christopher0016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 12 ώρες πριν, ThReSh είπε Τραγικό ξε τραγικό αυτό ισχύει και σε αυτό θα πατήσει το δικαστήριο σε περίπτωση που το τραβήξει μέχρι τέλους ο δικαστικός αντιπρόσωπος. Αυτό είναι το point του Βασίλη... Δεν είπα ότι λέει κάτι λάθος . Εγώ λέω απλα ότι δεν συμφωνώ με όλο αυτό,και φυσικά δεν το θεωρώ καθήκον. 12 ώρες πριν, tz3s είπε Πιστολι απο τα λιγα Σε εμένα αναφέρεσαι; Μάλλον εσύ είσαι αεροβόλο από τα λίγα γιατί δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι κάνω πλάκα λέγοντας ότι θα κάνω μήνυση για μαύρη εργασία 1
james01gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, vagos789 είπε Νομιζω η θυροκόλληση αρκει τυπικα. Απο πουθενα δεν προκυπτει οτι ειναι υποχρεωμενη να αφησει το παιδι,μπορει να το παρει μαζι της. Υπαρχουν παιδια καθε ηλικιας (0-12 ετων) που μενουν σε παιδικους σταθμους και σχολεια απο τις 6 πρωι με 6 απογευμα. Τωρα οτι αυτο δεν ειναι πρακτικο και ευκολο,ειναι αλλη ιστορια,προφανως και δεν ειναι. δεν είναι παιδικός σταθμός το εκλογικό κέντρο. θα προσέχει και θα αλλάζει το παιδί ή θα δίνει ψηφοδέλτια και θα μετράει ψήφους; δεν μπορεί να μιλάς λογικά. μιλάμε για Κυριακή, παιδικοί κλειστοί. μήπως να βάλει από την τσέπη της για να βρει μία γυναίκα να της κρατήσει το παιδί για να πάει αυτή για εφορευτική; 6 ώρες πριν, SeaLion είπε Ισχύει, σε κρατάνε. Σε κρατάνε έχει δεν έχει κόσμο. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να καλέσει τον αστυνομικό ώστε να σε υποχρεώσει να μείνεις. Στην καλύτερη, αν έχει αρκετά άτομα, να γίνει συννενόηση και να μοιραστεί η εφορευτική σε ψηφοφορία και καταμέτρηση (να σου πουν δλδ έλα στις 7 παρά εδώ) αυτό που λες δεν γίνεται. στην καταμέτρηση πρέπει να είναι όλα τα μέλη της εφορευτικής εκεί. υπογράφουν όλοι. εάν κάποιος δεν είναι από αυτούς που παρουσιάστηκαν το πρωί, μπορούν τα κόμματα να κάνουν ένσταση. τώρα εάν είναι πολλοί, το μεσημεράκι μπορεί να σπάσουν. ώρες αιχμής είναι έως τις 12.00 μετά το απόγευμα πριν κλείσουν. όπως και δεν μπορεί να φέρει κάποιον άλλον μαζί του ο δικαστικός εκτός από τον γραμματέα. μιλάμε για ξεκάθαρη αλλοίωση της εφορευτικής επιτροπής και της διαφάνειας της διαδικασίας.... Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από james01gr
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, james01gr είπε αυτό που λες δεν γίνεται. στην καταμέτρηση πρέπει να είναι όλα τα μέλη της εφορευτικής εκεί. Ναι, έχεις δίκιο για την καταμέτρηση. Το παίρνω πίσω. Πρακτικά είναι στην ευχέρεια του δικαστικού αντιπρόσωπου, αν υπάρχει ικανός αριθμός, να στείλει π.χ. κάποιον που ήρθε από τις 6 το πρωί. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας τύπου "αφού ήρθες, δεν φεύγεις ποτέ", πρέπει όμως να υπάρχουν 4 άτομα. Μπορεί να εμφανιστεί ο τακτικός το απόγευμα και να αποδεσμεύσεις έναν αναπληρωματικό. Υπογράφουν όλοι που πήραν μέρος και μπορεί να υπάρξει π.χ. σημείωση πως ο τάδε έφυγε. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από SeaLion
djcat Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, basilis_k6 είπε εκπαιδευτικούς καλύτερα. 3 μήνες άδεια έχουν και την Κυριακή ουτως η άλλως δεν δουλεύουν ποτέ. χάνουν και Παρασκευή-Δευτέρα μάθημα λόγω εκλογών... Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από djcat
greekbusters Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μου ήρθε κ εμένα το χαρτί αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πάω. Αν έδιναν κανένα χρηματικό ποσό θα το σκεφτόμουν. Εγώ οκ θα μπορέσω να μην πάω επίσημα γτ έχω γνωστό. Λυπάμαι όμως μερικούς ομως γνωστούς που ενώ έχουν μια Κυριακή να ξεκουραστουν θα πάνε... Αυτά είναι μλκιες. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Στις 15/5/2019 στις 4:01 ΠΜ, christopher0016 είπε Σιγά το καθήκον να φας όλη την μέρα σου τσάμπα για να κάνεις δουλειά αφιλοκερδώς. Κανονικά θα έπρεπε να γινόταν επί πληρωμή. Να δήλωναν όσοι ήθελαν να πάνε ,και να διάλεγαν τα άτομα που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Ναι μεν σου ζητάνε να τους κάνεις τσάμπα δουλειά να χάσεις τον χρόνο σου για κάτι που δεν θέλεις. Και άμα δεν πας θα σε τρέχουν με δικαστήρια τραγικό. Μήνυση για μαύρη εργασία θα έκανα στο κράτος 😛 Σώπα που θα περιμένει το κράτος ποιοί θα δηλώσουν συμμετοχή. Δεν θα πήγαινε κανένας και θα καθόντουσαν μόνο τα κομματόσκυλα. Η συμμετοχή στην εφορευτική είναι υποχρεωτική όπως είναι και η στρατιωτική θητεία. Ούτε στον στρατό σε πλήρωναν. Κάνε μήνυση στο κράτος, θα χάσεις μερικές εκατοντάδες ευρώ σε δικηγόρο και δεν θα κερδίσεις τίποτα. 17 ώρες πριν, james01gr είπε έχω πάει 2 φορές. πιστεύω πως συνήθως διαλέγονται λόγω ηλικίας. να ξέρετε πως εάν δεν υπάρχουν αρκετά μέλη της εφορευτικής όταν ανοίξουν οι κάλπες, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει δικαίωμα τους πρώτους να τους κρατήσει ως εφορευτική. και είναι τουλάχιστον άδικο να πληρώνεται ο δικαστικός αντιπρόσωπος με τόσα χρήματα, να πληρώνεται ο γραμματέας(πολλοί δικαστικοί βάζουν τις κόρες και τους γιους τους...) και υπόλοιποι να είναι στο τζαμπέ. υποχρέωση του πολίτη είναι μεν αλλά όμως είσαι κλεισμένος μία ολόκληρη ημέρα, με μια πίτσα που φέρνουν να φας το μεσημέρι και τίποτα άλλο. εάν πέσεις σε κάποιος δικαστικό που είναι νορμάλ, θα σε αφήσει να πας σπίτι να ξεκουραστείς. είναι παράνομο μεν, αλλά δεν μπορείς να είσαι 18 ώρες εκεί συνεχόμενα. το σωστότερο είναι να κοπούν κάτι ψιλά από τους δικαστικούς και να παίρνουν χρήματα τα μέλη της εφορευτικής. Σε εκλογικό του κέντρου της Αθήνας το 2009, μας είχανε φέρει περισσότερα από μια πίτσα, και νερά και αναψυκτικά και πατατάκια και ένα σωρό. Η αμοιβή του γραμματέα είναι μόνο ενα συμβολικό ποσόν, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο. Σημαντικό όσοι πάνε σε εκλογικά τμήματα μην πάνε από το πρωί, ο δικαστικός έχει δικαίωμα να τους κρατήσει μέσα μέχρι να προσέλθουν τα τακτικά μέλη της εφορευτικής, άλλο ένα σημείο που αν δεν πατήσει αυτός που κληρώθηκε κρεμάει τους υπόλοιπους. 15 ώρες πριν, k_w_t είπε Εχω μια απορια ... Εαν ερθουν πχ στο σπιτι και πουνε στην γυναικα μου να παρουσιασει στο Εκλογικο τμημα και αυτη ειναι μονη της με το 2 χρονων παιδι μας τι θα πρεπει να κανει ? Να το παρει μαζι με το καροτσακι και να παει ? Σε εκλογικό τμήμα που ψήφιζε θεία μου στο παρελθόν, είχε πάει μητέρα στην εφορευτική επιτροπή και είχε φέρει και τα δύο παιδιά της εκεί, το ένα σε καροτσάκι.... 14 ώρες πριν, k_w_t είπε Δεν ξερω πολλους που οταν μετακομιζουν να ενημερωνουν και το Δημο στο οποιο ψηφίζουν .. Οι πιο πολλοι που ξερω πηγαν να ψηφισουν και τους τσιμπησανε... Αν μετακομίσεις και δεν μεταφέρεις τα δικαιώματά σου στο μέρος που μένεις, ενημερώνεις το πρωτοδικείο για την αλλαγή διεύθυνσης, αυτό μου είχε απαντήσει δικαστικός όταν τον είχα ρωτήσει τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.
christopher0016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 33 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Σώπα που θα περιμένει το κράτος ποιοί θα δηλώσουν συμμετοχή. Δεν θα πήγαινε κανένας και θα καθόντουσαν μόνο τα κομματόσκυλα. Η συμμετοχή στην εφορευτική είναι υποχρεωτική όπως είναι και η στρατιωτική θητεία. Ούτε στον στρατό σε πλήρωναν. Κάνε μήνυση στο κράτος, θα χάσεις μερικές εκατοντάδες ευρώ σε δικηγόρο και δεν θα κερδίσεις τίποτα. λέω ότι Εάν ήταν επί πληρωμή τότε είμαι σίγουρος πολλοί θα δήλωναν συμετοχή. Μα καλά συγκρίνεις την στρατιωτική θητεία με την εφορευτική επιτροπή;;; Στον στρατό πας για να μάθεις να χειρίζεσαι όπλα κλπ σε περίπτωση που χρειαστεί. η στρατιώτη θητεία είναι καθήκον. Δεν έχει καμία σχέση με την αγγαρεία της εφορευτικής επιτροπής. Άλλο καθήκον άλλο αγγαρεία. Προφανώς και κάνω πλάκα με την μήνυση γι'αυτό άλλωστε έβαλα και emotion. Στης προηγούμενες εκλογές ήταν να πάω στην εφορευτική φυσικά και δεν πήγα. Ούτε δικαστήρια ούτε τίποτα.
kogba Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ πήγα δύο φορές έως τώρα. Κανείς δεν πάει με ελαφριά την καρδιά, αλλά κάποιος πρέπει να πάει ώστε να μπορούμε να ψηφίζουμε. Από ωχαδερφιστες έχει γεμίσει η χώρα, νισαφι πια. Επίσης, γνώμη μου, άπαντες θα έπρεπε η να πληρώνονται η όχι. Επιχειρήματα ο ένας είναι ιδιώτης και καθήκον του είναι να πάει και ο άλλος δικηγόρος, δικαστικος, δημόσιος υπάλληλος και δικαιούνται αποζημίωσης και απαλλαγής είναι αρες μαρες κουκουναρες . Όλοι πολίτες είναι, αν δεν θέλει κάποιος η δεν μπορεί, στο καλό και να μας γράφει, μαζί με την απόλυση του. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από kogba 1
xrist0s4 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Να ρωτήσω,με εξουσιοδότηση μπορεί να ψηφίσει π.χ ο αδερφός μου για μένα; Επειδη θα λείπω την Κυριακή..
kogba Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δεν έχω ακούσει ποτέ να συνέβη κάτι τέτοιο. Μόνο στη Βουλή γίνονται αυτά, εκεί ισχύουν άλλοι νόμοι και Σύνταγμα(παραγραφές υποθέσεων, περί ευθύνης υπουργών, ασυλίες, κ.λ.π) .
james01gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε H αμοιβή του γραμματέα είναι μόνο ενα συμβολικό ποσόν, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο. Ο γραμματέας εάν δεν κάνω λάθος παίρνει πάνω από 100 ευρω. Το 98 που ήταν η πρώτη φορά που ψήφιζα και ήμουν στην εφορευτική και έκανα καμάκι στην κόρη της δικαστικού μου είχε πει πως έπαιρνε 50.000 δρχ. Τότε. Και φυσικά ένιωσα τελείως μλκς καθώς αυτή απλά επειδή η μανα της ήταν δικαστικός και την είχε βάλει γραμματέα (οκ έχει να γραψει αρκετά άλλα αλλο αυτό) πληρωνοταν και εμείς τίποτα. Όποιος ξέρει, γίνεται μια μικρή μάχη για τους γραμματεις. Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. https://www.lawspot.gr/nomika-nea/eklogiki-apozimiosi-dikastikon-antiprosopon-ayta-einai-ta-telika-posa-analytika-i-apofasi Οι γραμματείς πληρώνονται με 100 ευρω/Κυριακή. Σούπερ ουαου έτσι; Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από james01gr
GREGORYMO Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, xrist0s4 είπε Να ρωτήσω,με εξουσιοδότηση μπορεί να ψηφίσει π.χ ο αδερφός μου για μένα; Επειδη θα λείπω την Κυριακή.. ΟΧΙ, δεν γίνεται.
pontez2 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Ελλάδα όμως ρε φίλε. Κράζει ο κόσμος με το δίκιο του που δε θέλει να πηγαίνει στις εφορευτικές και αντι τόσα χρόνια να έχουν κάνει μια ρύθμιση να παίρνει ένα συμβολικό ποσό και ο πολίτης, το έχουν αφήσει στο "ειναι υποχρέωση". Και το ερώτημα ειναι. Τα κεράσματα, τα πληρώνει ο δικαστικός αντιπρόσωπος από τη τσέπη του, τα κόμματα ή το κράτος πχ? (τη τελευταία φορά που πήγα εφορευτική επιτροπή και έκτοτε πήρα την απόφαση να μη ξαναπάω, δε μας έφεραν ούτε ένα καφέ. Περίπτωση από τις λίγες βέβαια, αλλά συνέβει.) 1 1
GREGORYMO Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 27 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ελλάδα όμως ρε φίλε. Κράζει ο κόσμος με το δίκιο του που δε θέλει να πηγαίνει στις εφορευτικές και αντι τόσα χρόνια να έχουν κάνει μια ρύθμιση να παίρνει ένα συμβολικό ποσό και ο πολίτης, το έχουν αφήσει στο "ειναι υποχρέωση". Και το ερώτημα ειναι. Τα κεράσματα, τα πληρώνει ο δικαστικός αντιπρόσωπος από τη τσέπη του, τα κόμματα ή το κράτος πχ? (τη τελευταία φορά που πήγα εφορευτική επιτροπή και έκτοτε πήρα την απόφαση να μη ξαναπάω, δε μας έφεραν ούτε ένα καφέ. Περίπτωση από τις λίγες βέβαια, αλλά συνέβει.) Η εφορευτική ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνεται, εστω με ένα συμβολικό ποσό. Ουτε αυτό το κακώς κείμενο δεν αλλάξαμε! 2
Mhlogiatros Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) O δικαστικός αντιπρόσωπος από τη τσέπη του μεν αλλά είναι ο μόνος που πληρώνεται όλοι οι άλλοι πάνε φαντάροι ...Είθισται να σας έχει κάτι όλη μέρα τι να πω πόση γαϊδουριά είναι να μη σου δίνουν ούτε νερό ... Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις