Προς το περιεχόμενο

Κλειδαριές και πόρτες ασφαλείας

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, ykinsom said:

Επειδή τα κλειδιά κόβονται κατά παραγγελία & αποστέλλονται από το εργοστάσιο παραγωγής του κυλίνδρου, μου φάνηκε περισσότερο save από τον eva 4ks που σκεφτόμουν και η εκτίμηση ότι θα είναι δυσκολότερο να βρεθούν κλειδιά πασσπαρτού αφού είναι δυσκολότρη η διαδικασία αντιγραφής.

Επίσης ήταν ο 2ος ακριβότερος (1ος ήταν ο eva mcs)  ίδια με τον evva 4ks, οπότε σε συνδυασμό με την παραπάνω σκέψη επικράτησε η λογική ότι πληρώνεις παίρνεις. Για τα disec δεν θυμάμαι αν είχα καταλάβει για άλλο μαγνητικό.

Ο εγκαταστάτης δεν μου προέτρεψε να επιλέξω τον evva ούτε τον rs3s, κατάλαβα ότι για αυτόν είναι το ίδια  και  τα έβαζε και τα δύο με την ίδια τιμή.

kaba pentacross, mottura c55, cisa rs5s, dom twinstar ===

μαλλον καλυτερες επιλογες για κλειδια απ'το εξωτερικο ;) 

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 19/10/2023 στις 9:22 ΠΜ, mclein² είπε

ποτέ δε διέρευσε κανενας κωδικος.

υπαρχουν αντιπροσωποι που εχουν φιλους και "φιλους".

αν και αυξανεται ο αριθμος των πορταδων με προσωπικα προφιλ..ακομη ειμαστε στο νηπιαγωγειο !

ATRA, ενημέρωση ράδιο-αρβύλα: διέρρευσαν οι κωδικοί. Ερχόμαστε εδώ, σας ρωτάμε και μεταφέρουμε ότι (μπιπ) ακούμε. Κάποιους κωδικούς θα είχαν και τα χρηματοκιβωτίου..??

KESO δεν έχω. Με συγγχωρείς, αντί να σκίζει τα βρακιά του καλύτερα να ειδοποιούσε πριν 5 χρόνια. Είδα ανάρτησή σου του ‘19 που συνιστάς αλλαγή. Σκέφτομαι όμως πως ίσως και να είχε ειδοποιήσει κι ο πεθερός μου (80 φεύγα) να το πέρασε ντούκου. Τώρα το έμαθα από σπόντα επειδή εκεί μένει τώρα ο γιός μου…

Λάθος το «outdated». Εννοώ το διάστημα μέχρι να πάψει να θεωρείται ασφαλής λόγω συχνών κρουσμάτων διάρρηξης. Υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά?

ΠΡΟΦΙΛ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ: Υπάρχει αποκλειστικός Αντιπρόσωπος με ολόκληρη τη γκάμα ενός maker ή εισαγωγείς που ο καθένας φέρνει 1-2 διαφορετικούς τύπους μιας σειράς. Άλλος έχει ένα τύπο και μόνο 30/50. Αυτός τώρα τι είναι? (μην πεις)… Με προφίλ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ = μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν χρειαστεί να ενεργοποιήσω το No.1 εφεδρικό = κόστος αντιγράφων + όσο καιρό μένεις με ένα κλειδί, => μπελάς ακούγεται..

Ο KESO ήρθε πακέτο με την πόρτα του μάστρο-Βασίλη μετά από διάρρηξη χωρίς να έχω γνώση . Κόστος αναβάθμισης είπα ήδη 210/273€ (μέσα ο ΦΠΑ) αντίστοιχα. Κι ούτε ξέρω αν στα 5 key που δίνει συνυπολογίζει τα 2 εφεδρικά (οπότε +14€/key). Φυσικά πάνω από 150+.

Μια ερώτηση ακόμα… ένας 31-31 είναι πιο ασφαλής από ίδιο 30-50 ή τα +18mm δεν παίζουν ρόλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Συγνώμη που γράφω χωρίς να έχω κάνει μεγάλη αναζήτηση στο υπάρχον θέμα λόγω μεγέθους του. 
μια ήθελα να ρωτησω την άποψη από τους γνωστές και μη επάνω στο θέμα πόρτα ασφαλείας αλουμινίου με κλειδαριά τριών σημειων. 
σε αυτές τις πόρτες ποια είναι η καλύτερη ενδεδειγμένη λύση ασφαλείας πάνω σε κλειδαριά, κύλινδρο και defender. 
υστερούν υπερβολικά πολύ από αντίστοιχες τυπικές θωρακισμενες πορτες ασφαλείας με αντίστοιχο κύλινδρο; Η εγκατάσταση της πόρτας έχει γίνει ήδη εδώ και καιρό σε πόρτα που είναι μερικωσ εκτεθειμένη σε εξωτερικές καιρικές συνθήκες υγρασία βροχή και επιλέχθηκε με αυτή τη προϋπόθεση.
ευχαριστω εκ των προτέρων και παρακακω για την κατανόηση σας σε περίπτωση που το ερώτημα μου έχει ξαναπαντηθεί.

Επεξ/σία από kva21

9 ώρες πριν, mclein² είπε

kaba pentacross, mottura c55, cisa rs5s, dom twinstar ===

μαλλον καλυτερες επιλογες για κλειδια απ'το εξωτερικο

Τον rs3s προτείνεις να τον αλλάξω ή να τον κρατήσω για καμιά 3ετια ακόμα δεδομένου και του υπόλοιπου setup;

6 hours ago, ykinsom said:

Τον rs3s προτείνεις να τον αλλάξω ή να τον κρατήσω για καμιά 3ετια ακόμα δεδομένου και του υπόλοιπου setup;

μην πειραξεις τιποτα :)

9 hours ago, kva21 said:

Καλησπέρα. Συγνώμη που γράφω χωρίς να έχω κάνει μεγάλη αναζήτηση στο υπάρχον θέμα λόγω μεγέθους του. 
μια ήθελα να ρωτησω την άποψη από τους γνωστές και μη επάνω στο θέμα πόρτα ασφαλείας αλουμινίου με κλειδαριά τριών σημειων. 
σε αυτές τις πόρτες ποια είναι η καλύτερη ενδεδειγμένη λύση ασφαλείας πάνω σε κλειδαριά, κύλινδρο και defender. 
υστερούν υπερβολικά πολύ από αντίστοιχες τυπικές θωρακισμενες πορτες ασφαλείας με αντίστοιχο κύλινδρο; Η εγκατάσταση της πόρτας έχει γίνει ήδη εδώ και καιρό σε πόρτα που είναι μερικωσ εκτεθειμένη σε εξωτερικές καιρικές συνθήκες υγρασία βροχή και επιλέχθηκε με αυτή τη προϋπόθεση.
ευχαριστω εκ των προτέρων και παρακακω για την κατανόηση σας σε περίπτωση που το ερώτημα μου έχει ξαναπαντηθεί.

κλειδαρια τριων σημειων γραναζωτη με εσωτερικο τυπου καταπελτη (cisa multitop, G-U / BKS κλπ)

κυλινδρο με ατσαλινες μπιλιες ή σοβαρο break secure συστημα (cisa astral s και πανω)

defender ειναι δυσκολο να μπει αλλα δε χρειαζεται αν ασχοληθει ο επαγγελματιας κ φερει τον κυλινδρο σχεδον προσωπο στο προφιλ 

14 hours ago, TANPY said:

ATRA, ενημέρωση ράδιο-αρβύλα: διέρρευσαν οι κωδικοί. Ερχόμαστε εδώ, σας ρωτάμε και μεταφέρουμε ότι (μπιπ) ακούμε. Κάποιους κωδικούς θα είχαν και τα χρηματοκιβωτίου..??

KESO δεν έχω. Με συγγχωρείς, αντί να σκίζει τα βρακιά του καλύτερα να ειδοποιούσε πριν 5 χρόνια. Είδα ανάρτησή σου του ‘19 που συνιστάς αλλαγή. Σκέφτομαι όμως πως ίσως και να είχε ειδοποιήσει κι ο πεθερός μου (80 φεύγα) να το πέρασε ντούκου. Τώρα το έμαθα από σπόντα επειδή εκεί μένει τώρα ο γιός μου…

Λάθος το «outdated». Εννοώ το διάστημα μέχρι να πάψει να θεωρείται ασφαλής λόγω συχνών κρουσμάτων διάρρηξης. Υπάρχουν αξιόπιστα στατιστικά?

ΠΡΟΦΙΛ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ: Υπάρχει αποκλειστικός Αντιπρόσωπος με ολόκληρη τη γκάμα ενός maker ή εισαγωγείς που ο καθένας φέρνει 1-2 διαφορετικούς τύπους μιας σειράς. Άλλος έχει ένα τύπο και μόνο 30/50. Αυτός τώρα τι είναι? (μην πεις)… Με προφίλ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ = μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν χρειαστεί να ενεργοποιήσω το No.1 εφεδρικό = κόστος αντιγράφων + όσο καιρό μένεις με ένα κλειδί, => μπελάς ακούγεται..

Ο KESO ήρθε πακέτο με την πόρτα του μάστρο-Βασίλη μετά από διάρρηξη χωρίς να έχω γνώση . Κόστος αναβάθμισης είπα ήδη 210/273€ (μέσα ο ΦΠΑ) αντίστοιχα. Κι ούτε ξέρω αν στα 5 key που δίνει συνυπολογίζει τα 2 εφεδρικά (οπότε +14€/key). Φυσικά πάνω από 150+.

Μια ερώτηση ακόμα… ένας 31-31 είναι πιο ασφαλής από ίδιο 30-50 ή τα +18mm δεν παίζουν ρόλο?

ε, απλα δεν ηξεραν και ελεγαν διερρευσαν οι κωδικοι -> μετα εμαθαν :D

δεν ειχε ειδοποιησει κανεις & κανεναν, ισα - ισα που εφαγα προσωπικο βρισιμο για τους KESO.

τα στατιστικα ειναι της αστυνομιας - των καταγγελιων & φυσικων προσωπων που οπως καταλαβαινεις πρεπει να γινει διαχωρισμος τρελων & μη / ξεχασιαρηδων & μη / "εγω ειχα κλειδωσει 100%" κλπ κλπ κλπ οποτε οποιος ασχολεται βγαζει ενα συμπερασμα & ενα μοτιβο του τι ανοιγει και τι θα ανοιξει.

στα προφιλ ειναι περιπλοκα τα πραγματα οπως τα περιγραφεις. γενικα καθε εισαγωγεας εδω στην ελλαδα θελει ολοκληρη την πιτα οποτε ειναι σχεδον 100% υπευθυνος. φυσικα καθε εταιρια κ εχει το μανατζερ που σπρωχνει οτι θελει εδω αλλα γενικα τα κλειδωμενα προφιλ ισχυουν 100%. ειναι προσωπικη μου πεποιθηση οτι οταν τα προφιλ σπανε σε πολλα υπο-προφιλ (λαθος ορος αλλα το πιανεις) τοτε θα δημιουργηθει προβλημα γιατι οι ανθρωποι ειναι απλειστοι. 

παραδειγμα : η omega plus εκλεισε 15 χρονια. το προφιλ κλεινει στο τελος του χρονου. εγω ο Γιωργος σταματαω να την προτεινω στους πελατες μου, γιατι ; γιατι απλα ο silca (εργοστασιο παραγωγης κλειδιων) εχει ηδη παραξει το κλειδι και μπορει και η κουτση μαρια να κοψει κλειδια αρα θα δημιουργηθει προβλημα σε 1-2 χρονια 100%. ενα προϊον που δουλευε ρολοι (απροβληματιστα) και ελαχιστα περιστατικα "παραβιασης" μπορουσαν να θολωσουν την αιγλη της πλεον τελειωνει γιατι εχουμε καπιταλισμο & απλειστια και τωρα θα βγει η omega plus #2

ναι, οι χρεωσεις του Σιαμου δυστυχως ειναι αυτες που ειναι. αυτο δε θα αλλαξει ουτε στη δευτερα παρουσια ;)

ο κυλινδρος 30/30 ειναι το ιδιο ασφαλης με τον 30/100 οταν χρησιμοποιειται καθε προϊον στην καταλληλη θεση. πχ σε μια θωρακισμενη ειτε βαλεις 30/30 - ειτε 30/100, το αποτελεσμα στην ασφαλεια ειναι το ιδιο αλλα στην ομορφια αστειο μιας κ θα κρεμας πουκαμισα απο μεσα που ειναι το 100.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους!

Ενδιαφέρομαι για αλλαγή κυλίνδρου ασφαλείας μη αντιγράψιμου, με διπλή ενέργεια, και είμαι ανάμεσα σε MTL800, ISEO RME, IFAM WX1000. Κάποιοι από αυτούς έρχονται με διπλής ενέργειας και άλλοι γίνονται διπλής από τον προμηθευτή.

Γνωρίζω ότι από πλευράς τιμής οι κύλινδροι αυτοί είναι σε διαφορετική κατηγορία.

Παρόλα αυτά, από αυτά που έχω διαβάσει έχω καταλάβει ότι είναι και οι τρεις αξιόλογοι.

Αν είναι εύκολο, οι γνώστες του forum να δώσουν τα φώτα τους.

Με ενδιαφέρει προφανώς  να παρέχουν ένα πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας, να είναι απροβληματιστοι στο βάλε-βγάλε του κλειδιού, χωρίς σκαλώματα και να προσφέρουν ασφάλεια σε ένα βάθος σίγουρα 5ετιας.

Είμαι κυρίως ανάμεσα στους 2 πρώτους αλλά και ο τρίτος μου τράβηξε την προσοχή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλικά,

Βασίλης 

Επεξ/σία από vassilis71

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/10/2023 στις 7:53 ΠΜ, mclein² είπε

κλειδαρια τριων σημειων γραναζωτη με εσωτερικο τυπου καταπελτη (cisa multitop, G-U / BKS κλπ)

κυλινδρο με ατσαλινες μπιλιες ή σοβαρο break secure συστημα (cisa astral s και πανω)

defender ειναι δυσκολο να μπει αλλα δε χρειαζεται αν ασχοληθει ο επαγγελματιας κ φερει τον κυλινδρο σχεδον προσωπο στο προφιλ 

Ευχαριστώ @mclein² για την απάντηση σου. 
Άρα ποιοι ειναι οι καλύτεροι κύλινδροι που μπορώ να βάλω σε μια τέτοια πόρτα (απλη αλουμινίου);

Και δεύτερον, κρίνεις σημαντική την αντικατάσταση πόρτας με ασφαλείας και έναν συνδιασμο κλειδαριάς defender και κυλίνδρου από τους καλούς που έχουν αναφερθεί από εσένα;

ευχαριστώ και πάλι 

Επεξ/σία από kva21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα έχω παραγγείλει μια θωρακισμένη πόρτα και τους έχω στην αναμονή για επιλογή κλειδαριάς .

Κλασικά ήταν να περαστεί seccurem που απ' ότι έχω διαβάσει πάει άκυρο.

