geoalexis Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω για τον πατέρα μου που είναι μηχανικός και χρωστάει στην εφορία και στον εφκα (τσμεδε). Το ατομικό του χρέος στην εφορία είναι περίπου 10000 €(τόσο εμφανίζει στο taxisnet) αλλά χρωστάει και ένα μεγάλο ποσό από κοινοπραξία σε δημόσιο έργο καθώς χρεοκόπησε το άλλο μέλος της κοινοπραξίας και τα χρέη βαραίνουν και τον πατέρα μου.Στον εφκα χρωστάει περίπου 36000 € και δεν έχει κάνει διαγραφή (έρχονται ακόμα εισφορές). 1)Αν ρυθμίσουμε σε 120 δόσεις το ατομικό του χρέος στην εφορία και όχι αυτό της κοινοπραξίας και επίσης σε 120 δόσεις το χρέος στον εφκα, θα μπορέσει να πάρει σύνταξη ή θα πληρώνουμε τζάμπα? 2)Αν κάνουμε διαγραφή από τον εφκα(ώστε να μην έρχονται νέες εισφορές) θα μπορούμε να μπούμε στις 120 δόσεις και θα δικαιούται σύνταξη? 3)Έχει 17 χρόνια στον εφκα και στο τσμεδε και περίπου τα 10 είναι πληρωμένες οι εισφορές.Θα δικαιούται άμεσα σύνταξη ή θα πρέπει να εξοφλήσει πρώτα το χρέος στην εφορία και να πληρώσει το ανάλογο επιπλέον ποσό μέχρι την 15ετία (5 χρόνια αφού τα 10 είναι πληρωμένα) μέσω των 120 δόσεων? 4)Για να μπει στις 120 δόσεις πρέπει να έχει πληρώσει τις βεβαιωμένες οφειλές και τις εισφορές του 2019? Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει γιατί δεν βγάζω άκρη.
zio10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε όλα αλλά απ'όσο ξέρω μπορεί να μπει στη ρύθμιση και το ποσό της δόσης να παρακρατείτε απευθείας από τη σύνταξη, να παίρνει μειωμένη σύνταξη για 120 μήνες δηλαδή.
*Kopanos* Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος και να πεθάνει ο χαϊλαντερ. 2
spyros007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Νομιζω οτι η εφορεία δεν εχει καμια σχεση.Οταν λες εφκα εννοείς τα δικα του ενσημα .Αν ναι αυτα πρεπει να ρυθμίσει πρωτα......ΝΟΜΙΖΩ.Αν ειναι αλλονων δεν ξερω. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από spyros007
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 120 δόσεις είναι 10χρονια (το λέω έτσι για υπενθύμιση) Δηλαδη και να πάρει σύνταξη, σύνταξη δεν θα δει
zio10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 56 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε 120 δόσεις είναι 10χρονια (το λέω έτσι για υπενθύμιση) Δηλαδη και να πάρει σύνταξη, σύνταξη δεν θα δει Ένα ποσό θα κρατάνε από τη σύνταξη. Αν ισχύσει και το κούρεμα που λένε μια χαρά σύνταξη θα πάρει...
Ψιτ Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1. Πως θα πάρει συνταξη κάποιος που έχει εργαστεί 17 χρόνια από τα οποία τα 7 δεν έχει πληρώσει εισφορές; 2. Γιατί να πάρει συνταξη; 3. Νομίζω πως υπάρχει κάποια ελάχιστη ηλικία για να συνταξιοδοτηθεί κάποιος. Αν καταφέρει και πάρει συνταξη υπό αυτές τις συνθήκες, θελω κι εγώ. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από Ψιτ 1 1
InsertCoinToJoi Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 αν χρωστας πανω απο 20κ.... παιρνεις της γριας το μαλλι... απλα και κατανοητα αν το χρεος πεσει κατω απο 20κ τοτε παιρνεις συνταξη μειον τις δοσεις... με λιγα λογια τριχες κατσαρες πηγη https://www.lykavitos.gr/syntaksi-eleytheron-epaggelmation-me-x/
NikosKallithea Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, InsertCoinToJoi είπε αν χρωστας πανω απο 20κ.... παιρνεις της γριας το μαλλι... απλα και κατανοητα αν το χρεος πεσει κατω απο 20κ τοτε παιρνεις συνταξη μειον τις δοσεις... με λιγα λογια τριχες κατσαρες πηγη https://www.lykavitos.gr/syntaksi-eleytheron-epaggelmation-me-x/ Αυτο ειπα και εγω . Περαν του ότι πρέπει να ειναι 65-67 χρόνων για να πάρει σύνταξη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα