Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 2/4/2022 στις 11:19 ΜΜ, costas_ είπε

θα πω ότι δεν λυπήθηκα καθόλου τα χρήματα που πλήρωσα για την αντικατάσταση αυτών των δύο πορτών ασφαλείας. 

αυτο ειναι το νοημα σε καθε αγορα μας...

φυσικα ο καθενας απλωνει τα ποδια του μεχρι εκει που μπορει αλλα η ουσια ειναι οτι το καλο πραγμα πληρωνεται !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να διευκρινήσω και κάτι σημαντικό σχετικά με τις πιστοποιήσεις των νέων πορτών ασφαλείας που αγόρασα και με έπεισαν να προχωρήσω στην επιλογή του συγκεκριμένου κατασκευαστή. Δεν αναφέρομαι στις πιστοποιήσεις που έχει η εταιρεία για την γραμμή παραγωγής, την διανομή και την λειτουργία της (ISO κλπ) αλλά στις πιστοποιήσεις και τις πατέντες της πόρτας ασφαλείας που μου έδωσε. Μια από τις ποιό σημαντικές είναι και οι δοκιμές, τα αποτελέσματα και η σχετική πιστοποίηση που προέκυψε για την συμπεριφορά της πόρτας σε ισχυρό σεισμό. Λόγω της κατασκευής της λοιπόν, σε έναν πολύ ισχυρό σεισμό δεν θα στρεβλώσει το πλαίσιό της και δεν θα μπλοκάρει και να μην υπάρχει έξοδος διαφυγής από το σπίτι. Αντίστοιχη πιστοποίηση για την συμπεριφορά της έχει και για την φωτιά, τον αέρα, το νερό και γενικότερα τις ακραίες συνθήκες και καταστάσεις! 

Σας προτείνω λοιπόν, όταν αξιολογείτε μια πόρτα ασφαλείας, εκτός από την τιμή της, τις κλειραδιές και τους αφαλούς, να βάλτε στα κριτήρια της επιλογής σας και κάποια σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της. 

Επεξ/σία από costas_
  • Like 6
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Τις τελευταίες μέρες μια σκέψη με βασανίζει και θα ήθελα τη γνώμη σας! Κατά πόσο είναι ασφαλής λύση ως πόρτα στο διαμέρισμα μου να τοποθετήσω μια μεταλλική πόρτα αποθήκης με κάποιες τροποποιήσεις. Πχ τοποθέτηση ματάκι ..αλλαγή κλειδαριάς και στο μέσα μέρος της πόρτας μπάρα ασφαλείας. Υστερεί εναντι μιας μασιφ ξύλινης πόρτας ως αντοχή? Είναι κάτι που δε το βλέπω καθόλου και αναρωτιέμαι αν είναι εντελώς τρελη σαν ιδέα γιατί σκέφτομαι να την υλοποίησω. Και αν όντως σαν ιδέα δεν είναι τόσο καλή το θα προτείνατε από τροποποιήσεις ώστε να μπορεί να μπει σαν πόρτα διαμερίσματος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/4/2022 στις 10:22 ΜΜ, Questioner είπε

Καλησπέρα σας. Είχα πει πριν κάτι μήνες να αλλάξω την απλή ξύλινη εξώπορτα αλλά είχε αναβληθεί λόγω οικονομικών.

Επανέρχομαι τώρα γιατί πρέπει να την αλλάξω άμεσα με μια ασφαλείας. Η αλήθεια είναι πως συνεχίζω να δηλώνω άσχετος και ακόμα δεν έχω καταφέρει να το budgetαρω. 

Ας θέσω ένα κόστος 700-800 ευρώ, τι μπορώ να ζητήσω; Μέτρια πόρτα με μέτρια προς καλή κλειδαριά; Είναι εφικτό; 

Επίσης αν υπάρχει κάποια πρόταση σε μοντέλο κλειδαριάς ακόμα και για κατάστημα σε Αττική, ευπρόσδεκτη (σε pm). 

Ευχαριστώ. 

