Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άκουσα σήμερα ότι κάποιοι από την περιοχή μου (για να πω την αλήθεια μόνο ενας είναι!) έχουν κάνει αίτηση για επιδότηση ΟΣΔΕ ΟΓΑ με 17 χιλιάδες ευρώ (ο αριθμός δεν είναι συγκεκριμένος και διαφέρει ανάλογα με τα έσοδα έξοδα του καθενός).Επειδή θέλουμε και εμείς να κάνουμε μου είπε ότι πρέπει να πας σε κάποια εταιρεία συγκεκριμένα Argo που συνεργάζεται αν δεν κάνω λάθος με το ΟΣΔΕ ΟΓΑ.Οποιος γνωρίζει ας με ενημερώσει στέλνωντας μια σελίδα που να μιλάει για το αυτό το θέμα

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ακριβώς αλλά τις δηλώσεις ΟΣΔΕ τις αναλαμβάνουν και κάποια γραφεία ή γεωπόνοι - μελετητές αλλά και η κάθε αγροτική ένωση της περιοχής. 

Κάθε δήλωση έχει ένα κόστος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vrwmiaris είπε

Μυρίστηκε ο κόσμος τσάμπα χρήμα και τρέχετε α;

Δεν είναι τώρα αυτό, ανέκαθεν όσοι είχαν χωράφια τα δήλωναν και έπαιρναν μια επιδότηση τέλος της χρονιάς.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vrwmiaris είπε

Μυρίστηκε ο κόσμος τσάμπα χρήμα και τρέχετε α;

Αν δεν ξέρεις μην μιλάς καλύτερα,σε πληροφορώ εδώ που μένω αν έρθεις θα είναι σαν να ζεις κέντρο Γλυφάδας,επίσης η ποιο κοντινή τράπεζα στην περιοχή ανήκει σε έναν από το χωριό μου ο οποίος τοσα χρόνια στην έχει φουλαρει πατοκορφα με 6ψηφιο αριθμό και πάει λέγοντας.Χωρις πλάκα στο λέω και αυτό που λες δεν ίσχυει,για μερικούς όμως που είναι αγρότες αλλά πλέον δεν δουλεύουν οι ίδιοι αλλά νοικιάζουν όσα έχουν σε άλλους για να μείνουν δηλωμένοι αυτοι ναι αν τα δικαιούνται τα έχουν ανάγκη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη, δεν καταλαβαινω τι ακριβως θες να κανεις, να ξεκαθαρισουμε 2 πραγματα. 

1 το ΟΣΔΕ ειναι δηλωση καλλιεργειων, και εννοω οχι μονο επιδοτουμενων. αναλογα με τις καλλιεργειες που δηλωνεις, αν καποιες απο αυτες, δικαιουνται επιδοτησεως, απλα καταγραφεται. οι επιδοτησεις απο το 2015 και επειτα δινονται με διαφορετικο τροπο απο οτι παλιοτερα. εχεις κατοχυρωμενα δικαιωματα μεχρι το 2015? αυτα παιρνεις μια 5ετια. του χρονου που θα βγει νεα ΚΑΠ, ισως αλλαξει κατι. 

2 αν θες να παρεις επιδοτηση για εγκατασταση καποιας καλλιεργειας ή για ο,τιδηποτε αλλη χρηση, γεωργικα μηχανηματα και παρελκομενα, κλπ, πρεπει να κανεις σχεδιο βελτιωσης - μελετη, και να ζητας επιδοτηση για κατι συγκεκριμενο, αν και εφ' οσον επιδοτειται, βεβαιως.  

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 3
Δημοσ.

Κοιτα δεν ασχολουμαι με χαρτογραφια και τα σχετικα,ηθελα να ενημερωθω σχετικα με αυτο γιατι μου το ειπε και αλλος.Τελικα εψαξα και βρηκα τι ειναι,εχεις δικιο σε αυτο που λες,για το 2ο επειδη ασχολουμαι με γεωργια και ειμαι σχετικα μικρος ακομη,μπορω να κανω επιδοτηση για γεωργικα μηχανηματα,εκτος του οτι σου δινουν χρηματα(εχω ακουσει περιπου 20.000 ευρω) αναλογα παντα πρεπει να εισαι και ενηλικας για να ζητησεις επιδοτηση(λιγο ασχετο με αυτο που ειπα αλλα καλα εκανες και το ανεφερες).Ευχαριστω τελως παντων το βρηκα λεγεται Ενιαια αιτηση ενισχυσης αλλα επειδη τις προηγουμενες φορες δεν ειχαμε κανει την συγκεκριμενη αιτηση για επιδοτηση πρεπει να ξεκινησεις απο την αρχη σε χαρτιογραφια,αυτοι που εχουν κανει νομιζω συμπληρωνουν λιγα πραγματα στο χαρτι και απο οτι ειδα δεν ξερω αν ειναι λαθος,πρεπει να πληρωσεις και ενα ποσο απο 250 ευρω μεχρι 500 αν δεν κανω λαθος και παλι διαφερουν αναλογα με τον καθενα.

3 ώρες πριν, cabdik είπε

επειδη, δεν καταλαβαινω τι ακριβως θες να κανεις, να ξεκαθαρισουμε 2 πραγματα. 

1 το ΟΣΔΕ ειναι δηλωση καλλιεργειων, και εννοω οχι μονο επιδοτουμενων. αναλογα με τις καλλιεργειες που δηλωνεις, αν καποιες απο αυτες, δικαιουνται επιδοτησεως, απλα καταγραφεται. οι επιδοτησεις απο το 2015 και επειτα δινονται με διαφορετικο τροπο απο οτι παλιοτερα. εχεις κατοχυρωμενα δικαιωματα μεχρι το 2015? αυτα παιρνεις μια 5ετια. του χρονου που θα βγει νεα ΚΑΠ, ισως αλλαξει κατι. 

2 αν θες να παρεις επιδοτηση για εγκατασταση καποιας καλλιεργειας ή για ο,τιδηποτε αλλη χρηση, γεωργικα μηχανηματα και παρελκομενα, κλπ, πρεπει να κανεις σχεδιο βελτιωσης - μελετη, και να ζητας επιδοτηση για κατι συγκεκριμενο, αν και εφ' οσον επιδοτειται, βεβαιως.  

Δημοσ.

αν εισαι σχετικα μικρος ακομη, πρεπει να πας σε ενα μελετητη και να κατσεις να συζητησεις και να σου πει τι μπορεις να κανεις.

το πρωτο που πρεπει να κανεις αν δεν το εχεις κανει, ειναι (και αφου εισαι 100% σιγουρος, οτι θα ασχοληθεις με την γεωργια) να κανεις μελετη για επιδοτηση Νεου Αγροτη. ειναι στην ουσια, ενα αρχικο κεφαλαιο για να ξεκινησεις.

μετα πας στα σχεδια βελτιωσης, για να παρεις επιδοτηση για καποια εργαλεια-μηχανηματα που τυχον θα χρειαστεις, και μετα, αφου θα ασχοληθεις με καποιες καλλιεργιες, θα κανεις και το ΟΣΔΕ.  αν καποιες απο αυτες τις καλλιεργειες, δικαιουνται επιδοτησης, θα γινει αιτηση οταν θα κανεις το ΟΣΔΕ.   

Σημειωτεον...,  το ΟΣΔΕ, γινεται αυτη την περιοδο, απο 15 Απριλιου - 15 Μαιου.  ισως παραταθει και λιγο...!!!!   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cabdik είπε

αν εισαι σχετικα μικρος ακομη, πρεπει να πας σε ενα μελετητη και να κατσεις να συζητησεις και να σου πει τι μπορεις να κανεις.

το πρωτο που πρεπει να κανεις αν δεν το εχεις κανει, ειναι (και αφου εισαι 100% σιγουρος, οτι θα ασχοληθεις με την γεωργια) να κανεις μελετη για επιδοτηση Νεου Αγροτη. ειναι στην ουσια, ενα αρχικο κεφαλαιο για να ξεκινησεις.

μετα πας στα σχεδια βελτιωσης, για να παρεις επιδοτηση για καποια εργαλεια-μηχανηματα που τυχον θα χρειαστεις, και μετα, αφου θα ασχοληθεις με καποιες καλλιεργιες, θα κανεις και το ΟΣΔΕ.  αν καποιες απο αυτες τις καλλιεργειες, δικαιουνται επιδοτησης, θα γινει αιτηση οταν θα κανεις το ΟΣΔΕ.   

Σημειωτεον...,  το ΟΣΔΕ, γινεται αυτη την περιοδο, απο 15 Απριλιου - 15 Μαιου.  ισως παραταθει και λιγο...!!!!   

Εντάξει τα βρήκα θα κάνω αίτηση Οσδε (όχι εγω βασικά οι γονείς μου) δεν ξέρω όμως αν δικαιούμαστε σίγουρα γιατί όπως είπα πρέπει να πληρώσεις και ένα ποσό,αλλά ξαναλέω δεν ξέρω αν είναι σίγουρο αν δικαιουσαι,με βάση τα κριτήρια που ζητάει είμαστε μέσα αλλά και πάλι δεν υπάρχει ότι δικαιουσαι σίγουρα οπότε ζητάς επιδότηση και περιμένεις να δεις αν ναι ή όχι

ΥΓ γι'αυτό που μου είπες το ξέρω και το σκέφτομαι να γίνω νέος αγρότης αλλά θα πρέπει να περιμένω λίγακι ακόμα για να είμαι σε θέση να το κάνω.

Επεξ/σία από Brashida
  • Like 1
Δημοσ.

Για αυτο σου ειπα για μελετητη.  αν το σκεφτεσαι σοβαρα, θα πας να σε καποιον που ασχολειται με αυτα, για να σε κατατοπισει.  

αν επιτρεπεται... , για τι καλλιεργεια/ες  μιλαμε?  

Δημοσ.

Παίδες, μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το άθλημα. Τα χωράφια ανήκουν/ενοικιάζονται στη μητέρα μου και κάθε χρόνο κάνουμε τη δήλωση μέσω πιστοποιημένου φορέα. Φυσικά έχω τους κωδικούς και τους στέλνω με mail τον κωδικό υποβολής. Τσέκαρα λίγο τις παλιές δηλώσεις και παρατήρησα ότι είναι ολόιδιες. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αλλαγές σκεφτόμουν φέτος να την υποβάλλω μόνος μου και να γλιτώσω το νταβατζιλίκι των 50,00. Γνωρίζετε αν μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή αν υπάρχουν κάποιες αλλαγές φέτος που πρέπει να προσεχθούν; Αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα λάθους από μέρος μου προτιμώ να εξουσιοδοτήσω πάλι τον φορέα να την υποβάλλει. Ξανατονίζω πως μιλώ για ίδια δήλωση χωρίς αλλαγές. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Brashida είπε

Αν δεν ξέρεις μην μιλάς καλύτερα,σε πληροφορώ εδώ που μένω αν έρθεις θα είναι σαν να ζεις κέντρο Γλυφάδας,

Γενικα οι επιδοτησεις βοηθησαν πολλες επαρχειες να γινουν σαν κεντρο Γλυφαδας, κυριως γιατι οι περισσοτερες εγιναν Cayenne

• Like 1
Δημοσ.

Εάν μπλέξεις με μελετητές και προγράμματα, θα δημιουργείται η ανάγκη να πάρεις νέα εργαλεία.Πρέπει να ζήσει και ο μελετητής.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, koulkos είπε

Παίδες, μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το άθλημα. Τα χωράφια ανήκουν/ενοικιάζονται στη μητέρα μου και κάθε χρόνο κάνουμε τη δήλωση μέσω πιστοποιημένου φορέα. Φυσικά έχω τους κωδικούς και τους στέλνω με mail τον κωδικό υποβολής. Τσέκαρα λίγο τις παλιές δηλώσεις και παρατήρησα ότι είναι ολόιδιες. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αλλαγές σκεφτόμουν φέτος να την υποβάλλω μόνος μου και να γλιτώσω το νταβατζιλίκι των 50,00. Γνωρίζετε αν μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή αν υπάρχουν κάποιες αλλαγές φέτος που πρέπει να προσεχθούν; Αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα λάθους από μέρος μου προτιμώ να εξουσιοδοτήσω πάλι τον φορέα να την υποβάλλει. Ξανατονίζω πως μιλώ για ίδια δήλωση χωρίς αλλαγές. 

Μπες εδώ:http://www.opekepe.gr/eae2019.asp ,δεν έχει αλλάξει κάτι από πέρσι ,να προσέξεις στον εντοπισμό αν είναι σωστά η τοποθεσία των αγροτεμαχίων-καλλιέργεια  και πως πληρώνεις τον ΕΛΓΑ ,εγώ την κάνω μέσω της c-gaias ,έχει γραφείο στον Πειραιά ,  ΚΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ,πας με τους κωδικούς του TAXIS της Μητέρας σου ,ΑΦΜ  και κάνεις την δήλωση 
Πύλης 4, Πειραιάς, 18 531
Τηλ: 2104172108

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...