Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, space8 said:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση @mclein²

Γνωρίζεις αν υπάρχει τρόπος να έχει κάποιος πρόσβαση μόνο με κλειδί χωρίς πληκτρολόγιο ή κάρτα;

Πως μπορεί να απενεργοποιείται ο ηλεκτρομαγνήτης που θα μπει όταν γυρνάει το κλειδί; Ή δε μπορεί να γίνει με το σύστημα που έχουμε προσφορά

με το συστημα που εχετε προσφορα σκετο δε γινεται.

αν αλλαξετε την κλειδαρια της πορτας, μπορει να μπει απλη ηλεκτρονικη & θα ενωθει με τον ηλεκτροπυρο / ηλεκτρομαγνητη.

• Like 1
  • Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 2/6/2024 στις 7:12 ΠΜ, mclein² είπε

οχι, καλα μετρησες...60αρα κλειδαρια θα χρειαστεις.

Έχω καταλήξει προς αυτόν τον συνδυασμό:

Cisa Revolution Pro
Abloy Protec 2 (η hardened έκδοση δίνει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια;)
BD200 Defender

Τι πρέπει να προσέξω; Καταρχήν οι επαγγελματίες "παίζουν" με δικές τους επιλογές ή μπορώ να τους πω τι θέλω και να μου δώσουν προσφορά;

Επίσης δεν θα κρύψω οτι μου άρεσε σαν ιδέα και η χρήση smart κλειδαριάς τύπου Nuki Smart Lock, αλλά δεν έχω καταλάβει τι παίζει εκεί με τους κυλίνδρους, μπορώ να βάλω όποιον θέλω;

Δημοσ.
1 hour ago, EuphangeL said:

Cisa Revolution Pro
BD200 Defender

Τι πρέπει να προσέξω; Καταρχήν οι επαγγελματίες "παίζουν" με δικές τους επιλογές ή μπορώ να τους πω τι θέλω και να μου δώσουν προσφορά;

Επίσης δεν θα κρύψω οτι μου άρεσε σαν ιδέα και η χρήση smart κλειδαριάς τύπου Nuki Smart Lock, αλλά δεν έχω καταλάβει τι παίζει εκεί με τους κυλίνδρους, μπορώ να βάλω όποιον θέλω;

δεν εχουμε δει καν την πορτα σου...οποτε τι να σου πω να προσεξεις ; 

αν εχεις τεσιο κλειδαρια & πορτα δεν μπορεις να τα βαλεις ολα αυτα.

και οχι, η hardened εκδοση δε θα σε βοηθησει καθολου σε καποιον αποφασισμενο για τρυπημα.

καθε επαγγελματιας δουλευει οτι θελει & καθε πελατης εχει το δικαιωμα να ζητησει αυτα που θελει.
δε βρισκω λογο να μη σου δωσουν προσφορα αφου δουν την πορτα σου & μπορουν να την αναλαβουν.

για το νουκι χρειαζεσαι εναν κυλινδρο διπλης ενεργειας. εγω προσωπικα δε βαζω abloy με νουκι.
καποιος εδω εγραψε οτι το δουλευει χρονια κ ειναι ακομη τυχερος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mclein² είπε

δεν εχουμε δει καν την πορτα σου...οποτε τι να σου πω να προσεξεις ; 

αν εχεις τεσιο κλειδαρια & πορτα δεν μπορεις να τα βαλεις ολα αυτα.

και οχι, η hardened εκδοση δε θα σε βοηθησει καθολου σε καποιον αποφασισμενο για τρυπημα.

καθε επαγγελματιας δουλευει οτι θελει & καθε πελατης εχει το δικαιωμα να ζητησει αυτα που θελει.
δε βρισκω λογο να μη σου δωσουν προσφορα αφου δουν την πορτα σου & μπορουν να την αναλαβουν.

για το νουκι χρειαζεσαι εναν κυλινδρο διπλης ενεργειας. εγω προσωπικα δε βαζω abloy με νουκι.
καποιος εδω εγραψε οτι το δουλευει χρονια κ ειναι ακομη τυχερος.

Η πόρτα μου είναι αυτή:

Τίθεται θέμα συμβατότητας με αυτά που παρέθεσα;

Δημοσ.
1 minute ago, EuphangeL said:

Η πόρτα μου είναι αυτή:

Τίθεται θέμα συμβατότητας με αυτά που παρέθεσα;

οχι, εισαι μια χαρα...

λογικα 250 ~ 270 + φπα θα σου βγει η αγορα / τοποθετηση των πραγματων.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Cisa Revolution Pro
BD200 Defender

Νομιζω οτι η hardened έκδοση του protec2 εκτος απο την εξτρα αντοχη που εχει στο τρύπημα/σπάσιμο ειναι και ποιο ανθεκτική στην παραβίαση με οξυ. Εγω παντως την hardened εχω :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, mclein² said:

φυσιολογικο ειναι μετα απο 3-4 χρονια να χαλασει ενας κυλινδρος με πολλα κλειδια & πολλη χρηση.