Παραθέτω τον εαυτό μου και επειδή βγήκα στην αγορά (χωρίς να έχω εμπειρία ή κάποιον που να ξέρει) βλέπω σχεδόν στάνταρ τιμές στα 900€+ χωρίς ΦΠΑ και αναρωτιέμαι αν όλες αυτές αξίζουν τα λεφτά. Πχ στα 2 καταστήματα που πήγα κανείς δεν ανέφερε το τι κλειδαριά φοράνε. Έμειναν στο πως είναι γεμισμένη, πόσους πύρους έχει κλπ.

Και ερωτώ, αφού πλέον μιλάμε για τέτοιο budget, μπορώ να εμπιστευτώ κάποιον επαγγελματία ο οποίος θα μου βάλει κάτι αξιόλογο που θα με προστατεύει;

Επεξ/σία από Questioner
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giodr είπε

Καλησπέρα σε όλους. Τις τελευταίες μέρες μια σκέψη με βασανίζει και θα ήθελα τη γνώμη σας! Κατά πόσο είναι ασφαλής λύση ως πόρτα στο διαμέρισμα μου να τοποθετήσω μια μεταλλική πόρτα αποθήκης με κάποιες τροποποιήσεις. Πχ τοποθέτηση ματάκι ..αλλαγή κλειδαριάς και στο μέσα μέρος της πόρτας μπάρα ασφαλείας. Υστερεί εναντι μιας μασιφ ξύλινης πόρτας ως αντοχή? Είναι κάτι που δε το βλέπω καθόλου και αναρωτιέμαι αν είναι εντελώς τρελη σαν ιδέα γιατί σκέφτομαι να την υλοποίησω. Και αν όντως σαν ιδέα δεν είναι τόσο καλή το θα προτείνατε από τροποποιήσεις ώστε να μπορεί να μπει σαν πόρτα διαμερίσματος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! 

Δεν θα έχεις μόνωση (ηχο-θερμο), ανεμοφράκτη, ούτε τα έμβολα και τους μηχανισμούς τους.

Τώρα για το τι κλειδαριές παίρνει δεν το ξέρω, θα πουν οι ειδικοί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giodr είπε

Οι πυράντοχες είναι κάπως ενισχυμένες που έχουν αναμονές για πύρους κλπ πετροβάμβακα αλλά θα πρέπει να τις βάλεις με το κατωκάσι τους για απόλυτη εφαρμογή το οποίο όμως είναι σαν εμπόδιο όταν είναι ανοιχτή

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Questioner είπε

Παραθέτω τον εαυτό μου και επειδή βγήκα στην αγορά (χωρίς να έχω εμπειρία ή κάποιον που να ξέρει) βλέπω σχεδόν στάνταρ τιμές στα 900€+ χωρίς ΦΠΑ και αναρωτιέμαι αν όλες αυτές αξίζουν τα λεφτά. Πχ στα 2 καταστήματα που πήγα κανείς δεν ανέφερε το τι κλειδαριά φοράνε. Έμειναν στο πως είναι γεμισμένη, πόσους πύρους έχει κλπ.

Και ερωτώ, αφού πλέον μιλάμε για τέτοιο budget, μπορώ να εμπιστευτώ κάποιον επαγγελματία ο οποίος θα μου βάλει κάτι αξιόλογο που θα με προστατεύει;

στα 900€ + φπα πας για πολυ δυνατες επιλογες..

γραψε μας που πηγες & τι σου προτειναν να εχουμε κι εμεις γνωση, αν θελεις...

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mclein² είπε

στα 900€ + φπα πας για πολυ δυνατες επιλογες..

γραψε μας που πηγες & τι σου προτειναν να εχουμε κι εμεις γνωση, αν θελεις...

Πήγα σε 2 καταστήματα στην περιοχή μου που κατασκευαζουν και αλουμίνια. Το κλασικό ήταν για πόρτα μονής θωράκισης με "μικρό" κλειδί (καμία αναφορά σε μοντέλο αφαλου, κλειδαριάς, defender). Απλά δεν έχω σκοπό να δώσω τόσα λεφτά και να μην ξέρω αν θα έχει σοβαρά components. 

