Silok Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, vagos789 είπε Επειδη δεν ηρθε γρηγορα ασθενοφορο λοιπον,εσυ αποφασισες να σαμποταρεις την δημοκρατικη διαδικασια Στο μυαλο σου δηλαδη το σκορ ειναι στο 1-1 (Μηλα V Πορτοκαλια) και ισως παρεις και κεφαλι αυριο αν ξερωγω συμμετασχεις σε εκλογικη νοθεια εκτος αν πεσεις σε λακουβα στο δρομο οποτε θα ειναι παλι 2-2 Ότι νάναι,σιγά μη ρίξω και πυρηνικά.Εσύ μίλησες για υποχρεώσεις πολιτών κι εγώ σου αντιπαρέθεσα τις υποχρεώσεις του κράτους.Οπότε καλά κάνεις και κρατάς σκοράκι γιατί έχεις φάει γκολ από τ'αποδυτήρια και δεν το πήρες χαμπάρι.
The_Judas Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Το τι είναι συνηθισμένο είναι σχετικό. Όταν πηγαίνω στην επαρχία και βλέπω τα καταστήματα κλειστά από τις 7 το απόγευμα καθημερινές ή το Σάββατο από τις 3 μου φαίνεται περίεργο. Προφανώς όμως εκεί δεν υπάρχει μεγάλο αγοραστικό κοινό και δεν χρειάζεται να ανοίξει κάποιος. Όταν πηγαίνουμε διακοπές και δουλεύουν όλη μέρα τα καταστήματα, το κάνουν γιατί αυτή είναι η περίοδος που βγάζουν κέρδος. Ούτε εκεί είδα κανέναν να κάνει παράπονα. Μόνο με συγκεκριμένες πολυεθνικές ασχολούνται οι γνωστοί-άγνωστοι γιατί εκφράζουν το κεφάλαιο. Ο χειρότερος εργοδότης όμως, δεν είναι συνήθως οι πολυεθνικές αλλά οι μικρο-μεσαίοι Έλληνες...
lightsout Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Κακά τα ψέματα, ο τίτλος λέει για εφορευτική επιτροπή. Κι εγώ σχολίασα την αγανάκτηση για τη μη αποζημίωση της παρουσίας στην εφορευτική σε σχέση με τον σταρχιδισμό για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Σα να λέμε, "τι είμαι εγώ μωρέ, μαλάκας να πάω Κυριακάτικα;" και πας στο εκλογικό τμήμα και βλέπεις έναν-δυο ταλαίπωρους να είναι εκεί όλη μέρα. Είναι θέμα νοοτροπίας, δεν υπάρχει τίποτα το πολιτικό ή ιδεολογικό σε όλη αυτή τη συζήτηση. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Just now, lightsout said: Κι εγώ σχολίασα την αγανάκτηση για τη μη αποζημίωση της παρουσίας στην εφορευτική σε σχέση με τον σταρχιδισμό για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Σα να λέμε, "τι είμαι εγώ μωρέ, μαλάκας να πάω Κυριακάτικα;" και πας στο εκλογικό τμήμα και βλέπεις έναν-δυο ταλαίπωρους να είναι εκεί όλη μέρα. Είναι θέμα νοοτροπίας, δεν υπάρχει τίποτα το πολιτικό ή ιδεολογικό σε όλη αυτή τη συζήτηση. Δεκτό, αλλά όταν φεύγει από εκεί και πάει προς ανάλυση η Κυριακάτικη αργία, τότε έιναι offtopic. 😛 1
l337 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, Silok είπε Ότι νάναι,σιγά μη ρίξω και πυρηνικά.Εσύ μίλησες για υποχρεώσεις πολιτών κι εγώ σου αντιπαρέθεσα τις υποχρεώσεις του κράτους.Οπότε καλά κάνεις και κρατάς σκοράκι γιατί έχεις φάει γκολ από τ'αποδυτήρια και δεν το πήρες χαμπάρι. Whataboutism at its best. Παιδιαρίστικη αντιμετώπιση τουλάχιστον..
