Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Αρθρο 34 παράγραφος 3.β.

Mπρoστά από την είσoδo και έξoδo oχημάτων παρoδίoυ ιδιoκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η oδός είναι στενή και παρεμπoδίζεται η
είσoδoς - έξoδoς oχημάτων εξ αυτής.

Και πως ακριβώς ορίζεται η είσοδος και η έξοδος οχημάτων παροδίου ιδιοκτησίας? Την ορίζει επί τόπου αυθαίρετα το όργανο?

• Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και πως ακριβώς ορίζεται η είσοδος και η έξοδος οχημάτων παροδίου ιδιοκτησίας? Την ορίζει επί τόπου αυθαίρετα το όργανο?

Έλα ντε. Νομίζω ειναι ασάφεια.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δηλαδή αν ο κάτοχος της θέσης στάθμευσης της πολυκατοικίας είναι ο ιδιοκτήτης του Hyundai, είναι παράνομος ; 

Ίσα ίσα, που έτσι διευκολύνει τους γείτονες, καθώς γλιτώνει μια θέση... 

Ισχυουν και τα δυο (α. ειναι παρανομος β. διευκολυνει τους γειτονες γλιτώνοντας μια θεση)

Απλα η τροχαια ενδιαφερεται μονο για το α

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Έλα ντε. Νομίζω ειναι ασάφεια.

Ασάφεια μπορεί να σου φαίνεται επειδή δεν μπαίνεις καν στον κόπο να το σκεφτείς λίγο.

Η δουλειά του οργάνου δεν είναι να κάνει αυτοψίες, να ζητάει οικοδομικές άδειες ή δεν ξέρω τι άλλο, αλίμονο αν είχε το δικαίωμα να το παίξει judge Dredd. Αυτό είναι δουλειά του Δήμου, ο Δήμος είναι αυτός που ελέγχει αν πράγματι υπάρχει νόμιμο πάρκινγκ, ο Δήμος είναι αυτός που αποφασίζει αν θα χορηγήσει άδεια εισόδου-εξόδου. H δουλειά του οργάνου είναι απλώς να ελέγξει αν υπάρχει νόμιμη πινακίδα που απαγορεύει τη στάθμευση (δλδ πινακίδα που να αναγράφει αριθμό απόφασης Δήμου).

Επίσης είχες γράψει:

"Δεν ξεκαθαρίζει αν ο ιδιοκτήτης μπορει να παρκάρει ή οχι. Έχω την εντύπωση οτι μπορεί."

Δες αν θέλεις μια δημοτική απόφαση που είχα παραθέσει σε προηγούμενο post:

http://www.korinthos.gr/el/ΟΔήμος/Ενημέρωση/ΑποφάσειςΔΣ/tabid/92/ctl/Details/mid/500/ItemID/8980/Default.aspx

Σε κάποιο σημείο γράφει:

"Η απαγόρευση στάθμευσης επί του οδοστρώματος ισχύει και για τα οχήματα των ιδιοκτητών ή των εχόντων το νόμιμο δικαίωμα χρήσης του χώρου στάθμευσης."

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Dvs είπε

Ισχυει.

Αν εχεις μια θεση παρκαρεις ενα αμαξι και το 2ο όχι μπροστα αλλα σε κανονική θεση γιατι κλείνει το πεζοδρόμιο κοκ

Αν θες να τον γλεντήσεις , παίρνεις το 100, κάνεις καταγγελία και ζητάς αριθμό καταγραφής του περιστατικού.

Μετά ζητας αναφορά του τι έγινε ... Να είσαι σίγουρος οτι θα εμφανισθεί περιπολικό και ο ιδιοκτήτς θα τρέξει να το μετακινήσει

Αυτό φαντάζομαι ισχύει μόνο για επώνυμη καταγγελία? Γιατί εγώ που έκανα ανώνυμη γιατί δεν ξέρω τι κονέ έχει ο καθένας και μπλέξω επειδή παρκάρουν όλοι στα πεζοδρόμια και δυσκολεύομαι να πάω τα παιδιά μου σχολείο δεν ήρθε ποτέ κανείς.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ασάφεια μπορεί να σου φαίνεται επειδή δεν μπαίνεις καν στον κόπο να το σκεφτείς λίγο.

Η δουλειά του οργάνου δεν είναι να κάνει αυτοψίες, να ζητάει οικοδομικές άδειες ή δεν ξέρω τι άλλο, αλίμονο αν είχε το δικαίωμα να το παίξει judge Dredd. Αυτό είναι δουλειά του Δήμου, ο Δήμος είναι αυτός που ελέγχει αν πράγματι υπάρχει νόμιμο πάρκινγκ, ο Δήμος είναι αυτός που αποφασίζει αν θα χορηγήσει άδεια εισόδου-εξόδου. H δουλειά του οργάνου είναι απλώς να ελέγξει αν υπάρχει νόμιμη πινακίδα που απαγορεύει τη στάθμευση (δλδ πινακίδα που να αναγράφει αριθμό απόφασης Δήμου).

Επίσης είχες γράψει:

"Δεν ξεκαθαρίζει αν ο ιδιοκτήτης μπορει να παρκάρει ή οχι. Έχω την εντύπωση οτι μπορεί."

Δες αν θέλεις μια δημοτική απόφαση που είχα παραθέσει σε προηγούμενο post:

http://www.korinthos.gr/el/ΟΔήμος/Ενημέρωση/ΑποφάσειςΔΣ/tabid/92/ctl/Details/mid/500/ItemID/8980/Default.aspx

Σε κάποιο σημείο γράφει:

"Η απαγόρευση στάθμευσης επί του οδοστρώματος ισχύει και για τα οχήματα των ιδιοκτητών ή των εχόντων το νόμιμο δικαίωμα χρήσης του χώρου στάθμευσης."

Βρε μαζί σου, ομως αυτο αποτελεί δημοτικη απόφαση. Ο ΚΟΚ ειναι ασαφής. Θα μπορούσε να ειναι ξεκάθαρος στο συγκεκριμένο θέμα, ωστε να μην υπάρχουν ερωτηματικά και παραθυράκια. 

Για παράδειγμα, γνωρίζω περίπτωση, που κόπηκε κλήση απο την τροχαία για παρκάρισμα έξω απο γκαράζ, όπου ο οδηγός πήγε στη τροχαία, έδειξε την κυριότητα και άδεια του γκαράζ και μετά απο 10 μέρες που βγήκε η απόφαση, το πρόστιμο και η διοικητική παράβαση, σβήστηκε. Αυτό μπορει να σημαίνει πολλά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Βρε μαζί σου, ομως αυτο αποτελεί δημοτικη απόφαση. Ο ΚΟΚ ειναι ασαφής. Θα μπορούσε να ειναι ξεκάθαρος στο συγκεκριμένο θέμα, ωστε να μην υπάρχουν ερωτηματικά και παραθυράκια. 

Πάμε άλλη μια...

Το όργανο στην συγκεκριμένη περίπτωση θα βεβαιώσει παράβαση μόνο αν υπάρχει νόμιμη πινακίδα που απαγορεύει τη στάθμευση. Ο ΚΟΚ στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να γίνει πιο σαφής, το τι είναι και τι δεν είναι είσοδος-έξοδος ιδιωτικού πάρκινγ το ορίζει ο Δήμος, όχι ο ΚΟΚ.

Τι δεν καταλαβαίνεις?

11 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Για παράδειγμα, γνωρίζω περίπτωση, που κόπηκε κλήση απο την τροχαία για παρκάρισμα έξω απο γκαράζ, όπου ο οδηγός πήγε στη τροχαία, έδειξε την κυριότητα και άδεια του γκαράζ και μετά απο 10 μέρες που βγήκε η απόφαση, το πρόστιμο και η διοικητική παράβαση, σβήστηκε. Αυτό μπορει να σημαίνει πολλά.

Και εγώ γνωρίζω 50 διαφορετικές περιπτώσεις που κόπηκε κλήση από την τροχαία για παρκάρισμα έξω από γκαράζ, όπου ο ιδιοκτήτης του γκαράζ δεν κατάφερε να του σβήσουν την κλήση, so?

Το ότι μια φορά σβήστηκε μια τέτοια κλήση, δεν σημαίνει πως ορθώς έγινε.

• Like 1
Δημοσ.

Υπόθεση εργασίας. Αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω από θέση πάρκινγ που είναι οριοθετημένη με ταμπέλες από δήμο, νόμιμη με όλα τα καλά. Περνάει Τροχαία, το βλέπει και αποφασίζει να κάνει την δουλειά της χωρίς να την έχουν καλέσει. Ερώτ: Τι κάνει; Απαντ: Κόβει κλήση γιατί βλέπει αυτόκίνητο σε μέρος που απαγορεύεται. Λειτουργεί λάθος; ΟΧΙ. Αν είναι του ιδιοκτήτη το αυτοκίνητο και τον προλάβει ίσως να μην του γράψει κληση. Αν επιδώσει κλήση, μπορεί να πάει στο Δικαστήριο αλλά δεν είναι απαραίτητο οτι θα του την σβήσουν.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, VonLoutsos είπε

Υπόθεση εργασίας. Αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω από θέση πάρκινγ που είναι οριοθετημένη με ταμπέλες από δήμο, νόμιμη με όλα τα καλά. Περνάει Τροχαία, το βλέπει και αποφασίζει να κάνει την δουλειά της χωρίς να την έχουν καλέσει. Ερώτ: Τι κάνει; Απαντ: Κόβει κλήση γιατί βλέπει αυτόκίνητο σε μέρος που απαγορεύεται. 

Ούτε η Τροχαία ούτε η ΑΔ ούτε κανένα άλλο περιπολικό δεν βεβαιώνει παράβαση για στάθμευση έξω από ιδιωτικό πάρκινγκ από μόνοι τους. Μόνο με τηλεφωνική κλήση θα πάει (είτε του ιδιοκτήτη είτε οποιουδήποτε άλλου καλέσει)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Αδερφε,απο τον τροπο που γραφεις εισαι ή αμεα ή ατομο με προβλημα γενικοτερα.Ευχομαι πραγματικα να μην εισαι τιποτα απο τα δυο αλλα θα σου ελεγα να αλλαξεις λιγο τον τροπο που σκεφτεσαι.Ο κοσμος εχει αγριεψει απιστευτα με την γενικοτερη κατασταση που μας εχουν φερει.Ολοι ειναι μεσα στα νευρα και θελουν ενα τσακ να εκραγουν.Δεν τολμαω ουτε να φανταστω τι θα σου εκανε (οχι εσενα,γενικα μιλαω) καποιος αν σε επιανε να χαρακωνεις το αυτοκινητο του διοτι την ειδες τιμωρος.Τεσπα,εγω ειμαι της αποψης να τρωνε τρελο προστιμο οσοι δεν σεβονται τον Κ.Ο.Κ γενικοτερα αλλα να προκαλεις ζημια στην περιουσια του αλλου δεν το δεχομαι με τιποτα.Φιλικα παντα.

Ευτυχώς δεν έχω κανένα κινητικό πρόβλημα, αλλά συναναστρέφομαι με άτομα που έχουν. Καταλαβαίνω τι λες και εγώ τετοια άποψη ειχα, ήμουν κλασσικά ο τύπος του "Ελα μωρε σιγα και τι εγινε".

Ωστόσο, όταν είδα και εγώ πόσο δύσκολο ειναι για τα ΑΜΕΑ να κυκλοφορήσει στην Αθηνα τότε άλλαξα λίγο γνώμη. Όταν πχ τις προάλλες, είχε παρκάρει ενας την νέα του Mercedes πάνω στο πεζοδρόμιο για να μην του την γρατζουνίσουν, παλιά θα δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου τώρα όμως εκεινη την στιγμη ηθελα να την κάψω, ας με πείτε και αούγκανο, δεν με νοιάζει. 

Όλοι οι άνθρωποι έχουν και τα όρια τους για να γίνουν "αούγκανοι" και να σκεφτούνε "καλά του εκανε που το χαράκωσε το αμάξι". Εγώ γίνομαι αούγκανος όταν κάποιος γράφει τα τετοια του μια ομάδα ανθρώπων που ήδη είναι τόσο ευάλωτοι με κοινωνικό αποκλεισμό.

19 ώρες πριν, Xacti είπε

Aν δεν αφήσεις όνομα είναι στη διάθεση του περιπολικού και κατά πόσο έχει δουλειά να έρθει. Επίσης αν έρθει και κόψει κλήση μετά από 3 ώρες μπορείς να ξαναπάρεις και να ξανάρθουν και να κόψουν και άλλη και μετά από 3 ώρες ξανακαλείς και το παίρνει γερανός

Μακάρι στην περιοχή σου τα πράγματα να αντιμετωπίζονται αλλιώς. 

Στην δικιά μου απλα τους νομιμοποιούμε. 

59835687_2367138340186427_5098465014616948736_n.jpg

Επεξ/σία από flienky
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

θλιβερο. Εχει υπαρξει καποιο παραπονο προς το δημο για το σχετικο φαινομενο;

Δεν εχω ακουσει κατι. Μακαρι καποιος να εχει κανει κατι.

Επισκέπτης
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, flienky είπε

Ναι αλλά αυτό που μου έβαλες είναι από τη Δημοτική Αστυνομία όμως. Την επόμενη πάρε το 100

Δημοσ.
3 ώρες πριν, flienky είπε

Ευτυχώς δεν έχω κανένα κινητικό πρόβλημα, αλλά συναναστρέφομαι με άτομα που έχουν. Καταλαβαίνω τι λες και εγώ τετοια άποψη ειχα, ήμουν κλασσικά ο τύπος του "Ελα μωρε σιγα και τι εγινε".

Ωστόσο, όταν είδα και εγώ πόσο δύσκολο ειναι για τα ΑΜΕΑ να κυκλοφορήσει στην Αθηνα τότε άλλαξα λίγο γνώμη. Όταν πχ τις προάλλες, είχε παρκάρει ενας την νέα του Mercedes πάνω στο πεζοδρόμιο για να μην του την γρατζουνίσουν, παλιά θα δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου τώρα όμως εκεινη την στιγμη ηθελα να την κάψω, ας με πείτε και αούγκανο, δεν με νοιάζει. 

Όλοι οι άνθρωποι έχουν και τα όρια τους για να γίνουν "αούγκανοι" και να σκεφτούνε "καλά του εκανε που το χαράκωσε το αμάξι". Εγώ γίνομαι αούγκανος όταν κάποιος γράφει τα τετοια του μια ομάδα ανθρώπων που ήδη είναι τόσο ευάλωτοι με κοινωνικό αποκλεισμό.

Τι να σου πω βρε παιδι μου,οντως αυτος που παρκαρε σε θεση ΑΜΕΑ ειναι γαιδαρος.Δεν μπορω με τιποτα να καταλαβω πως σκεφτονται μερικοι.Παλι ομως σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογω την προκληση φθορας στην περιουσια του (στο αυτοκινητο του δλδ).Απο την αλλη και η Δημ.Αστυνομια μονο συσταση?Μηπως ηταν γνωστος του?Μηπως επειδη ηταν Mercedes?Παρα ηταν ελαστικοι μου φαινεται.Τεσπα,το καναμε λαστιχο το θεμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...