sphinxgr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 20 ώρες πριν, BlueBlade είπε Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά, Δυστυχώς πέσαμε θύματα διάρρηξης τα Χριστούγεννα, όπου στην ουσία έχουμε μια μια αρχαία ξύλινη πόρτα (πολυκατοικία 1970) και ο τύπος απλά πρέπει να έριξε μια σπρωξιά/κλωτσιά καλή και έσπασε εντελώς την εσοχή που μπαίνει η γλώσσα της κλειδαριάς (μου διαφεύγει η ονομασία). Μικρό το κακό στο τέλος της ημέρας μιας και ήρθε ειδοποίηση από την κάμερα που είχα, έδρασα άμεσα και αναγκάστηκε να φύγει. Παρόλα αυτά μόνο η εισβολή κάποιου ξένου στο σπίτι μου με έχει σοκάρει και είμαι σε αναζήτηση αγοράς και εγκατάστασης πόρτας ασφαλείας ASAP. Από αύριο αρχίζω τα τηλέφωνα προφανώς να παίρνω τιμές κτλ. Παρόλα αυτά επειδή δηλώνω άσχετος, θέλω λίγη καθοδήγηση: A) Κοιτάω κάποια συγκεκριμένη μάρκα / χαρακτηριστικά; Β) Πέρα από την πόρτα, να πληρώσω έξτρα για να πάρω και μια καλή κλειδαριά ασφαλείας ή ακόμα και με αυτήν που θα έρθει ειμαι Ok; Γ) Σαν τιμή, έχω στο μυαλό μου κάτι του τύπου 600€, είναι πολύ λίγα; Να διευκρινίσω, δεν έχω τρελές απαιτήσεις ούτε θέλω να μετατρέψω το διαμέρισμα σε φρούριο. Θέλω μια πόρτα που να μην την κοπανάς απλά και να πέφτει και να απαιτεί αρκετό κόπο από κάποιον αν αποφασίσει να την παραβιάσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Γ) -> Είσαι αρκετά μακριά σε τιμή, απο το κόστος μιας μέτριας πόρτας που θα έχει τουλάχιστον τα 2πλά λεφτά απο αυτά που έχεις στο μυαλό σου. 300€ έχει μόνο ο κύλινδρος / κλειδαριά / defender. 4 ώρες πριν, Diznpc είπε Καλημέρα σε όλους/ες και καλή χρονια με υγεία! Είχαμε πρόσφατα ένα συμβάν με οπαδούς γνωστής ιταλικής ομάδας να μπαίνουν στην πολυκατοικία και να τριγυρνάνε απο όροφο σε όροφο για έρευνα αγοράς. Η κλειδαριά της εισόδου δεν κλειδώνει σχεδόν ποτέ οπότε τώρα η σύσταση της αστυνομίας ήταν να κλειδώνει συνέχεια με αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνουμε για να ξεκλειδώσουμε. Οι ερωτήσεις μου είναι: Γίνεται/αξίζει στην υφιστάμενη πόρτα να βάλουμε ηλεκτρομηχανική κλειδαριά που θα κλειδώνει αυτόματα και θα ξεκλειδωνει από τα υπάρχοντα κουδούνια των διαμερισμάτων; Έχετε κάποια να προτείνετε; Η είσοδος και η πόρτα της πολυκατοικίας είναι σχεδόν όλη τζαμαρία οποτε δεν ξέρω αν αξίζει να τοποθετηθεί πόρτα ασφαλέιας, αφου αριστερα και δεξία υπάρχει τζαμαρία. Επίσης θα χρειαστεί να δοθεί στον καθένα κατι σε controller/καρταναγνωστη για να ξεκλειδωνει απ'εξω κατευθειαν ή θα πρεπει να ξεκλειδώνει παντα με τα κλειδια? Σας ευχαριστώ. Τα πάντα γίνονται με το ανάλογο κόστος. Αν έχετε ξύλινη / αλουμινένια πόρτα, δεν έχετε επιλογές αντικειμενικές. Αν έχετε ασφαλείας σιδερένια υπαρχουν επιλογές απο 300-1500€. Η πιο φθηνή είναι ηλεκτρομαγνήτης με κάρτες πρόσβασης 1
BlueBlade Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Στις 2/1/2025 στις 9:40 ΠΜ, mclein² είπε ναι, ειναι λιγα. καλη χρονια με υγεια Στις 2/1/2025 στις 4:24 ΜΜ, sphinxgr είπε Γ) -> Είσαι αρκετά μακριά σε τιμή, απο το κόστος μιας μέτριας πόρτας που θα έχει τουλάχιστον τα 2πλά λεφτά απο αυτά που έχεις στο μυαλό σου. 300€ έχει μόνο ο κύλινδρος / κλειδαριά / defender. Τα πάντα γίνονται με το ανάλογο κόστος. Αν έχετε ξύλινη / αλουμινένια πόρτα, δεν έχετε επιλογές αντικειμενικές. Αν έχετε ασφαλείας σιδερένια υπαρχουν επιλογές απο 300-1500€. Η πιο φθηνή είναι ηλεκτρομαγνήτης με κάρτες πρόσβασης Σας ευχαριστώ και τους δυο, Έχω πάρει ήδη μια προσφορά, 750€ για όλο το πακέτο (defender, κλειδαριά, εγκατάσταση, σύρτης, φπα κτλ.) Από εκεί και πέρα από όσο καταλαβαίνω πρέπει να μιλάμε για μια απλή κλασική πόρτα ασφαλείας με 18 σημεια κλειδώματος κτλ. Το κατά πόσο είναι καλή/μέτρια/κακή δυστυχώς δε το γνωρίζω. Για να μου λέτε λοιπόν ότι κοιτάω σε 1000€++, να υποθέσω ότι η πόρτα που μου πρότειναν είναι φόλα; Ή το πρόβλημα είναι στην κλειδαριά που έρχεται μαζί; Γενικά, ένα πλάνο που έχω (λόγο του ότι δε μπορώ να διαθέσω τόσο μεγάλο ποσό), είναι να αλλαχτεί η ξύλινη πορτα που ειναι προτεραιότητα και αν ειναι ας αλλαχτεί η κλειδαριά σε δεύτερο χρόνο. Πρέπει να τα έχω κάνει κιμά στο κεφάλι μου, οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη
turbat0s Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, BlueBlade είπε defender, κλειδαριά, εγκατάσταση, σύρτης, φπα κτλ. Ποια μοντέλα περιλαμβάνει η προσφορά? Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από turbat0s
BlueBlade Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 16 λεπτά πριν, turbat0s είπε Ποια μοντέλα περιλαμβάνει η προσφορά? Το μόνο που αναγράφει στην προσφορά, είναι Economy Plus (διπλή θωράκιση) . Δε γνωρίζω κατά πόσο είναι μάρκα αυτο βέβαια. Για κλειδαριά δεν αναφέρει κάτι. Θα ρωτήσω άμα ειναι.
turbat0s Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 44 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Θα ρωτήσω άμα ειναι. Αυτό είναι το βασικότερο. Ποιος κύλινδρος, ποια κλειδαριά, πoιο defenfer. 1 1
vSTERGIOS Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλημερα σας μετα απο ερευνα αγορας αποφασισαμε να τοποθεησουμε 2 πορτες του Σιαμου θα ηθελα την βοηθεια των ειδικων στην επιλογη κυλινδρου ειμαι αναμεσα σε KESO 8000 , M & S move και CES DM 5 υπαρχουν κρουσματα παραβιασεων ή εχουν κυκλοφορισει αντιγραφα κλειδιων για καποιον απο αυτους ? Ποιον απο αυτους θεωρειτε πιο ασφαλη ? ο keso 8000 με τον keso 8000 ω2 ειναι ο ιδιος κυλινδρος ή ο δευτερος ειναι η εξελιξη του πρωτου ? Ευχαριστω Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου από vSTERGIOS
mclein² Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 5 hours ago, vSTERGIOS said: Καλημερα σας μετα απο ερευνα αγορας αποφασισαμε να τοποθεησουμε 2 πορτες του Σιαμου θα ηθελα την βοηθεια των ειδικων στην επιλογη κυλινδρου ειμαι αναμεσα σε KESO 8000 , M & S move και CES DM 5 υπαρχουν κρουσματα παραβιασεων ή εχουν κυκλοφορισει αντιγραφα κλειδιων για καποιον απο αυτους ? Ποιον απο αυτους θεωρειτε πιο ασφαλη ? ο keso 8000 με τον keso 8000 ω2 ειναι ο ιδιος κυλινδρος ή ο δευτερος ειναι η εξελιξη του πρωτου ? Ευχαριστω M&C move διαλεγεις & μετα CES DM...απο το σιαμο τιποτα αλλο 1
BigBlack Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, mclein² said: M&C move διαλεγεις & μετα CES DM...απο το σιαμο τιποτα αλλο Ωραίος ο M&C move αλλά μετά από ενάμιση χρόνο ελαφριάς χρήσης και προσεκτικής μεταχείρισης βγήκαν off 3 από τα 5 κλειδιά. Μπαίνουν κανονικά στον κύλινδρο αλλά μπλοκάρουν (δεν γυρίζουν ή θέλουν κόλπα για να γυρίσουν). Στους CES DM5 και στον RM αρχικά ήταν δύσκολο να μπουν τα κλειδιά αλλά μετά από 6 μήνες χρήσης έγιναν βούτυρο και δεν έχει χαλάσει κανένα από τα 9 που είναι σε συνεχή χρήση. Δεν ξέρω γιατί... Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου από BigBlack
mclein² Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 46 minutes ago, BigBlack said: Ωραίος ο M&C move αλλά μετά από ενάμιση χρόνο ελαφριάς χρήσης και προσεκτικής μεταχείρισης βγήκαν off 3 από τα 5 κλειδιά. Μπαίνουν κανονικά στον κύλινδρο αλλά μπλοκάρουν (δεν γυρίζουν ή θέλουν κόλπα για να γυρίσουν). Στους CES DM5 και στον RM αρχικά ήταν δύσκολο να μπουν τα κλειδιά αλλά μετά από 6 μήνες χρήσης έγιναν βούτυρο και δεν έχει χαλάσει κανένα από τα 9 που είναι σε συνεχή χρήση. Δεν ξέρω γιατί... θελει αρκετη προσοχη το 3d κομματι στον M&C & το μπιλακι στη μυτη... 1
BigBlack Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 13 minutes ago, mclein² said: θελει αρκετη προσοχη το 3d κομματι στον M&C & το μπιλακι στη μυτη... Αξίζει να φτιάξω 4-5 καινούργια κλειδιά ή μήπως να κατευθυνθώ σε αλλαγή αφαλού;
vSTERGIOS Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, mclein² είπε M&C move διαλεγεις & μετα CES DM...απο το σιαμο τιποτα αλλο Σε ευχαριστω Γιωργο σε αυτους υποθετω δεν εχουν υπαρξει κρουσματα διαρρηξης σωστα ? ειχα μπερδευτει γιατι διαβασα προηγουμενο ποσταρισμα σου που εδινε δευτερο τον Keso 8000 σε σειρα επιλογης πισω ics και πανω απο iseo Rme & r 90
WuYingRen Δημοσ. Κυριακή στις 11:15 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:15 πμ Καλησπέρα, Σχετικά με κλειδαριά Magnum Superior (παλιά) σε πόρτα ασφάλείας της μητέρας μου, επειδή χρειαζόμαστε αντίτυπα του κλειδιου και πια δεν υπάρχει η σχετική κάρτα κατόχου, θεωρείτε οτι θα υπάρξει η δυνατότητα με κάποιο από τα πρωτότυπα κλειδιά να βγάλω αντικλείδια ή πάει για αλλαγή όλης της κλειδαριάς; Αν γίνει αλλαγή κλειδαριάς, και επειδή θα χρειαστούμε περίπου 7 κλειδιά αντί για 5 που δίνουν αν θυμάμαι οι εταιρείες, μπορούμε από την αρχή να ζητήσουμε 7 και να μας βγάλει ο εγκαταστάτης ή ειναι ολοκληρη διαδικασία να τα ζητησουν από εργοστάσιο στο εξωτερικό και να τα φέρουν μετά από 1-2 μήνες; Ευχαριστώ.
megapaixtaras Δημοσ. Κυριακή στις 12:16 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:16 μμ Στις 9/5/2021 στις 9:38 ΠΜ, mclein² είπε οι ντιζες φταινε και κατα 80% οτι ειναι επανω απο την κλειδαρια. ουτε η κλειδαρια - ουτε ο κυλινδρος φταινε και καλο θα ναι να μην λιπανεις Στις 9/5/2021 στις 5:37 ΠΜ, Αντώνης Τ. είπε Καλησπέρα κύριοι, αντιμετωπίζω θέμα κατά το ξεκλείδωμα, το κλειδί φαίνεται να κολλάει και χρειάζεται αρκετή δύναμη για να καταφέρεις να το γυρίσεις, φοβάμαι μη χαλάσει η κλειδαριά και μείνουμε μέσα ή έξω. Τo κλείδωμα γίνεται αέρας, κανένα πρόβλημα σε αυτό. Δεν φαίνεται κάποια μάρκα/μοντέλο όπως του φίλου πιο πάνω στη φωτό. ο αφαλός είναι ένας φθηναρικος Mauer elite 2. Η κλειδαριά παίρνει από λίπανση; Μπορώ να σας δώσω κάποια άλλη πληροφορία να βγάλετε συμπέρασμα? τι βρισκω πηγαινοντας πισω να μορφωθω.😛εγω που ειχα το ιδιο θεμα μου ειπατε οτι φταιει ο κυλινδρος,τα εχει παιξει η' οτι ειναι στραβα τα κλειδια. τι ισχυει τελικα?
mclein² Δημοσ. Δευτέρα στις 10:04 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:04 πμ (επεξεργασμένο) On 04/01/2025 at 16:14, BigBlack said: Αξίζει να φτιάξω 4-5 καινούργια κλειδιά ή μήπως να κατευθυνθώ σε αλλαγή αφαλού; αλλαγη κυλινδρου, νομιζω τα κλειδια του M&C ειναι πανω απο 16€ / τμχ... στη θεση σου θα προσπαθουσα να δωσω τον κυλινδρο για τσεκ εντος εγγυησης, ειδικα αφου λες οτι εισαι προσεκτικος χρηστης. 21 hours ago, megapaixtaras said: τι βρισκω πηγαινοντας πισω να μορφωθω.😛εγω που ειχα το ιδιο θεμα μου ειπατε οτι φταιει ο κυλινδρος,τα εχει παιξει η' οτι ειναι στραβα τα κλειδια. τι ισχυει τελικα? οτι ειχες γραψει / περιγραψει, αυτο που πιστευα σου απαντησα. διαγνωση απο γιατρο παιρνεις τηλεφωνικα ; οποτε : ισχυει οτι καλεις / πληρωνεις επαγγελματια, τσεκαρει on site, λυνεις το προβλημα σου & μορφωνεσαι. On 04/01/2025 at 19:28, vSTERGIOS said: Σε ευχαριστω Γιωργο σε αυτους υποθετω δεν εχουν υπαρξει κρουσματα διαρρηξης σωστα ? ειχα μπερδευτει γιατι διαβασα προηγουμενο ποσταρισμα σου που εδινε δευτερο τον Keso 8000 σε σειρα επιλογης πισω ics και πανω απο iseo Rme & r 90 η λιστα δεν περιελαμβανε ces & m&c. οτι ζητησε ο συμφορουμιτης, αυτο απαντηθηκε ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. CES & MC παραβιαζονται παρα πολυ δυσκολα λογω του 3d (οπως ο ICS) 22 hours ago, WuYingRen said: Καλησπέρα, Σχετικά με κλειδαριά Magnum Superior (παλιά) σε πόρτα ασφάλείας της μητέρας μου, επειδή χρειαζόμαστε αντίτυπα του κλειδιου και πια δεν υπάρχει η σχετική κάρτα κατόχου, θεωρείτε οτι θα υπάρξει η δυνατότητα με κάποιο από τα πρωτότυπα κλειδιά να βγάλω αντικλείδια ή πάει για αλλαγή όλης της κλειδαριάς; Αν γίνει αλλαγή κλειδαριάς, και επειδή θα χρειαστούμε περίπου 7 κλειδιά αντί για 5 που δίνουν αν θυμάμαι οι εταιρείες, μπορούμε από την αρχή να ζητήσουμε 7 και να μας βγάλει ο εγκαταστάτης ή ειναι ολοκληρη διαδικασία να τα ζητησουν από εργοστάσιο στο εξωτερικό και να τα φέρουν μετά από 1-2 μήνες; Ευχαριστώ. τα κλειδια αντιγραφονται χωρις καρτα, ανεκαθεν & για παντα. το αν μπορει ενας επαγγελματιας να αντιγραψει ειναι καθαρα θεμα ικανοτητας & θελησης. φανταζομαι οτι η μητερα ειναι Αγία Παρασκευή και με πηρε τελ. Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:05 πμ από mclein² 1
megapaixtaras Δημοσ. Δευτέρα στις 11:19 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:19 πμ 1 ώρα πριν, mclein² είπε οτι ειχες γραψει / περιγραψει, αυτο που πιστευα σου απαντησα. διαγνωση απο γιατρο παιρνεις τηλεφωνικα ; οποτε : ισχυει οτι καλεις / πληρωνεις επαγγελματια, τσεκαρει on site, λυνεις το προβλημα σου & μορφωνεσαι. δεν διαφωνω αλλα ειχα τα ιδια συμπτωματα. και ειδα 2 διαφορετικες γνωμες για τα ιδια. ετσι κιαλλιως ο κυλινδρος-κλειδαρια ξεπερασμενα, δεν ηταν ασφαλης και θα τα αλλαζα.απλως για την επιμορφωση ολων που εχουν το ιδιο προβλημα στο μελλον εδω μεσα το εγραψα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα