Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mclein² είπε

θα το φτιαξεις μονος σου ; 

Όχι 

Απευθύνθηκα στην εταιρεία και μου είπε βρες καλό τεχνικό 

Πήγα σε κλειδαρά και μου λέει δεν τις πειράζουμε τις πόρτες ασφαλείας πήγαινε στην εταιρεία που την πήρες 

Και εγώ δεν ξέρω τι κάνω...

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Θέλουμε στη πολυκατοικία να βάλουμε στην πόρτα της εισόδου access control.

Έχουμε βρει πληκτρολόγιο hikvision DS-K1T805MBFWX. Για να μη κλειδώνουμε συνέχεια τη πόρτα θα βάλουμε και μια ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά DS-K4H258S

Ήθελα να ρωτήσω πόσο αξιόπιστο είναι ένα τέτοιο σύστημα από άποψη ζημιών; Υπόψιν το πληκτρολόγιο θα βρέχεται (Μας είπαν δε παθαίνει τπτ)

Δε θα ήθελα κάθε λίγο να πρέπει να έρχεται ο τεχνικός. Υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο από άλλη εταιρεία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, space8 είπε

Ήθελα να ρωτήσω πόσο αξιόπιστο είναι ένα τέτοιο σύστημα από άποψη ζημιών; Υπόψιν το πληκτρολόγιο θα βρέχεται (Μας είπαν δε παθαίνει τπτ)

Να μην σε ανησυχεί τοσο στο αν ειναι αξιόπιστο απο αποψη ζημιων αλλα να σε ανησυχεί επισης και για το αν είναι αξιόπιστο απο θέμα παραβίασης. Ολα αυτα τα access έχουν εντολή μπουτον εξοδου, φτάνει να βρει κάποιος ποιο ειναι το ζευγαρι καλωδίων (χρώμα) να ανοίξει τον πληκτρολόγιο και να ενώσει 2 καλώδια, και βουαλα.. Η πόρτα θα ανοίξει. Επίσης υπάρχει και αλλος τροπος αλλα για ευνοητους λογους δεν θα το γραψω εδω..
Και οχι δεν εχω κανει κλεφτης :P  , αλλα ειμαι πρώην εγ/της συστημάτων ασφάλειας :)
Παρακατω ειναι ενα διαγραμα καλωδιωσης για να δεις αυτο  που γραφω.. (EXIT BUTTON)

HIKVISION-DS-K1T805MBWX-Access-Control-Terminal-User-Guide-8.png

2 ώρες πριν, Sebu είπε

Κλειδαρια εξωπορτας πολυκατοικιας ξαφνικα το κλειδι απο την εξω μερια μπαινει αλλα δεν γυρναει.

Απο την μεσα μπαινει και γυρναει και κλειδωνει/ξεκλειδωνει και γυριζει η γλωσσα.

Τι μπορει να φταιει? Μεχρι πριν 6 ωρες λειτουργουσε που τη χρησιμοποιησα για να μπω. Πριν καμια ωρα γιοκ.

Παμε για αλλαγη κλειδαριας/κυλινδρου? Ειναι οι κλασικες με το κλειδι με λιγες μπιλιες και defender της πλακας.

Κάποιο πυρακι εχει κολλήσει και δεν αφήνει τον κύλινδρο να γυρίσει. Πλάκωσε τον στο σπρέι μήπως ξεκολλήσει, αλλιώς πας για αλλαγή

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

Η καλωδίωση του exit button βγαίνει έξω στο πληκτρολόγιο; Δεν υπάρχει δικλείδα ασφάλειας;

Όταν λες άλλος τρόπος; Ευκολότερος 

Δε μπορεί μία εταιρεία σαν τη hikvision να μην έχει προνοήσει.κανω τόσο λάθος;

Δεν αναιρω όσα γράφεις αλλά μου ακούγονται τραγικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, space8 είπε

Η καλωδίωση του exit button βγαίνει έξω στο πληκτρολόγιο; Δεν υπάρχει δικλείδα ασφάλειας;

Δε μπορεί μία εταιρεία σαν τη hikvision να μην έχει προνοήσει.κανω τόσο λάθος;

