδες. Είναι και πιο ωραίο αισθητικά. Δεν είδα να έχουν πόρτες αλουμινίου οι γνωστοί πορταδες. Εννοείς την επένδυση όταν είναι σε εξωτερικό χώρο για να μην βρέχεται;

Επεξ/σία από efib
Δημοσ.
2 ώρες πριν, efib είπε

@sphinxgr, ναι, για μονοκατοικία μέσα σε οικόπεδο και το χειρότερο είναι ότι από πίσω έχει μεγάλο οικόπεδο και μπαίνουν από εκεί, το οποίο θα περιφραξω. Για ψυχολογικούς λόγους και επειδή πραγματικά δεν θέλω να μπαίνουν στο σπίτι μου και να γυρίζω και να τα βλέπω όλα λιμπα, θέλω να το ασφαλίσω όσο καλύτερα μπορώ και μου επιτρέπει η τσέπη μου. Έχω βάλει συναγερμό με εξωτερικά ραντάρ, στο πρόγραμμα είναι κάγκελα στα παράθυρα και μετά η πόρτα. Το θετικό είναι ότι βρίσκεται σε περιοχή με σπίτια γύρω και η φατσα βλέπει σε δρόμο, δεν είναι μόνο του το σπίτι. Το αρνητικό είναι ότι οι περισσότεροι γείτονες έχουν συναγερμό+ πόρτα ασφαλείας+ κάγκελα + λίγοι έχουν κάμερες, οπότε το δικό μου είναι ο αδύναμος κρίκος της γειτονιάς.

Μπήκαν μέσα τα Χριστούγεννα και έχουν προσπαθήσει άλλες 2 φορές και τους έπιασα από κάμερα γιατί ετυχε και είδα αμέσως την ειδοποίηση και πήρα την αστυνομία. Πλέον έχω εξωτερικά ραντάρ και ΚΛΣ, αλλά μέσα σε 10' που ήταν μέσα στο σπίτι μου το αναστάτωσαν, οπότε δεν θέλω να τους δώσω πάνω από 10'-20' λεπτά χρόνο μέχρι να έρθει η αστυνομία. Όχι πως δίνουν και προτεραιότητα αν δεν είσαι μέσα, αλλά τέλος πάντων. 

Μου αρέσει η πρόταση με τον φεγγίτη και θα το ζητήσω από τους πορταδες. Είναι και πιο ωραίο αισθητικά. Δεν είδα να έχουν πόρτες αλουμινίου οι γνωστοί πορταδες. Εννοείς την επένδυση όταν είναι σε εξωτερικό χώρο για να μην βρέχεται;

Πόρτα αλουμινίου από αλουμινα. Αυτούς που φτιάχνουν κουφώματα. Δεν έχει σίδερο, δεν σκουριάζει και παράλληλα έχει καλή μόνωση αλλά και ωραία σχέδια. 

Δημοσ.

Οκ, θα ρίξω μια ματιά. Νομίζω γύρω στα 1100€ βγαίνει όμως και αυτή. Είχαμε βάλει σε ένα άλλο σπίτι ως δευτερεύουσα πόρταμ

Δημοσ.
3 ώρες πριν, efib είπε

Μου αρέσει η πρόταση με τον φεγγίτη και θα το ζητήσω από τους πορταδες. Είναι και πιο ωραίο αισθητικά.

Δεν είναι πάντα επιθυμητό το φως της ημέρας, πχ αν υπάρχει υπνοδωμάτιο κάπου εκεί κοντά και επίσης μην τυχόν βάλεις απλό διάφανο τζάμι όπως στη φωτογραφία.

Δημοσ.

@Doubt μάλλον δεν θα προχωρήσω με φεγγίτη γιατί θα είναι 10cm το τζαμί και δεν θα φαίνεται ωραίο. Πάντως 400€ για φεγγίτη δεν είναι λίγο υπερβολικα; 

Οι αλουμινίου, όσον αφορά την ασφάλεια, τι προσφέρουν περισσότερο από τις ξύλινες; Εάν ανοίγουν και αυτές με λοστο, τότε καλύτερα να κρατήσω την ξύλινη και να της βάλω καλύτερο κύλινδρο. 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, efib είπε

@Doubt μάλλον δεν θα προχωρήσω με φεγγίτη γιατί θα είναι 10cm το τζαμί και δεν θα φαίνεται ωραίο. Πάντως 400€ για φεγγίτη δεν είναι λίγο υπερβολικα; 

Οι αλουμινίου, όσον αφορά την ασφάλεια, τι προσφέρουν περισσότερο από τις ξύλινες; Εάν ανοίγουν και αυτές με λοστο, τότε καλύτερα να κρατήσω την ξύλινη και να της βάλω καλύτερο κύλινδρο. 

Οι αλουμινίου δεν προσφέρουν ασφάλεια. Είναι για ηχο / θερμομόνωση. Όχι για ασφάλεια. 

• Like 1
Δημοσ.

Τότε πάω σε θωρακισμένη. Θα επανέλθω για να δούμε τις προσφορές. 

Το να κρατήσει την ήδη υπάρχουσα κάσα και να βάλει την νέα από πάνω είναι καλή τακτική; Μου το πρότεινε ένας πορτας ως λύση εάν είναι εφικτό. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, efib είπε

Το να κρατήσει την ήδη υπάρχουσα κάσα και να βάλει την νέα από πάνω είναι καλή τακτική; Μου το πρότεινε ένας πορτας ως λύση εάν είναι εφικτό.

Θα μειώσεις το άνοιγμα σου, δεν βλέπω το λόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει φάρδος η πόρτα, οπότε δεν με απασχολεί και τόσο να μειωθεί. 

Ίσως την κρατήσω ως έχει. 400€ διάφορα έχει. Δεν αλλάζεις και κάθε χρόνο πόρτα... 

Ερώτηση: ανοίγουν οι θωρακισμένες πόρτες με λοστο/σκύλα από το κασωμα;; 

Επεξ/σία από efib
Δημοσ.

Ερώτηση στους γνώστες...... θα προχωρήσω σε εγκατασταση πόρτασ ασφαλείας για εξοχικο σε επαρχία.
η default κλειδαρια ήταν multiblock και ζήτησα να μου την αλλάξει σε cisa revo pro.   
Κύλινδρο νομίζω έχει diamond αλλα θα ήθελά να τον αλλάξω μετά την τοποθέτηση με διπλής ενεργείας τι προτείνεται για κάτι μέτριο?   Η περιοχη ειναι παραθαλάσια με υγρασία..
σκεφτομουν σε evva ics αν βγαίνει σε διπλής....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...