Αν έχετε κάποια πρόταση (έστω και με pm για να μην θεωρηθεί διαφήμιση), θα το εκτιμούσα γιατί πρέπει να την τοποθετήσω όσο πιο άμεσα μπορώ. 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Questioner είπε

Πήγα σε 2 καταστήματα στην περιοχή μου που κατασκευαζουν και αλουμίνια. Το κλασικό ήταν για πόρτα μονής θωράκισης με "μικρό" κλειδί (καμία αναφορά σε μοντέλο αφαλου, κλειδαριάς, defender). Απλά δεν έχω σκοπό να δώσω τόσα λεφτά και να μην ξέρω αν θα έχει σοβαρά components. 

Αν έχετε κάποια πρόταση (έστω και με pm για να μην θεωρηθεί διαφήμιση), θα το εκτιμούσα γιατί πρέπει να την τοποθετήσω όσο πιο άμεσα μπορώ. 

Ευχαριστώ. 

καλυτερα σε καποιον που φτιαχνει πορτες να πας....ο αλουμινας θα παρει απο καπου την πορτα, θα κανει εγκατασταση και θα βγαλει λεφτα απο την πωληση & την τοποθετηση...

99% δε θα εχει σοβαρα components...

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mclein² είπε

καλυτερα σε καποιον που φτιαχνει πορτες να πας....ο αλουμινας θα παρει απο καπου την πορτα, θα κανει εγκατασταση και θα βγαλει λεφτα απο την πωληση & την τοποθετηση...

99% δε θα εχει σοβαρα components...

Ναι αυτό το κατάλαβα κι εγώ. Απλά δεν ήξερα αν με αυτά τα 900 βρίσκω κάτι αξιόλογο. Θα ψάξω αυτούς που φτιάχνουν πόρτες και θα τους επισκεφτώ. Ευχαριστώ 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζω οτι υπάρχουν 450 σελίδες στο θέμα που πιθανόν οι πληροφορίες να βρίσκονται όλες σκόρπιες αλλά προσπαθώ σε ένα post να βρω λύση για όλους τους προβληματισμούς μου.

Είμαστε σε συζητήσεις στην πολυκατοικία να αλλάξουμε τις 2 εξώπορτες. Η μία είναι η κεντρική και η άλλη μία βοηθητική πόρτα απο την πίσω μεριά της πολυκατοικίας. Ας πούμε οτι το budget δεν είναι ιδιαίτερο θέμα στη λογική οτι είμαστε πολλά άτομα με εύκολη συνεννόηση και υπάρχει θέληση να επενδύσουμε σωστά σε πόρτα. 

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Βλέπω διαφορετικά συστήματα κλειδώματος - ξεκλειδώματος εκτός του κλειδιού. π.χ. κάρτες, κουμπί απο την εσωτερική μεριά της πόρτας και ίσως να υπάρχουν κι άλλα που δεν έχω υπόψιν. Έχετε άποψη γι αυτά; Σε σχέση με μία απλή πόρτα κλειδιού και εκτός απο την ευκολία προσφέρουν κάτι επιπλέον;

2. Καταλαβαίνω οτι οι πόρτες έχουν διάφορες ποιότητες, όμως αυτές οι διαφορετικές ποιότητες τι αφορούν; Ασφάλεια , μόνωση , κάτι άλλο που δε γνωρίζω;

3. Μου αρέσει η ιδέα η πόρτα να κλειδώνει αυτόματα . Όμως φοβάμαι οτι όποιος αποκτήσει πρόσβαση στο κουμπί απο τη μέσα μεριά (σπάζοντας το τζάμι ας πούμε στο πλάι της πόρτας) ουσιαστικά ξεκλειδώνει και την πόρτα. 

4.  Σχετικά με την βοηθητική πόρτα υπάρχει διαφορετική κατηγορίας πορτών για βοηθητικές ή παίρνουμε πάλι ασφαλείας στη λογική της εξώπορτας;. 

5. Τέλος αν υπάρχει και ένα ενδεικτικό κόστος (τάξη μεγέθους) για 2 αξιοπρεπείς-καλές πόρτες μπορεί να μου το πει κάποιος;  

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και απο εμενα, Κατα καιρους εχω συμβουλευτει το συγκρεκριμηενο νημα και ηταν παντα πολυ χρησιμο. Στο θεμα μας λοιπον. Θελω να αλλαξω κλειδαριες στην εξωπορτα που ειναι ασφαλιας αλλα παλια 20 ετιας και σε δυο πορτες αλουμινιου που ειναι απο την πισω πλευρα. Το σπιτι ειναι μεζονετα. θα πρεπει να αλλαξω ολο το σετ κλειδαρια κυλινδρο κλπ η θα μπορουσα να βαλω μονο ενα καλο κυλινδρο με defender. Πχ θα μπορουσα να βαλω το Evva 4ks η προτιμοτερο να αλλαξω σε Mul T lock. Το μπατζετ ειναι να μην ξεφυγουμε απο τα 400 Ευρω συνολο. Επισης οι κλειδαριες στης αλουμινιου μπορω να βαλω καποια καλη η οτι και να βαλω δεν εχει νοημα?

Τι θα με συμβουλευατε... ακολουθουν φωτο. 

Ευχαριστω

IMG_1805.HEIC

IMG_1806 (1).HEIC

IMG_1800 (1).HEIC

IMG_1807.HEIC

IMG_1809.HEIC

Επεξ/σία από Antonis31
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Antonis31 είπε

Καλησπερα και απο εμενα, Κατα καιρους εχω συμβουλευτει το συγκρεκριμηενο νημα και ηταν παντα πολυ χρησιμο. Στο θεμα μας λοιπον. Θελω να αλλαξω κλειδαριες στην εξωπορτα που ειναι ασφαλιας αλλα παλια 20 ετιας και σε δυο πορτες αλουμινιου που ειναι απο την πισω πλευρα. Το σπιτι ειναι μεζονετα. θα πρεπει να αλλαξω ολο το σετ κλειδαρια κυλινδρο κλπ η θα μπορουσα να βαλω μονο ενα καλο κυλινδρο με defender. Πχ θα μπορουσα να βαλω το Evva 4ks η προτιμοτερο να αλλαξω σε Mul T lock. Το μπατζετ ειναι να μην ξεφυγουμε απο τα 400 Ευρω συνολο. Επισης οι κλειδαριες στης αλουμινιου μπορω να βαλω καποια καλη η οτι και να βαλω δεν εχει νοημα?

Ευχαριστω

IMG_1805.HEIC 1 MB · 4 downloads

IMG_1806 (1).HEIC 1 MB · 2 downloads

IMG_1800 (1).HEIC 1 MB · 2 downloads

IMG_1807.HEIC 1 MB · 1 download

IMG_1809.HEIC 1 MB · 2 downloads

Οι πίσω πόρτες πόσο προσβάσιμες είναι;

Το λέω γιατί η βεβιασμένη είσοδος στο σπίτι σου θα είναι τόσο πιο εύκολη όσο το πιο εύκολα προσβάσιμο και αδύναμο σημείο πρόσβασης αυτού.

Με λίγα λόγια, δεν πα να βάλεις στην μπροστά πόρτα ότι πιο δυνατό υπάρχει στον κόσμο, αν οι αλουμινίου είναι εύκολα προσβάσιμες και έχουν κάτι της πλάκας και μπορεί να μπει κάποιος με ένα κατσαβίδι μόνο.....χαιρετίσματα.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Antonis31 είπε

Ευχαριστω

IMG_1805.HEIC 1 MB · 7 downloads

IMG_1806 (1).HEIC 1 MB · 3 downloads

IMG_1800 (1).HEIC 1 MB · 2 downloads

IMG_1807.HEIC 1 MB · 2 downloads

IMG_1809.HEIC 1 MB · 2 downloads

καλημερα,

εγω δεν τις βλεπω τις φωτοζ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...