Δεν αναιρω όσα γράφεις αλλά μου ακούγονται τραγικά 

Ο ιδιος ο αναγνώστης ελέγχει τον ηλεκτροπυρο ή τον ηλεκτρομαγνητη όποτε ναι. Η εντολη μπουτον παει σε αυτον ;).
Φυσικά ο κατασκευαστής εχει προνοήσει με διακόπτη tamper ο οποίος ενεργοποιείται οταν αφαιρεθεί το κάλυμμα και δινει εντολή παραβίασης σε σύστημα συναγερμού. Εναλλακτικά μπορει να μπει μια σειρήνα η οποια θα ενεργοποιηθεί αν κάποιος αφαιρέσει το καπακι του αναγνώστη.
Αν μπορει να μπει καπως πακτωμένος ο καρταναγνωστης ώστε να μην μπορεί να ανοίξει (τουλάχιστον) εύκολα τοτε ειναι σχετικά ασφαλής.
Επίσης πρέπει να υπάρχει και σύστημα εφεδρείας ηλεκτρικής ενεργείας (μπαταριά) γιατι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ο πυρος ειναι failsafe και θα ανοίξει.
Αλλη λυση ειναι αναγνώστης με δίκτυο ο οποίος συνδέεται σε εσωτερικό πλεον access control το οποιο κανει τον ελεγχο του ηλεκτροπυρου αλλα βρισκεται εσωτερικα του χωρου. Secure Door Control
Αυτος πρακτικά ειναι ποιο ασφαλής γιατί ειναι bus η επικοινωνία του, αλλα ποιο ακριβή λυση σαν κόστος υλικών.

Screenshot from 2024-06-02 00-56-08.png

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mclein² είπε

2. με αυτο ανοιξαν την πορτα.

Αχά! Άρα ήταν φαντάζομαι κάτι πιο σκληρό από απλό χαρτί;

λογικα ειναι potent 7000 η κλειδαρια σου (κρινοντας μονο απο το διακοσμητικο) αρα λογικα εχεις μετρησει λαθος εκτος αν εισαι η σπανια περιπτωση 60αρας potent.

Σωστά, αυτό το Potent 7000 το θυμάμαι από τη συσκευασία των κλειδιών. Για την μέτρηση:

image.jpeg.147865b3ed98a20a9648b7df4c8c72de.jpeg

Κάνω κάποιο τρομερό λάθος;

μετα απο 8-10 χρονια στις μπατζετ αναβαθμισεις δεν παιζει κανενα ρολο γιατι η πορτα ανοιγει με παραχαραξη των κλειδιων ή προσομοιωση αυτών οπως στις κλειδαριες τυπου χρηματοκιβωτιου που εχεις κι εσυ.

Άρα το θεωρείς σχεδόν ασήμαντο σε "budget" κύλινδρο, επειδή δεν τους παραβιάζουν - ξεκλειδώνουν κανονικά με αντικλείδια;

Πως καταφέρνουν και φτιάχνουν αντικλείδια; Δεν χρειάζονται το πρωτότυπο; Επίσης προσομοίωση αυτών στις τύπου χρηματοκιβωτίου σαν την δικιά μου, εννοείς οτι αρκεί απλά να είναι κοντά στο πρωτότυπο για να ανοίξει; Και φαντάζομαι παίζει συγκεκριμένος αριθμός variation σε αυτά τα κλειδιά; Δεν είναι άπειρα / μοναδικά το κάθε σετ ε;

Απ'ότι καταλαβαίνω η κλειδαριά και ο κύλινδρος πρέπει να ταιριάζουν ή/και πάνε μαζί; Τι μου προτείνετε με τα σημερινά δεδομένα στην αγορά; Ανεξαρτήτως budget ρωτάω πάντα. Αν δεν είναι κάποιο εξωφρενικό ποσό, δεν έχω πρόβλημα να το δώσω και ας είναι υψηλό.

η εθνικοτητα πως προεκυψε ; 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα μεταξύ των περιοχών Πλατείας Βικτωρίας, Σταθμός Λαρίσης & Πλατεία Βάθης. Πλέον μένω στην Κυψέλη. Μπορώ να διακρίνω από τα χαρακτηριστικά προσώπου κάποιες εθνικότητες, που μεγάλωσα με παιδιά από τις χώρες αυτές. Αυτό σε συνδυασμό με το οτι στην περιοχή "ελέγχουν" το σπορ των διαρρήξεων οι Γεωργιανοί, με κάνει με απόλυτη σιγουριά να πω οτι ήταν Γεωργιανοί, ειδικά αυτός που "λόκαρα" μπροστά μου. Σε group της περιοχής στο Facebook, αν αναζητήσεις τα κατάλληλα keywords θα δεις ποσταρισμένα βίντεο και φώτος από κάμερες ασφαλείας την ώρα που ψάχνουν ή πραγματοποιούν διάρρηξη, είναι οι ίδιες φάτσες.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, space8 είπε

Δεν μπορω να αναφερθώ παραπάνω σε αυτο. Σορρυ :)

1 λεπτό πριν, EuphangeL είπε

Πως καταφέρνουν και φτιάχνουν αντικλείδια; Δεν χρειάζονται το πρωτότυπο; Επίσης προσομοίωση αυτών στις τύπου χρηματοκιβωτίου σαν την δικιά μου, εννοείς οτι αρκεί απλά να είναι κοντά στο πρωτότυπο για να ανοίξει; Και φαντάζομαι παίζει συγκεκριμένος αριθμός variation σε αυτά τα κλειδιά; Δεν είναι άπειρα / μοναδικά το κάθε σετ ε;

Απ'ότι καταλαβαίνω η κλειδαριά και ο κύλινδρος πρέπει να ταιριάζουν ή/και πάνε μαζί; Τι μου προτείνετε με τα σημερινά δεδομένα στην αγορά; Ανεξαρτήτως budget ρωτάω πάντα. Αν δεν είναι κάποιο εξωφρενικό ποσό, δεν έχω πρόβλημα να το δώσω και ας είναι υψηλό.

Φιλος λιγο να ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις πως το κανουν. Ψαξε για την μεθοδο "impressioning" και θα καταλάβεις.
Λυσεις υπάρχουν, πχ κύλινδρος abloy protec2 με μαγνητικό defender, η omega plus με μαγνητικο defender. Και τα 2 τουλαχιστον προς το παρον μονο με καταστροφη ανοιγουν. Βεβαια οπως αναφερθηκε η omega plus πιθανον να φτανει στο τελος της ζωης οπως αναφέρθηκε ποιο πανω σε οτι αφορα τον ελεγχο των αντιγραφων των κλειδιων, αλλα εχει και αλλους αξιολογους καλους κυλινδρους περα απο τον protec2 που πισω απο ενα μαγνητικο defender δεν ειναι τοσο ευκολο να παραβιαστουν.
Κλειδαρια επώνυμη γραναζωτη = συμβατότητα με τους κυλινδρους

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Φιλος λιγο να ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις πως το κανουν. Ψαξε για την μεθοδο "impressioning" και θα καταλάβεις.
Λυσεις υπάρχουν, πχ κύλινδρος abloy protec2 με μαγνητικό defender, η omega plus με μαγνητικο defender. Και τα 2 τουλαχιστον προς το παρον μονο με καταστροφη ανοιγουν. Βεβαια οπως αναφερθηκε η omega plus πιθανον να φτανει στο τελος της ζωης οπως αναφέρθηκε ποιο πανω σε οτι αφορα τον ελεγχο των αντιγραφων των κλειδιων, αλλα εχει και αλλους αξιολογους καλους κυλινδρους περα απο τον protec2 που πισω απο ενα μαγνητικο defender δεν ειναι τοσο ευκολο να παραβιαστουν.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Θα το ψάξω, γιατί έχω μπει σε mode να καταλάβω όλο το σύστημα end-to-end.

Το μαγνητικό defender σε σχέση με ένα μη-μαγνητικό, απ'ότι καταλαβαίνω, είναι οτι δίνει extra προστασία γιατί πρέπει να ανοίξει το defender πρώτα (με extra κλειδί;) για να υπάρχει πρόσβαση στον κύλινδρο, σωστά; Στην περίπτωση ενός καλού κύλινδρου π.χ. abloy protec2 αν δεν βάλω μαγνητικό defender αλλά απλό, θα κάνω την ζωή του διαρρήκτη πιο εύκολη;

Και επειδή προσπαθώ να καταλάβω όλη την "αρχιτεκτονική" του συστήματος ασφαλείας σε μια είσοδο, όταν λέμε καταστροφή, μπαίνει και ο παράγοντας της ίδιας της πόρτας μέσα; Καταστρέφουν την πόρτα και μπαίνουν; Ή είναι ακραίο σενάριο για ριφιφί αυτό - που τίποτα δεν σε σώζει;

2 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες και επίπεδα ασφάλειας στις κλειδαριές; Ή αρκεί να είναι επώνυμη γραναζωτή και είμαστε οκ; Έχει να κάνει και με την ποιότητα υλικών φαντάζομαι;

Επεξ/σία από EuphangeL
Δημοσ.
13 hours ago, Menelaos83 said:

@mclein² σε πορτα  του S που σκεφτομαι για αναβαθμιση και αναγκαστικα μαλλον πρεπει να φωναξω αυτους, τι προτεινεις για αντικατασταση απο αυτους που βαζει, γτ οπως ξερουμε δεν ειναι και τοσο ευλικτος με αλλους κυλινδρους.Η πορτα φοραει  mottura διπλη και στους 2 κυλινδρους keso 4000.

εννοειται πως δε χρειαζεσαι το σιαμο :)

12 hours ago, zio10 said:

Καλησπέρα σε όλους, η πόρτα του σπιτιού μου έχει εκτός από την κλασική κλειδαριά και μια ακόμα πιο πάνω από την οποία έχω ένα μόνο κλειδί.

Βγαίνουν αντικλείδια από τέτοια κλειδαριά ή πρέπει να βάλω καινούργια.

Μοιάζει με αυτή 

βγαζεις κλειδια κανονικα.

11 hours ago, hazaridi said:

Πόρτα ασφαλείας δεν κλείνει με την γλώσσα αλλά μόνο εάν γυρίσω το κλειδί και βγούν οι πύρροι, έφερα τεχνικό να ρυθμίσει το αντίκρυσμα αλλά τίποτε,  δεν κλείνει , ρυθμίσαμε επίσης και τους μεντεσέδες με άλεν αλλά πάλι δεν κλείνει. Εκείνο  που φαίνεται είναι ότι η γλώσσα φθάνει οριακά στο αντίκρυσμα, δεν βλέπω να υπάρχει ρύθμιση  να μετακινηθεί όλη η πόρτα προς την κάσα ώστε να μπορεί η γλώσσα να μπεί  μέσα στο αντίκρυσμα. Η Πόρτα είναι καινούρια, υπάρχει κάποια πρόταση από ειδικό; υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η γλώσσα μόνο και να μπει μακρύτερη:

εχεις εγγυηση 2 χρονια (τουλαχιστον) αρα στη φτιαχνουν δωρεαν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.

δεν ξερω τι μαρκα κλειδαρια εχει η πορτα αλλα ειτε αλλαζεις με καποια ειδικη / τροποποιημενη με μακρυτερη γλωσσα - ειτε μπαινει αντικρυσμα απεναντι για να μειωθει η αποσταση.

9 hours ago, Sebu said:

Κλειδαρια εξωπορτας πολυκατοικιας ξαφνικα το κλειδι απο την εξω μερια μπαινει αλλα δεν γυρναει.

Απο την μεσα μπαινει και γυρναει και κλειδωνει/ξεκλειδωνει και γυριζει η γλωσσα.

Τι μπορει να φταιει? Μεχρι πριν 6 ωρες λειτουργουσε που τη χρησιμοποιησα για να μπω. Πριν καμια ωρα γιοκ.

Παμε για αλλαγη κλειδαριας/κυλινδρου? Ειναι οι κλασικες με το κλειδι με λιγες μπιλιες και defender της πλακας.

μπαινει ολοκληρο μεσα ; 

λογικα καποια μπιλια εχει κολλησει κ αρα ο κυλινδρος παει σκουπιδια.

8 hours ago, st2 said:

Όχι 

Απευθύνθηκα στην εταιρεία και μου είπε βρες καλό τεχνικό 

Πήγα σε κλειδαρά και μου λέει δεν τις πειράζουμε τις πόρτες ασφαλείας πήγαινε στην εταιρεία που την πήρες 

Και εγώ δεν ξέρω τι κάνω...

βρες σοβαροτερο κλειδαρα :D 

λογικα με 120 ~ 130 + φπα γινεται η δουλεια της τοποθετησης του ηλ.κυπρι & μετα εχεις τον ηλεκτρολογο να φερει 12V.

αν θελεις στειλε ενα πμ με 2-3 φωτογραφιες της πορτας & του αντικρυσματος.

6 hours ago, EuphangeL said:

Κάνω κάποιο τρομερό λάθος;

οχι, καλα μετρησες...60αρα κλειδαρια θα χρειαστεις.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο συνδυασμός evva 4ks και cisa evolution pro είναι ακόμα ασφαλής; Το BD200 θεωρείται αξιοπρεπές defender ή απαιτείται αναβάθμιση; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!

Επεξ/σία από pictorino
Δημοσ.
36 minutes ago, pictorino said:

Ο συνδυασμός evva 4ks και cisa evolution pro είναι ακόμα ασφαλής; Το BD200 θεωρείται αξιοπρεπές defender ή απαιτείται αναβάθμιση; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!

super εισαι μην πειραζεις τιποτα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα στην ομαδα. Παρακολουθω το topic εδω και λιγες μερες και απο οτι εχω καταλαβει η κλειδαρια τυπου χρηματοκιβωτιου που εχω σε πορτα ασφαλειας δεν ειναι και τοσο ασφαλειας...

Σκευτομαι λοιπον για μια αναβαθμιση και διαβαζοντας εχω καταληξει στα παρακατω:
cisa revolution pro 
Disec MRM29 ή Disec MR500-25D1P ή BD200 για defender

Abloy Protec 2 Hard ή EVVA 4KS Plus

Μενω σε διαμερισμα στην  επαρχια σε ησυχη περιοχη.

Πιστευετε θα ειμαι καλυμενος? Απο defender ποιο θα προτιμουσατε?

Ευχαριστω

Δημοσ.
5 minutes ago, dimitrismvr__ said:

Καλησπερα στην ομαδα. Παρακολουθω το topic εδω και λιγες μερες και απο οτι εχω καταλαβει η κλειδαρια τυπου χρηματοκιβωτιου που εχω σε πορτα ασφαλειας δεν ειναι και τοσο ασφαλειας...

Σκευτομαι λοιπον για μια αναβαθμιση και διαβαζοντας εχω καταληξει στα παρακατω:
cisa revolution pro 
Disec MRM29 ή Disec MR500-25D1P ή BD200 για defender

Abloy Protec 2 Hard ή EVVA 4KS Plus

Μενω σε διαμερισμα στην  επαρχια σε ησυχη περιοχη.

Πιστευετε θα ειμαι καλυμενος? Απο defender ποιο θα προτιμουσατε?

Ευχαριστω

επαρχια ειναι η θεσσαλονικη - επαρχια και η καλαματα.

υπερβολικα τα πραγματα αν δεν εισαι θεσσαλονικη - πατρα.

κανεις τη δουλεια σου και με λιγοτερα χρηματα  !!!!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Ο ιδιος ο αναγνώστης ελέγχει τον ηλεκτροπυρο ή τον ηλεκτρομαγνητη όποτε ναι. Η εντολη μπουτον παει σε αυτον ;).
Φυσικά ο κατασκευαστής εχει προνοήσει με διακόπτη tamper ο οποίος ενεργοποιείται οταν αφαιρεθεί το κάλυμμα και δινει εντολή παραβίασης σε σύστημα συναγερμού. Εναλλακτικά μπορει να μπει μια σειρήνα η οποια θα ενεργοποιηθεί αν κάποιος αφαιρέσει το καπακι του αναγνώστη.
Αν μπορει να μπει καπως πακτωμένος ο καρταναγνωστης ώστε να μην μπορεί να ανοίξει (τουλάχιστον) εύκολα τοτε ειναι σχετικά ασφαλής.
Επίσης πρέπει να υπάρχει και σύστημα εφεδρείας ηλεκτρικής ενεργείας (μπαταριά) γιατι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ο πυρος ειναι failsafe και θα ανοίξει.
Αλλη λυση ειναι αναγνώστης με δίκτυο ο οποίος συνδέεται σε εσωτερικό πλεον access control το οποιο κανει τον ελεγχο του ηλεκτροπυρου αλλα βρισκεται εσωτερικα του χωρου. Secure Door Control
Αυτος πρακτικά ειναι ποιο ασφαλής γιατί ειναι bus η επικοινωνία του, αλλα ποιο ακριβή λυση σαν κόστος υλικών.

Screenshot from 2024-06-02 00-56-08.png

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!!!

Έριξα μια μια ματιά για secure door control 

Βρήκα αυτά DS-K2601T(O-STD) (δε κατάλαβα όμως για μέχρι πόσες πόρτες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αν έχει μέσα και τροφοδοτικό) σε συνδυασμό με αυτό το πληκτρολόγιο DS-K1107AMK

Σκεφτόμουν αντί για fail safe ηλεκτροπυρο ηλεκτρομαγνήτη ο οποίος δεν έχει κινούμενα μέρη για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Ποια είναι η γνώμη σου;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mclein² είπε

επαρχια ειναι η θεσσαλονικη - επαρχια και η καλαματα.

υπερβολικα τα πραγματα αν δεν εισαι θεσσαλονικη - πατρα.

κανεις τη δουλεια σου και με λιγοτερα χρηματα  !!!!

Αγρινιο συγκεκριμενα
Τι θα προτεινες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...