maou1991 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Γεια σας!Ξεκιναω αυτο το θεμα γιατι πιστευω πως κατι δεν παει καλα με τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη μου!στις εικονες απο κατω σας δειχνω τα σπεκς του κουτιου. ψυχτρα επεξεργαστη εχω την artic freezer και παστα εχω βαλει λιγοτερο απο μηνα την arctic.Το κουτι μου ειναι το corsair 200r.Αν καποιος θα μπορουσε να με βοηθησει θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως! ευχαριστω
zx1234r Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δες μήπως θέλει καθάρισμα εσωτερικά και αλλαγή πάστας στην ψύκτρα. Απο πότε έχει τοποθετηθεί η ψύκτρα στον επεξεργαστή?
maou1991 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) η παστα τοποθετηθηκε λιγοτερο απο ενα μηνα και καθαρισα εσωτερικα τα παντα.τον επεξεργαστη τον εχω περιπου ενα χρονο πακετο με την ψυκτρα.ευχαριστω! Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από maou1991
maou1991 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 99% ειμαι σιγουρος πως ειναι ενταξει.και πριν αλλαξω την παστα ειχα παρομοιες θερμοκρασιες αλλα προφανως με την καινουρια καλυτερες. τωρα ας πουμε δουλευει ετσι
Stamer Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Ποιά arctic freezer έχεις? Επίσης είσαι σίγουρος οτι μπαίνει αρκετός αέρας μέσα? Μπορείς να ανοίξεις το front panel να δεις πόση αλλαγή έχεις στις θερμοκρασίες?
maou1991 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 artic freezer 7 pro rev 2. Γενικα μου εχει καρφωθει μια ιδεα οτι η καρτα γραφικων ειναι και δεν ειναι στα καλα της.δουλευει στα 100% ευκολα και χωρις λογο.πιστευω πως θερμαινει πολυ το κουτι κ ετσι η ψυχτρα του cpu τραβαει καυτο αερα απο την καρτα. παιζει τετοια περιπτωση?
Stamer Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Η συγκεκριμένη ψύκτρα αν και καλή βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να τα πάει καλύτερα από 40-45 βαθμούς στη cpu (γνωρίζοντας οτι ο 8700k είναι πολύ ζεστός γενικά. Της gpu μπορείς να δεις επίσης την θερμοκρασία της. Για βάλε και το hw monitor να δεις γενικά τι παίζει: https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
maou1991 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) νομιζω πως δεν ειναι καλη η θερμοκρασια.11% load 47C.πηγαινει συνεχεια 100% και χωρις ιδιαιτερο λογο.γενικα το ξερω πως δουλευει σε μεγαλες θερμοκρασιες.αλλα να ειναι σε 25% load o cpu και να φτανει τοσο ψηλα?σε 5% load δουλευει περιπου στα 40-45.δηλαδη αν εφτανε το load σε 70-80% τι θα γινοταν? ευχαριστω για τον χρονο σου Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από maou1991
Stamer Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Πρέπει να δεις με το χέρι ίσως πόση θερμοκρασία βγάζει (σε load ειδικά) η gpu ώστε να την κατηγορήσουμε με σιγουριά. Δεν ξέρω κιόλας πως τα πάνε αυτές οι radeon με θερμοκρασίες. Ή εναλλακτικά να παίξεις με τα onboard γραφικά ώστε να "μην υπάρχει" η gpu και να δεις μήπως αλλάξουν προς το καλύτερο οι θερμοκρασίες της cpu. Βέβαια να ξαναπώ οτι για cpu σαν τον 8700k, σίγουρα θα έβαζα πολύ καλύτερη ψύκτρα. Θα ξεκινούσα όμως με αυτά τα τεστ για να αποκλείσω (ή όχι) την gpu
oddin Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) H Ψύχτρα που έχεις σε συνάρτηση με το κουτί που έχεις, φτάνουν στο να έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Καινούργιo cooler και αν σε πέρνει οικονομικά και κουτί. Η GPU είναι λογικό να δουλεύει στο 100%..έχεις βάλει μηχανή ferrari σε κέλυφος panda.. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από oddin 1
maou1991 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 με μεγαλυτερο απο 90% load gpu φταανει στους 65c περιπου.αρα δεν πιστευω οτι φταιει η gpu.δυστυχως ειχα παρει αυτην την ψυκτρα γιατι μου την ειχε προτεινει ενας ως καταλληλη αν δεν θελω να κανω overclock.ποια ψυκτρα θα μου προτεινατε να βαλω?
Stamer Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Πάντως έχεις overclock (auto από το bios απ'οτι καταλαβαίνω)... Προσωπικά για τέτοια cpu θα έπαιρνα κάποιο από τα παρακάτω: https://www.skroutz.gr/s/14899529/Be-Quiet-Dark-Rock-Pro-4.html https://www.skroutz.gr/s/416773/Noctua-NH-D14.html https://www.skroutz.gr/s/4754042/Noctua-NH-D15.html Κατά πάσα πιθανότητα να υπάρχουν και πιο οικονομικές που να είναι ok αλλά δεν ξέρω με σιγουριά. Επίσης, πες μου και κάτι ακόμα... 1. Πρόκειται να υπερχρονίσεις περισσότερο την cpu? 2.Αυτή τη στιγμή ποιά είναι η max θερμοκρασία της cpu σε load?
maou1991 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 λοιπον αυτο με το overclock δεν το ηξερα.ειναι περαν των γνωσεων μου.δεν προκειται να να την υπερχρονισω περισσοτερο.μην σου πω να την κατεβασω στο κανονικο.αυτη την στιγμη με 10% load δουλευει στουσ 48 βαθμους.
Stamer Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Να τον κατεβάσεις πιο κάτω κρίμα είναι για αυτή τη cpu, ασε το έτσι καλύτερα Σε load πάντως πάει απλά 55-60 ή φτάνει 90αρια? Ρωτάω γιατί θα μπορούσες αν δε παίρνει αυτή τη στιγμή οικονομικά, να μην άλλαζες ακόμα ψύκτρα (δε χάθηκε και ο κόσμος). Αλλιώς καλό είναι να βάλεις μία καλή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα