Kwstask Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Έχω έναν υπολογιστή με βασικά κομμάτια: CPU: Intel Core i7 3770 (socket 1155LGA) RAM: Corsair Vengeance DDR3 2x8GB MB: Asrock H77 Pro4/MP4 GPU: GeForce GTX660 και σκέφτομαι να τον αναβαθμίσω αν θεωρείτε ότι αξίζει Ποσό που διαθέτω : περίπου 400Ε Χρήση υπολογιστή : Σχεδιαστικά προγράμματα (rendering) και λογισμικό μηχανικού (δαπανηρό σε CPU) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Από διαφορετικά καταστήματα Μου έχει κρατήσει αρκετά χρόνια ο υπολογιστής και σκέφτομαι αν γίνεται να κάνω μια αναβάθμιση (χωρίς να αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα στην παρούσα φάση) να αυξήσω τον χρόνο ζωής του. Ευχαριστώ πολύ
tanasen01 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Τροφοδοτικό και δίσκους/ssd τι έχεις; Χρησιμοποιείς και τη gpu για rendering; Aν ναι τότε μπορείς να αναβαθμίσεις τη gpu με μια GTX1660. Πάντως cpu δεν μπορείς να αναβαθμίσεις χωρίς να αλλάξεις και μητρική (και συνεπώς ram).
Kwstask Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Τροφοδοτικό: COOLERMASTER RS620-SPM2E3-EU SILENT PRO M2 620W SSD Intel SSD 180GB 330 Series SATA3 Retail (SSDSC2CT180A3K5) Και 3 σκληρούς HDD. Άρα το μόνο που παίρνει αναβάθμιση είναι η κάρτα? Ενα φτηνό σύστημα με Ryzen 5 είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έχω δηλαδή? Και με την κάρτα γραφικών κάνω render. Μήπως για να μην δώσω πολλά σε αυτό το σύστημα να πάρω κάτι πιο mid range πχ MSI GeForce GTX1050 Ti 4GB? Θα δω διαφορά με την υπάρχουσα κάρτα? Ευχαριστώ
tanasen01 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Σίγουρα δεν θα είναι καλή αναβάθμιση μια 1050Τi. Εκτός και αν τη βρεις μτχ. 80€. Για ryzen μόνο ο 1700 θα άξιζε (στα λεφτά που δίνεις). Θα μπορούσες να αλλάξεις cpu/mobo/ram (R7 1700, B450, 16GB-3200) και στην πορεία να πάρεις και μια νέα κάρτα γραφικών όπως η GTX1660. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2019 από tanasen01
Kwstask Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Η GTX1660ti είναι συμβατή με την μητρική μ? Άρα ίσως να πάω για την κάρτα και σε επόμενη ευκαιρία αλλάζω cpu/mobo/ram. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
@topos Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Στις 9/5/2019 στις 4:16 ΜΜ, Kwstask είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω έναν υπολογιστή με βασικά κομμάτια: CPU: Intel Core i7 3770 (socket 1155LGA) RAM: Corsair Vengeance DDR3 2x8GB MB: Asrock H77 Pro4/MP4 GPU: GeForce GTX660 και σκέφτομαι να τον αναβαθμίσω αν θεωρείτε ότι αξίζει Ποσό που διαθέτω : περίπου 400Ε Χρήση υπολογιστή : Σχεδιαστικά προγράμματα (rendering) και λογισμικό μηχανικού (δαπανηρό σε CPU) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Από διαφορετικά καταστήματα Μου έχει κρατήσει αρκετά χρόνια ο υπολογιστής και σκέφτομαι αν γίνεται να κάνω μια αναβάθμιση (χωρίς να αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα στην παρούσα φάση) να αυξήσω τον χρόνο ζωής του. Ευχαριστώ πολύ Άνοιξε τον task manager κατά την διάρκεια ενός συνηθισμένου "workflow" και παρατήρησε τι maxαρει περισσότερο κ πες μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα