w95chris Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Καλημέρα στο φόρουμ, Έχω ένα θέμα με την κάρτα γραφικών μου, η οποία μου εμφανίζει ξεθωριασμένη την εικόνα λες και κάπου έχει θέμα.Εχω την ASRock RX 570, η οποία είναι καινούργια (πρώτη φορά την συνδεσα) επειδή η παλιά μου κάρτα έκανε ακριβώς το ίδιο θέμα. Έχω εγκαταστήσει τους πιο πρόσφατους drivers αλλά και επίσης έχω δοκιμάσει να τα βγάλω και να τα βάλω ξανά αλλά και με παλαιότερη έκδοση. Η οθόνη δεν έχει τίποτα γιατί μέσω γραφικών Intel δουλεύει μια χαρά άρα αυτό δεν είναι θέμα και επίσης να σημειωθεί ότι έχω συνδέσει την καρτα μέσω HDMI και το καλώδιο σίγουρα καλά είναι επειδή το δοκίμασα με τα γραφικά του επεξεργαστή και όλα καλά. Έχει μια HDMI θύρα και μια DVI-D στην οποία δεν μπορώ να συνδέσω το καλώδιο VGA που είχα στην παλιά κάρτα γιατί ο αντάπτορας σε DVI για κάποιο λόγο δε κουμπώνει Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Φτιάχνει μήπως με τις ρυθμίσεις κάπως ή ελαττωματικό προϊόν;
w95chris Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, zx1234r είπε Ανέβασε μία φώτο να δούμε το πρόβλημα. Δε ξέρω κατά πόσο φαίνεται καλά εκεί αλλά αν δεις τις εικόνες φαίνεται λες και είναι χαμηλή η ανάλυση ενώ το έχω σε FHD
w95chris Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δοκίμασα να συνδέσω μια τηλεόραση ως οθόνη (η οποία όμως έχει HD+ ανάλυση 1366Χ768) και μια χαρά είναι τα χρώματά της. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη μου έχει το θέμα; Απλά την είχα πάει ξανά στο Service για το ίδιο ακριβώς θέμα και μου είχαν πει ότι είναι εντάξει γι'αυτό προβληματίζομαι
Manos112 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Πείραξε λίγο το calibration της monitor σου μήπως παίχτηκε κάτι εκεί, παίξε και λίγο με τις αναλύσεις των windows (κατέβασε hz), άλλαξε slot την gpu, δοκίμασε διαφορετικό hdmi...μπας και. 1
w95chris Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Τα έχω πειράξει αυτά αλλά και πάλι τίποτα δεν αλλάζει. Τα Hz έχει 60 59 και 50 και τα έχω δοκιμάσει όλα αλλά δεν κάνει κάτι. Slot τώρα στην GPU άλλαξα στο DVI-I μέσω αντάπτορα για το HDMI αλλά τα ίδια κάνει και επίσης διαφορετικό HDMI δοκίμασα αλλά τα ίδια μου κάνει. VGA σε DVI-I αντάπτορα δεν έχω να δοκιμάσω με τέτοιο καλώδιο Τουλάχιστον έχει ακόμα εγγύηση να το στείλω για σέρβις μπας και έχει τίποτα αν και δε νομίζω γιατί η παλιά μου κάρτα πριν σταματήσει να παίζει μου έκανε κάτι παρόμοιο και μου είπαν από το σέρβις ότι η οθόνη είναι εντάξει
Manos112 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Η οθόνη στο έβγαλε ξαφνικά αυτό; Μήπως στο βγαλε μετά απο κάποιο update των windows?
w95chris Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Με το που έβαλα την νέα κάρτα γραφικών το έκανε αυτό μιλάμε τώρα δύο τρεις μέρες πριν δηλαδή δεν έκανα κάποιο update τα Windows. Ακόμα και μετά που έβαλα τους drivers το πρόβλημα παρέμεινε
rofl Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) αφου λες οτι και η παλια καρτα σου εκανε το ιδιο Στις 10/5/2019 στις 9:48 ΠΜ, w95chris είπε Καλημέρα στο φόρουμ, Έχω ένα θέμα με την κάρτα γραφικών μου, η οποία μου εμφανίζει ξεθωριασμένη την εικόνα λες και κάπου έχει θέμα.Εχω την ASRock RX 570, η οποία είναι καινούργια (πρώτη φορά την συνδεσα) επειδή η παλιά μου κάρτα έκανε ακριβώς το ίδιο θέμα. Η οθόνη δεν έχει τίποτα γιατί μέσω γραφικών Intel δουλεύει μια χαρά η κατι software η καλωδιο ειναι τα επικρατεστερα δοκιμασε και αυτο αν το προβλημα ειναι μονο σε fontshttps://www.thewindowsclub.com/fonts-appear-blurred-windows-8 Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από rofl
w95chris Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, rofl είπε αφου λες οτι και η παλια καρτα σου εκανε το ιδιο η κατι software η καλωδιο ειναι τα επικρατεστερα Καλώδιο δεν υπάρχει περίπτωση γιατί το δοκίμασα και σε μια τηλεόραση HD (το ίδιο καλώδιο) όπως είπα και δούλεψε αλλά και επίσης δοκίμασα διαφορετικό HDMI και παρέμεινε το ίδιο. Τώρα από λογισμικό τι να φταίει δηλαδή; Η παλιά μου κάρτα ξεκίνησε με αποσυνδέσεις (σύνδεση VGA γιατί HDMI δεν δούλευε από όταν πήρα τη νέα οθόνη και η παλιά μόνο VGA είχε) στην οθόνη μέχρι που τελικά δεν δούλεψε μια μέρα (δηλαδή έβγαζα καλώδιο και έβαζα και δούλευε ξανά αλλά μια μέρα απλά σταμάτησε να λειτουργεί). Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είναι λογισμικό τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση;
rofl Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Αν το προβλημα το βλεπεις μονο στα fonts δοκιμασε αυτα που εχει το link που εβαλα tldr δοκιμασε αυτο. http://www.xpexplorer.com/installers/2.1/Windows10_DPI_FIX.exe με την επιλογη για τα 8 και κανε restart
w95chris Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, rofl είπε Αν το προβλημα το βλεπεις μονο στα fonts δοκιμασε αυτα που εχει το link που εβαλα tldr δοκιμασε αυτο. http://www.xpexplorer.com/installers/2.1/Windows10_DPI_FIX.exe με την επιλογη για τα 8 και κανε restart Το έκανα και το πρόβλημα παραμένει. Έβγαλα και άλλη μια φωτογραφία που το πρόβλημα φαίνεται πιο καθαρά Αν προσέξεις τα μαύρα σημεία φαίνονται θολά όπως και σε μερικά άλλα σκοτεινά σημεία λες και οι γωνίες θέασης είναι κακές ή κάτι τέτοιο
rofl Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) sorry δεν μπορω να καταλαβω κατι απο φωτογραφιες. το προβλημα το εχεις στα γραμματα η γενικως? και ειναι μονο στον browser η και αλλου? Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από rofl
w95chris Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δεν είναι μόνο στα γράμματα είναι παντού (σε Browser, ταινίες, gaming, βίντεο) και είναι σαν να μην υπάρχει αρκετή φωτεινότητα. Είναι σαν να έχεις ένα δωμάτιο πχ στο οποίο μπαίνει φως από ένα παράθυρο και δε φτάνει να φωτίσει όλο το δωμάτιο. Όσο δυνατό και να είναι το φως απ'έξω (στην περίπτωση αυτή η φωτεινότητα της οθόνης και στις ρυθμίσεις της κάρτας) δεν φτάνει να φωτίσει όλο το δωμάτιο (την οθόνη δηλαδή) και ως αποτέλεσμα μερικά σημεία να παραμένουν σκοτεινά Δε ξέρω αν βγάζει νόημα όλο αυτό απλά προσπαθώ να το εξηγήσω με απλά λόγια για να περιγράψω το θέμα μου, το οποίο καταλαβαίνω δεν είναι εύκολο να γίνει κατανοητό αν δε το δεις από κοντά (γενικά μιλώντας)
thor777 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Ποια οθόνη έχεις ? Δοκίμασε να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις από το μενού της οθόνης. Και δες και στον παρακάτω σύνδεσμο. https://www.windowscentral.com/how-calibrate-your-pcs-monitor-windows-10 Αν το πρόβλημα παραμένει και αφού λες ότι στην τηλεόραση είναι όλα οκ τότε λογικά το πρόβλημα είναι στην οθόνη που έχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα