Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογή Stereo amp / AV Receiver

rg550

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, λόγω αγοράς 4κ tv, είμαι σε φάση αγοράς νέου ενισχυτή και θα ήθελα τις απόψεις σας. Η κατάσταση έχει ως εξής:

Υπάρχει ενα 5.1 σύστημα ηχείων B&W. Πιο συγκεκριμένα 2x B&W 602 s2, 2x B&W 602 s3, 1xB&W HTM κεντρικό, και ενα B&W sub. Ολα αυτά τροφοδοτούνται απο εναν Denon AVR1912.

Επέιδη το σύστημα  χρησιμοποιέιται σπανια σαν 5.1 (καθώς παίζω κυριώς στέρεο) αποφάσισα να το σπάσω σε 2 στερεο συστήματα. Tα 2x B&W 602 s2 με τον Denon θα πανε εξοχικό και το κεντρικό αποθήκη. Οπότε μένουν τα 2x B&W 602 s3 με το γουφερ.

Το ερωτημα μου είναι σε τι λύση θα πηγαίνατε, σε εναν stereo amp με οπτική για σύνδεση με την τηλεόραση, ή σε εναν AV?

Ποίον απο τους παρακατω θα προτέινατε;

https://www.cambridgeaudio.com/en/products/hifi-and-home-cinema/topaz-sr20

https://www.marantz.co.uk/uk/mobile/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=hometheatre&SubCatId=avreceiver&ProductId=nr1609

https://www.soundimage.gr/product/yamaha-rx-a680-bl-radioenishytis

ή κάποιον άλλο;; Αρκεί να έχει phono input. Να σημειώσω εδω οτι δεν θα ήθελα να ξαναπάω σε DENON, και οτι η χρήση του συστήματος πλεον είναι 70% μουσική (απο όλες τις πηγές) και 30% ταινίες.

Οτι προτάσεις εχετε, ευπροσδεκτες!

Επεξ/σία από rg550
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή ψάχνεις στερεοφωνικό ενισχυτή με έξοδο για sub. Ο Cambridge Audio που βλέπεις είναι μια χαρά.

Επίσης δες και σε Harman Kardon HK3770.

Πάντως ένα θεματάκι με το σύστημα 2.1 και την ενσωμάτωση του sub θα έχεις με τους απλούς στέρεο ενισχυτές γιατί συνήθως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα φίλτρα στην έξοδο για το sub σε αυτούς.
Αλλά ΟΚ, αν δεν σε πειράζει αυτό (εμένα με πειράζει πάντως προσωπικά) προχώρα.

Αλλιώς δες κανένα μεγαλύτερο Marantz από αυτόν που βλέπεις τώρα. Τον SR5013 για παράδειγμα. Κλάσεις καλύτερος από τον Yamaha που βλέπεις. Και έχει και 4 χρόνια εγγύηση.

Επεξ/σία από mitspetr

11 λεπτά πριν, mitspetr είπε

Πάντως ένα θεματάκι με το σύστημα 2.1 και την ενσωμάτωση του sub θα έχεις με τους απλούς στέρεο ενισχυτές γιατί συνήθως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα φίλτρα στην έξοδο για το sub σε αυτούς.
Αλλά ΟΚ, αν δεν σε πειράζει αυτό (εμένα με πειράζει πάντως προσωπικά) προχώρα.

To γνωρίζω αυτό, γι'αυτό μελεταώ και το ενδεχόμενο του AV.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, rg550 είπε

To γνωρίζω αυτό, γι'αυτό μελεταώ και το ενδεχόμενο του AV.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Ναι.

Άσε τα μοντέλα NR από Marantz. Δεν κάνουν για μουσική. Από SR και πάνω που έχουν και καλή προενίσχυση με HDAM. Εκεί είσαι. Αυτά από AV. Δεν θα βρεις καλύτερους σε μουσική AV.

Τώρα μεταξύ του Harman και του Cambridge Audio στο κλάσικ στέρεο ενισχυτή, πραγματικά δεν ξέρω τι θα διάλεγα εγώ. Ο Harman έχει παλαβό Drive, o Cambridge έχει πιο ωραίο ηχόχρωμα.

Επεξ/σία από mitspetr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...