Αν έχω καταλάβει σωστάια καλή επιλογή για μικρή πόλη εκτός αστικού κέντρου τα παρακάτω είναι μια σωστή και επαρκή επιλογή;

https://www.skroutz.gr/s/23907179/Cisa-Revolution-Pro-Kleidaria-THorakismenis-Portas-se-Asimi-CHroma-56515.html

https://www.safecase.gr/abloy-protec-2

https://key-safe.gr/defender/defender-magnitiko-disec-mr500-gia-kleidaries-thorakismenis-portas-2138

Επίσης λογικά θα με κραξετε(αλλά εγώ θα ρωτήσω όπως και να έχει :) ) γιατί ουτε το μέρος είναι σωστό ούτε θα το θεωρείται σωστό σαν πρακτική.

Τα παραπάνω μήπως ξέρει κάποιος αν μπορούν αν συνδυαστούν με μια smart lock? 

Πχ

https://www.safecase.gr/nuki-smart-lock-3.0

Edit αν και το smart lock σίγουρα ρίχνει το επίπεδο ασφαλειας , στην δικιά μ περίπτωση που 8 στις δέκα απλά τραβάω την πόρτα και 9-10 το βράδυ δεν κλειδώνω το ανεβάζει 

Επεξ/σία από KinigosPsixon

6 ώρες πριν, mclein² είπε

οχι, ο abloy protec² δε συνδιαζεται με Nuki για κανενα λογο !!!!!!

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Υπάρχει κάποιος που να συνδυάζεται με smart lock η υπάρχει smart lock ;

Αν αφήσουμε στην άκρη το κομμάτι του smart οι επιλογές από πάνω είναι οκ;

8 minutes ago, KinigosPsixon said:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Υπάρχει κάποιος που να συνδυάζεται με smart lock η υπάρχει smart lock ;

Αν αφήσουμε στην άκρη το κομμάτι του smart οι επιλογές από πάνω είναι οκ;

εκτος απο 2-3 κυλινδρους ακομη, ολοι οι υπολοιποι που ειναι διπλης ενεργειας ειναι μια χαρα.

το mr500 ειναι το πιο οικονομικο μαγνητικο (στα 70 ~ 90 ευρω) / εαν προχωρας εις γνωσιν -> μια χαρα εισαι.

η κλειδαρια ειναι μια χαρα. ολα βασικα ειναι μια χαρα αρκει να μη λενε εξυπναδες στον πορτά που διαλεξες.

6 ώρες πριν, mclein² είπε

οχι, ο abloy protec² δε συνδιαζεται με Nuki για κανενα λογο !!!!!!

Εγώ έχω αυτόν τον συνδυασμό (abloy protec²  με Nuki) εδώ και 5 χρόνια και δουλεύει άψογα.

17 minutes ago, pkalaits said:

Εγώ έχω αυτόν τον συνδυασμό (abloy protec²  με Nuki) εδώ και 5 χρόνια και δουλεύει άψογα.

τυχερος εαν σκεφτω το πως λειτουργει καθενα απ'τα δυο προϊόντα.

σε ΚΑΘΕ μου επικοινωνια με τη nuki ειναι καθετα αντιθετοι σε χρηση abloy protec² & nuki σε θωρακισμενη πορτα.

9 λεπτά πριν, mclein² είπε

τυχερος εαν σκεφτω το πως λειτουργει καθενα απ'τα δυο προϊόντα.

σε ΚΑΘΕ μου επικοινωνια με τη nuki ειναι καθετα αντιθετοι σε χρηση abloy protec² & nuki σε θωρακισμενη πορτα.

Ανέφεραν μήπως τον λόγο?

43 minutes ago, pkalaits said:

Ανέφεραν μήπως τον λόγο?

44 minutes ago, pkalaits said:

Ανέφεραν μήπως τον λόγο?

φανταζομαι πως θα ειναι οτι αν χρησιμοποιεις το κλειδι και απ'εξω θα υπαρχουν αρκετα "κενα" σημεια στο κλειδωμα οποτε το νουκι δεν μπορει να τα καταλαβει ολα / οπως κ καποια σκαλωματα οπου το νουκι δεν εχει τη "νοημοσυνη" να κανει μπρος/πισω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...