Papajohn Δημοσ. 14 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2004 Χαίρεται, Έχω να σας κάνω μια πολύ σημαντική ερώτηση! Αυτή τη στιγμή περνάνε τα καλώδια στο νεα μας σπίτι και αποφασίσαμε στον χωραταξιή τοποθέτηση όλων των ηλεκτρονικών. Ολα καλα, ηχεια στεραωφωνικα, τηλεωράσεις αλλά ξεχάσαμε κάτι και ο ηλεκτρολόγος είναι στα τελειώματα! Λοιπόν, το στερεωφωνικό και η θέση της τηλεόρασης/DVD απέχουν μεταξύ τους 3 μέτρα περίπου και παρεμβάλεται το τζάκι. Το πρόβλημα είναι πως δεν μιλήσαμε καθόλου για τα κλώδια ήχου που φεύγουν απο το DVD και καταλήγουν στον ενισχυτή ωστε να τα περάσει απο τον τοίχο!! Μιας όμως και δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με dvd decks και ενισχυτες, δεν γνωρίζω τι καλωδιο πρέπει να περαστεί για αυτή τη δουλεία, και αμφιβαλλω αν το ξέρει ο ηλεκτρολόγος! Για ενημερώστε με λιγο παιδια, είναι επίγον! Papajohn
Babis DvD Δημοσ. 14 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2004 Χαίρεται' date=' Έχω να σας κάνω μια πολύ σημαντική ερώτηση! Αυτή τη στιγμή περνάνε τα καλώδια στο νεα μας σπίτι και αποφασίσαμε στον χωραταξιή τοποθέτηση όλων των ηλεκτρονικών. Ολα καλα, ηχεια στεραωφωνικα, τηλεωράσεις [b']αλλά[/b] ξεχάσαμε κάτι και ο ηλεκτρολόγος είναι στα τελειώματα! Λοιπόν, το στερεωφωνικό και η θέση της τηλεόρασης/DVD απέχουν μεταξύ τους 3 μέτρα περίπου και παρεμβάλεται το τζάκι. Το πρόβλημα είναι πως δεν μιλήσαμε καθόλου για τα κλώδια ήχου που φεύγουν απο το DVD και καταλήγουν στον ενισχυτή ωστε να τα περάσει απο τον τοίχο!! Μιας όμως και δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με dvd decks και ενισχυτες, δεν γνωρίζω τι καλωδιο πρέπει να περαστεί για αυτή τη δουλεία, και αμφιβαλλω αν το ξέρει ο ηλεκτρολόγος! Για ενημερώστε με λιγο παιδια, είναι επίγον! Papajohn ηπάρχει πομπός για μετάδοση σήματος AV και AUDIO STEREO για την περιπτωσή σου
Papajohn Δημοσ. 14 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2004 Νε βρε, αλλά αφού υπάρχει η δυνατότητα να περάσω καλώδια γιατι να μη το κάνω;;;;;; Mods, αν μπορείτε μεταφέρτε στο general, μιας και εδώ νομίζω δεν έχει και τόση σχέση! Plzzzzzz!! Επιγει παιδια! Papajohn
adams Δημοσ. 15 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2004 Τον πομπο τον ξεχνας...ακομη δεν εχουν σημα χωρις απωλειες.. 2 τροποι υπαρχουν για να συνδεσεις dvd με ενισχυτη (εαν μιλαμε για av ενισχυτη) 1)coaxial 2)optical Kαι τα 2 ειναι καλωδια για ψηφιακη μεταδοση σηματος Εαν μιλας για ενισχυτη χωρις ψηφιακη εισοδο (ολοι οι καινουργιοι 5.1 εχουν μαζι με αποκωδικοποιητη dolby digital ,dts κ.λπ) τοτε θες stereo rca σε srereo rca
Papajohn Δημοσ. 15 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2004 EYXAPIΣΤΩΩΩΩ!!! Βασικά πρόκειται να πάρουμε και στερεοφωνικό οπότε θα του π΄ω να περάσει ένα coaxial, μιας και δεν νομίζω να έχουν όλα τα DVD optical εξοδο. Η όχι;;; Papajohn
Papajohn Δημοσ. 18 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2004 Παιδιά SSSSSOOOOOOOSSSSSS!!! Όταν λέμε coaxial εννούμε το κλασσικό καλώδιο της κεραίας της τηλεόρασης;;; Τι είναι καλυτερο, αυτό ή μια οπτική ίνα;; Ποιο η διαφορα τους;;; ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ!!!! Papajohn PS. Mods, ΣΑΣ ΕΚΛΕΙΠΑΡΩ! Μεταφέρτε το στο general που και εκεί ανήκει κυρίως και πιο πολλές απαντήσεις θα πάρω συντομααααα!
Papajohn Δημοσ. 18 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2004 Και κάτι ακόμα. Τι είδους πρέπει να είναι οι απολήξεις του καλωδίου στους τοίχους;;; papajohn
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2004 1. Όταν λέμε "Coaxial" δεν εννοούμε το κλασσικό καλώδιο της κεραίας της τηλεόρασης! Το coaxial είναι ψηφιακή σύνδεση του DVD player (ή γενικά της πηγής - π.χ. CD player, SACD player κλπ) με τον ενισχυτή. Αν πας σε ένα κατάστημα με συστήματα ήχου (καλύτερα όχι στα μεγάλα καταστήματα στυλ 'Ηλεκτρονική Αθηνών'...) και ζητήσεις coaxial, ξέρουν τι θα σου δώσουν. 2. Η optical έξοδος δεν υπάρχει σε όλους τους ενισχυτές - προτίμησε το coaxial. ΥΓ: Το topic μεταφέρεται στο forum "Γενική Συζήτηση Hardware".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.