το 400 ~ 450 ευρω δεν ειναι φυσιολογικο κοστος...όποτε κι αν φτιαχτηκε η πορτα ! :( 

ο ηλεκτροπυρος ειναι μια λυση...τωρα αν μια πολυκατοικια συμφωνει για τετοιο εξοδο, δε γνωριζω..

εγω συνηθως βαζω cisa asix p8 ή iseo r6. (40 ~ 50 ευρω ο κυλινδρος & 3-4 ευρω καθε κλειδι)

οι καλυτεροι κυλινδροι για εισοδο πολυκατοικιας με πολλα κλειδια. αφενως γιατι εχουμε το αυτονοητο βαλε/βγαλε πολλες φορες & αφετερου γιατι οσα αντιγραφα και να προκυψουν - οσο κακοι κλειδαραδες κι αν τα φτιαξουν, παντα παιζουν :D

Ενταξει παλια κλειδαρια/κυλινδρος/defender πρεπει να ηταν κοντα σε 8-10 χρονια οποτε μαλλον και πολυ αντεξε.

Ηταν μια Mut-T-Lock Interactive με πατενταρισμενα κλειδια μαλλον γιατι μονο αυτος μπορουσε να βγαλει αντικλειδια και νεοι ενοικοι δεν μπορουσαν να βγαλουν αλλου οποτε αναγκαστικα τους εστελνε εκει ο διαχειριστης.

Ηρθε σημερα ο ιδιος κλειδαρας και αλλαξε τον κυλινδρο με ενα Mul-T-Lock MTL-300 (patented).

85 ευρω ο κυλινδρος, 15 εργασια και 8 ευρω το καθε κλειδι.

Νομιζω οτι μας τον ακουμπησε λιγο 😂

Ειχα πει στο διαχειριστη να μιλησω με το mclein μηπως βρισκαμε καποια πιο βασικη οικονομικοτερη επιλογη εφοσον κιολας κανεις δεν κλειδωνει αλλα ηταν ολοι σε φαση πανικου να αλλαχθει σημερα μην μεινει και 3η μερα η πορτα ετσι.

Αλλα τους φανηκε ακριβο οταν προτεινα να δουμε ταυτοχρονα και την προσθηκη ηλεκτροπυρου που μπορει να πηγαινε 350-500 ευρω. Ακριβοι στα πιτουρα και φθηνοι στο αλευρι. Θα μου πεις δεν εβαλαν ηλεκτροπυρο οταν μπορουσαν πριν απο χρονια που ηταν καλυτερα τα οικονομικα, θα βαλουν τωρα?

Με τις υγειες μας.

Επεξ/σία από Sebu
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, space8 είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση @mclein²

Γνωρίζεις αν υπάρχει τρόπος να έχει κάποιος πρόσβαση μόνο με κλειδί χωρίς πληκτρολόγιο ή κάρτα;

Πως μπορεί να απενεργοποιείται ο ηλεκτρομαγνήτης που θα μπει όταν γυρνάει το κλειδί; Ή δε μπορεί να γίνει με το σύστημα που έχουμε προσφορά

Δεν μπορει να γινει με το υφισταμενο συστημα που εχετε.Κωδικος ή rfid απεξω κουμπι απο μεσα.Κλειδι στην διακοπή 

17 ώρες πριν, mclein² είπε

στην εισοδο της πολυκατοικιας προσπαθεις να σταματησεις κατα 99% μικροαπατεωνες οποτε μια χαρα δουλευει κ ο ηλεκτροπυρος. αν συνδεθει σωστα, ουτε με βανδαλισμο ανοιγει - ουτε βραχυκυκλωνοντας τον. τουλαχιστον χρειαζονται γνωσεις για να μπορεσεις ν'ανοιξεις ξεπερνωντας κ τα 3 σταδια που θα επρεπε να βαζει ενας τεχνικος σαν δικλειδες. 

τελος, ακομη και ο μεγαλο-απατεωνας...δε θα κατσει ν'ασχοληθει με την πορτα εισοδου & ακολουθως με την πορτα του διαμερισματος. θελει ευκολια & σβελταδα. αν ειναι να φαει 5' στην εισοδο & 10' στου διαμμερισματος = πεταξε το πουλακι.

δεν διαφωνησα στο οτι ειναι ασφαλεστερο συστημα διοτι χρειαζονται παραβιαση και τα δυο.Διαφωνησα μονο στο κομματι φθηνο πυρος με 40-50€ ή μαγνητης με τα ιδια χρηματα.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 hours ago, Sebu said:

Ενταξει παλια κλειδαρια/κυλινδρος/defender πρεπει να ηταν κοντα σε 8-10 χρονια οποτε μαλλον και πολυ αντεξε.

Ηταν μια Mut-T-Lock Interactive με πατενταρισμενα κλειδια μαλλον γιατι μονο αυτος μπορουσε να βγαλει αντικλειδια και νεοι ενοικοι δεν μπορουσαν να βγαλουν αλλου οποτε αναγκαστικα τους εστελνε εκει ο διαχειριστης.

Ηρθε σημερα ο ιδιος κλειδαρας και αλλαξε τον κυλινδρο με ενα Mul-T-Lock MTL-300 (patented).

85 ευρω ο κυλινδρος, 15 εργασια και 8 ευρω το καθε κλειδι.

Νομιζω οτι μας τον ακουμπησε λιγο 😂

Ειχα πει στο διαχειριστη να μιλησω με το mclein μηπως βρισκαμε καποια πιο βασικη οικονομικοτερη επιλογη εφοσον κιολας κανεις δεν κλειδωνει αλλα ηταν ολοι σε φαση πανικου να αλλαχθει σημερα μην μεινει και 3η μερα η πορτα ετσι.

Αλλα τους φανηκε ακριβο οταν προτεινα να δουμε ταυτοχρονα και την προσθηκη ηλεκτροπυρου που μπορει να πηγαινε 350-500 ευρω. Ακριβοι στα πιτουρα και φθηνοι στο αλευρι. Θα μου πεις δεν εβαλαν ηλεκτροπυρο οταν μπορουσαν πριν απο χρονια που ηταν καλυτερα τα οικονομικα, θα βαλουν τωρα?

Με τις υγειες μας.

το μονο κακο ειναι οτι στα 100€

υπηρχαν καλυτερες επιλογες ακομη και στον mul-t-lock...

μακαρι να κρατησει και ο νεος κυλινδρος 5+ χρονια :D 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο αστεία ερώτηση φαντάζομαι, αλλά σε κλειδιά με μπίλιες κλπ (kaba expert plus) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι και νερό για πλύσιμο ή προτείνετε κάτι άλλο (απολυμαντικά υγρά μαντηλάκια, οινόπνευμα;)

ΥΓ: Έπεσαν σε ψεκασμένα με ζιζανιοκτόνο φύλλα στον κήπο. 😆

Επεξ/σία από taris
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, taris είπε

Λίγο αστεία ερώτηση φαντάζομαι, αλλά σε κλειδιά με μπίλιες κλπ (kaba expert plus) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι και νερό για πλύσιμο ή προτείνετε κάτι άλλο (απολυμαντικά υγρά μαντηλάκια, οινόπνευμα;)

Αν προφανώς εννοείς τα κλειδί(α) ναι μπορείς να τα καθαρίσεις με οτι εσυ θέλεις. υγρα μαντηλάκια και οινόπνευμα τα κάνω συνήθως εγω, και μια φορά τα ειχα περασει με αλοιφή για νικελ/χρωμιο 😎 και γυάλισαν σαν καινούρια!  😁 Φροντισε να απομακρύνεις επιμελώς απο τις χαρακιές του κλειδιού τα υπολείμματα για να μην μπουνε στον κυλινδρο

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, taris said:

οδοντοβουρτσα + οινοπνευμα = οκ / απαλα οχι να τριβεις σα να θες να βγεις απο την αλλη :D 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Σε πόρτα dibi με securemme χρηματοκιβωτίου 3+1, είναι δυνατόν να αλλαχθεί μόνο ο συνδυασμός με νέο πάλι χρηματοκιβωτίου, χωρίς να ανοιχθεί η πόρτα? (Αφαιρώντας το εσωτερικό διακοσμητικό)

Δημοσ.
53 minutes ago, belmpas said:

Καλησπέρα σας.

Σε πόρτα dibi με securemme χρηματοκιβωτίου 3+1, είναι δυνατόν να αλλαχθεί μόνο ο συνδυασμός με νέο πάλι χρηματοκιβωτίου, χωρίς να ανοιχθεί η πόρτα? (Αφαιρώντας το εσωτερικό διακοσμητικό)

50/50. 

γαλατσι & πετρουπολη συνηθως αλλαζει ο συνδιασμος.

Δημοσ.
12 hours ago, mclein² said:

το μονο κακο ειναι οτι στα 100€

υπηρχαν καλυτερες επιλογες ακομη και στον mul-t-lock...

μακαρι να κρατησει και ο νεος κυλινδρος 5+ χρονια :D 

Τι θα προτεινες ως εναλλακτικη στα 85 ευρω που δωσαμε για αυτον? Τα 15 ευρω εργασια τα εξαιρω γιατι θα τα επαιρνε ετσι και αλλιως.

Καλα ας κρατησει 10ετια περιπου οσο ο παλιος και θα εχει κανει αποσβεση.

Απλα αυτο με τα 8ευρω το κλειδι καθεται καπως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...