Mhlogiatros Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Το χωρίο δεν έχει και lidl κοντά ούτε ανοιχτό τίποτα κυριακάτικα σε ακτίνα 30 χλμ . Ούτε καφές ούτε ψώνια Ανα ρωτιεμαι τώρα αν μείνει κανένας εκεί κυριακάτικα σε πόσες ώρες θα έρθουν και αν Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 35 λεπτά πριν, pontez2 είπε Σε χαλάει εγω ως πρωθυπουργός, πολιτικός, δημόσιος λειτουργός να φέρω έναν έμπιστό μου για γραμματέα για να με βοηθάει στη διαδικασία; Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι ακριβως νομιμοποιείς, άθελά σου, με τέτοια άποψη Καλα υποτιθεται πως οι δικαστικοί εξασφαλιζουν το αδιάβλητο του εκλογικου αποτελέσματος, αν ειναι να θεωρουμε πως αυτο δεν ισχυει, δεν υπαρχει καν βαση για την τοποθέτηση μου. 35 λεπτά πριν, pontez2 είπε Σε χαλάει εγω ως πρωθυπουργός, πολιτικός, δημόσιος λειτουργός να φέρω έναν έμπιστό μου για γραμματέα για να με βοηθάει στη διαδικασία; Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι ακριβως νομιμοποιείς, άθελά σου, με τέτοια άποψη Καλα υποτιθεται πως οι δικαστικοί εξασφαλιζουν το αδιάβλητο του εκλογικου αποτελέσματος, αν ειναι να θεωρουμε πως αυτο δεν ισχυει, δεν υπαρχει καν βαση για την τοποθέτηση μου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μερικές σκέψεις: 1. Ναι, είναι άδικο να είστε εφορευτική επιτροπή, ιδίως αν εργάζεστε όλη την εβδομάδα και σας μένει μία Κυριακή να ξεκουραστείτε. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι ο νόμος. 2. Όσοι έχετε οικογένεια & μικρό παιδί (μέχρι 2-3 ετών) ή μεγάλο άνθρωπο τον οποίο φροντίζετε και είναι ανήμπορος, θα πρέπει να απαλλαγείτε. Ενημερώστε πριν για να μην σας ψάχνουν μετά. Από εκεί και πέρα: 3. Μην διαβάζω για απαγόρευση εργασίας την Κυριακή επειδή μας βολεύει: ο τύπος που μου βάζει βενζίνη την Κυριακή, η τύπισσα στα διόδια της Αττικής Οδού ή της Εθνικής την Κυριακή, η κοπέλα που μου σερβίρει τον καφέ την Κυριακή, ο σερβιτόρος στο εστιατόριο/ταβέρνα/τσιπουράδικο την Κυριακή, ο υπάλληλος που θα μου πουλήσει γλυκό στο ζαχαροπλαστείο ή λουλούδια στο ανθοπωλείο την Κυριακή, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ζουν σε άλλο πλανήτη; Ή αυτοί δεν μετράνε; Κακά τα ψέματα, αν δεν είμαστε στους "συγκεκριμένους κλάδους", είμαστε μια χαρά επαναστάτες... 4. Η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία είναι δημοκρατική κατάκτηση. Εκτός αν θεωρείτε ορθό να συμμετέχουν μόνο συγκεκριμένα άτομα στην διεξαγωγή των εκλογών και στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων - μεταξύ αυτών και οι διορισμένοι δημόσιοι/δημοτικοί υπάλληλοι. Αν μπορείτε να αντιληφθείτε τις συνέπειες. Αν δεν, πάλι φίλοι (δεν) είμαστε. 5. Μην συγκρίνουμε τα καθήκοντα της εφορευτικής επιτροπής με αυτά του δικαστικού αντιπροσώπου και του γραμματέα. Μετά τη διαδικασία των εκλογών, δηλαδή για να βγουν τα αποτελέσματα, αυτοί θα κάτσουν να δουλέψουν έως τα ξημερώματα. Όχι η εφορευτική επιτροπή. Γι'αυτό πληρώνονται παραπάνω και έτσι πρέπει. 6. Σε κάθε περίπτωση, 25 ευρώ το άτομο θα έπρεπε να δίνονται στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Ως ελάχιστη αποζημίωση για το χρόνο τους. Κι αν είναι στο χέρι μου εγώ θα τα δώσω. 7. Εάν πέσετε σε έμπειρο δικαστικό αντιπρόσωπο, δεν θα σας κρατήσει εκεί όλη μέρα για να χάσετε τον χρόνο σας. Θα χωρίσει την εφορευτική επιτροπή σε βάρδιες, θα κάτσετε μερικές ώρες και μετά θα φύγετε. Και θα σας κεράσουν (είτε ο Δήμος είτε ο ίδιος ο δικαστικός αντιπρόσωπος από την τσέπη του) είτε καφέ είτε φαγητό είτε οτιδήποτε. 8. Εάν δεν πατήσετε και ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν έχει κανέναν να τον βοηθήσει, μπορεί να στείλει περιπολικό να σας μαζέψει. Κι αν δεν σας βρούνε σήμερα, θα σας βρει το αυτόφωρο αύριο. Και μετά υπάρχει και ο Εισαγγελέας... 9. Last but not least: Εάν σας φταίει το Κράτος, τιμωρείστε το: πηγαίνετε να ψηφίσετε! 8 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Just now, Mhlogiatros said: Το χωρίο δεν έχει και lidl κοντά ούτε ανοιχτό τίποτα κυριακάτικα σε ακτίνα 30 χλμ . Ούτε καφές ούτε ψώνια Το χωριό όμως έχει σημαντικά λιγότερη δουλειά από το να ήσουν πχ σε μεγάλο δήμο στο λεκανοπέδιο. Κοινώς μπορεί να τελειώσουν πχ 1 ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, ενώ άλλοι θα κάθονται μέχρι τις 7-8 το πρωί. 1 minute ago, paredwse said: 5. Μην συγκρίνουμε τα καθήκοντα της εφορευτικής επιτροπής με αυτά του δικαστικού αντιπροσώπου και του γραμματέα. Μετά τη διαδικασία των εκλογών, δηλαδή για να βγουν τα αποτελέσματα, αυτοί θα κάτσουν να δουλέψουν. Όχι η εφορευτική επιτροπή. Γι'αυτό πληρώνονται παραπάνω και έτσι πρέπει. Και πριν, την αντιγραφή στα βιβλία την κάνουν αυτοί κι αν είναι μεγάλος δήμος παίρνει αρκετές ώρες...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 2 minutes ago, ThReSh said: [...] Και πριν, την αντιγραφή στα βιβλία την κάνουν αυτοί κι αν είναι μεγάλος δήμος παίρνει αρκετές ώρες... Ακόμη θυμάμαι εκλογές του 1998 στην Κέρκυρα με κάτι σεντόνια ΝΑ! (με το συμπάθειο). Δύο ημέρες έγραφα. Κυριολεκτικά, δύο ημέρες. 1
Speculoos Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 12 λεπτά πριν, paredwse είπε Μερικές σκέψεις: 1. Ναι, είναι άδικο να είστε εφορευτική επιτροπή, ιδίως αν εργάζεστε όλη την εβδομάδα και σας μένει μία Κυριακή να ξεκουραστείτε. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι ο νόμος. 2. Όσοι έχετε οικογένεια & μικρό παιδί (μέχρι 2-3 ετών) ή μεγάλο άνθρωπο τον οποίο φροντίζετε και είναι ανήμπορος, θα πρέπει να απαλλαγείτε. Ενημερώστε πριν για να μην σας ψάχνουν μετά. Από εκεί και πέρα: 3. Μην διαβάζω για απαγόρευση εργασίας την Κυριακή επειδή μας βολεύει: ο τύπος που μου βάζει βενζίνη την Κυριακή, η τύπισσα στα διόδια της Αττικής Οδού ή της Εθνικής την Κυριακή, η κοπέλα που μου σερβίρει τον καφέ την Κυριακή, ο σερβιτόρος στο εστιατόριο/ταβέρνα/τσιπουράδικο την Κυριακή, ο υπάλληλος που θα μου πουλήσει γλυκό στο ζαχαροπλαστείο ή λουλούδια στο ανθοπωλείο την Κυριακή, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ζουν σε άλλο πλανήτη; Ή αυτοί δεν μετράνε; Κακά τα ψέματα, αν δεν είμαστε στους "συγκεκριμένους κλάδους", είμαστε μια χαρά επαναστάτες... 4. Η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία είναι δημοκρατική κατάκτηση. Εκτός αν θεωρείτε ορθό να συμμετέχουν μόνο συγκεκριμένα άτομα στην διεξαγωγή των εκλογών και στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων - μεταξύ αυτών και οι διορισμένοι δημόσιοι/δημοτικοί υπάλληλοι. Αν μπορείτε να αντιληφθείτε τις συνέπειες. Αν δεν, πάλι φίλοι (δεν) είμαστε. 5. Μην συγκρίνουμε τα καθήκοντα της εφορευτικής επιτροπής με αυτά του δικαστικού αντιπροσώπου και του γραμματέα. Μετά τη διαδικασία των εκλογών, δηλαδή για να βγουν τα αποτελέσματα, αυτοί θα κάτσουν να δουλέψουν έως τα ξημερώματα. Όχι η εφορευτική επιτροπή. Γι'αυτό πληρώνονται παραπάνω και έτσι πρέπει. 6. Σε κάθε περίπτωση, 25 ευρώ το άτομο θα έπρεπε να δίνονται στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Ως ελάχιστη αποζημίωση για το χρόνο τους. Κι αν είναι στο χέρι μου εγώ θα τα δώσω. 7. Εάν πέσετε σε έμπειρο δικαστικό αντιπρόσωπο, δεν θα σας κρατήσει εκεί όλη μέρα για να χάσετε τον χρόνο σας. Θα χωρίσει την εφορευτική επιτροπή σε βάρδιες, θα κάτσετε μερικές ώρες και μετά θα φύγετε. Και θα σας κεράσουν (είτε ο Δήμος είτε ο ίδιος ο δικαστικός αντιπρόσωπος από την τσέπη του) είτε καφέ είτε φαγητό είτε οτιδήποτε. 8. Εάν δεν πατήσετε και ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν έχει κανέναν να τον βοηθήσει, μπορεί να στείλει περιπολικό να σας μαζέψει. Κι αν δεν σας βρούνε σήμερα, θα σας βρει το αυτόφωρο αύριο. Και μετά υπάρχει και ο Εισαγγελέας... 9. Last but not least: Εάν σας φταίει το Κράτος, τιμωρείστε το: πηγαίνετε να ψηφίσετε! Συμφωνώ απόλυτα, εκτός από το τελευταίο σημείο. Δυστυχώς άτομα που είτε είναι εαυτούληδες, είτε σταρχιδιστές, είτε έχουν χαμηλή πολιτική συνείδηση (είτε συνήθως είναι συνδυασμός και των τριών) δε ψηφίζουν θεωρώντας ότι τιμωρούν το κράτος που μισούν ή κάτι ανάλογο.
