Dr_73 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Η σύνδεσή μου ήταν adsl on pstn. Μου εκανε προσφορά η forthnet/nova να μου αναβαθμίσει δωρεάν σε vdsl και το δέχτηκα. Οι τηλεφωνικές συσκευές που είχα με φίλτρα , έπαψαν αμέσως να λειτουργούν. Για την ακρίβεια μου είπαν από την τεχνική υποστήριξη να τις αποσυνδέσω όλες γιατί έκοβαν τη σύνδεση στο ίντερνετ. Και καινούργια φίλτρα που δοκίμασα από μαγαζί με ηλεκτρονικά ... τα ίδια ... μόλις τα βάλω , κόκκινο λαμπάκι στο ρούτερ και ίντερνετ τέλος. Υποθέτω ότι οι καλωδιώσεις του σπιτιού δεν είναι πολύ άσχημες, είναι 2002 και είδα οτι με powerlines φθάνει ίντερνετ παντού μέσα από τις μπρίζες ρεύματος και με καλή ταχύτητα. Στο ρούτερ έχω κάπου 50 και με τα powerlines στην άλλη άκρη έχω κάπου 38 . Με τα τηλέφωνα , τι πρέπει να κάνω ; Έχει κανείς κάποια συγκεκριμένα φίλτρα που να λειτουργούν ;;; Νέες συσκευές ;;;
Dr_73 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 26 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Σε κάνανε Voip ; Δεν ξέρω. Σε τέτοια περίπτωση μπορώ να έχω τηλέφωνο μόνο πάνω στο ρούτερ ; Δεν μου είπαν κάτι τέτοιο .
NikosKallithea Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Δεν ξέρω. Σε τέτοια περίπτωση μπορώ να έχω τηλέφωνο μόνο πάνω στο ρούτερ ; Δεν μου είπαν κάτι τέτοιο . Αν είναι voip, που είναι πολύ πιθανόν, πρέπει να κουμπώσεις το τηλέφωνο πάνω στο router, κάντο και πες μας
Dr_73 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν είναι voip, που είναι πολύ πιθανόν, πρέπει να κουμπώσεις το τηλέφωνο πάνω στο router, κάντο και πες μας Θα πάρω την τεχνική υποστήριξή τους να ρωτήσω. Δεν θα έπρεπε να με είχαν ενημερώσει ;;; Και έτσι θα έχω ένα τηλέφωνο μόνο , στο δωμάτιο που είναι το ρούτερ ;;;; ή γίνεται δουλειά με σπλίτερ πάνω στα powerlines ; Επεξ/σία 10 Μαΐου 2019 από Dr_73
NikosKallithea Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δεν σου έστειλα καινούργιο ρούτερ; Αν έχει πόρτες για τηλέφωνο τότε είσαι Voιp
Dr_73 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν σου έστειλα καινούργιο ρούτερ; Αν έχει πόρτες για τηλέφωνο τότε είσαι Voιp Έστειλαν . Και έχει . Οπότε ; Θα έχω τηλέφωνο μόνο πάνω στο ρούτερ ;;;; Με σπλίτερ στα powerlines , μπορώ να έχω κι αλλού ;;;
stratosw Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Οχι. Τα powerlines δε μεταφερουν το τηλεφωνο. Θες ηλεκτρολογο να σου αλλαξει τη δρομολογηση για τα τηλεφωνικα. Δεν ειναι θεμα φιλτρων
Dr_73 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, divo είπε θες μια επιστροφη του τηλεφωνου στη γραμμη του σπιτιου για να εχεις τηλεφωνο και στις υπολοιπες πριζες. Λιγο μπακαλιστικος τροπος και οχι ιδιαιτερα σωστος...αλλα λειτουργει. Χωρίς παρατράγουδα ;
anarionasp Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 26 λεπτά πριν, divo είπε χωρις καλα μην ορκιζεσαι κιολας χαχα
anarionasp Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) οτι το κανουν ολες οι εταιριες δεν παει να πει οτι ειναι απροβληματιστο , ειναι ευκολο και ανεξοδο σε περιπτωση που δεν αλλαζουμε πριζα αυτο που προτεινω ειναι 2 τετοια https://www.stathisnet.gr/akrodektis-tilefonoy-termatikos-portokali-3m-uy2-scotchlock συνδεουμε την καθετη κατευθειαν με καλωδιο τηλεφωνικο επανω στο ρουτερ την οριζοντια στην πριζα κλεινουμε την πριζα με το μονταρισμενο καλωδιο να βγαινει μεσα απο την πριζα τωρα αν δεν θελουμε να παρουμε ουτε αυτα οκ υστατη λυση το στριψημο καλωδιων αλλα και παλι ειναι καλυτερο απο την επιστροφη απο το splitter Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από anarionasp
NikosKallithea Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, anarionasp είπε οτι το κανουν ολες οι εταιριες δεν παει να πει οτι ειναι απροβληματιστο σε περιπτωση που δεν αλλαζουμε πριζα αυτο που προτεινω ειναι 2 τετοια https://www.stathisnet.gr/akrodektis-tilefonoy-termatikos-portokali-3m-uy2-scotchlock συνδεουμε την καθετη κατευθειαν με καλωδιο τηλεφωνικο επανω στο ρουτερ την οριζοντια στην πριζα κλεινουμε την πριζα με το μονταρισμενο καλωδιο να βγαινει μεσα απο την πριζα τωρα αν δεν θελουμε να παρουμε ουτε αυτα οκ υστατη λυση το στριψημο καλωδιων αλλα και παλι ειναι καλυτερο απο την επιστροφη απο το splitter Σορρυ τώρα αλλά τι σχέση έχει αυτό που προτείνεις με αυτό που συζητάμε εδώ. Οταν λεει ο @divo "μονες πριζες" εννοεί ενα διζευγο σε όλες τις πρίζες και μιλάμε για την επιστροφή της τηλεφωνίας στην υπάρχουσα καλωδίωση με voip
anarionasp Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 sorry ετσι ?! αλλα οκ χωρις διαχωρισμο της καθετης με την οριζοντια ειτε με τον πανω τροπο ειτε με 2πλη πριζα ειτε με L1 L2 στην μονη πριζα κανενας δεν μπορει να εγγυηθει απροβληματιστη λειτουργεια ειτε στο κομματι του ιντερνετ ειτε στην τηλεφωνια (νομιζω οτι αυτο εχει αναλυθει πολυ εδω στο forum ) η αρχικη μου ενσταση δεν ηταν στο κομματι πριζας ηταν στο κομματι οτι δεν θα εχει παρατραγουδα ο TS με επιστροφη απο σπλιττερ αν μπορεις 100% να το εγγυηθεις οκ παω πασο
anarionasp Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) divo μονοδρομος η επιστροφη απο το σπλιτερ στην τελευταια εκτος αν κανεις ηλεκτρολογικες εργασιες σου εδωσα για την πρωτη πριζα 3 λυσεις κολλησες στην μια και μαλιστα την πιο μπακαλιστικη και ετσι για το γαμωτο 2 3 προβληματακια που βγαινουν με την επιστροφη δεν χτυπανε οι συσκευες στις εισερχομενες ,αν σηκωσεις συσκευη απαντα κανονικα δεν δουλευει η αναγνωριση η γραμμη μενει μονιμα ανοιχτη με αποτελεσμα να δειχνει κατειλημενο τα 3 πρωτα που μου ηρθανε στο μυαλο σε δευτερολεπτα ξαναλεω αν μπορεις να εγγυηθεις οτι θα δουλεψει απροβληματιστα παω πασο Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από anarionasp
anarionasp Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) προφανως μου μιλας για νεοδμητες οικιες με πιο προσεγμενη καλωδιωση ή χωρις φθορες λογω χρονου επειδη ο τελικος πελατης δεν εχει προσβαση στο lvl 2 ουτε στο lvl 2 ειναι ολοι "γατες", επειδη τα bridge taps πανε γονα με την επιστροφη λυση ειναι μια αποδεδειγμενα σωστη τωρα απο εκει και περα οχι δεν εφταιγε καμια συσκευη που εμενε ανοιχτη ουτε φιλτρακια ειχε ενωση το παραληλο της οριζοντιας και κραταγε ανοιχτο το αγκιστρο. επειδη στο τελος θα την βγαλουμε να την μετρησουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη τεχνικα (εγω προφανως χαχα ) παμε σε pm μην χαβαλεδιαζουμε το topic του παιδιου ps κατι τελευταιο στην τελευταια πριζα με καλωδιωση utp ναι μπορει να γινει διαχωρισμος καθετης με οριζοντια Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από anarionasp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα