Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Ειμαι 24 και ειμαι αποφοιτος Φιλολογιας σε Πανεπιστημιο της επαρχιας, με βαθμο πτυχιου λιγο κατω απο 7. Δεν τρεφω καποιο μεγαλο ενδιαφερον για τη σχολή μου είχα μπει τότε γιατί ήταν η καλύτεη επιλογή με βάση τα μόρια που έγραψα. Είχα πάντα ενα φιλολογικό ενδιαφέρον για τα οικονομικά. Εχω διαβάσει ολα τα βιβλία του πρώην υπουργού Γιάνη με ενα ''ν'' (ολογράφως Γιανη Βαρουφάκη) και την ψάχνω για καποιο μεταπτυχιακό σε ΜΒΑ. Να δοκιμάσω την τύχη μου στο ΟΠΑ (ασοε). Στο καποδιστριακό/ΠΑΠΕΙ? Σε καποιο κολλέγιο? Εχω περάσει απ όλα σχεδόν. Το καλύτερο μου είπαν ότι ειναι το ALBA αλλά πιστεύω πως δεν αξίζει να δεσμέυσεις 12μιση χιλιάρικα για Ελλαδα. Με 14 μπορώ να πάω Ολλανδία και να αποκομίσω και εμπειρίες. Να μην επιδιώξω καν τέτοιο μεταπτυχιακό καθώς το bachelor μου ειναι απαγορευτκό?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, DimotikosSymvoulos είπε

Καλησπέρα. 

Ειμαι 24 και ειμαι αποφοιτος Φιλολογιας σε Πανεπιστημιο της επαρχιας, με βαθμο πτυχιου λιγο κατω απο 7. Δεν τρεφω καποιο μεγαλο ενδιαφερον για τη σχολή μου είχα μπει τότε γιατί ήταν η καλύτεη επιλογή με βάση τα μόρια που έγραψα. Είχα πάντα ενα φιλολογικό ενδιαφέρον για τα οικονομικά. Εχω διαβάσει ολα τα βιβλία του πρώην υπουργού Γιάνη με ενα ''ν'' (ολογράφως Γιανη Βαρουφάκη) και την ψάχνω για καποιο μεταπτυχιακό σε ΜΒΑ. Να δοκιμάσω την τύχη μου στο ΟΠΑ (ασοε). Στο καποδιστριακό/ΠΑΠΕΙ? Σε καποιο κολλέγιο? Εχω περάσει απ όλα σχεδόν. Το καλύτερο μου είπαν ότι ειναι το ALBA αλλά πιστεύω πως δεν αξίζει να δεσμέυσεις 12μιση χιλιάρικα για Ελλαδα. Με 14 μπορώ να πάω Ολλανδία και να αποκομίσω και εμπειρίες. Να μην επιδιώξω καν τέτοιο μεταπτυχιακό καθώς το bachelor μου ειναι απαγορευτκό?

να διαβασεις τιποτα σοβαρο και οχι βιβλια τσαρλατανων

• Like 3
Δημοσ.

Αν εχεις φιλολογικο ενδιαφερον οπως λες,τοτε πηγαινε οπου να ναι,αλλα σε καθε περιπτωση μην περιμενεις οτι καποιος θα σε προσλαβει.

Αν εχεις βιοποριστικο ενδιαφερον ειναι τελειως διαφορετικη ιστορια και πρεπει να εστιασεις σε αλλα πραγματα 

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sezebo είπε

να διαβασεις τιποτα σοβαρο και οχι βιβλια τσαρλατανων

Τον συγκεκριμένο τον διαβάζω γιατι επειδή ειναι τέρμα ψώνιο νιώθει την ανάγκη να εξηγεί με διαλέξεις το παραμικρό που λέει. Οπότε εμένα που είμαι άσχετος κάτι μου μένει. Πρότεινε αν θες κατι άλλο αλλά 'αλλο με καίει

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DimotikosSymvoulos είπε

Τον συγκεκριμένο τον διαβάζω γιατι επειδή ειναι τέρμα ψώνιο νιώθει την ανάγκη να εξηγεί με διαλέξεις το παραμικρό που λέει. Οπότε εμένα που είμαι άσχετος κάτι μου μένει. Πρότεινε αν θες κατι άλλο αλλά 'αλλο με καίει

επειδη τωρα αρχιζεις οτι εχει σχεση με μακροοικονομια...ολους τους θεμελιωτές της οικονομικης θεωριας

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

Αν εχεις φιλολογικο ενδιαφερον οπως λες,τοτε πηγαινε οπου να ναι,αλλα σε καθε περιπτωση μην περιμενεις οτι καποιος θα σε προσλαβει.

Αν εχεις βιοποριστικο ενδιαφερον ειναι τελειως διαφορετικη ιστορια και πρεπει να εστιασεις σε αλλα πραγματα 

Αυτό που αποσκοπώ είναι να κεφαλαιοποιήσω ο,τι επικοινωνιακό εχω πάρει απ τη σχολή και να το πάω στον τομέα του managment. Αυτό το πακέτο πουλάει πουθενά? όταν λέω φιλολογικό ενδιαφέρον δεν εννοώ να πάω να σπουδάσω κάτι για να με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Το βιοποριστικό με νοιάζει. Απλά λέω ότι αν εχεις ένα ενδιαφέρον για κάτι μπορείς να ασχοληθείς και πι οεύκολα. Ενα μεταπτυχιακό στη θεολογία πχ δεν θα το συζητουσα καν ακόμα και αν (λεμε τωρα) είχε καλες πιθανότητες απορρόφησης

Δημοσ.

Για φιλόλογος, 0/10 το θέμα. Ένα κάρο τόνοι λείπουν ή έχουν μπει σε άλλο γράμμα, λείπουν μερικά κόμματα.
Για την προσπάθεια σου να παραμείνεις στο θέμα 5/10, μπορείς να δοκιμάσεις να γίνεις εκπρόσωπος τύπου ομάδας Σούπερ Λίγκας  ή αθλητικογράφος (θα πρέπει να μάθεις να βάζεις πολλά Υ.Γ. στα άρθρα σου), έχει καλό χρήμα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DimotikosSymvoulos είπε

Αυτό που αποσκοπώ είναι να κεφαλαιοποιήσω ο,τι επικοινωνιακό εχω πάρει απ τη σχολή και να το πάω στον τομέα του managment. Αυτό το πακέτο πουλάει πουθενά? όταν λέω φιλολογικό ενδιαφέρον δεν εννοώ να πάω να σπουδάσω κάτι για να με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Το βιοποριστικό με νοιάζει. Απλά λέω ότι αν εχεις ένα ενδιαφέρον για κάτι μπορείς να ασχοληθείς και πι οεύκολα. Ενα μεταπτυχιακό στη θεολογία πχ δεν θα το συζητουσα καν ακόμα και αν (λεμε τωρα) είχε καλες πιθανότητες απορρόφησης

πριν πας στον τομεα του Management , μαθε πρωτα να το γραφεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Jonakis66 είπε

Διάλεξες να σπουδάσεις με λάθος κριτήριο. Επιλέγεις να σπουδάσεις και άλλο, με επίσης λάθος κριτήριο.

Μετά θα είσαι ένας από αυτούς που παραπονιούνται γιατί δεν βρίσκουν δουλειά, ότι φταίει ο Έλληνας, φταίει η Ελλάδα, φταίνε οι ξένοι, γενικά ότι φταίει όποιος είναι της μόδας να φταίει εκτός από εσένα που έκανες πάντα επιλογές με λάθος κριτήρια.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι σε ανθρώπους με τέτοιες επιλογές τους αξίζει να μην γίνουν κάτι και είναι κρίμα να αφήνουν άλλους (πιο ικανούς) απέξω από θέσεις μεταπτυχιακών. Φυρά στην χώρα είναι τέτοιοι άνθρωποι. 

Οκ.. Αυτο δεν βγαζει καν νοημα.. Αλλα εσυ με εβγαλες και φυγοπονο, γκρινιαρη μεταξυ αλλων. Να εισαι καλα που πηρες το χρονο να απαντησεις και να μου ευχηθεις ανεργεια. 

Τονισες λαθος το φυρα και ουτε αν το χρησιμοποιησες σωστα.. Μην προσπαθεις να ενσωματωνεις λεξεις που δεν ξερεις στο περικειμενο σου. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΜΒΑ με πρώτο πτυχίο Φιλολογίας; Συγγνώμη αν ακουστώ κακός, αλλά προσωπικά δεν γνωρίζω ΣΟΒΑΡΟ ίδρυμα που θα προχωρούσε με την αίτηση σου, καθώς υστερείς σημαντικά σε γνώσεις απο το πρώτο πτυχίο...

Παρόλα αυτά, επειδή ποτέ δεν ξέρεις, προσπάθησέ το, αλλά να έχεις υποψη σου οτι όλα τα σοβαρά ΜΒΑ ζητάνε κάποια χρόνια  προυπηρεσία και καλούς βαθμούς GMAT/GRE.

Ισως αν τους πας πολύ καλό αποτέλεσμα σε GMAT να μετρήσει πολύ περισσότερο απο το πρώτο πτυχίο.

Επίσης, το ALBA να ξέρεις είναι αρκετά καλό και τζάμπα μπροστα στην Ολλανδία που αναφέρεις, καθώς τα MBA εχουν άλλο καθεστώς διδάκτρων και δεν κοστίζουν 2000 όπως τα υπόλοιπα μαστερ. Και για του λόγου το αληθές, δες ένα MBA απο ΣΟΒΑΡΟ πανεπιστήμιο: https://www.rsm.nl/mba/international-full-time-mba/apply/tuition-fees-other-costs/ . Να σημειώσω εδώ οτι τα 52000 που βλέπεις αφορούν μόνο δίδακτρα και όχι και κόστος διαβίωσης..

Αλήθεια, που βρήκες MBA στην Ολλανδία με 14000; Το φθηνότερο που ξέρω οτι υπάρχει είναι στο Maastricht στα 29000 περίπου.

Edit: Για μένα, και εφόσον οντως σου αρέσει ο τομέας του management και των οικονομικών, και μιας και το πρώτο σου πτυχίο δεν θα το παντρέψεις με αυτο τον κλάδο, κάνε αίτηση σε προπτυχιακό στην Ολλανδία. Σίγουρα καλύτερη επιλογή απο το να βρείς ενα αμφιβόλου ποιότητας μεταπτυχιακό. 

Επεξ/σία από rg550
Δημοσ.
4 ώρες πριν, rg550 είπε

ΜΒΑ με πρώτο πτυχίο Φιλολογίας; Συγγνώμη αν ακουστώ κακός, αλλά προσωπικά δεν γνωρίζω ΣΟΒΑΡΟ ίδρυμα που θα προχωρούσε με την αίτηση σου, καθώς υστερείς σημαντικά σε γνώσεις απο το πρώτο πτυχίο...

Παρόλα αυτά, επειδή ποτέ δεν ξέρεις, προσπάθησέ το, αλλά να έχεις υποψη σου οτι όλα τα σοβαρά ΜΒΑ ζητάνε κάποια χρόνια  προυπηρεσία και καλούς βαθμούς GMAT/GRE.

Ισως αν τους πας πολύ καλό αποτέλεσμα σε GMAT να μετρήσει πολύ περισσότερο απο το πρώτο πτυχίο.

Επίσης, το ALBA να ξέρεις είναι αρκετά καλό και τζάμπα μπροστα στην Ολλανδία που αναφέρεις, καθώς τα MBA εχουν άλλο καθεστώς διδάκτρων και δεν κοστίζουν 2000 όπως τα υπόλοιπα μαστερ. Και για του λόγου το αληθές, δες ένα MBA απο ΣΟΒΑΡΟ πανεπιστήμιο: https://www.rsm.nl/mba/international-full-time-mba/apply/tuition-fees-other-costs/ . Να σημειώσω εδώ οτι τα 52000 που βλέπεις αφορούν μόνο δίδακτρα και όχι και κόστος διαβίωσης..

Αλήθεια, που βρήκες MBA στην Ολλανδία με 14000; Το φθηνότερο που ξέρω οτι υπάρχει είναι στο Maastricht στα 29000 περίπου.

Edit: Για μένα, και εφόσον οντως σου αρέσει ο τομέας του management και των οικονομικών, και μιας και το πρώτο σου πτυχίο δεν θα το παντρέψεις με αυτο τον κλάδο, κάνε αίτηση σε προπτυχιακό στην Ολλανδία. Σίγουρα καλύτερη επιλογή απο το να βρείς ενα αμφιβόλου ποιότητας μεταπτυχιακό. 

θα διαφωνησω μαζι σου.

Πριν απο 10+ χρονια εκανα ΜΒΑ στο Bath στην Αγγλια. Σχετικα καλο πανεπιστημιο, οχι κορυφαιο αλλα καλο και ΣΟΒΑΡΟ.

Μονο οι ελληνες ειχαν πρωτο πτυχιο Business

Ολοι οι αλλοι ηταν γιατροι, μηχανικοι, κοινωνιολογοι.  Υπηρχαν και εξαιρεσεις βεβαια αλλα MBA για αυτο κανεις. Επειδη δεν "ξερεις" τον κοσμο των επιχειρησεων...

Εγω που ειχα πρωτο πτυχιο Business, μετανοιωσα για την επιλογη. Μονο οτι ακουγεται εντυπωσιακο να λεω οτι εχω ΜΒΑ...!

Οσον αφορα τον φιλο μας, καλυτερα να κανει ενα MSc, MA η οτι αλλο θελει σε οικονομικα  για να κανει εξειδικευση. Με οτ ΜΒΑ δεν μπορεις να κανεις αλλαγη στο career path, η εστω οχι ευκολα.  Θα δυσκολευτει αρκετα στο μεταπρτυχιακο σε αγνωστο αντικειμενο σε σχεση με το πρωτο πτυχιο αλλα θα τον βοηθησει πιστευω. Επισης 24 χρονων, χωρις προυπηρεσια ή εστω πολυ καλη βαθμολογια, για MBA δεν εχει ελπιδες στο εξωτερικο. Επισης 14.000 για ΜΒΑ ειναι λιγα. Το 2006 και ηθελες παραπανω χρηματα, οχι τωρα...?

Τελος, προσωπικη γνωμη: Αν σε παιρνει οικονομικα, πηγαινε εξωτερικο, κανε κατι που θα σου αρεσει και θα εχει και ανταποδοτικοτητα. Και το πολυ πολυ, παρε ενα δανειο εκει που θα εισαι , μενεις μετα για δουλεια στην χωρα εκεινη και θα το αποπληρωσεις σιγα σιγα... Οι εμπειριες θα ειναι μοναδικες

ΥΓ η προισταμενη μου στην πρωτη μου δουλεια, σε τραπεζα, ειχε πρωτο πτυχιο Ιστορια στο Deree. Αλλα μεταπτυχιακο οικονομικα (δεν θυμαμαι που)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχεις και άδικο σε αυτό, απλά οι γιατροί, μηχανικοί κτλ, εχουν τα εξής 2 πραγματα που δεν έχει ο TS:

1. Πτυχίο με το ελάχιστο quantitative υπόβαθρο που απαιτέιται σε Business studies

2. Προυπηρεσία (συνήθως), αν και δεν ξέρουμε αν ο TS έχει και σε τι αντικέιμενο.

Λόγω του πρώτου είπα οτι δεν ξέρω αν θα προχωρούσε η αίτηση σε ενα σοβαρο πρόγραμμα σπουδών. Αλλά παρόλα αυτά, όπως ήδη είπα, ποτέ δεν ξέρεις.

Επεξ/σία από rg550
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα απ'ολα τα περισσότερα ΜΒΑ θέλουν 3 χρόνια εργασία σε συναφές αντικείμενο, που προφανώς δεν την έχεις. Το πρώτο πτυχίο δεν είναι απαγορευτικό αλλα προφανώς θέλει καλο GMAT. Μετά, άλλο economics, άλλο Finance, άλλο Business Administration. Στην Ελλάδα προφανώς τα βάζουμε όλα τουρλου-τουρλου κάτω απο τον όρο "οικονομικά" αλλα δεν είναι το ίδιο αντικείμενο, ούτε οδηγούν στην ίδια καριέρα. Τέλος, ΜΒΑ στο εξωτερικό με 15,000 δεν ξέρω που κάνεις...

Τουλάχιστον ελπίζω, παρα το τρολ ψευδωνυμο, να είσαι όντως αυτός που λες κι όχι ακόμα ενας μούφα λογαριασμός που ρωτάει πράγματα που στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρουν, ίσα ίσα κουβέντα να γίνεται. Όπως ο άλλος που ρωτάει για τις προαγωγές και τις τοποθετήσεις των μονίμων του στρατού...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...