Mhlogiatros Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Πρώτες εκλογές και με 17 άρια btw και με 35 βαθμούς εδώ θα χ'στουμε στη προσέλευση
Pwpwpw Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, paredwse είπε 5. Μην συγκρίνουμε τα καθήκοντα της εφορευτικής επιτροπής με αυτά του δικαστικού αντιπροσώπου και του γραμματέα. Μετά τη διαδικασία των εκλογών, δηλαδή για να βγουν τα αποτελέσματα, αυτοί θα κάτσουν να δουλέψουν έως τα ξημερώματα. Όχι η εφορευτική επιτροπή. Γι'αυτό πληρώνονται παραπάνω και έτσι πρέπει. Θα μεινω μονο σε αυτη την παραγραφο.Δεν πληρωνονται παραπανω οι δικηγοροι, πληρωνονται μονο αυτοι(και ο γραμματεας), αυτοι της εφορευτικης πρεπει να πανε με το ετσι θελω, να χασουν ολη μερα εκει χωρις να παρουν δεκαρα. Ειναι τρελο να δινουν 1200 ευρω στους δικηγορους και σε καποιον της εφορευτικης να δινουν απ τα 3 το πιο μακρυ.Καποιοι απο αυτους της εφορευτικης θα ειναι ατομα της Ελλαδας του 2019 που θα δουλευουν 6 μερες την βδομαδα κανα 9ωρο-10ωρο καθε μερα και θα βγαζουν τα λεφτα που δινει το κρατος στους δικηγορους σε μια μερα, αυτοι τα βγαζουν σε 2 μηνες δουλειας. Ας δωσουν και 5000 ευρω στους δικηγουρους εκεινη την μερα αν υπαρχουν λεφτα προσωπικα δεν με νοιαζει αυτο.Αυτο που με νοιαζει ομως και θεωρω παραλογο εντελως ειναι οτι δεν μπορεις να αναγκασεις τον αλλο να φαει μια ολοκληρη μερα εκει και να του επιβαλεις και ποινες αν δεν παρουσιαστει και να μην του δινεις ενα στοιχειωδη μεροκαματο εκεινη την μερα που θα φαει καμια 15ωρια ωρες κλεισμενους σε 4 τοιχους. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από Pwpwpw 3
pontez2 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Όσο αυτή η συζητηση γινεται μονο πριν κάθε εκλογικης αναμέτρησης, δε θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά, αυτό θέλουν. Κάποιους να τρέξουν τη διαδικασία. Για να αλλάξει αυτό,θα πρέπει ή κάποιος να το προτείνει στη Βουλή (που δε θα το κάνει κανένας, διοτι η μισή Ελλάδα ειναι βολεμένη με αυτή τη κατάσταση, διοτι δεν ειναι υποχρεωμένη να συμμετάσχει), ή να παραλυσει ο ιδιωτικος τομέας για 1 μέρα. Επειδη τιποτε απο τα 2 δε θα γινει, θα περιμένουμε την ηλεκτρονικη ψηφο 1
k_w_t Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Για ολα αυτα τελικα η λυση ειναι αυτο που εγραψα πριν.. Εφορευτικη επιτροπη απο της λιστες ανεργων του ΟΑΕΔ με πληρωμη που μπαινει μαζι με το επιδομα τους. Ετσι και ξερουν οτι ο αλλος δεν εχει δουλεια σιγουρα και υπαρχει ετοιμη η διαδικασια πληρωμης τους... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις